|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Imate doma malega bikca?

Uredništvo Ringaraja.net, 11.5.2023
Vsi vemo, da so biki trmasti. So pa tudi ljubeči, uživajo v lepotah življenja in težko prenašajo krivico. To je 7 skupnih lastnosti malih bikcev.

image
Kakšni so mali bikci? (Foto: Freepik.com)
/11


Če imate doma malega bikca, ali pa ga čakate, vam bo tale seznam njihovih najpogostejših lastnosti v veliko pomoč. 7 lastnosti, ki so skupne malim bikcem:

 

1) Trma

Mali bikci so seveda trmasti. Močno in dolgo bodo uveljavljali »svoje«. Sicer so neomajni v svojih prepričanjih, vendar tega ne bodo dokazovali na fizičnem nivoju.

 

2) Občutljivost

So rahločutni, občutljivi in sramežljivi. Uživajo v naravi in se predajajo čutom. Uživajo v lepotah sveta in dobri hrani (zato jih je treba včasih ustavljati pri sladkarijah). So mirni in potrpežljivi, vendar to lahko pomeni, da včasih potrebujejo veliko spodbude in podpore, da nekaj speljejo do konca.

 

3) Ne marajo presenečenj

Prisegajo na rutino in predvidljivost. Starši ste morda že opazili, da potrebujejo vsakdanji red in urnik, zato jih morate na morebitne spremembe zgodaj pripraviti. Pomembno je, da jih že od majhnega učimo, da spremembe ne vodijo vedno v izgubo, ampak tudi v dobre stvari. Razumejo pomen pravil, to je lahko pri vzgoji v pomoč.

 

PREBERITE TUDI: To so posebnosti otrok, rojenih v juniju

 

4) Crkljivost

Zelo radi se crkljajo in čutijo vašo bližino, nežen dotik in prijazno besedo.

 

5) Sovražijo hitenje

Bikci se stvari lotijo počasi, predvsem se to opazi pri hrani. Nikamor se jim ne mudi, vzamejo si čas in življenje osvajajo vztrajno, a po svojem urniku in vrstnem redu.

 

6) Težko prenašajo krivico

Težko prenašajo kritike in krivico, ker jim je poštenost zelo pomembna. So zvesti in čustveno uravnovešeni. Preudarno znajo ravnati tudi z denarjem.

 

7) Posesivnost

Že kot otroci so lahko posesivni, saj se poistovetijo s svojimi stvarmi in jih ne želijo deliti z drugimi. Držijo se besed: "To je moje za vedno!", zato je treba poskrbeti, da se naučijo svoje stvari deliti.

 

PREBERITE TUDI: 8 lastnosti otrok, rojenih v maju

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
18
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
9
Zakaj so mame vedno jezne?
Jeza ... Čutiš, da napreduje od stopal gor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in med pobiranjem perila si se skoraj s...
7
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



Sprejemanje čustev in čustveno izsiljevanje
Popolnoma nič ni narobe, če jok spremlja bolečino, žalost (tudi pri odraslih). Vseeno pa otroka moramo naučiti, da jok n...
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?