|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Rak dojk v družini

Helena Primic, 13.10.2023
Vzrok raka na dojkah je lahko v ženskem kroničnem zanemarjanju nege same sebe oziroma postavljanje drugih pred sebe. Vedno pa gre za blokado energije na območju srca oziroma v srčni čakri.

image
Objami, neguj in na široko odpri svoje čudovito srce! (Freepik.com)
/11


Najprej je za rakom na dojkah zbolela teta, ko sem bila še študentka. Spomnim se, kako sem jo obiskala na Onkološkem oddelku ter nekoliko s strahom opazovala oslabele rakave bolnike brez las in obrvi.

Potem je pred dvema letoma za rakom na dojki zbolela najstarejša sestra. Tokrat sem s še večjim strahom za sestrino življenje opazovala njeno naporno zdravljenje s kemoterapijo, obsevanjem in biološkimi zdravili. 

Sestra se je odločila za genetski test, da preveri, ali ima gen za raka. Če bi se izkazalo, da je test pozitiven, je priporočljivo, da test opravijo tudi bližnje sorodnice. Torej tudi jaz.

Še preden je dobila rezultate, sem že vedela, da ne želim tega testiranja.

"Kaj mi bo ta informacija? Če bi bil test pozitiven, bi se zaradi tega verjetno tako zavedno in podzavestno sekirala, da bi si dobesedno priklicala raka," sem razmišljala in se dokončno odločila, da testa v nobenem primeru ne bom opravila.

Sestrin test je pokazal, da nima gena za raka.

Pa vendar sem vedela, da to še zdaleč ne pomeni, da sem 100 % varna pred to vse bolj pogosto in prevečkrat usodno boleznijo. Zato sem začela raziskovati vzroke te bolezni. Pa ne medicinske, temveč energijske in duhovne. 


PREBERITE TUDI: Rak dojk: Dojenček je svoji mami rešil življenje!


Nikoli ne bom pozabila intervjuja z zdravilko Robbie Holz, avtorico uspešnice Aboridžinske skrivnosti prebujenja, ki jo je napisala po moževi smrti - Dr. Garyja Holza, ki se je pozdravil s pomočjo aboridžinskega zdravilstva in tudi sam postal zdravilec. Holzeva je o raku na dojkah napisala sledeče: 

"Vzrok raka na dojkah je lahko v ženskem kroničnem zanemarjanju nege same sebe oziroma postavljanje drugih pred sebe. Vzroki lahko ležijo tudi v kroničnih skrbeh in zaskrbljenosti ali zataknjenosti v občutkih krivde (ki so za telo zelo toksični!) in občutenju, da smo žrtev. Vedno pa gre za blokado energije na območju srca oziroma v srčni čakri. Če je v anamnezi vaše družine prisoten rak dojk, ste se že rodili z nagnjenostjo k temu raku oziroma šibkostjo na območju srca. Zato je zelo pomembno, da je vaše srce odprto - da energija prosto potuje skozi srce ter ni blokirana s čustvi kot so krivda, strah, anksioznost in podobni."  

In potem pogledam v svoje srce ter najdem tako krivdo in strah kot kronične skrbi.


Kako torej "odpreti" srce? V teoriji je to čisto preprosto - pač odpreš ga in pustiš, da te vodi v življenju. Toda v praksi se pogosto zaplete. Ker te to, da slediš srcu, pogosto pripelje v boleče situacije in odnose. Zato ga raje čisto mičkeno zapreš.

To seveda ne pomeni, da si brezčutna in hladna oseba brez empatije. Ne, še zdaleč ne. Itak, da te še vedno gane bolečina drugih živih bitij. Le lastni se poskušaš čim bolj izogniti. Tudi tako, da si ne dopustiš, da bi kri brez vseh zadržkov stekla skozi tvoje srce. Kot bi potihoma in nevede zadrževala dih.

Te srčne blokade se v resnici niti več ne zavedaš. Kako zelo imaš zaprto srce spoznaš šele v tistih posebnih življenjskih trenutkih, ko ti določen film, prijazna beseda, ljubeč pogled ali otroška čistost na hitro, v enem zamahu in popolnoma nepričakovano na široko odprejo srce. In se od ganjenosti razjočeš.

In začutiš globoko hvaležnost in ljubezen do vsega, kar biva. Ker si si dopustila, da te je prelila večna Ljubezen. Tista najmočnejša sila tega sveta, ki te ves čas obkroža, vendar te zaradi zaprtosti srca ne more pogosteje objeti ter ogreti tvojega ranjenega in po ljubezni hlepečega srca.


PREBERITE TUDI: Najpogostejši simptomi raka na dojkah


Zato drage bodoče mame, nosečke in mame z velikim srcem, ki vsak dan neutrudno bije za otroke, spoznajte in negujte svoje srce. Kakšne barve je? Kako diši? Bi ga želele okrasiti z rožami? Potrebuje vaš nežen dotik? Bi ga želele okopati v bleščeči vodi?

Dopustite mu, da zahrepeni, zavriska in izjoče vse, kar ga boli. Vsak dan položite obe roki na svoje srce in ga v mislih pogrejte ter si predstavljajte, kako ga preliva in hrani večna Ljubezen. 

     



helena primicHelena Primic je samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.



Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
21
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
15
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
13
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
12



BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...