|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
18.10.2006 10:41:10   
maya2
Daaaan!

Ja kot se mi je zdelo, bo zelenjava očitno problem:):) sem včeraj probala korenjčka, user posted image user posted image  se je skor zadavilauser posted image  sploh ji ni šlo po grlu dol, je sicer potem le pogoltnila, ampak s pomočjo jabolkeuser posted image  bom danes še hippovo kašico z jabolko in korenjčkom poizkusila... mogoče bo kaj bolje...

Sinoči smo imeli pri nas veselico ... dobesedno... vedno hodi spat ob osmih, sinoči pa je še ob pol desetih vriskala, se smejala....user posted image user posted image user posted image  je pa res, da je takrat prišel user posted image  domov, ga zadnje dva dni ni (skoraj) nič videla, pa je bil vsak večer problem zaspat... Kaj mislite, ali že lahko tolk opazi razliko, da jo zmoti?user posted image

Je pa včeraj spala v vozičku od 13 - 15:30user posted image  kljub temu da sem ga po sprehodu kar pred vhodom parkirala na sončku... je pa res, da dopoldan pa ni šla nič spat..

Grem, ker moramo jesti...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
18.10.2006 11:17:14   
mojsoncek
Oj! Se javim cisto na hitro, da vam povem recimo temu veselo novicko...

Je prisla patronazna stehtat Anzeta. Smo presegli magicno mejo 5,5 kg... in sicer jih ima 5600. Kar pomeni, da se je v dveh tednih poredil za 300 g, prej se je pa v enem mesecu poredil samo za 300. Ja, pocasi pocasi lezemo naprej... In sedaj sva prestavila magicno mejo na 6 kg.

Je pa se rekla, da je ful napredek od zadnjic, ko je bila pri nas. Res, da je na spodnji meji s tezo, ampak mu nic ne manjka, ker je ful zivahen dobrovoljcek.

Se to, vceraj sva prvic probala hrusko. Ce bi znal govorit, bi verjetno rekel: "njami, njami. Mami daj mi se!" user posted image

Zdej pa sibam se malo likat, dokler se spi. Potem pa papica in hitro ven na sonceka. Uzivajte v lepem vremenu, ker bo baje kmalu konec tele pravljice.

pa pa

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 11:51:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1153
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 12:01:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1154
18.10.2006 14:01:51   
lenika
Pozdravljene.

Ja mene pazanima, koliko kašice naj bi bilo dovolj, da otročka ni potrebno po hranjenju več podojit in da zdrži za kakšne 3 ure. Naš Matic je danes pojedel 120ml jabolčne čežane in se takoj za tem še čisto normalno dojil. Sem mu ponudila in sem mislila, da bo samo parkrat potegnil user posted image , zdaj mi pa res ni več nič jasno.

Pitje jaz Maticu sedaj že nekaj dni ponujam navmes tudi vodo, ker se bo moral počasi navadit piti še kaj drugega kot moje mleko, pa ni nič kaj navdušen. Nekajkrat potegne in že obrača glavo stran, tako, da čez dan popoije približno pol deci vode. user posted image  Ja, s čajem je pa kar nekako podobno. A vaši otročki, tisti, ki so bili do sedaj samo dojeni, radi pijejo?

Mojsonček čestitke ob napredku s težo. user posted image

Auroaraa lepe slikice.

Maya2 ja našemu Maticu tudi korenček ni najbolje šel, potem sem mu primešala še malo svojega mleka in je bilo bolje, a še vedno ni bil ravno navdušen. Jutri bom jabolku dodala korenček in bomo videli kako bo šlo.

Lepo se imejte, jaz sedaj čakam, da se Matic zbudi in greva že drugič danes ven. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1155
18.10.2006 14:34:58   
TiaSara
Živjo!

Mojsonček user posted image  le tako naprej.

Auroraa user posted image  kako je poroka ena lepa stvar, a ne.

gosta hrana- ja pri nas bomo šli zelo počasi. Lis na ličkah sicer nima več, tako da jutri probam dat jabolko. Rižolino bom pa kdaj kasneje poskusila.

gibanje - naš Andraž je včeraj osvojil še premik iz hrbta na trebuh in danes to pridno prakticira. Se pa tudi že premika naprej ko je na trebuhu, ampak tako daleč kot Matic pa še ni prišel. Bravo Matic user posted image .  Se mi pa zdi, kot da bi kar malo pozabil, kako se gre iz trebuha na hrbet - no, včasih kar na trebuhu obleži in začne jokati. No, saj, samo še oboje skup da, pa ga bo že po celi blazini polno.

spanje - mi se ponoči kar zbujamo - tam 3-4krat na noč.  K sreči se samo podoji, pa spi naprej, tako da še nekako gre.  Sem pa tudi jaz opazila, da spi čisto drugače (slabše), kadar atija ni doma (ups, sedaj mi pa Andraž pomaga tipkati) a tby user posted image .  

Sedaj pa akcija user posted image . Lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
18.10.2006 16:18:04   
SelmaC
ejla,

smo imeli posvetovalnico in 2. cepljenje. Zaenkrat ni reakcij (razen tega, da je bil pol ful dobrovoljček, nekam sumljivo user posted image ), zajokal je res samo malo. sem bila kar ponosna nanj user posted image . Velik je 66 cm in tehta točno 7 kg. Naše rdeče pike pa so izpuščaji ene od bazena, druge od paradižnikove omake, ki jo je jedla mami. in suha koža na komlcih pa je od preveč zaužitih mlečnih izdelkov (kriva spet mami). No vsaj vemo kaj in dobili smo kremico, tako, da upam, da kmalu izgine. P. pravi, da je motorično in drugače zelo napreden. Bravo Maj!

Jutri poskusimo banano, pa da vidimo. Držite pesti. Bom vodila dnevnik prehranjevanja, da vidimo če se pojavi še kaka intoleranca.

aurora: lepe slikce, poroka je kar fajn zadeva. Jaz komaj čakam svojo. Če bo denarja bo ali spomladi ali jeseni 2007.

mojsonček: pridni, korajžno naprej

Spanje: tudi mi smo uvedli polnočni obrok kak teden, pa smo že jedli 1x na noč. v bistvu je podnevi in ponoči na 3 ure. Mogoče pa bi bila res ura, da se uvede kak gosti obrok. mama bi že hotela...

Džite se
lp

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
18.10.2006 20:32:57   
Kalina
Mi smo ze malo boljseuser posted image Sam se mal kasljamo in nosek redno izpiramo.

Punce glih zdej sm razmisljala k berem vase poste glede GH, kako ves kaj narest, pa kako, pa koliko, pa kolk dat, pa kje kupit pa kaj kupit??? Ful sm neki "zalostna", ker tega nevem sama. Kdo mi svetuje to? Pove? razlozi? A ve ste kr same vedle? Ma se ful neki pocutim nesposobno mamouser posted image Sm cist user posted image user posted image

Drugac sm bla dons mal v shoppingu, sm kupla Kalinci par hlack, puloverckov, zabice itd. Btw a ve ze oblacite zabice?
Aja pa se to me zanima a se vedno uporabljate lupinco, jst razmisljam da ji kupim avtosedez od 0 - 18kg. Ker lupinca se mi zdi ze ful tesna itd. Kaj ve pravte?

Juj sirenca se je przgala, leeetim, papauser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
18.10.2006 21:40:48   
mojsoncek
Kalina - glede GH je bilo pri nas takole. Veliko sem prebrala po forumih, kar nekajkrat sem govorila s patronazno (ko je prisla tehtat nasega piscancka in sva govorile na temo kako ga poredit). Sem pa vceraj tudi kupila Paparico (posebna izdaja Mame) in je notri polno zanimivih stvari, tudi to, kako zaceti z uvajanjem GH. Drugace pa je najbolje, da zacnes samo s kaksno zlicko pred obrokom, da se navadi na okuse in da vidis, ce ima kaksno reakcijo, potem pa to kolicino lahko samo se povecujes, dokler se ne bo najedla samo od tega. No, toliko na kratko...

lenika - no, pa imas doma enega crva user posted image . Cestitke za Maticevo "plazenje" user posted image .

pitje - tudi jaz sem mu zacela ponujati vodo. Sem pa vzela flasko s tamehkim kljunckom, da se bo navadil. Ko mu bo slo malo bolje, bom pa zamenjala z navadnim magicnim lonckom. Ce pa tako ne bo slo, bo pa dobil kar kozerec in slamico.

Zdej pa sibam... Lepo nocko!

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
18.10.2006 23:03:41   
Anonimen
KALINA - nč obupavat :) za začetek pobrskaj malo po tem forumu, lahko si nabaviš tudi revijo MAMA PAPARICA, al pa knjigo Velika paparica za male papavčke. V vseh naštetih je ogromno idej, tabel kdaj kako živilo. Če ne imaš pa tudi patronažno na voljo, ki ti mora na ta vprašanja dat odgovore.

Drugače pa kako sem uvajala jaz že pri dveh babah pa smo dobr zvozili :) pri obeh sem začela s 4. meseci najprej s kuhanim jabolkom, hruško potem banano, potem korenček, cvetača, brokoli, pa slive, marelice, breskve, gozdje, rozine (skuhaš skupaj z jabolkom), suhe marelice, kivi, pomarančo, pa bučke, stročji fižol, krompir, kolerabo, špinačo, blitvo, pa rižolino. vse to sem uvedla do 6. meseca, menjala živilo na vsake 3 dni od začetka potem pa na 2 dni, ker ni bilo nobenih reakcij. vse sem samo skuhala v malo vode in zmiksala s paličnim mešalnikom. za boljšo nasitnost sem dodajala rižolino narjen z adaptiranim mlekom (ne dojim, sicer lahko uporabiš tudi svojega), oz k zelenjavi dodajaš kompirjev pire v katerega lahko dodaš za mezinčin noht putrčka al pa kislo smetano za vzorec al pa kar mleko. tudi če otroku kaj ne gre ravno po grlu, zadevo, ki mu jo daješ najprej probej sama. vidla boš da je večina zelenjave ogabnega okusa, če je samo kuhana na vodi. v takem primeru sem jaz dodala par zrnc soli ali pa korenčku sladkorja. res za vzorec samo za izboljšanje okusa, da gre lažje po grlu. isti čudež lahko naredi dodano mleko. po 6. mesecu smo nadaljevali z ostalo zelenjavo (paradižnik, paprika, grah, koruza,...) in sadjem (ananas, kaki...) sem pa začela miksati zadeve bolj na grobo, začela dodajat zadeve z glutenom (makarone, polento, ...), pa belo meso, potem še teletino, mlečne izdelke - skute, jogurte, sir. s 7. meseci mi je pri prvi rekla patronažka naj začnem z jajčnim rumenjakom (zdaj ga baje odsvetujejo do enega leta??) no jaz em bla z jajcem tut mal bolj previdna in sem mal počakala, ker sem imela sama alergijo na bljak ampak pri ene 6. letih. v glavnem je prva pred letom dni jedla vse tako kot mi.

aja še količine. odvisno kako otrok sprejme žlico. nekateri komaj dve žlički pojejo in to je ok, da se navajajo okusa in žlice. takega pač potem podojiš še al pa mu daš mleko. počasi se bo že navadil. pomoje, ko poje tam ene 120 ml na obrok lahko zamenjaš mleko za gosti obrok. mojidve sta bli pa od začetka pravi požrešnici in sploh zdej mija se kr trese, ko vidi žlico in imam prej problem koliko ji dati, da ne bo preveč! ravnam se po nasvetu patronažne, ki mi je rekla da naj bi 6 mesečni otrok pojedel cca 2 deci na obrok. tolk nardim in nič več. čez dobi še malo čaja (hipp, al pa kompot, tudi 100% jabolčni sok iz tetrapaka je že pila) no sicer mija še ne poje 200g je pa pojedla zanč 170.

če začneš uvajat šele pri 6. mescih se pa pač vse tolk zamakne, pa mislim, da je pol treba še manj komplicirat, ker so prebavila že tolk bolj razvita.

in to je to. upam da sem keri kej pomagala user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1160
19.10.2006 9:31:45   
MarijaPo
Aurora - ful ful lepa poroka. Zelo mi je vsec tvoja obleka in nasploh ti. :)
Krasno si izgledala. Ob opisu sem ratala kar malo solzna, me poroke vedno tako ganejo. :)

Sicer smo v redu in se vedno nismo prestopili meje 6 kg. Rizolinota je malo vec zacela jest, zdaj ga leti ven iz ust le se 95% in ker naredimo ze 1 celo zlico rizolinota, ga torej poje ze skoraj 0,2 grama. :)

Uzivajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
19.10.2006 9:55:59   
lenika
Lara naš Matic je pa danes pojedel 170ml mešanice kuhanega jabolka in korenčka, a vseeno sem mu ponudila dojenje, da vidim kako bo reagiral in naš user posted image  je na moje začudenje pil. Zdaj pa me zanima, če mu 170ml resnično ni dovolj? Ali je žejen in naj mu drugič raje ponudim vodo po obroku? Ali naj v kašico dodam malo rižolina (Milupa), da bo bolj nasiten?

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
19.10.2006 11:10:32   
cofek
Dan!

GH - uvajamo reeees POČASI - ima probleme s prebavo user posted image (prej je kakal 2x dnevno, zdaj pa 1x/dan 2-3 dni, potem pa spet 2-3 dni nič), tko da ga vmes kakšen dan tudi samo podojim. Se mi zdi da bi to bilo lahko zato, ker noče nič pit oz. se tako napoka, da če kaj spije potem to samo izbruha. Drugače se pa tudi naš po obroku obvezno hoče še podojit (če ga jaz hranim), pol pa imamo cel popoldan "bruhačke". Ja, in da vam povem, da korenček glih ne gre nalepše ven.

drugače je pa ful smešen - po moje bo otorinolaringolog, zobozdravnik al pa frizeruser posted image - ko ga uspavam, se nekako tolaži s tem, da s ta drugo rokico (ena je obvezno v ustih) gladi moj nos al pa me prime za spodnje zobe (jaz pa ne morem, da se ne bi začela smejat - pol se pa za trenutek zbrihta) al pa me boža po obrazu oz. če mi slučajno kak pramen uide iz čopa, bi se pa on s tem ukvarjal. Res pa je da tole božanje prerašča v kraspanje in šipanje. Se pa zadnje dni zbuja nekako jokav - baje da je to obdobje.

žabice- že uporabljamo kak teden. Kaj pa vem - meni je mraz. Sem pa včeraj naročila pri Sončku (BC ima neke težave s spletnimi stranmi - vsaj pri meni je bilo tako; če sem že "prišla do blagajne", mi je izračunalo 6500 EUR - mislim HALOOO) tudi vrečo za v voziček, ker s kengurujčkom v zimski opravi, pač ne bo šlo več.
Drugače pa jaz zdaj kupujem stvari kar 74 velikost - ker je itak ze korenjak, hlače v kengurujčku pa sploh gor zlezejo, pol je pa tak pastirček - in upam, da mu bo do konca zime to dovolj.

aja, pa še to - a ve banano tudi prekuhate?

noči pri nas znajo biti tudi poglavje zase, ja user posted image

aurora - čestitke; ful lepe fotke

lp,t

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
19.10.2006 12:59:16   
Anonimen
ne banane in recimo avokada se ne kuha

lenika - jaz včasih dam vmes mal rižolinota včasih pa ne. če mi ponudiš dojenje bo najbrž pil že da se pocrklja. jaz u pri tako obilnem obroku ne bi več ponujala mleka. raje malo soka al pa čaja čez če je žejen. se bo tut mogu navadt da je gost obrok samostojen brez dojenja.

(odgovor članu cofek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1164
19.10.2006 16:59:30   
Mari71
user posted image Zivjo, punce.

Evo mene po res dolgem času. Vidim, da me je Cofek dala med pogrešane. Ni panike, le krasen dopust na Santoriniju se je vmes zgodil (prvi teden v oktobru), pa naš Gašper je dobil zapoznelo (drugo) pikico takoj po prihodu domov in smo imeli pester teden (zlasti noči). No, da vam povem, da bo moj mali pilot, ko bo velik. Letalo mu je bilo neznansko všeč, Grčija pa tudi. Je bil tam doli zelo zelo priden otrok, nismo imeli težav sploh (le 2 noči sem ga morala kar 2X it probleč, ker je bil polulan skoz in skoz, kar se je doma do sedaj zgodilo samo 1X v 5ih mesecih).

Ta teden mi ga mami čuva, da jaz popravljam svojo magistrsko nalogo in jo skušam spraviti pod kapo še letosuser posted image . Bom poročala.
Drugače pa uvajamo GH, rižolino poje z veseljem že kakih 14 dni tik pred spanjem in spi prvih 6-8 ur v kosu, potem pa se ne vem zakaj zbuja na 1,5 - 2 uri in že kaj hoče (največkrat dudo, včasih obrat na hrbet, kar ni najbolj uspešno, ker se na hrbtu vsakič prebudiuser posted image ).

Pa še ena (za nas velika) zmaga: Gašperja čez dan ne nosimo več (za uspavanje), pač pa ga položim na zakonsko posteljo, mu dam ninico (Mini miška, si je punco izbraluser posted image ), ga prevalim na trebuh in kar gre. V enem tednu nama je samo 3X jokal (Gašper še vedno spi vsaj 3X na dan, po najmaj pol ure). To je prvi korak k boljšemu spanju. Naslednji bo, da bo res sam zaspal (sedaj je eden od nas zraven, a ne pojem, ga ne božam, samo tiho ležim zraven s kao zaprtimi očmi, da pokažem, kako to greuser posted image ). Sem prebrala knjigo Spi, dete, spi in še isti dan uvedla "boljši" način uspavanja. In povem vam, železno voljo staršev zazna tudi otrok. So pa to predpriprave za premik v svojo sobo tam čez kakšne 3 mesece, ko bo prerasel tole posteljico v spalnici (oz. košaro).

Še podatki za statistiko: ob 5. mesecu smo imeli 6.710 in 65 cm. Zadovoljni!

Hvala za čestitke ob dopolnjenem 5.mesecu! Že drvimo proti šestemu,...

Kobacanje: Gašper tega še ne obvlada, že cel mesec (od dopolnjenega 4. meseca) pa res odlično obvlada obrat iz trebuha na hrbet (kar ni najbolj OK, pravi fizioterapevtka, ker bi moral najprej obvladati premik iz hrbta na trebuh). Nogice si je začel šele sedaj prijemati in malo boljše mu gre premik iz hrbta na bok (tega ne mara prav zelo). Sploh ima malo lenoritičnih znakov in je bolj gospod:) - kar malo čaka, da se mu vse prinese k rit(k)iuser posted image  (česar starša seveda ne podpirava).

Naslednji teden grem zvečer prvič zvečer ven odkar je rojen naš princ. Se že zeloooo veselim.

Vas redno berem, se smejim in delim z vami skupne zadeve, ......in mislim na vse majčke.
Da ne pozabim: Aurora - ČESTITKE za res lep in poseben dogodek. Tudi meni se solzica zasveti v učku ob takih lepih zadevah (ko potem po malem podoživim še svojo).

Se kaj kmalu spet javim (ko se naučim še jaz slikico pripopatuser posted image  - vidim, da je bil to hit letošnjega oktobra med majčicami),
Mari

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
19.10.2006 19:57:25   
Barbs
Mari user posted image ... ful pogrešala, res! Ti pa v Grčiji, packicauser posted image

P.s.
Ravno na dolgo ne morem pisat, ker ima Aleks hude pomisleke v zvezi  z večernim ( in nasploh) počitkom/zabavo/ karkoli v ležalniku..Res imamo težke dneve (kot vidite, celo forum abstiniramuser posted image  )

in glej ga zlomka, ravno te dni ima ati ful dela, pa kvartalna predavanja, pa zidarji/vodovodarji/električarji še nekaj brkljajo okrog....user posted image

Ok, če po pravici povem, sem ful zmatrana  in sem si danes že resno domišljala, kaj je Aleksu za ena luna , da noče bit v ležalniku. Če bi meni kdo po meri naredil tako zibajoče se ful udobno ležišče, bi samo spala, spala, pa po slamci kaj spila vmes...on pa user posted image

p.p.s.
Pa še to - ker imate razpravo na gosto hrano - moje mnenje je, da ne packat, mešat, dodajat rižolino korenčku ipd, pa nevemkaj banani, pa kar neki miksat po "potrebi" ...saj niso pujskiuser posted image ... Bi ve jedle karmeki zmešano z rižolinotom???!! Če zdaj ne je korenčka, ga bo pač čez dva meseca v juhici, skupaj z rezančki... Simpl k pasulj!user posted image  Naj proba vse - ampak v "normalnih " kombinacijah...

Naš "hit tedna" ; sladko zelje s polovico krompirčka, pikec soli, mal bazilike in majarončka, žlička kisle smetane.... Njamsi - in nobenih težav, pa zeloooo dobro! Seveda mimgrede, ko sem kuhala za nas.. punce, ne komplicirat... Naši otročki so mali ljudjeuser posted image  Po občutku solit, začinit, drugače pa.... res ni panike

p.p.p.s.
Aleks papa že skutice (tako kot pri TTjki Lara), pa monte, pa jogurt Lumpi... ful je vesel in živahen in rad je...

To je pa najvažnejše :

NI RES, da mu ne smeš dati po obroku še joške in da se mora navadit, da če je GH ,ni več joške ---HALO!!!!user posted image  Brez pomisleka dam joško - tudi, če je ful pojedel ( ne vem, koliko je ful, ker nikoli ne merim v mililitrih, hvala bogu, vedno po lončku in občutku)... Če ne drugega, rabi joško za pocrkljat; čeni lačen, ne bo močno vlekel, bolj cuzkal... Je pa res, da je to predvsem potrebno zvečer, pred spanjem, včasih pa tudi čez dan... user posted image Včasih ves dan čez dan... user posted image juser posted image a..ampak, tako je.  In ni nič narobe. Če tako pravijo otroci.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
19.10.2006 20:31:52   
mojca75
Ojla punce,..

ste pa pridne s pisanjem, mi danes kot zombiji - včerajšnja nič aaaaaaaa user posted image  naša princesa se je ob 2h odločila da do 4 ne bo spala (HAloooooooooo?!!!!)! zato je pa popoldan spala 2,5h - mami pa čaka z kuzhanim kosilom! Piškot mali je potegnil do fundamenta, če bi vedela bi šla še jest spat!

Uspavanje: tud mi se uspavamo z božanjem, in ležanjem poleg z zaprtimi očmi, pri nas za enkrat pali (nič ne hvalim, samo informiram, da se ne poslabša)

GH: danes že malo bolje pojedli krompirček in korenček za kosilo, sadje nam gre pa odlično v ritko, v vseh oblikah in vseh vrst (no kar smo do sedaj že probali)

MarijaPO: ti kar vstrajaj, počasi se daleč pride.

KAlina: Paparica, patronaška in forumi so res dober vir info. se pa strinjam z Barbs - zanesi se tud na svoj občutek in opazuj otroka.

Vprašanje: Smo pa zvečer tol crtknjeni da že ob 19h totalno nakazujemo da smo za v posteljo, a so vaši tud tolk zgodaj zaspani? in potem jih daste spat kdaj? in spijo do kdaj?

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
19.10.2006 20:35:18   
petka
Evo še mal mene user posted image . Ste pa tako zgovorne, da sem že kar obupala pisat med majčice user posted image .
No ja, ampak malo se pa moram javit, da veste da sem še živa user posted image .

NAJPREJ čestitke za poroko, pa MarijiPo za biznis user posted image . Pa vsem ostalim za uspešno skrb svojih malčkov user posted image .

Mi smo sedaj komaj dobili drugo pikico, ker smo vmes fasali vnetje ušes, potem pa še alergiji na antibiotik user posted image
David ima pri 5.5 meseca 7.700 kg in 66 centimetrov in prav zavidam vsem majčkom in majčicam po 7 kg, ker mene že prav pošteno boli križ user posted image

Glede goste hrane se popolnoma strinjam z BARBS - ne komplicirat. Naš je jedec le itak za sadje, zelenjava je na žličke - počasiiiii. Sicer pa mu dajem vsak drugi obrok GH - rižolino poje celo flaško, po sadju in predvsem zelenjavi pa dobi še mleko. Posebej mu ne kuham, mu dajem za poskušnjo kar od svojega obroka (če je seveda primerno - torej fast fooda ne user posted image

Nisem pa še probala z skutkami in Monte user posted image  Mogoče bi pa lahko probala...

Evo pa še ena fotka

user posted image

lahko noč!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
19.10.2006 20:40:23   
petka
Mojca75, naš že po 18 komaj drži očke odprte in ga komaj prisilimo da zdrži vsaj do 18:30 (joj kaj bo šele ko se bo ura premaknila user posted image )

Spi pa nekje do 4-6 (ampak samo poje in takoj zaspi nazaj), potem pa še do 7:30....

Ja, zvečer je pa kriza... Bi raj videla da zdrži vsaj do 20h, pa zjutraj dalj spi.. ampak revčku ne gre user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
19.10.2006 20:41:04   
Anonimen
JA BARBS..JS SEM TUT NAČELOMA PROTI MIKSANJU ZADEV IN SEM TO ŽE VEČKRAT REKLA. PONAVADI TUT PONUDIM ups sori črke! no ponavadi ponudim vsako zelenjavo posebaj ampak rižolinota in npr brokolija pa res ne dajem posebaj. rižolino tretiram kot riž in rižolino z brokolijem kot rižoto. sem pa tut pri prvi striktno če je mela več sort zelenjave dajala posebaj pa krompir recimo zravn. sem pa ke vse skup zmiksano, ker je bilo v protni obliki to zelenjavna juga in tega pa res ne znam ločeno dat??!! user posted image  stupid me a ne?
ja joško kamot lahko po obroku, če se tko crklate in tut od joške se odžeja. js pa ne grem ekstra adaptiranca delat, ker mi ej cilj da neha mlek pit ne pa da bo jedla gh pa še lek zravn na isti obrok. crklamo se pa pr n na drgačne načine

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 1170
   [Brisano sporočilo]
19.10.2006 20:43:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu petka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1171
   [Brisano sporočilo]
19.10.2006 20:47:38   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1172
19.10.2006 20:48:46   
mojca75
Ok hvala za tolažbo, sem mislila da je samo pri nas taka kriza, ker sosedina tamala (pa ne da se primerjam, je tud dober mesec starejša) kamot potegne do 20.30, potem spi do 5h se podojita in potem do 8-9h ... ah ja...

Mi smo zvečer KOMA; koma, pa pojeva, pa lunco gledava, pa ogledalo, pa ... kaj še vse nisem pogruntala sam da se mal "nateguje", ne vem zdej sva uvedle "večerjo ob cca 19h, potem se zrihtava (umivanje, plenice, pidžamca,..) in se podojiva,... takat pa ona oživi user posted image  k sreči za kratek čas!

Neposredna povezava do sporočila: 1173
19.10.2006 21:36:03   
tt79
Joj, Barbs, 1000x hvala za podporo pri hranjenjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa sem mislla, da sem samo jaz tako hitra pri hranjenju, pa da sam js dodajam k hrani vse mogoče zelenjavce )česen, čebulo, rožmarin, peteršilj, šetraj...)  Ampak če rada jesta pa nej jestauser posted image user posted image pa nej bo to kar jesta dober, ne?

Drugač pa smo pr nas tako zaposleni, pa Lara je postala tko zahtevna, da vas še komaj čekiram...

Lep bodte!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
19.10.2006 22:04:36   
SelmaC
Pozdravljene,

sem se že hecala kakšni so vplivi na ceplejenje, pa smo zvečer zakuhali. Noč je bila bolj nemirne sorte za vse. Na srečo je danes že v redu.

Naš je sicer zaspan zvečer, samo mislim da je navajen, da zaspi ob 21h, ker to prakticiramo že mesece. sicer ima zadnji teden še polnočni obrok pa potem zelo različno ob 3, ali 4 pa ob 6 ali 7. Če je "nedelja" spimo naprej še do 8.30.

GH- jaz se tudi počutim vsa leva, kar se tega tiče. Mi smo ultra počasni glede tega. No zdaj sem 2 dni spustila. Jutri bom poskusila kuhati hruško user posted image  Mam ful feeling, da še ni pripravljen na nekaj kar ni tekoče. No, bomo videli sproti.

Želim vam lep večer, pa mirno noč pa lep jutršnji dan....

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

noge
Lelly28 RR

Kako uredite dlačice na nogah med poletjem?

grem k kozmetičarki (0%)

brijem doma (29%)

z epilatorjem (29%)

z voskom/ depilacijskimi trakovi doma (14%)

sem šla na trajno odstranitev (7%)

pustim dlake (21%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!