|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Hormoni vplivajo na položaj otroka v maternici

Uredništvo Ringaraja.net, 30.8.2023
Nosečnice, ki imajo nizko raven ščitničnih hormonov, imajo večje tveganje za težak porod, opozarjajo nizozemski strokovnjaki.

image
Dojenčki mater, ki imajo nizko raven ščitničnih hormonov, med nosečnostjo pogosto zavzamejo nepravilen položaj. (Freepik.com)
/11


Nadzor nad ščitničnimi hormoni je neprecenljiv za vse, še posebej pa za nosečnice. Nosečnice, ki imajo nizko raven teh hormonov, so namreč v večji nevarnosti za težak porod, opozarjajo nizozemski strokovnjaki z inštituta "Tilburg".


Na podlagi opravljene raziskave so ugotovili, da dojenčki teh mamic med nosečnostjo pogosto zavzamejo nepravilen položaj, kar je predpogoj za zapleten porod.

 

PREBERITE TUDI: Te vaje pomagajo, da se dojenček v trebuhu obrne

 

Dojenčki so pogosto, čeprav z glavo navzdol, z obrazom obrnjeni proti hrbtu matere namesto proti trebuhu, kar oteži porod. Tudi nezadostne količine hormona tiroksina ne le otežijo nosečnost, ampak tudi povečajo tveganje za spontani splav in prezgodnji porod. Zato je nadzor nad temi hormoni med nosečnostjo ključnega pomena, da se pravočasno odredi ustrezna hormonska terapija in otrok zavzame pravilen položaj.


VIR: Novosti.rs/Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
19
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...
7
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
6
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
6



10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?