|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 17:39:18   
Anonimen
Punce zanima me ali ste se že naročile na nuhalno ali boste počakale na prvi pregled ? 

Jaz imam pregled šele konec januarja ko bom v 9tem tednu zato nevem ali naj počakm na pregled ali se naročim. Hvala 😊

(odgovor članu miska90)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 18:11:54   
JackieO
Js bom sigurno cakala do uradnega pregleda pri G. Dokler ne slisim ❤ si niti je upam razmisljati o nuhalni. 😊


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 18:20:16   
Freya6
Enako, tega me je najbolj strah 🙄🙄 še 5 dni pa vidimo 🍀

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 19:18:54   
JackieO
Js pa se 6. Srecno 🐞🐞🐞


(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 20:03:25   
Anonimen
Hvala za odgovor 🙂 jaz imam komi 27.1 in se mi res že vleče. A še katero daje grozna utrujenost ? 

Tole je že noro cele dneve bi preležala če bi lahko. 

(odgovor članu JackieO)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Avgust 2022
7.1.2022 20:17:06   
Freya6

Mene popoldne zmanjka za 2 uri, ker komaj gledam. Potem je ok 😃
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hvala za odgovor 🙂 jaz imam komi 27.1 in se mi res že vleče. A še katero daje grozna utrujenost ? 

Tole je že noro cele dneve bi preležala če bi lahko. 



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Avgust 2022
8.1.2022 15:50:41   
senorita
Ojla punce, a še katera ne more zdržat več kot 3 ure brez hrane? 🙄 Sem opazila, da če jem takoj ko mi začenja bit slabo, pomaga, kar je pa večinoma na 3 ure. A že katera razmišlja o nakupu nosečniških oblačil? 😊 Jaz bom sicer počakala najmanj do pregleda, čeprav bi najraje že zdaj kaj kupila 🤭

(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Avgust 2022
8.1.2022 16:19:16   
Freya6

Ja, jaz sem ista, moram imeti ves čas neke prigrizke ob sebi.. In to ni taka klasična slabost ob lakoti, ampak je očitna razlika in je res tečno 🙄
Glede oblačil pa isto razmišljam, pregled imam 12.1 in ce bo vse ok, moram it na lov za kakšnimi hlačami. Pred prazniki sem si kupila 2 številki večje kavbojke, po praznikih sem jih prvič oblekla in sem jih komaj zapela 😆
IZVIRNO SPOROČILO: senorita

Ojla punce, a še katera ne more zdržat več kot 3 ure brez hrane? 🙄 Sem opazila, da če jem takoj ko mi začenja bit slabo, pomaga, kar je pa večinoma na 3 ure. A že katera razmišlja o nakupu nosečniških oblačil? 😊 Jaz bom sicer počakala najmanj do pregleda, čeprav bi najraje že zdaj kaj kupila 🤭



(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Avgust 2022
8.1.2022 18:24:47   
JackieO
Senorita js sm imela iste tezave, nenormalno lacna, ce nisem jedla, sem imela grozno slabost. No zdej pa imam kar dosti slabosti cez dan, tudi ko jem. 😐


A jeste se kaksne druge dodatke kot folno? Js sm ze med postopkom zacela jemat Elenatal in se vedno jemljem, druga pa nic. 🤷‍♀️

(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Avgust 2022
8.1.2022 19:18:44   
senorita
Uf no če je pa tako pa raje vidim, da ostane tako kot je 😅 jaz jemljem B kompleks in D vitamin, sem jih že pred zanositvijo. Drugega zaenkrat ne bom nič, bom pa videla kakšen bo rezultat, ko mi vzamejo kri, če bo slučajno treba še kaj.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Avgust 2022
8.1.2022 19:43:56   
Sofia21
Ja, jaz sem tudi ves čas lačna. Ponoči moram pojest kak jogurt, da sploh lahko zaspim nazaj. Utrujena sem tudi močno, slabost je blaga, tako kot v prvi nosečnosti.

Jemljem pa Elenatal, v drugem tromesečju bom začela z Elebaby. Poleg elenatal jemljem še na vsake nekaj dni vitamin D (nekaj ga je že v elenatalu) in magnezij.

JackieO, to je pa krasna beta, mislim, da si lahko kar optimistična 😀. Ja, zdaj sem zanosila naravno, sva imela diagnozo 'nepojasnjena neplodnost'.

Moj prvi uradni nosečniški pregled je bil že v petek (so nas prerazporejali in sem tako šla 5 dni prej, kot je bilo predvideno). Plodek je velik za 7t in očitno je bila O le kasneje, kot sem sama mislila. No, glavno da je ve enem tednu zrastel toliko kot je predvideno in da srček lepo bije. Moj rok je 25. avgust. Sem dala kri in dobila nosečniško knjižico. Na nuhalno svetlino grem v začetku februarja in se bom naročila enkrat naslednji teden. Dobila sem tudi napotnico za amniocentezo ali biopsijo HR, ker sem starejša kot 37 let. Vseeno se bom odločila za enega od NIPT testov.

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 9:30:06   
Inčika2
Živjo punce. Jaz pa nisem tako grozno utrujena, energije imam hvala bogu še dovolj. Edino kar me čedalje bolj bolijo krčne žile. Slabost me daje samo ob večerih. Ko pojem je malo boljše. Sem pa v 10t in se mi zdi da gre že malo na boljše, kar se slabosti tiče.Nuhalno imam 25.1.,odlocila sem se za porodnišnico lj, ker sem stara 38 let. In če bi bil rezultat nuhalne zelo slab te baje potem pošljejo zastonj na nifty test. Če je pa rezultat srednji pa na amino. Samo jaz če bi šla, bi se odločila potem za nifty.Aja glede nosečniških hlač. Še malo pa bo treba it v nabavo. Zapnem samo še ene kavbojke 🙈. Kje boste ve kupovale? Prek spleta? Sploh ne vem kok naj vzamem stevilko,če ne probam. 
Vidim, da se nas je že kar nekaj nabralo. Čestitke vsem 😁

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 9:53:38   
Anonimen
Jaz nosim lelosi pajkice in pa od pikalune, so odlične tudi za nosečnice ker se prilagajajo🙃


(odgovor članu Inčika2)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 10:16:22   
JackieO
@sofia sem ti kar malo faus, ker si ze dala pregled cez. 😇 Js odstevam do cetrtka, po eni strani se ful veselim, po drugi me je pa groza, da bi slo kaj narobe. Upam na najboljse.


Js delam od doma, tako da sem vecinoma v pajkicah in trenirki, si pa upam trdit, da mi kavbojke v pasu niso vec prav zaradi napihnjenosti in pa zaprtosti. 😅  Saj Donat lahko pijem a ne? Mislim da se ga bom morala zacet posluzevat. 😒

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 10:21:37   
senorita
Jaz tudi nosim lelosi pajkice in imam celo zalogo, tako da upam da hlač ne bom rabila novih 😂 bolj me mikajo druge stvari, sploh kakšne oblekce 😊 Jackie še maloo, bo hitro pregled tukaj, boš videla 😁 jaz pa še dva tedna, se mi že precej vleče.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 11:52:25   
Sofia21
Inčika2 in ostale 'starejše' nosečnice, jaz sem v petek že klicala v porodnišnico LJ zaradi napotnice za amnio, mi je moja G namignila tole o NIPT testu. Je tako, da se zdaj v 'času korone' lahko namesto za amnio ali biopsijo HR odločiš za NIPT test, ker je manj invaziven. Pogoj je, da imaš narejeno nuhalno svetlino, rezultat pa ni važen. Niti ni pomembno, da nauhalno opraviš v porodnišnici Lj, lahko jo drugje, le izvid moraš prinesti seboj preden se dela NIPT. Če je rezultat NIPT zelo slab, ti svetujejo amnio, ki je 100%, NIPT testi so 99%, Gre pa na napotnico test 'NIPT Panorama osnovni' od Medgena, to je test, kjer se gleda za tri napogostejše trisomije (13, 18, 21), triploidijo in spol otroka. Ta test samoplačniško stane 350€. V ponedeljek moram klicati na genetiko, ker mi sestra v porodnišnici Lj ni znala povedati ali se lahko doplača za razširjeni test (ki samoplačniško stane 590€ in gleda še za nekatere druge kromosomske napake). Bom sporočila kar bom izvedela.

Je pa v DM klnjižici ugodnosti za nosečnice (samo rečeš v DM prodajalni za knjižico, ki velja do konca februarja 22) kupon za 10% popusta Medgenove NIPT teste in tesete Horizont. Ta knjižica imam tudi kakšen dugi uporaben kupon. Marca izide nova, tako garemo lahko še marca po novo 🙃. Teba je imeti njihovo 'kartico zvestobe'.

Punce ki nosite lelosi pajkice. Ali imajo tudi kakšno linijo toplejših ali jih zunaj pozimi nosite z žabicami?

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Avgust 2022
9.1.2022 17:06:03   
nina mama
Pozdravljene. Moja utrujrnost zadnje dva tedna je bila celodnevna plus bruhanje ... danes se počutim bolje, sem samo enkrat bruhala in jitre grem probat delat. Upam da bo šlo... Drugače imam nuhalno naslednji ponedeljek  in piše da lahko gre partner zravn, vendar mora ozpolnjevati pct pogoj. Otroci da ne smejo zravn. Jo že malo čakam, da vidim kako gre temu bitjecu, ki mi dela take slabosti. Drugače sem bila v prvi nosečnosti tudi slaba, vendar mislim, da ne prav tako. Kavbojk ne oblečem, še pajkice me včasih tiščijo v trebuh pa v želodec, da mi je potem slabo... So mi pa vzeli kri ampak ker drugega pregleda se nisem imela nevem če je vse v redu. Najbrž bi me poklicali če bi bilo kaj narobe upam. Materinsko sem pa tudi dobila že na prvem pregledu kp sem bila 7 +1. Vidim da je različno od gin do gib, jaz že ne bi zdržala do 11 tedna brez nič vedeti.Malo me skrbi datum poroda poleti, ker so ljudje na dopustih in nimajo prav neke želje delati, vsaj tako izkušnjo imam iz prvega poroda, ki je bil pa v juliju.Upam da bo tokrat drugačeLepo se imejte

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 8:41:50   
JackieO
Js sm pa danes imela nekaj malega rjavega izcedka zjutraj. Skoraj me je kap, ker do sedaj res nisem imela nobene krvavitve. Tako da seveda sedaj gruntam kaj vse je narobe. Vem da je to drugace lahko cisto normalna stvar. Se se kateri to dogaja, da me lahko malo potolazi? 😔


(odgovor članu nina mama)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 10:01:45   
senorita
Jackie meni se to sicer še ni zgodilo (trkam) ampak sem si naložila eno aplikacijo za nosečnost in piše, da naj bi bilo to dokaj običajno za zgodnjo nosečnost. Tako da mislim da dokler ne zakrvaviš zares, potem ti ni treba nič skrbeti, pa še takrat ni nujno, da je kaj narobe. Verjamem pa da je težko, tudi jaz bi bila panična.
Sofia glede lelosi pajkic, jih jaz večinoma tudi pozimi nosim kar tako same, včasih sicer dam žabe spodaj, ker za najhujši mraz in za v sneg res niso. Debelejših na žalost nimajo, se mi pa zdi ta material malo debelejši od običajnih pajkic.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 10:13:27   
lilija11
Kolikor sem jaz brala o teh zadevah naj rjav izcedek ne bi bil problematičen, problem je, če je sveža kri, pa še takrat ni nujno, da je kaj hujšega.

Sicer pa jaz tudi prisegam na lelosi pajkice, ravno čakam nov paket 😀 kar se nosečniških oblačil tiče se mi nasploh zdi fajn met pdp konec poletja, ker zadnje mesece, ko je trebušček največji v bistvu ne rabiš prav veliko, par oblekic, to je to🙂ni treba kupovat nosečniških bund, žab, puloverjev,...

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 10:22:36   
sončektvoj
Glede pajkic - jaz sem si par dni nazaj v C&A kupila kar črne termo nosečniške pajkice. Oni ta visoki del ki je namenjen za trebušček mi lepo pokrije hrbet, ker trebuščka pač še ni, so pa tudi fajn podložene. Je pa prodajalka debelo gledala kaj bom cela suhcena z nosečniškimi pajkicami. Navadne so mi zdaj prenizek pas in me tiščijo ko se najem.

JackieO - jaz sem parkrat imela malo izcedka. V prvih tednih je bil parkrat take rahlo bež barve. Enkrat pri 6t pa je bil kot zadnji dan menze, rjavkast pomešan z navadnim belim izcedkom. Itak sem panična klicala ginekologinjo, ki me je naslednji dan pogledala. Ni našla nikjer nobenega znaka da bi sploh bla krvavitev iz maternice (včasih je kak hematom), z zarodkom pa vse ok, tudi srček je že bil. Je hitro izginilo. Mi je pa vseeno dala Dabroston, ki za morem emat zdaj v prvem trimesečju, ziiher je ziher. Krvavitev ni blo več nič. Sedaj pa sem že 10t, pa vse ok. Pokliči ginekologinjo za vsak slućaj, ampak ni nujno da je sploh kaj narobe. Maternični vrat je zdaj precej občutljiv in vse je bolje prekrvavljeno. Tak da po kakem sexy time-u ipd lahko hitreje malo zakrvaviš. Če si pa vstavljaš kako Estimo po postopku, pa je lahko sluznica razdražena tudi od tega. Držim pesti da je vse ok. user posted image

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 10:48:59   
JackieO
Ja jemljem Utrogestan ze od punkcije, tj. vec 1 mesec. Upam na najboljse, moja G je v karanteni, sem pisala na oddelek v Lj, pa da vidim kaj bodo rekli, ampak glede na to da imam UZ v cetrtek, bom morala verjetno pac pocakati. Hvala punce, bomo videli kaj bo. 🐞


(odgovor članu sončektvoj)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 12:03:27   
claud
Pozdravljene punce!

Še ena nova srečka tukaj!user posted image user posted image
Končno uspelo, po 7.letih, po IVF, je tokrat uspelo z zamrznjenčkom.
Takoj po novem letu sem imela UZ in vse izgleda super, plodek lepo raste, srček lepo viden.user posted image
Rok imam 11.8.
Trebuh se mi pa že tako pozna, kot da sem že čez 3 meseceuser posted image .
Bo pa to moj 2. otroček...sicer imam že 13 letno hčerko.

Od 5.tedna dalje sem imela pa katastrofalno počutje. Začelo se je s hudim kašljem, zato sem mislila, da gre za kakšno atipično pljučnico. Potem me je grozno dajala zgaga in v kombinaciji s kašljem hude slabosti z bruhanjem in to čez cel dan.
Potem smo ugotovili, da je ta kašelj zaradi kisline. Skratka, bilo je tako hudo, da sem cel december praktično preživela v postelji in za školjko. Zdaj po 9. tednu, se je stanje začelo malo umirjati...hvala bogu, ker tisto je bilo res naporno.

Danes sem bila v laboratoriju za kri in urin, za sladkor me bo dala pa kasneje enkrat, ko se te slabosti umirijo, ker ne moram biti na tešče trenutno.
Nuhalno imam pa 26.1. v porodnišnici, ker imam na ZZZS, kar ti pri 35.letu pripada, hkrati bodo delali še dvojni presejalni test.

Zdaj grem pa malo za nazaj preletet, da vas malo spoznam.user posted image

Lep pozdravuser posted image

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 12:09:53   
claud

IZVIRNO SPOROČILO: Freya6


Ja, jaz sem ista, moram imeti ves čas neke prigrizke ob sebi.. In to ni taka klasična slabost ob lakoti, ampak je očitna razlika in je res tečno 🙄
Glede oblačil pa isto razmišljam, pregled imam 12.1 in ce bo vse ok, moram it na lov za kakšnimi hlačami. Pred prazniki sem si kupila 2 številki večje kavbojke, po praznikih sem jih prvič oblekla in sem jih komaj zapela 😆
IZVIRNO SPOROČILO: senorita

Ojla punce, a še katera ne more zdržat več kot 3 ure brez hrane? 🙄 Sem opazila, da če jem takoj ko mi začenja bit slabo, pomaga, kar je pa večinoma na 3 ure. A že katera razmišlja o nakupu nosečniških oblačil? 😊 Jaz bom sicer počakala najmanj do pregleda, čeprav bi najraje že zdaj kaj kupila 🤭





JA...ampak pri meni je to pomenilo na 3 ure tudi ponočiuser posted image ...Probaj imeti vedno nekaj ob postelji. Meni ful pašejo mandlji.
Kar se oblačil tiče pa ja, nujno moram čimprej po kakšne hlače.user posted image

(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 12:12:26   
claud

IZVIRNO SPOROČILO: JackieO

Senorita js sm imela iste tezave, nenormalno lacna, ce nisem jedla, sem imela grozno slabost. No zdej pa imam kar dosti slabosti cez dan, tudi ko jem. 😐


A jeste se kaksne druge dodatke kot folno? Js sm ze med postopkom zacela jemat Elenatal in se vedno jemljem, druga pa nic. 🤷‍♀️


Meni je G rekla naj jemljem še magnezij in vitamin D.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?