|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Daš kdaj sebe na urnik?

Tanja Želj, 20.6.2022
Z današnjim blogom te želim spomniti, da je se je po svoji poti dobro premikati naprej in ne nazaj. Ker naprej je bolje, lažje in lepše. In prvi korak na tej poti naprej je, da daš tudi sebe na osebni in družinski urnik.

image
Si se že povabila na randi ali solo piknik? Hitro zapiši v koledar: Kava z mano ali Solo obisk parka. (Freepik.com)
/11


Ženske smo zelo posebna bitja. Želimo si biti srečne, fit in sočutne, saj rade skrbimo za druge. Ko postanemo mame, se zelo rade predamo materinstvu po dolgem in počez.

Nemalokrat na tej bogati ženski in starševski poti pozabimo nase. Nemalo žensk zato pade v depresijo, veliko jih izgori ali celo huje zboli.

Morda ti ne bo všeč tale stavek, toda največjo odgovornost, da je tako, nosimo ženske in matere povsem same.


Ženske v sebi pogosto nosimo številna podzavestna prepričanja, ki nam največkrat prav nič ne služijo dobro. Tako smo prepričane, da moramo vse same. Prepričane smo tudi, da zmoremo vse same. Prav tako smo prepričane, da samo me znamo in vemo, kako je prav. Pogosto smo prepričane, da si bodo drugi slabo mislili o nas, če bomo čez dan počivale. Ali prosile varuško za pomoč. Ali čistilko.

Pa vendar je popolnoma človeško, da tudi ženske in matere vsega ne zmoremo same. In čisto nič ni narobe z nami, ko ne zmoremo. Toda, ker si tega ne dovolimo, smo po navadi zelo utrujene. Tako zelo utrujene, da smo že kar izčrpane. Pa še kar mislimo, da nam pomoč ne pripada in da moramo vse same.

 

Kako se torej izviti iz tega začaranega kroga? Najprej se je dobro čim bolje in kolikor je možno glede na situacijo starševstva naspati! Naspana mama je namreč povsem drugačna mama.

Nato se lahko postopoma lotimo spreminjanja prepričanja, ki nam več ne služijo. Stare misli naj zapolnijo drugačni stavki. Kot na primer:

1) Povsem ok mama sem, če prosim za pomoč.

2) Super žena sem, če prosim moža, da mi pomaga.

3) Krasna oseba sem tudi, če si kdaj omislim čistilko.

4) In povsem normalna oseba sem, če kdaj znorim.

 

Če ti ti stavki v telesu zbujajo bolečino, prosim vendarle beri ta blog naprej. Če pa si ena od srečnic, ki je že šla skozi to pomembno transformacijo, lahko mirno zaključiš z branjem.

Zakon osebne rasti in dela na sebi pravi, da tam, kjer boli, tam je prostor za pozornost, negovanje in celjenje. Pri čemer ne smemo pozabiti, da so naše rane v večini primerov plod naše vzgoje, družbe in prepričanj, ki smo jih prevzeli.

In kakšna prepričanja lahko kdaj pa kdaj - auč - zelo bolijo! In včasih potrebujemo polovico življenja, da ugotovimo, da nam neko prepričanje ne služi, da nam dela škodo in nam prav nič ne pomaga.

In tudi to je ok. Nič ni narobe z nami, če/ko to ugotovimo. Prav vsak ima namreč svojo pot. In vsak po tej poti potuje s svojo lastno hitrostjo.

 

Z današnjim blogom te želim le spomniti, da je se je po svoji poti dobro premikati naprej in ne nazaj. Ker naprej je bolje, lažje in lepše. In prvi korak na tej poti naprej je, da daš tudi sebe na osebni in družinski urnik. To pomeni, da v svojem digitalnem ali analognem planerju načrtno planiraš, kdaj boš imela čas zase. Ali morda za to, da boš nekoga prosila za pomoč in tako prišla do več časa zase.

Zakaj pa ne bi tudi sebe dali na urnik? Je tvoja spočitost, zadovoljstvo in zdravje manj vredno od vseh tistih "nujnih" opravkov? Ko smo namreč ženske spočite, regenerirane in napolnjene, lažje in uspešneje komuniciramo s svetom okoli nas – tako z otroki in možem kot mamo in taščo.

In prej ko v življenju ugotovimo, kako zelo pomembno in nujno je, da znamo dobro poskrbeti zase, bolje in lažje nam gre življenje. In dlje ko se "pacamo" v slepi veri, da smo superjunakinje, ki zmorejo čisto vse same in brez počitka, več težav in neprijetnosti si pridelamo.

Tako da navijam zate in te spodbujam, da kar takoj zdaj vzameš svoj planer in se daš na urnik!



 

Tanja Želj Tanja Želj je ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja in življenja. Profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa je 12 let vodila pilates center Tanergija®, sedaj pa se posveča boljšemu zdravju in počutju žensk, za kar skrbi v Facebook skupini Fit ženske okoli 40. Jedro njenega življenja je njena družina – hčerka Ela in partner Mark.

Še več njenih idej in podpore najdete na Tanjazelj.si.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Obolenja dihal
V Sekciji za preventivno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu (SPM) opozarjajo, da v obdobju po hitri ohladitvi v...
5
Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
4
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
4
Malček gre na morje
Pa smo ga le dočakali, dolgo pričakovani dopust. Težko pričakovane vodne aktivnosti, morje, sonce, poletje … juhu, to bo...
4



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?