|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

IDEJA ZA VIKEND: Jesenske družabne in ustvarjalne igre za vso družino

Uredništvo Ringaraja.net, 10.11.2023
Preverite ideje za jesenske manj znane družinske igre, za katere potrebujete le nekaj jesenskih plodov, nekaj pripomočkov, ki jih imate vedno doma, ter veliko dobre volje.

image
Z akrilnimi barvami pobarvajte le želode, brez kapic in jih uporabite kot dekoracijo. (https://craftsbyamanda.com/)
/11


Čudovita jesen, zadnji sončni dnevi, krompirjeve počitnice ... več kot dovolj razlogov za zabavno jesensko družinsko igro, pri kateri se bodo zabavali tako otroci kot starši.

Zbrali smo nekaj manj znanih idej, ki jih lahko uporabite na prostem ali v stanovanju. 


Večna klasika: jesensko listje

Potrebujete:

Čim več jesenskih listov z različnimi oblikami, trši papir in vodene barve.


Igra:

Najprej med otroke razdelite liste, ki naj imajo čim bolj različne oblike. Otroci naj liste poljubno položijo in razporedijo na papir, nato pa z vodenimi barvicami pobarvajo celo stran papirja. Mlajšim otrokom lahko liste previdno prilepite z lepilnim trakom (tako da ne gleda izza lista), da se mu med barvanjem papirja ne bodo premikali. Ko se barva posuši, naj otroci previdno odstranijo liste in pred njimi se bo prikazala čudovita jesenska risba. 


ustvarjanje

(FOTO: Thebestideasforkids.com)


Modno oblečene buče

Potrebujete:

buče, različnih velikosti, različne tkanine in lepilo za blago.


Igra:

Poiščite čim več različnih vrst blaga z različnimi vzorci, pripravite toliko buč kot je otrok in igra oblačenja buč naj se začne. Otroke opozorite, da lepilo nanesejo na celotno površino blaga, da se bo zares dobro prilepilo na buče. Morda bodo potrebovali nekoliko pomoči pri zaključevanju, sicer pa naj le sledijo obliki buče.

Oblečene buče so zelo lep jesenski okras doma

 

USTVARJANJE

(FOTO: Salvagedliving.com)

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: Jesenske sovice - ideja za ustvarjanje


Jesensko pisani in mavrični želodi

Potrebujete:

čim več "popolnih" želodov s kapicami in akrilne barve.

Igra:

Ste tudi vi vsakič navdušeni, ko najdete "popoln" želod s kapico - tako lepo okrogel in z lepo prilegajočo kapico? No, za tole igro potrebujete čim več takšnih želodov, ki ji bodo otroci pobarvali z akrilnimi barvami. Kapice naj ostanejo nepobarvane, sicer pa lahko nanesejo različne barve drugo čez drugo, bo videz še bolj mavričen. Če med barvanjem kakšna kapica odpade, jo lahko tudi zalepite. Če vas skrbijo morebitni črvički ali druge živalce, ki bi lahko prilezle iz želodov, jih lahko pred igro zamrznete ali pečete v pečici nekaj ur na 170 stopinj Celzija. 


ideja za ustvarjanje

(FOTO: Hellowonderful.co)


Okrasna girlanda iz listov

Jesenska girlanda

(FOTO: Lauraradniecki.com)

 

Potrebujete:

vrvico za girlando in veliiiiko listov.

Igra:

S tole igro se bodo otroci noro zabavali, vi boste pa dobili čudovito jenesko girlando, ki jo boste lahko obesili nad okno ali vhodna vrata ali nad kaminom. Najprej morajo otroci v bližnji okolici ali v gozdu nabrati čim več listov. Medtem jim vi pripravite delovno podlago in dovolj majhnih luknjačev ter izmerite dolžino vrvice, ki jo potrebujete za girlando. Nato prepustite otrokom, da sami sestavijo pravi vrstni red in število listov za girlando. Da bo manj prerekanja, lahko vsak otrok sestavi svojo jesensko girlando.   


PREBERITE TUDI: Gremo na družinski sprehod po dežju


Lov za listi

Lov za listi

(FOTO: Teaching2and3yearolds.com)

 

Potrebujete:

dva ali tri papirje različnih barv ali papirnate vrečke, pisalo in štoparico.

 

Igra:

Najprej preverite, katere barve listov so na vašem dvorišču oziroma terasi. Rumeni in rjavi? Morda tudi rdeči? Toliko kot je različnih barv listov, toliko papirnatih vrečk oziroma barvnih listov pripravite in nanje napišite izbrano barvo. Če je otrok več, sestavite ekipe in vsaki razdelite eno vrečko. Nastavite štoparico, 3 2 1 in lov za listi naj se začne!

Igro lahko nadgradite s tem, da otrok razvršča liste po velikosti, obliki ...


Jesenski štiri v vrsto

Potrebujete:

Čim manjše buče, kostanje ali želode, alkoholni flomaster in trdo podlago.


Igra:

Če bosta obra igralca imela enake jesenske predmete, na polovico buč/kostanjev/želodov narišite krogce, na drugo polovico pa križce, da jih bosta igralca lahko ločila med seboj. Lahko pa ima en igralec buče, drugi pa kostanje. Potrebujete samo še trdo podlago, na katero narišete igralno polje za štiri v vrsto, in igra se lahko začne. 


Štiri v vrsto

(FOTO: Toddlerapproved.com)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
90
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
27
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
23
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
11



Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?