|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Modrost ženskega telesa

Helena Primic, 9.8.2018
Ženski menstrualni ciklus ima štiri glavne faze oziroma ženske arhetipe ali vzorce energije, ki pomembno vplivajo na življenje vsake ženske - Devica, Mati, Čarovnica oz. Divja ženska in Modra ženska.

image
V času krvavitve je ženska v fazi Modre ženske.
/11


Ste tudi vi prepričani, da je menstruacija ženska nadloga, ki jo ženske pač moramo sprejeti, če hočemo imeti otroke, predvsem pa moramo poskrbeti, da ljudje okrog nas sploh ne vedo, kdaj jo imamo?

Gre za predsodek, ki nas ženske oropa naše mogočne ženske energije, ki jo lahko črpamo iz svojega menstrualnega cikla. Če ga seveda poznamo, sprejmemo in smo pripravljene svoje življenje prilagoditi modrosti tega cikla, ki je tesno povezan z luno, lahko preberemo v upešnici Lucy H. Pearce Modrost ženskega telesa, ki je izšla pri založbi Cangura.

 

 

 

Štirje ženski arhetipi

Kot v svoji svetovni uspešnici, ki je polna osebnih in prisrčnih predlogov, preprostih ritualov in praktičnih načinov za čaščenje ženske ciklične narave, pojasnjuje avtorica, ima ženski menstrualni ciklus štiri glavne faze oziroma ženske arhetipe ali vzorce energije, ki pomembno vplivajo na življenje vsake ženske.

DEVICA - Po prenehanju menstrualne krvavitve se pojavi deviški del ženske, ki je poln nedolžnosti, energije in potenciala. Ženska se po temnih dneh v času krvavanja počuti lažjo, spogledljivo in seksi, čeprav se njene možnosti za spočetje in gestacijo šele vzpostavljajo in jih še ni.

MATI - Čas ovulacije in morebitne zanositve predstavlja Mati, ki ima sposobnost vzgojiti novo življenje. Njena plodna maternica je topla in mehka, ženska pa se v tem obdobju običajno počuti ljubeče in uživa v dajanju sebe v celoti - družini, v službi ali pri ustvarjanju doma. Ovulacija namreč simbolizira sposobnost dati in ohranjati življenje ter poln razmah življenja ženske. 

ČAROVNICA OZ. DIVJA ŽENSKA - Takoj po ovulaciji se začne predmenstrualna faza, ki traja približno devet dni in v kateri se ženske od zunanjega svetlega dela našega ciklusa pomaknemo v notranjo temno fazo. Tako kot progesteron in estrogen zaplešeta skupaj in ustvarita dinamična nihanja, se v ženski prebudi Divja ženska, ki med mogočnimi navali ustvarjalnosti in čustvenimi nevihtami pleše čaroben ples. Gre za mogočno energijo, ki jo mora ženska najprej spoznati, da se jo lahko nauči obvladati.

MODRA ŽENSKA - Modrost se pojavi v pozni predmenstrualni fazi in času krvavitve, ko je normalno, da se razpoloženje ženske poslabša - žensa se zapre vase in postane bolj tiha in razmišljujoča ter bolj v stiku s sanjami. V tej fazi je ženska naravno manj aktivna in potrebuje več počitka. Nobene potrebe nima ugajati drugim in veliko bolj spontano živi v skladu z lastno notranjo modrostjo in potrebami. Če se ženska nauči umakniti ter dovoliti svojim vizijam, da privrejo na dan iz njenih največjih globin in zaupati svoji modrosti, je to obdobje zelo darežljivo tako zanjo kot za njeno skupnost. Če pa svojega življenja ne prilagodi fazi modre ženske, ji lahko umanjka modrost in postane samo še destruktivna čarovnica.

 

Rdeči šotori in lunine koče

Ali ste vedeli, da imajo ženske v Indoneziji in Južni Koreji pravico do dveh dni dopusta na mesec za menstruacijo? V zahodni družbi, kjer imamo še z besedo menstruacija težave in jo imenujemo "tisti dnevi", se kaj takšnega sliši kot znanstvena fantastika. V resnici gre pa le za spoštovanje naravnih ženskih ritmov, ki pomembno vplivajo na žensko tudi v službi.

V svetovni uspešnici Modrost ženskega telesa boste tako našli nasvete, kako živeti in delati v skladu z menstrualnimi ciklusi, številne praktične vaje in obrede za različne ženske faze, se poglobili v PMS, preverili kako pozdraviti svojo maternico in ženske težave, našli nasvete za praznovanje obdobij ženskosti, vključno z rdečimi šotori in luninimi kočami.

Vsekakor knjiga, ki bi jo morala imeti vsaka ženska in punca, ko dobi prvo menstruacijo!

 

 

POSEBNA PONUDBA ZA VSE RINGARAJEVCE!

 

Priročnik Modrost ženskega telesa je lahko vaš
s posebnim Ringarajinim 20% popustom.

Na info@ringaraja.net pošljite e-pošto z zadevo Naročilo
knjige Modrost ženskega telesa, zapišite svoje osebne podatke (ime in primek, poštni naslov) in priročnik
o ženskih ciklih bo kmalu v vašem poštnem nabiralniku.


Kako najlažje in najhitreje narediti otroka?
Za zanositev se mora poklopiti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. K...
7
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
4
Prenehanje uporabe tabletk
Več mesecev ste uporabljale kontracepcijske tabletke, sedaj pa ste se odločile, da bi želele imeti otroka.
4
Ultrazvok dojk: Zgodnje odkrivanje raka
Ultrazvok dojk je primeren za preiskavo in odkrivanje raka na dojkah pri ženskah, mlajših od 35 let. Prav tako je primer...
4


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Prenehanje uporabe tabletk
Več mesecev ste uporabljale kontracepcijske tabletke, sedaj pa ste se odločile, da bi želele imeti otroka.
Miti o zanositvi: Drži ali ne?
Če/ko želimo zanositi, se poslužujemo raznih tehnik, poslušamo vsak nasvet, ki bi pripomogel k temu, da bi hitreje zanos...
Kupovanje hrane
Michonne RR

Kje kupite večino hrane?