|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Če se ženska sreča s težavo, da ne more zanositi, bo poizkusila vse, da bi zanosila. V prispevku boste našli ljudsko zdravilo - čaj, ki naj bi zdravil neplodnost.

TEŽAVE Z ZANOSITVIJO

Nisi ti kriva, ker ne moreš zanositi

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.12.2023
image

Če ste ženska, ne hitite z zaključkom, da vas je vaše telo razočaralo - obstaja veliko drugih dejavnikov, kot so kakovost sperme, starost, hormonsko neravnovesje in celo življenjski slog, ki zdaj vpliva na plodnost veliko bolj kot včasih.

image

Kontracepcijske tabletke nudijo 99.9 % zaščito pred nosečnostjo. V zelo redkih primerih se zgodi, da ženska zanosi kljub jemanju kontracepcije. Kakšni so razlogi za to?

image

Zakaj mamicam po porodu pospešeno izpadajo lasje in kako se temu izogniti s pomočjo naturopatije, smo preverili pri Eriki Brajnik.

image

Kopanje v mrzli vodi dvigne nivo dopamina in endorfinov ter noradrenalina. Pomanjkanje noradrenalina vodi v depresijo in zdravila proti depresiji temeljijo na nadomestku za noradrenalin.

VSE O NOSEČNOSTI

Hormoni vplivajo na položaj otroka v maternici

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.8.2023
image

Nosečnice, ki imajo nizko raven ščitničnih hormonov, imajo večje tveganje za težak porod, opozarjajo nizozemski strokovnjaki.

DUŠEVNO ZDRAVJE

Preverite tveganje za obporodno depresijo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.8.2023
image

Poporodna depresija se pojavi pri najmanj eni do dveh žensk od desetih, medtem ko poporodno otožnost po porodu občuti kar 80 odstotkov vseh žensk.

TEŽAVE Z ZANOSITVIJO

Luteinizirajoči hormon (LH) in pomen vrednosti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.7.2023
image

Luteinizirajoči hormon proizvaja hipofiza in je izjemno pomemben za pravilno delovanje reproduktivnega sistema. Pri ženskah povzroči ovulacijo, pri moških pa spodbuja nastajanje testosterona.

image

Raziskava je pokazala, da je joga v nosečnosti zelo pozitivna, saj preprečuje razvoj depresije. Nosečnice, ki se z njo ukvarjajo, imajo veliko manj možnosti, da bi zbolele za depresijo.

TEŽAVE Z ZANOSITVIJO

5 znakov hormonskega neravnovesja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.6.2023
image

Kadar so hormoni v neravnovesju, to vpliva na delovanje vseh sistemov in povzroča različne zdravstvene težave. To je 5 znakov hormonskega neravnovesja.

STRAN 1 OD 3

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.