|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčki in februarčice 2006
18.3.2007 20:37:23   
karin412
Živjo!
No, končno smo dočakali 3. zobek - zg. enko.
In končno je Ajla sama naredila prve korake, po navadi od 3-5, samo je zeloooo previdna in se kar vsede, če oceni, da se ne bo morala kam prijeti.

Previjanje tudi pri nas predstavlja problem, kar zvija se in se postavi na vse štiri.
Ima pa bogo rito - kar naprej jo previjam, pa toliko kaka in ima vneto. V lekarni sem kupila cel kup krem.

Žlica - a kaj že samostojno jedo? Ajla je spet začela kar z rokami jest.

Smo Ajli kupili dojenčka in ga ima zelo rada in mu da ljubčka... se mora mal navadit.

Drugače smo pa obe v redu, doma bolj ali manj.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
19.3.2007 9:44:50   
sazi
Dan,

spetg se je nabralo kar nekaj tem, o katerih lahko kaj napišem. Sem ugotovila, da se javim skoraj samo 1x na teden, čerpav vsak dan kaj preberem. Ampak včasih enostavno ne vem, kaj naj napišem ali pa nimam časa (oz. si ga ne vzamem za pisanje).

Najprej naj se malo pohvalim z napredkom. Lev se je zdaj začel dvigovat na noge. Res je še čisto na začetku. Včeraj je ob mojih nogah 3x vstal. To je to. Tako sem vesel,a ko kaj takega pogrunta. In tudi precej močnejši je zdaj, pa gre najbrž vse malo lažje.user posted image

Vikend smo preživeli v Bohinju. Bilo je lepo ampak napooooornooooo. Za začetek sploh ne vem, kaj naj naredim, amapak Lev v Bohinju ne zna spat. Obe noči smo skoraj prebedeli. Pa tak "dopustniški vikend", da sva potem z možem oba čisto uničena. user posted image V soboto smo cel dan preživeli na Voglu. Z možem sva se izmenjavala v smučanju, drugi se je pa sankal z Levom (ko je bil pa čas za hrano in spanje, sem ga pa jaz porihtala, ker so bile dokaj robinzonske razmere, smo pa kombinirali s sestro in njeno družbo, ki je bila v neki koči na Voglu). V nedeljo se nismo povzpeli gor, ker je čisto preveč pihalo. Smo se sprehajali ob jezeru. Je bila pa voda čisto razburkana in našla sta se dva surferja, ki sta letela po vodi kot v najmičnejšem vetru na morju.

Plačilo vrtca-varstva. Ja je kar strošek tole. Jaz celo plačujem varstvo že 2 meseca, čeprav sem še doma in tja Leva peljem le občasno in ne za cele dneve. Je pač tako, da je imela varuška zanj mesto rezervirano že 1 leto in da od tega živi. Me pa pride precej več, kot če bi ga imela v vrtcu. Je pa zdaj vsaj zdrav, ker v vrtcu bi ga takoj pokosilo, ko je pa tak občutljivko in še toliko je bil bolan. Pa še res upam, da se v naslednjem letu izkristalizirajo možnosti, kam se bomo preselili, da začnem razmišljat, v kateri vrtec naj ga sploh vpišem, da ga potem ne bomo premeščali.user posted image

Cepljenja še nismo imeli. Še vedno ne vem, kaj je z njegovimi alergijami. So-niso, na kaj? Še študiram, kaj naj naredim v tej smeri.user posted image

Bagsi, lepo, da si se oglasila. Itak, da razumemo, da ne utegneš. Lepo je brati, da gre z Anjo vse na bolje, pa res sta fletna tvoja indijančka. Se spomniš, kako je Lev "strašil" Anjo v Koloseju, da je vsakič, ko je zakričal zajokala? No, zdaj o njemu počne njegova sestrična. Kako se ustraši njenih krikov...

Me veseli, da so bolančki bolje. Upam, da ni med "nami" kakega novega. Če pa že, pa naj čimprej ozdravi.

Kahlice še nimamo.

Je tudi še čisto nič sam (razen piškota). Če mu dam v roke žlico, šari po hrani in jo meče iz krožnika, v usta pa žlice ne neseuser posted image . Pa znori, če mu skušam pomagat ali mu pokazat, kako naj to naredi (oz. vedno znori, če mu hočem kaj pokazat - on hoče vse sam, ampak mu tako nič ne uspeuser posted image ). Pije malo iz kozarca, najraje pa iz flaške v maminem naročju in seveda z rokicali maha, praska in boža, flaške pa ne drži. Popije pa prfecej tekočine. Sploh, če sva doma in pije iz stekleničke.

Srečanja - ja, tudi jaz jih pogrešam. Sem se pa zadnjič, ko je bilo tako lepo vreme pogovarjala s sestro in je rekla, da zdaj, ko je pa tako lepo in toplo (no, ,zdaj ni več), bi se pa lahko kako popoldne po službah (npr. po 17. ali 17:30. uri) dobili v Bizoviku. Ko spet postane topleje in morda še bolje takrat, ko prestavijo uro in bo dan še daljši in posledično popoldnevi še toplejši, bi se pa res lahko kaj dobili. Ampak o tem takrat, ko bo spet lepše vreme.user posted image

Lev je zgovoren nekako tako, ko Enej od ninaki. Mama še nekako, pa ta-ta-ta, pa avto oponaša, potem se pa konča ali pa ga jaz ne razumem. Je pa tako, da itak ne "govori" prav veliko in zeli veliko je EEEEE-ja.

Bonnie, upam, da so ti zrihtali avto.

zimska oblačila - sem očitno ravno prav lena - še nič nisem pospravila. Ampak saj v bistvu nimam kam. Ponavadi samo operem puloverje in kakšno jakno, pa potem čaka do naslednje zime v omari, perem jih pa itak sproti, le ko se res odločim, da je zime nepreklicno konec pobrskam, če je še kje kaj ostalo, kar potrebuje še kakšno pranje ali posebno nego (no, čevlje ponavadi spravim v klet, ampak letos sem bila itak celo zimo v gorotex čevljih, ki pa jih potrebujem čez celo sezono).

Naj vam ta deževen dan mine brez posebnih pretresov in hudih vremenskih vplivov. Mene daje zaspanost pa ne vem ali od vremena, ali od vikenda lai od tega, da je Lev vstal pred šesto in se ga ni dalo prepričat, da bi še malo zaspal - pa ne zaradi mene, ampak zaradi njega, ker je bil takoooooo zaspan, ampak spati pa ni hotel več. Zdaj bo spet sama zmeda čez dan.

Pozdrav vsem mamicam, očkom in škratkom.

< Sporočilo je popravil sazi -- 19.3.2007 9:47:07 >

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
19.3.2007 13:52:23   
tinkatonka

Kami….Upam da bosta na pregledu dobro opravila.  

Služba, otrok, gospodinjstvo…..komaj čakam da je petek in potem vikende tako intenzivno preživljam z Anejem, da sem konec dneva zmatrana še bolj kot med tednom in se praktično sploh ne spočijem. Čez vikend z Anejem namreč obiščeva taščo, tasta, dobiva kake obiske, se igrava, nakupujeva, sprehajava, pospravljava,…, vglavnem pestro je. Mislim da bom šla v kratkem v šoping po eno sproščujočo kopel, da se bom potem doma sproščala v banji. To mi je vedno pomagalo, pa sem se kar malo zapustila na tem »področju«.

Srečanja..se strinjam s tabo sazi. Vedno daljši dnevi in vedno bolj lepo vreme bodo idealna prilika, da se spet malo dobimo popoldne v Bizoviku.  

Lev…čestitke za napredek.

Lulček…..a vam gre dol kožica? Vem da nas je imelo kar nekaj probleme s tem, ko našim fantkom ni šla kožica dol. No pri nas izgleda, da se bo vsak čas odluščila, je pa stanje v primerjavi s parimi meseci nazaj čisto drugače – boljše.

pitje... Že od nekdaj veliko pije. Ga sicer učim pitja po kozarčku, po slamici pa že obvlada. Ampak če želim, da malo več spije, mu dam obvezno flaško (sploh ko je bolan, in potrebuje več tekočine), ker po flaški največ spije.

govor... Anej ogromno čeblja, ampak konkretnih besed je pa bolj malo. Se mu bo že enkrat odprlo. Je še čas.

zimska oblačila... nisem jih še pospravila, očitno mi bodo ta teden še prav prišle.

No toliko za danes……

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 19.3.2007 13:55:39 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
19.3.2007 22:33:30   
natalia
Zdravo,

joj, groza kako vreme imamo... user posted image zdaj, ko smo popolnoma zdravi, zdaj pa sneg in mraz...brrr...pa spet ne moremo ven!!

Pri nas dogaja:
Eva že kar nekaj časa hodi, tudi na sprehode in hvalabogu ne rabim zraven vlačit vozička. enih 50 metrov prehodi, jo vzamem malo gor, opazujema trobentice, vejice.., da si odpočije in potem spet hoja... zelo lepo... in taka zmatrana mi potem takoj zaspi ! HUraaaa!!user posted image
Čebljamo non-stop in preizkušamo glasilke, najraje pa se lovimo in plešemo ringaraja, potem pa se vrže na rito, ko je konec pesmi. Zna se tudi kregat in kaže s prstom, ko jo pokličem se vedno oglasi in reče ke?
Glede apetita se ji je po bolezni povrnil in to 2 -kratno!! se mi zdi, da se je spet poredila, ah bomo že skurli.Je pa najraje sama, z vilicami ali žličko, dam pa ji tako hrano, ki jo lahko je, npr jogurt - se prime na žlico, hrenovka z vilico....
Glede spanja, pa še vedno isto, sem se navadila, da še dolgo ne bom prespala noči, pa tak bi mi včasih pasalo...user posted image

pogrešam pa kar nekaj čvekamam: ursa_p, čuko, suky,jasnica...javite se malo...

lepo spimoooo user posted image user posted image user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
20.3.2007 0:32:44   
petra81
Čer!

No, mene sicer ne pogrešate, ampak se bom vseeno malo oglasila, ker se že dolgo nisem! Ni časa punce! Gre dan tako hitro mimo, da sploh ne vem kdaj je že osem, ko gre Tami že spat, pa delam samo 4 ure!

Imam nekaj zgodb in prigod za vam povedat!!

Konec februarja mi je Tami naredila tako v pralnem stroju, da sem se samo za glavo primla!! Mi je dala noter kartonsko slikanico in jaz seveda nisem pregledala bobna preden sem dala noter prerilo in se je vse skupaj opralo!! Sej po moje si predstavljate, kakšno je bilo!!!!

No, v soboto 3.3. se ji je pa ustavil v grlu košček melone in sva jo reševala par minut!! Sva bila oba čisto trda!! Sva jo obrnila in tolkla po hrbtu, pa nikakor ni hotelo ven! Čez kakšni dve minuti je končno malo zadihala in potem sva jo še enkrat obrnila in udarila fajn, pa je poletel košček ven!! Ubožica, se me je potem tako oklepala in jaz nje!!! Mi je šlo milijon misli po glavi v tistih minutah!! Upam, da nobena ne izkusi tega!!

Drugače smo fajn, Tami govori kot navita, ponovi čisto vse kar rečeš!! Ima nekaj pravih besed v besednjaku, nekaj je pa njene izvedbe! Reče papi za jesti, pa pi za piti, mama, tata, nono, nona, opa za gor in dol, avto, ma-za muco, hov hov za kužka, pepi za popek, pipi je hipo-šparovček, pfa je za pleničko, ko jo previvaš, pa tudi če jo vidi, pa pa, kopa za čofotanje v banji, če jo vprašaš če bo še jedla ti ponovi, bi še, ja ja, ne če ne bi več, v glavnem vidim da me vse razume, pa zelo sledi mojim ustnicam ko govorim in poskuša ponovit!!!

Zdej že teče, hodi itak že dolgo, na sprehode gremo zelo redko z vozičkom, večinoma kar peš ali pa s triciklom! So ji pa tudi njej zanimivi kamenčki vseh vrst in oblik, pa smeti so itak zakon!! Največkrat pobere kar vidi, kakšne liste, rožice, še bolje je če ima več reči v eni roki!!

V glavnem pestro je pri nas! Je tako navita!!!

Kahlico imamo, a je še ne uporabljamo, bomo poskusili poleti!

Ima pet zobkov, tri spodaj in dva zgoraj!

sazi bravo za leva in njegov napredek!!!

Cepljena je bila za prvi rojstni dan in ni bilo nobene reakcije!

Srečanja, midve bi vas tudi rade spoznale, samo ponavadi smo v Lj, ob ponedeljkih oz torkih, če se bo dalo na kak lep dan, bi se lahko zmenile!! Če ste seveda za!

Zimska oblačila, jih nisem še pospravljala, ker pri nas je bilo še vedno zjutraj in zvečer mrzlo, čez dan pa toplo!
Pred dvemi urami sem že kidala zunaj sneg, ker se ni dalo niti do vrat prit!

Glede spanja, moram rečt, da se niti enkrat ne zbudi! Smo imeli pa cca dva tedna nazaj vsako noč okrog enih žurko!! Ona je bila že naspana in bi se kar igrala, pa plesala, pa kaj vem kaj še!! Potem je videla, da to ni to in od takrat se niti enkrat ne zbudi!! Meni je tako fajn!

V glavnem jaz ful uživam zdej z njo!!! Že študiram, da bi imela še enega user posted image , potem si pa mislim, da potem pa ne bi mogla biti toliko z njo in me malo zažlajfa!!(zabremza)

Se bom potrudila in se večkrat oglasila, sej prebrat vas moram vsak dan, če ne ne morem zaspat, ampak pisat se mi pa potem že ne ljubi več!!

Lepo se imejte

Lp, Petra

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
20.3.2007 8:04:01   
sazi
Dobro jutro,

kakšna zima je zunaj. Kot bi bili januarja.
Sicer sem pokonci že  od 6-ih, ampak mi je danes uspelo Leva uspavati nazaj. Sicer je trajalo, ampak zdaj tako lepo spi. Je bil včeraj cel kažin, ker je zjutraj vstal zaspan - smo imeli cel dan probleme. Tudi dnevno spanje je bilo prekratko in kar naprej je nekaj jokcal. Sem zvečer ugotovila zakaj in zakaj je verjetno tudi v Bohinju spal še slabše kot opnavadi - ima nov zobek - spodnjo dvojko.

Lev se zahvaljuje za čestitke za napredekuser posted image .

Za danes sploh ne vem, kako naj si splaniam dan. Glede na to, da imam hladilnik in vse omare bolj kot ne prazne, bi morala v trgovino, pa ne vem, če je fora se motat z avtom, kidat in si potem spet iskat parking... No, se bom še odločila. Vsaj padati je nehalo (vsaj v LJ, na Dolenjskem še sneži, pravi mož).

Pralni stroj - je tudi pri nas zanimiv, ampak zaenkrat še ne daje stvari noter. Imam pa eno zgodbico iz mojega otroštva (ampak nisem bila jaz glavna akterka) - tišina v stanovanju, le voda na WC-ju se vsake toliko sliši. Pa gre mamica pogledat, kaj se dogaja. Hčerkica je jemala stvari iz stroja, jih eno po eno metala v WC in vsakič potegnila vodo. Še vedno se ne ve, koliko stvari je odplaknila v kanalizacijouser posted image . No, če bi mi to zdaj počel Lev, mi najbrž ne bi bilo smešno.

Sprehajanje - no, pri nas smo še kar v vozičku. Levu še niti čevljev ne obuvam, ker mu grejo samo na živce, tako da se sprehaja samo po stanovanju po vseh štirih. Sarazan, ja, res so dragi čevlji, ampak vsake toliko časa se pa najde kje kaj ugodnega. Mama mi je prinesla ene Geox-ke. So bile nekaj tednov nazaj znižane za 50%, tako da je bila cena kar normalna, ker so drugače res vrtoglave. So imeli pa te številke samo še z vezalkami, ki jih takoj odveže. No, se bom ubadala s tem takrat, ko bo res potreboval čeveljce.

Tricikel - ga imamo namen kupiti, pa se v poplavi ponudbe ne morem odločiti kakšnega. Vsekakor takega s palico za usmerjanje. Verjetno je fajn tak, ki ima varovalo okoli sedala? No, potem pa pogledaš tovrstno ponudbo in obstajajo vse od "fičota do mercedeza". No, zdaj, ko je zapadel sneg imam malo več časa za razmislek, pa se gremo lahko raje kam sankat.

Večji koščki hrane - petra81, verjamem, da si se prestrašila. Tudi jaz bi se. Pri nas se še ni zgodilo kaj takega, ker kar je v koščkih takoj pljune ven, se pa spomnim, kako se je nečaku zataknil košček posušenega jabolčnega krhlja. Ga je tudi izpljunil, ko so ga obrnili in potrepljali po hrbtu. Se nam je vsem srce ustavilo za trenutek.

Lulček - kožica mu še ne gre dol. Še kar dosti manjka. AMpak nam menda ni skrbeti, je še dovolj časa.

Srečanje - se lahko potem zmenimo kaj ponedeljek ali torek, ko se vreme popravi.

Kolikor se da prijeten dan vsem

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
20.3.2007 9:41:16   
lolipop
Dobro jutro,
imam eno dobro in eno slabo novico.
Končno je teta bolezen obiskala tudi našega malega Lana in mu za darilo prinesla vročino, poln nosek šmrklja, malo kašljanja in vnet levi ušesek. Ko smo odvili in pregledali darila, smo jih nesli pokazat gospe zdravnici. Zdaj jemo Hiconcil in čakamo na boljše čase. Smo non stop v naročju, pijemo in jemo NIČ, ker je mamina joškica najboljša. Sneg nas ne zanima. Pa kaj potem, saj ga ne bo več, ko bomo zdravi.

In še dobra. Prišla je tudi teta sapramiška ter nam prinesla zgornjo desno štirko (smo jo opazili bolj po pomoti, ko se je drl na vsa ustauser posted image ) in zgornjo "baby"levo štirko. Pa smo mislili, da ne bo nič več.user posted image
LP

< Sporočilo je popravil lolipop -- 20.3.2007 9:47:10 >

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
20.3.2007 19:31:59   
Eviii
'čir punce in otročki user posted image .
no, kot vidim, nisem edina, ki preprosto nima več časa za rr. služba mi pobere skori cel dan. torej, delo od doma ne pomaga prou nič. sicer si sama razporejam čas in opravila, ampak je včasih 24 ur res premalo za vse, kar bi rada nardila. pa kaj zato...
lolipop, te popolnoma razumem. dejan je isti kot lan. v smislu, ko dela zobe, ne je nič in je cel dan (in predvsem noč) prisesan na mamino joškico. no, zdej je malo bolše, ampak že vidim, da se spet začenjajo problemi, ker mu rine vn zgornja dvojka. meni ne je nič. ko pa mene ni zraven, pa od lakote moji mami poje čisto vse, kar dobi na krožniku. sicer še ne zna uporabljat pribora (je res full premajhen, se mi zdi). z rokicami je čisto vse, najraje kak piškotek. no, v nedeljo smo bli na rojstnem dnevu od sestričnine hčerke pojedu precej smokijev. lump, to mu pa gre v rito user posted image ...
kar se tiče pitja, imam doma vse mogoče lončke in podobno. spije mi mogoče 10 ml na dan. ostalo dobi na joški. ko se bo odvadu joške, bo verjetno začel tudi več pit.
kahlico sem mu kupla za rojstni dan. tako lepo, na avtka. sem jo vidla v šparu in nisem mogla it vn brez nje user posted image . nismo je še uporabljali in tudi ne vem, kdaj bomo začeli.
tudi dejanu se vsake tolko zaleti kak večji košček hrane, ampak nikoli tako, kot je zapisala petra... sicer je na tem področju priden in že dolgo je koščke hrane. jih zna lepo prežvečit in zdrobit z njegovimi 4 zobki user posted image .
lev, čestitke za napredek. vidiš, da gre. tudi z dejanom je isto. ker se ni plazil, ni blo mišic. zdej se pa lepo plazi po celem stanovanju in hodi ko nor. sicer ne sam, ampak opažam, da ga vsak dan bolj narahlo držim. in on bi hodu cel dan. zunaj in po stanovanju. si izmenjujemo turnuse, ker samo čakam, kdaj bo koga hrbtenica zagrabla.
cepljenje smo tudi že prestali in za sabo ni prineslo prou nobene reakcije.
te dni je pa res zahladilo. meni to ni všeč. če je že začelo lepo toplo vreme, nej se tudi nadaljuje. smo se včiri s firmo glih preselili na novo lokacijo v center ljubljane in sem rabla do doma dve ure in pol. naju je z možekom pošteno zametlo... in danes se kar nadaljuje. sem mislila it jutri spet delat v ljubljano, pa bom počakala do četrtka, da se vreme malo popravi.
naš besedni zaklad je še čisto majčken. dejan zna povedat: nana (moja mama), tete (moja sestra), je (jajce), tic tak (ura), pa mogoče še kaj malega, pa ne omembe vrednega...
včiri je doma naredu cel kažin. dejan ima full rad živali. predvsem kuže in muce. se jih sploh ne boji. pri mojih v izoli imamo enega velikega mačkona. in dejan teka cel dan za njim po stanovanju. včiri je maček spal in dejan se je kr vrgu na njega in ga začel mečkat. najprej se muc ni upiral in se mu pustil božat, pol ga je pa malo začel odrivat. so rekli, da sta bla tko smešna user posted image ...
pa sej tej naši škratki so prou res zanimivi in vsak dan kako novo pogruntajo. le kaj bi mi brez njih user posted image ...
pa še neki me zanima. kje je naša wallery, ki ima počasi za rodit (aprila, če se ne motim)? pa valentina ima tudi kmalu rok. malamisha in karin imata pa še malo za počakat. še kira bi se rada dodala na seznam ponovnih mamic?
no, jst mam še eno obveznost v prihodnosti. čaka me zagovor doktorata. končno sem dočakala, da sta dva člana komisije oddala poročila (pozitivna user posted image ). zdej čakam še na dva člana. senat je baje 2. aprila. upam, da bo šlo tokrat skozi in da mi ne bo treba čakat še kak mesec, da napišejo poročila. hočem zaključit s tem že enkrat...
evo, spet sem napisala en pravi roman user posted image . zdej pa se grem stuširat in se malo z dejanom ukvarjat. zdej šiba za možekom po celem stanovanju... lep večer vsem user posted image .

user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
20.3.2007 21:06:32   
Bonnie_RR
Dober večer! user posted image

Ja, js sm tud zadnje čase ful zaposlena z vsem (sploh faks mi jemlje vse več prostega časa, ker se je treba že bolj konkretno učit) in vsak dan večinoma samo na hitro prečekiram RR.

Je bil pa včeraj strašno obupen dan!user posted image Je cel dan tako pihalo in nametavalo, da sva z Nikom skoz ven gledala in opazovala kaj se dogaja. Nam je pa večino dneva metalo elektriko ven in sva bila precej časa brez radija, TV-ja, račinalnika, luči... skratka, na trenutke nama je bilo resnično grooooozno dolgčas.user posted image Potem pa še zvečer nisem imela kaj delat in sem rajši kar zaspala... Danes je bilo že boljše.

Jutri bova pa enga lepga snežaka zunaj naredila. Sm se že odločila...user posted image

cepljenje... Imamo v ponedeljek in upam, da ne bomo imeli reakcije.

vrtec... Naslednji teden verjetno začnemo z uvajanjem. Se morem še z vzgojiteljicama točno zmenit, kdaj in kako. Odločbe o višini plačila pa še nismo dobili.

koščki... Na srečo še nismo imeli kakšnih večjih problemov s tem. Petra, verjamem pa, da se ti je skoraj srce ustavilo. Js si sploh ne predstavljam, da bi do česa podobnega prišlo.user posted image

kahlica... Je še nimamo. Z uvajanjem bomo začeli poleti. Bo res idealen čas za to.

kožica na lulčku... Ne gre dol. Ima res ful ozko in se s tem rajši sploh ne hecam. Bomo videli, kako bo še s tem. Po Juretovi "strokovni oceni" ne bo šla sama dol.

sprehodi... Mi še vedno vlačimo voziček s seboj in dokler hodimo lepo sedi noter. Ko se pa enkrat ustavimo, je treba pa po hitrem postopku ven. Gremo pa po navadi kam, kjer lahko potem tamali okrog skače in uživa...user posted image Če pa bi hodili naokrog brez vozička, bi prišli verjetno samo 10 m od hiše.user posted image

nosečke... Ja, oglasite se kaj, da slišimo, kako vam gre. Pa ostale mamice tudi... user posted image

eviii... Zdej bo pa steklo z doktoratom. user posted image Boš videla...user posted image

No, zdej bo pa dost nakladanja. Vsem želim lahko noč!user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
21.3.2007 13:02:44   
lolipop
Lep dan!

Mi se počasi cajtamo. Zdaj vsaj spimo čez dan, jemo in pijemo pa še vedno nič.user posted image

hranjenje - z žlico še nič ne jemo sami. Žlica je pri nas dobra za valjat po ustih. Sami jemo le piškot ali košček sira. Mami je pa tudi fajn, ker ne zna spravljat flekov ven iz cunj.user posted image

pitje - pijemo bolj malo, iz kozarca. Magični lonček imamo bolj za ob tla metat.user posted image

koščki hrane - Petra, mene je tudi tega strah. Na melono imam sama slabe spomine. Ko je bil ene šest mesecev star, sem mu dala en košček za cuzat in ga je kar noter potegnu. Smo imeli srečo in sem ga uspela še ven dobit pravočasno.

kožica na lulčku -  tudi mi imamo zelo ozko. Bonnie - kaj pomeni dol iti? A misliš to, da se ne da gor potegnit?Ali katera ve, kdaj to operirajo? Upam, da ne bo treba, ker so kar božčki.

kahlica - še nimamo. Ne vem, ali naj kupim kar eno navadno. Gledala sem tudi kahlico račko v Arielu, ki ima spredaj ročaj, pa poje.user posted image  Če bi vedela, da bo šlo navajanje potem kaj lažje, bi mu jo kupila. Sicer pa kakamo sedaj tako, da gremo pod mizo in smo tam čisto tiho.user posted image  Ko tišina traja nekaj časa vem, da bo treba svežo pleničko dat.user posted image

voziček - pri nas je skoraj samo še za spanje - noter in zunaj. Odkar sem v službi ga na sprehode ne vozim več, v trgovini je pa bolj za okras kot ne. Kmalu bo tudi v dolžino premajhen, čeprav naj bi bil do dveh let. user posted image  Do poletja mora zdržat, potem bomo pa videli. 

Ne vem več, ampak ena je imela probleme z vneto rito. Mogoče bi probala rito najprej obrisat, potem pa z otroškim milom in veliko vode še umit. Jaz to prakticiram od rojstva in razen v največji vročini lansko poletje, nismo doma imeli problemov. V varstvu je pa dobil vneto rito, tako da sem morala varuško prosit, da tudi ona prakticira umivanje z milom. Sedaj je vse spet v najlepšem redu. Z Niveo kremo za rito ga namažem samo zvečer. Se mi zdi, da nobeni robčki ne morejo rite tako sčistit kot voda in milo.

govorjenje - mami in ati, včeraj prvič babi. To je vse, kar je razumljivo. Drugače čeblja kot ena branjevka na trgu. Jojme, kaj šele bo.user posted image

božanje - zdaj je že začel bolj nežno božat. Še našo muco ne zagrabi več, ampak se jo samo rahlo dotakne po kožuščku, ona pa hitro na hrbet v pozo za čohanje. Mislim, da ji je Lan že bolj pri srcu.user posted image

Bolančki pozdravite se!

LP

< Sporočilo je popravil lolipop -- 21.3.2007 13:17:19 >

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

Neposredna povezava do sporočila: 2360
21.3.2007 19:42:02   
karin412
Evi, jaz se dobro počutim (razen da me boli križ in da imam nizek pritisk), ko že sprašuješ o nosečkah. Malamisha se tudi včasih javi na forumu nosečnice, kjer imava rok avgusta. Malo je utrujajoče edino, ko je treba Ajlo dvigovat, pa previjat, imam že kar velik trebuh, se mi zdi kar za en mesec večji kot za Ajlo.

Jaz sem pisala o vneti ritki. Ajlo smo zdaj pozdravili z umivanjem s čajem iz hrastovega lubja in kremo od Mustele za rito. Je pa po moje dobila tako rito zato, ker se dostikrat (5x) na dan kaka, pa jo moram kar naprej gledat, če je pokakana, da jo takoj previjem. Tudi jaz jo umijem tudi z milom, če je pokakana. Tako da sem prav štela plenice, jaz jih porabim kar 7-8.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
22.3.2007 0:05:10   
Kami
'čer punce!
Spet eden tistih večerov, ko imam blazne plane, kaj vse bom naredila (ker moža itak ni doma), pa se vse skupaj sprevrže v trikrat nič in en kup dela za gospodinjsko pomočnico user posted image . Grem s tamalima v petek v Portorož (mož je že tam) do nedelje in sem nas danes malo že spakirala. Kot da se selimo, jasno. Sicer pa zrihtite pomlad, Primorke, zimskih cunj nimam več pri roki! user posted image

Včeraj sem z Evanom imela pregled pri urologu. Verjetno bo potrebna ponovna operacija. Jutri ga peljem še na UZ, ampak zdravnik pravi, da dvomi, da se bo kaj videlo. Se bo odločil po izvidih od UZ-ka, potem pa po pošti dobim obvestilo kako naprej. Se skušam ne vznemirjati preveč, ker vem, da gre za bolj ali manj majhnoo zadevo, ampak vseeno me je kar groza, ko pomislim, da bo moral it čez to. user posted image

Kožica od lulčka... pri Evanu gre krasno dol. Že kar nekaj mesecev, skoraj od samega začetka. Mal sicer trzne, mu očitno ni prijetno, ko mu to naredim, ampak mu to kar redno delam približno 1x tedensko. Vam pa povem, da imam pa z Liamom že od vsega začetka težave in takrat mi je zdravnica še solila pamet, da moram čez potegnit, mali pa je kričal zraven. Jaz tega res nisem mogla počet. Res ima ozko kožico in tudi, če mu je ona dol potegnila, je vedno zakrvavel in potem ga je še par dni bolelo. Sedaj mora na rezanje. Sva naročena jeseni, pa si skušam zrihtat, da bi šla kar prej, ko sem še doma. Sranje skratka.

Pitje... odkar obvlada samostojno držanje flaške (šele zadnjih nekaj tednov) bi non-stop pil. In je začel zaradi tega tudi manj jest. user posted image  Pa sem mu začela dajat lepo vodo v flaško (prej je dobil čaj ali z vodo razdredčen sadni sok). Zdaj seveda naredi par požirkov in začne pluvat vodo ven. Mu dam kaj drugega po flaški, ko se mi zdi, da res potrebuje več tekočine (npr. po kosilu preden gre spat), pa po laufanju zunaj, drugače pa kar lepo vodo furam. Po kozarčku lepo naredi nekaj požirkov, ponavadi mu pri kosilu stisnem pomarančo ali mandarino in mu dam sok po kozarčku. Vendar to je res nekaj požirkov. Slamice ne zašteka. Tudi Liam jo je zelo pozno, tam nekje okrog 2. leta.

Hranjenje... zelo rad si sam nosi v usta. Včasih celo uspe nadevat žličko, če ne mu pa jaz pomagam. Zdaj zgleda kosilo tako, da se on "hrani" s svojo žličko, pa še jaz ga hranim zraven.

Koščki... me je tudi strah tega. Sploh zadnje tedne, ko se gre eno foro in noče več sadja v koščih, ampak želi, da mu dam celo v roke. Npr. jabolko. Se kar po tleh vrže (kar me sicer ne spravi iz tira, ker to počne nekajkrat na uro), če mu dam krhelj. Ni šans, on hoče celega. In ga poje tudi več kot pol. Z lupino vred. In enako tudi ostalo sadje. Včeraj sem kupila grozdje, tako veliko. In sem mu očistila kožo stran in peške ven dala. Sploh  ni šmerglal, je hotel celo jagodo. In jo je tudi scuzal nekako, čeprav kože ni cele pojedel. Skratka - mali je zgaga. user posted image

Kahlica... probali, čist neuspešno. Sem prebrala, da smo Liama začel dajati gor, ko je imel 17 mesecev. Bom še malo počakala, torej. user posted image

Voziček... v voziček ga spravim edino s piškotom ali flaško. Ga tud privezat ne morem drugače, tako zelo se upira. Spi tako ali tako ne v njem nikoli. Mislim, da se bomo do poletja v večini kar poslovili od vozička. Žal, če mene vprašate, ker tole tekanje za njem je sila naporno in zamudno. user posted image

Govorjenje... vsak dan več. Očitno bo tako kot je bilo tudi pri Liamu, da bo razvil čisto svoj jezik. Veliko njegovih besed nima namreč nobene veze. Nekaj jih je sicer pravilnih. Ata, mama (kar sicer nisem jaz, ampak moja babi), unga (žoga), aja (Nodi, verjetno od "prihaja Nodi), kaka (Telebajski), aka (tako mene kliče), ama (hrana), pa še kaj bi se našlo, pa se ne spomnim.

Sicer pa strašno rad pleše in poje. Je luštkan za požrt, ko to počne. Bi ponavaljal ringa raja non stop. Lubčke pošilja vsem, ki to želijo ali ne, pa mu nič ne rečem, da naj jih, ampak on to kar samoiniciativno.

Živali... smo bili v nedeljo v živalskem vrtu. Priporočam! Ful je gledal in se čudil in sploh se mu je dogajalo 300  na uro. Čist je bil iz sebe, ko je videl slona. Po tem obisku mi je začel ful nosit knjigice v katerih so živali in ki jih do nedelje sploh ni šmirglal.

Uživajte v dnevih in otročičih!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
22.3.2007 14:40:23   
sarazan
Jaz sem na bolniški. Sara ima bronhitis in pljučnico. user posted image  Zdaj ji dajem antibiotik Amoksiklav 2x na dan. Vsak drugi dan imava kontrolo pri pediatrinji. Skratka, cela štala. Od vročine, ki ni hotela pasti, se mi je že mešalo.

šotor ... nisem še nič komentirala. Pri nas je to najbolj kul igrača. Sara si je noter znosila en kup igrač. Ima tudi nekaj povšterčkov, da se malo spočije, ko ji paše. Pa Bog ne daj, da se hoče kdo z njo zriniti v šotor. Ga takoj napodi ven. Res uživa v svojem skrivališču.

Cena vrtca ... zadnjič sem bolj na pamet govorila. Danes sem pa ravno račune pospravljala in bolje pogledala. Naš vrtec ima ceno za 8. plačilni razred 330 evrov. V tej ceni je že odbitih 20%, ki jih subvencionira občina.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
22.3.2007 16:34:23   
petra81
user posted image user posted image user posted image  sem že napisala nekaj, pa mi ni hotlo poslat!!!

No, kakorkoli, uboga Sara, želim ji čimprejšno ozdravitev in enuser posted image  zanjo!

Te cene vrtcev so grozne, si sploh ne predstavljam dat tolk dnarja!!

Lp, Petra

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
22.3.2007 18:33:39   
Bonnie_RR
Oj!

Včeraj... Je bil tamali siten, da sam ni vedel, kaj bi sam s sabo. Popoldne se mi je že skoraj mešalo od njegove sitnobe, nespanja, držanja za hlače... Na srečo so moji prišli na kratek obisk in je ob moji sestri čist pozabil na tečnobo. user posted image
No, vzrok vsemu temu je pa 4. zobek, ki ga muči. Manjka čisto malo, da predre dlesen in se ful slini in "čika" vse, kar mu pride pod roko (tud svojo rokouser posted image ). No, danes je bil pa čist vredu, nobenega teženja, nič. Zob pa še ni zunaj. user posted image

Sara... Joj, groza, no! user posted image Upam, da se kmalu pozdravite... user posted image

cene vrtca... So res hude, ja, če si v kakšnih višjih razredih. Midva bova, kot študenta, plačevala minimalno. Točno koliko pa še ne vem, ker še ni bilo odločbe.

copatki... Mora dobiti nove, ker je te že prerasel in so mu ful tesni. Sem v torek v LJ v Massu na Čopovi gledala malo otroške čevlje in copate in so mi bili ful všeč Superfitovi copatki (in čeveljčki). No, danes sva šla s tamalim v naš Mass v Tušu in baje v Celju sploh ne prodajajo teh copatkov, samo čeveljčke. Zdej bom pa verjetno malemu nogo občrtala in jutri nesla papir s seboj in na podlagi tega kupila copatke. Drugače ne bo šlo, bi mi bilo pa, seveda, ful boljš, če bi bil tamali zraven. Mi je tako svetovala prodajalka in rekla, da če mu ne bojo prav, jih pa lahko potem pač zamenjam...

zlezel iz svoje postelje... Včeraj mi je ta vragec, ko sem ga dala sredi dneva spat, zlezel ven in prikolovratil v dnevno. Mene je skoraj kap! user posted image user posted image user posted image Hudiča, še v postelji ni več na varnem, no!user posted image
Js sem čist šokirana komaj dihala, ko sem ga zagledala, on pa lepo ponosno stoji pred mano in se mi smeji. user posted image
Še malo, pa bomo morali začet vrata zaklepat...user posted image

žlica... Nekaj časa je rad sam jedel z žlico (zraven sem mu pa pomagala na žlico dajat), zdej pa že kak mesec noče in hoče, da mu js dajem. Niti noče nekaj sam z rokami packat, ampak enostavno da roke stran (ob telo) in čaka.user posted image No, js ga ne mislim nič kej silit preveč s tem, če noče, pač noče. Saj bo počasi... user posted image

zaboj z igračami... Je ugotovil, da se da fajn noter zlezit in se igrat v njem, poleg tega je pa priročen tud (če je zaprt) kot stopnička, ki mu pomaga splezat na kavč...user posted image user posted image user posted image Ja, glede iznajdljivosti pa res ne morem nič rečit...user posted image

kožica... Baje je nasploh zelo ozko vse skupaj in se, če kožico potegneš dol, vidi bolj malo glavice. Js sicer ne vem točno, kako in kaj, ampak moj dragi pravi, da bo v vsakem primeru moral na operacijo. Js sem si par stvari o tem že tule gor na RR-ju prebrala (mislim, da na forumu Otroci), ker je bilo že kar nekaj debat na tole temo. Slišat ni preveč fajn, je pa baje po parih (mučnih) dneh veliko bolje. Ja, revčki so tile naši pobčki...user posted image

Evan... No, upajmo, da bodo izvidi čim boljše. Če bo pa potrebna operacija, bomo pa držali pesti, da bo vse OK in hitro mimo... user posted image

No, zdej pa moram it... Nik kliče (oz. jemlje mojo roko in mi ne dovoli pisatuser posted image )...

LP

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
22.3.2007 21:20:36   
taja27
čer

Evan držimo z Avo pestke za tvoje izvide.

Sara o ti revica ti. upamo, da bo kmalu boljše.

hranjenje / žlica moja Ava je čist prelena, da bi držala žlico. se da kr pedenat od spredi in zadi. no, danes sva jedli zelenjavno juho in je full pojedla. na koncu je začela še sama z žlico v usta nosit in ji seveda ni ratal. je začela tolk kričat in se zvijat, ko da jo dajem iz kože. groza.

koščki hrane mene je tud zelo strah, da se mi ne bi mala s čim zadavla. sem zelo previdna s sadjem. no, zdaj sva počasi pršle na krhlje (jabolka, hruške, mango, ...), ki pa morajo biti olupljeni. ampak, ko je sadje sem vedno 100% zraven in jo skoz gledam.

kahlica je še nimamo.

govorjenje Ava je že zelo veliko govorila, zdaj pa kar noče več. noče reč niti mama, ata, teta, Ava, dedo, baba, ... nič. me gleda direkt v oči in  ima zapečatena usta.

trma mislim, da jo je začela dajat trma in to ornk. poleg tega, da noče govoriti se kar naprej jezi. če ji kaj ne rata, če ji kaj ne pustim. se začne dret, pa take ogromne solze ji tečejo in se kr neki meče. al po stolčku za hranjenje , al po tleh. mi je prov groza tole gledat. jo zignoriram, samo če se meče, moram pa pauit, da si ne bi kaj naredila.

hoja sem pozabla povedat, da tudi Ava že hodi. sicer še zelo previdno, ampak kar gre iz kuhinje preko jedilnice, v dnevno sobo. to je ene 15 metrov. ko pa jo dam na tla na asfaltu, se pa ne premakne niti za milimeter.

bolezen Ava je že dosti bojše, malo še kašlja (ponoči je problem, ker se zaradi tega zbuja). danes pa je imela vneto oko user posted image . res ne vem, kdaj bo konec. bolniška mi poteče in gremo v pon v vrtec in v službo. upam, da bo zdrava. se pa kar pozna, da je bila bolna. sploh pri napredku.

cena vrtca jah saj vem, kaj naš čaka user posted image . ampak, kaj čmo.

risanke telebajski so le še tolažilna nagrada. Nodi rula. je ko prpopana, pa poje zraven, pa pleše, se smeji in vriska. jo je prav užitek gledat.

sicer pa, sem zaenkrat povsem stran od realnega življenja. bomo videli, kako bo v ponedeljek.

Neposredna povezava do sporočila: 2366
22.3.2007 21:34:52   
tinkatonka
sara... bogica. Pozdravi se čimprej.

taja 27 in Avin kašelj....tudi mene kdaj draži ponoči kašelj, če ležim brez vzglavja, ponavadi takrat ko kaj pokašljujem ponoči obvezno spim z visokim vzglavljem in pomaga. Poskusi to pri Avi. Dvigni vzglavje (podloži kaj pod jogi), ali pa če ji daš povštrček in upam da ji pomaga. Ampak mora bit kr dvignjeno tam za kakih 30 stopinj, da kaj pomaga.

zdaj pa šibam se stiskat k možeku...napišem drugič kaj več....

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
22.3.2007 22:47:57   
lolipop
IZVIRNO SPOROČILO: sarazan

Jaz sem na bolniški. Sara ima bronhitis in pljučnico.

Kakšni so pa znaki? Moj zdajle zvečer nekam veliko pokašljuje. Lahko, da se mu je samo sluz nabrala v grlu.

Bolančki, pozdravite (pozdravimo) se!

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
23.3.2007 12:16:00   
lolipop
Hello!

Poročam s terena. Kašelj je bil ponoči grozljivka. Sem že mislila, da ne bo nič spal. Seveda šef ni hotel spati v svoji sobi, ampak je spal pri meni, ati se je pa prostovoljno izselil.user posted image  Spali smo nekako do pol šestih zjutraj, tako da sem mu dala ob šestih antibiotik, potem pa še malo toplega mleka z medom. Je kar pomagalo, da ga ni raztrgalo v grlu. Revček mali!user posted image

Še vedno noče nič piti in jesti, vsaj ne pri meni. Ko vidi žlico, zapre usta in se vrže na hrbet ter začne tulit.
Zdaj mu antibiotik (in mleko) dajem kar s brizgalko. Boljš kot nič.

Kakšni nasveti?

LP

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
23.3.2007 20:48:38   
taja27
tinkatonka hvala za nasvet, glede dvignjenega vzglavja. pri Avi to na žalost ne pride v poštev, ker ne vem, kam naj dam povšter. spi namreč ene 5 min tko, kot jo dam v posteljico, nato kontra, pa prečno, pa noge v luft na ograji, pa z glavo zabito v ograji enkrat iz ene in drugič iz druge strani, pa na obrazu in roke pod sabo, rito pa v luft, ... mi mamo posteljico zadekano, kot kaki cotli. pri vzglavju je zaščita (visoka), ob strani na eni strani kovtr, na drugi strani dekica zvita v rolo, na ograji še posebej dekica, spodaj pa pliškoti, pa še to se mi zdi, da se kr naprej buta. se mi zdi, da trenira akrobatiko ponoči.

lolipop težko ti svetujem glede pitja, ker je Ava pila non stop. ampak samo Zalo Harmony ali Shimphony. včasih tudi navadno vodo. nikoli pa ne pije čaja, soka, ... mleko pije samo zjutraj. da pa otrok ne je, je pa normalno, ko je bolan seveda. naš pediater pravi, da ni panike, tudi če cel teden ne je, samo piti je pa treba.
antibiotik sem ji pa dajala (tudi sedaj sirup za umirjanje kašlja) kar na žličko. sem ga natočila pred njo, ga je probala počasi in ugotovila, da je sladek. potem pa ga je vedno popila po požirkih. kadar je pa tulila (redko)jo je pa možek nagnu nazaj in jo rahlo prijel za glavo, jst sem pa kar usula v usta. mal kruto, ampak važno je to, da ga je dobila.

pozdravite se bolančki, z nami vred seveda

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
23.3.2007 23:21:08   
wallery
Oj
Da ne boste rekle da se nič ne oglasim .Ni časa saj veste .
Včeraj sem imela zadnji izpit user posted image  ,tako da sem za nekaj časa zaključila s šolo . Sem pa zadnja dva dneva tako utrujena in se nikakor ne morem odpočiti, se vidi da sem že na koncu  imam še 23 dni do PDP ,vse pogosteje me "špika v križu" trebuh mi itak že nekaj časa dol pritiska ko user posted image , še vedno imam problem s cukrom,obseg trebuha 120 cm me bo vsak čas razneslo,na wc sem tudi že skoraj celo noč, kg +2 mi ne gre gor se mi zdi prav čudno ker jem kot običajno(v 1user posted image  +20kg, 2user posted image  +20kg )G. ni navdušena in me krega za kg.

sprehodi: Taja bi najraje hodila sama pa se jaz težko vseskozi sklanjam k njej ko je po tleh vse tako zanimivo vse mora prijeti (kamenčki, listi pa smeti )tako da če jo jaz peljem na sprehod je kar lepo v vozičku, na začetku najprej hoče protestirati potem pa vidi da se bo morala sprijazniti in lepo sedi brez problema večinoma pa po določenem času zaspi. Če pa je zunaj z mojo mami ali pa mojim možem potem pa hodi ali bolje rečno teče

zleze iz sedežne na tla: ko sem jo videla da leze in vstaja po sedežni in da bi enostavno kar z glavo naprej padla dol sem ji pokazala kako se gre na tla da se mora vleči na trebušček in z nogicami naprej ritemsko po kolenih do roba sedežne in dol po nekaj dneh je obvladala, saj ji nebi pokazala samo me je bilo strah, da se nebi kaj pripetilo.

zleze na stol :majhnega  takega kot jih  imajo v vrtcu ,najprej potiska stol npr do sedežne tako da se več ne premika se prime za naslonjalo spleza gor in vstane me je skoraj kap ko sem jo videla kje stoji še dobro da sem bila zraven, tako da je stol pri mizi sedaj samo če je kdo zraven.

govor : še vedno isto kot pred cca 14dnevi ali 3 tedni

novo : cca 1teden ti pokaže , dela   ti-ti  z desnim kazalcem in te krega
če jo za kakšno stvat vprašaš kje je npr. ura pokaže s prstkom

kahlica : jo še ne uporabljamo

pitje : pije že vseskozi ogromno, najraje pa po slamci sok od Nike ki ga prinese iz vrtca, če ji dam pa npr v kozarček sok , čaj , vodo saj pije samo ne toliko in ne s takim veseljem, še vedno pa največ popije po steklenički, učim jo tudi s kozarca pa gre do sedaj še kar precej mimo.

previjanje : še zmeraj imamo problem  se enostavno noče in brca (redkokdaj je na miru )tudi če ji daš kaj v roke da bi se zamotila ,mami pa samo čaka kdaj jih bo dobila v trebuh. Ma me je vsakič prav strah, da me brcne v oggggggggrrrooomen trebuh in sedaj če je le možno in je kdo od domačih prisoten mu prepustim previjanje.

Eviii : če se strinjaš bom kar tebi poslala sms iz porodnišnice ko bo prišel čas, da boš obvestila še ostale .

LP

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
25.3.2007 14:55:30   
sazi
Dan,

skoraj ne morem verjet, da včeraj ni bilo nič novega na naši temi. Res nam gre bolj slabo. Pa še dan ni bil nič posebnega. Mi smo se nasprehajali in naobiskovali - dopoldne, popoldne, ko je pa Lev zvečer zaspal sta pa prišla še dva prijatelja in smo nenačrtovano potem gledlai Viktorje in se malo nasmejali.
Danes smo tudi začeli z dopoldanskim obiskom (pri tašči), pa popoldan gremo spet na obisk...

Alergije - Lev ima kar težave s kožo. Se mu delajo zelo srbeči in veliki izpuščaji po nogisah, na roki in pod ušesom. Se mi zdi, da je čedalje slabše, pa smo jajca že zdavnaj ukinili, zdaj smo pa še mleko. Po katastrofi zadnjič s pregominom - je res samo jokal, ker je takoooo zanič, sem zdaj probala z Alernovo, pa je malo bolje, le sladkati jo moramuser posted image . Sicer ne veliko, ampak je res ogabna in tako jo spije in tudi poje s kašico - sicer s precej manj navdušenja in manjše količine kot prej, ampak gre. Bomo videli, če bo kakšen rezultat. Pa saj ne vem, kaj je bolje. Da je alergičen in potem sčasoma mine (oz bo tako bogi kot midva z možem, ko celo pomlad in večino poletja kihava, jokava in naju srbijo nos, ušesa, grlo...) ali pa da ima takšne težave s kožo kar tako. Sem pa skoraj doktorirala na temo hrane brez mleka in jajc. Komaj sem našla ene piškote (od Medexa) in so malemu celo všeč.

Nosečke - upam, da set fajn. Wallery, si sploh ne morme predstavljati, da bi bila zdaj 3 tedne pred rokom in bi morala Leva še vedno takole pedenat - namreč še stati ne zna in ga moram res kamorkoli grem nesti, vliko dvigovati... Te občudujem, kako vse porihtaš z dvema sončkoma.

Bolančki - pozdravite se. Pri nas je zadnje čase kar sreča - smo vsi zdravi. Upam, da še dolgo ostane tako. Dajem pa Levu Echinax Bimbi. Pa mogoče pomaga tudi to, kaj pa vem.
Sarazan - upam, da je Sara bolje. Boga. Kaj vse jih ne doleti.
Tudi Evanu želim, da ga ne čaka nič hudega in da bodo izvidi čim boljši.
Lan, upam, da je kaj bolje. Lev tudi ni nič jedel, ko je bil bolan, če pa tudi pil ni nič, sem mu probala kar z brizgo dajat in je bilo ponavadi kar uspešno - dolgotrajno a počasi sem spravljala tekočino vanj.

Voziček - je še veliko v uporabi, saj je v njem vedno, ko gremo ven in to ves čas. Zdaj gledam vozičke, da bi kupila novega - kako majhno marelo, ampak da vseeno ni samo sedež na kolesih. Ponudbe čisto preveč in potem ne vem, kaj bi. Ali so ful dragi, ali nimajo vsega, kar želim... ozna mogoče katera vozičke Pikolo? Kje se da dobiti kakšne podatke o njih. Jih je veliko različnih, piše zraven, kakšno težo imajo, nikjer pa ne najdem, na kako veliko se zložijo. Mi je pa ful dober voziček ABC Design Take off - ampak itak predrag.

Živali - smo bili predvčerajšnjim spet v živalskem vrtu. Živali rad gleda, se pa tako ustraši, če katera spusti kak glasnejši zvok (sploh, ke je bil zelo utrujen), da je tako začel jokat, da se ga sploh ni dalo potolažiti, pa solze so mu kar v potokih tekle. In to 2x; 1. ko je zablejala ovčka, ki je prišla skoraj do vozička, in ko je po pogovarjanju (ena papiga je kar naprej govorila papi, mi pa isto nazaj) ta istapapiga izgubila živce, zakrilila in zakričala, Lev pa v jok. No, ko sta se pa lev in levinja "Kregala" in na veliko rjovela, ju je pa samo malce prestrašeno gledal, jokal pa ni.

Risanke in televizija - risanke ga sploh ne zanimajo - oz nič bolj kot karkoli drugega. Ko je TV prižgan zmeraj zleze do TV-ja, se dvigne na kolena (no, zdaj tudi na noge) in z roko tolče po ekranu. Potem TV ugasnem in se začne razburjat. biti na razdalji od ekrana in kaj gledati, ga pa sploh ne zanima.

No, toliko za danes. Grem kaj skuhat. Mi kruči v želodcum, Lev pa uživa svoj dnevni spanček.

Lep preostanek vikenda.

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
25.3.2007 21:21:20   
tinkatonka
evo danes je pa dan da se jaz mal izpovem...

Punce v meni je še tako malo moči. user posted image Nič ne spimo, vstajam vsaj po 7×-10× na noč. Pa še tisto vmes je bolj kot ne prigovarjanje Aneju da je vse ok, da naj že spi, pa božanje, pa spanje na 30cm, ker se tako stsine k meni, zleze name, ali že kaj, da se ne premaknem, če zaspi, da je vsaj malo mir. Potem je treba seveda zjutraj zrihtat Aneja, mene, za zajtrk sploh ni čas, gremo v vrtec, potem na bus in v službo. Tam oddelat 8h vedno bolj odgovornega dela, skorja vse pred kompjutrim, oči mi lezejo skupi, komaj gledam, sedim,...., potem domov, v objem Aneju, ki je ves popoldan siten, ker je utrujen in ko ob 19h-20h zaspi, jaz likam, pospravljam,.....Men se bo scufal. Nimam skoraj nič več moči v telesu, počutim se izmučeno, neprespano,.....vglavnem obup. Kakšen teden bi še zdržala, potem me lahko pa kar v "Polje" peljejo. Sej vem da mame zdržimo marsikaj, samo jaz se ne spočijem niti en dan in potem gre to iz dneva v dan in sem vsak dan bolj utrujena. Še čez vikend se skušam čim bolj posveti Aneju, ker ga čez teden malo vidim in seveda časa za počitek ni. Pa tud ob vikednih vstajamo ob 5:30. Rada bi se samo malo naspala. PROSIM SPANCA!!!

Grem pod tuš pa glavo umit. Sem ravno končala z likanjem, boli me hrbet, šravfa me po trebuhu, dala bi vse, da bi se prikazala kakšna vila s čarobno paličico in bi imela v trenutku čiste in umite lase, zobe in vsa dišeča, stuširana v čisti pižami. Ah ja sanje....Pa saj niti sanjati nimam čas,...

Hvala ker se lahko izlijem na tale RR.

Se javim drugič z malo več optimizma.

Lepo, mirno noč vsem skupaj.

Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
25.3.2007 21:25:01   
taja27
no sazi, naj se še jaz pofočkam. tule gor je res prava sivina, kakor vreme pri nas.

danes smo bili po doooolgem času zunaj oz. bolje rečeno na kosilu, ker je imel moj ati rd. Ava je bila židane volje, čeprav še dosti kašlja. tako jutri še ne gre v vrtec. jaz bom vzela kakšen dan dopusta, da se ji ta kašelj še malo umiri. potem pa v sredo oz. verjetno v četrtek v vrtec in službo.

mi je tko brezveze, da da lahko pediater samo 14 dni nege za otroka. kaj pa če ima otrok pljučnico, dolgotrajen bronhitis, norice npr. po štiri tedne? kaj pa potem? a bolanga otroka sprejmejo v vrtec? seveda ne. še dobro, da pri meni v službi ni panike zaradi tega. res ne vem, kaj bi če bi bilo drugače. kako pa ve rešujete to zadevo? a vzame mož bolniško? pri nas to ne potegne.

če katero zanima in še ni zasledila, vas obveščam, da začnejo s torkom ob nakupu Dela prodajati DVD risanko Bombažki. če primerjam ceno v takšni prodaji, z rednim nakupom DVDja, je zelo ugodna. Ava ima doma dve igrači z bombažki in je čisto navdušena. meni so pa tudi tako zelooo fletni.

Lev smo prav veseli, da si tako zdrav user posted image

živalski vrt vidim, da vas je že kar nekaj bilo v živalskem vrtu z otroci. mi smo bili lani poleti, ampak je bila Ava tako ali tako premajhna, da bi imela kaj od tega. planiramo pa obisk žv v ZG, ker nam je bližje. samo še lepo vreme čakamo in zdravo Avo. se pa tudi ona malo boji živali, če pridejo preveč blizu nje. ravno danes smo bili pri prijateljih, katerih oče ima koze, kokoši, zajčke ... je prav uživala, na varnostni razdaliji seveda. mi imamo doma konje in divjad, pa se jih prav tako boji user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
25.3.2007 21:29:28   
taja27
tinkatonka te popolnoma razumem glede spanca. mi tudi že ne spimo tri tedne. kriza. ker tako kašlja spi v najini postelji, da jo celo noč tolažim, ji vstavljam dudo ... jaz pa dobim enkrat nogo v obraz, drugič pest ali glavo, redno me z obema rokama prime za glavo oba palca pa mi rine v oči ... in še bi lahko naštevala. mene to skupno spanje ubija. ubija. se komi sestavim. pa tolko časa smo že doma (7 tednov) tko, da mislim, da bi si v službi kar malce odpočila. evo, spet joka, nocoj že četrtič, pa je zaspala šele ob pol devetih user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako otroka vključiti v izbiro šolskih pot...
Nakup šolskih potrebščin je lahko zabavna skupna naloga – če otroka vključimo premišljeno. Preverite, kako mu dati možno...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?