|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kuhanje z otroki je zabavno!

M.H., 7.8.2014
Otroci radi posnemajo svoje starše. Morda jim je prav zato tako zanimivo skupno kuhanje. Ponosno povedo, da so skuhali svojo prvo jed, radi pomagajo pripravljati kosilo. Zato naj bo kuhanje veselo opravilo za vso družino.

image
Tudi otroci radi pomagajo pri pripravi obroka. (foto: FreeDigital
/11


Že malčki vam lahko pomagajo. Seveda majhnega otroka ne boste spustili za štedilnik, lahko pa vam pomaga natrgati peteršilj na vrtu, oprati zelenjavo, lahko je vaš čisto pravi kuharski pomočnik. Da bo veselje še večje, naredite papirnato kuharsko kapo in mu jo poveznite na glavo. Otrok bo užival, začutil, da tudi on pripada k družini, da je tudi njegova pomoč pomembna.

 

Skupaj spoznajta zelenjavo!

Matere se včasih pritožujejo, da otrok ne mara zelenjave. Morda jo bo imej raje, če jo bosta spoznala skupaj. Ko kuhate zelenjavno juho, prinesite vse potrebne sestavite na mizo. Zelenjavo skupaj očistita, narežite jo in preden jo skuhate, jo okusita. Otroku ponudite na kocke narezan surov korenček, zeleno, kolerabo, repo. Naj okuša nove stvari in pove, ali mu okus ugaja.

 

Sladko sadje

Otrok ima raje sladke stvari. Dovolite mu, da jih okuša na njemu bližji način, to je z rokami. Naj preizkuša, kaj se zgodi s koščkom banane, če jo zmečka v roki, kaj se zgodi s koščkom jabolka, če ga naribamo.


Hranjenje naj bo ustvarjalno druženje

Z otrokom se lahko odpravite tudi na trg in kupite sezonsko sadje in zelenjavo. Naj otrok izbere, kaj bi rad jedel in pri pripravi jedi naj pomaga. Ker bo sodeloval, bo jed zagotovo tako okusna, da bo zahteval še eno porcijo zdravega obroka.

Z družino se lahko odpravite v naravo. Konec poletja je narava radodarna. Lešniki, orehi, kostanj. Kaj je lahko lepšega, kot sprehod po naravi skupaj z otroki. Ob vrnitvi domov pa polna košara okusnih plodov. Otrok bo spoznaval naravo, plodove in jih z zanimanjem preizkušal.

 

Pomoč v kuhinji

Današnji tempo življenja zahteva, da zaposlene matere obrok pripravijo na hitro. Pomembno je, da so želodčki siti in ne, kako je obrok pripravljen. Konec tedna pa si lahko vzamete toliko časa, da kuhanje postane prijetno družinsko opravilo, v katerega so vključeni vsi člani. Porazdelite delo in uživajte v pripravi hrane.

Malčki bodo z veseljem pomili nekaj posode, pripravili mizo, nalili sok v kozarce. Četudi se nekaj soka polije, četudi pade krožnik na tla. Nič hudega. Otrok naj za sabo pospravi in nadaljuje delo.

Ko bo dovolj star, da bo skuhal ocvrl prvo jajce na oko ali si sam skuhal hrenovko, seveda pod vašim budnim očesom, pa ga nikar ne pozabite pohvaliti. Pohvala bo dela ravno tako dobro, kot prva jed, ki jo je skuha sam. Ta bo zagotovo šla v slast.

Za obrok in pripravo le tega, si morate vzeti čas. Otrok vas bo opazoval, pomagal, vas posnemal. In tak otrok bo imel prave prehranjevalne navade tudi kasneje. Znal se bo posvečati kuhi in obroku, jede bo zdravo. Pri obroku ne bo hitel, ampak se mu bo primerno posvečal. Rad bo kuhal in ustvarjal nove okuse.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
8
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
8
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
4
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
4



3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?