|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Mafini z bučo in bučko

Uredništvo Ringaraja.net, 30.10.2017
Izkoristite čas buč in jih uporabite tudi v kuhinji. Tile slastni mafini vsebujejo tako buče kot bučke in bučna semena. Če boste v pripravo povabili še otroke, bo bučna zabava tukaj!

image
Bučnice lahko zamenjate s kakšnimi drugimi semeni ali sadjem.
/21


Tile mafini so kot bučkin kruh, toda še boljši! Bučke, buče in bučna semena v mafinih bodo poskrbeli za odličen odmerek vlaknin, poleg tega pa so tudi odličen vir vitamina A, kalija in beljakovin. Dodatek jabolčne čežane v testo bo mafine še dolgo ohranil mehke in sočne.

 

Za 16 mafinov potrebujete:

  • 200 g polnozrnate moke
  • 60 g bele moke
  • 225 g kuhane in pretlačene buče
  • 45 g surovih bučnih semen
  • 1 veliko (cca 170 g) nastrgano bučko
  • 3 velika rahlo stepena jajca
  • 80 ml navadnega grškega jogurta
  • 80 ml jabolčne čežane
  • 80 ml agavinega sirupa
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žličko sode bikarbone

 

Priprava:

1) Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija, 16 vdolbin 2 pekačev za 8 mafinov pa rahlo namastite in obložite s papirnatimi košaricami.

2) V skledi zmešajte obe vrsti moke, sodo bikarbono in pecilni prašek. V drugi skledi zmešajte bučo, bučko, jajca, jogurt, jabolčno čežano in agavin sirup. Suhe sestavine postopoma vmešajte v mokre, da dobite gladko testo.

3) Testo enakomerno porazdelite v pripravljene vdolbine pekačev tako, da v vsako vlijete približno 60 mililtrov testa. Po vrhu vsakega mafina enakomerno posujte bučnice, nato mafine položite v pečico in jih pecite od 18 do 20 minut, da zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ostane čist.

4) Ko so mafini pečeni, jih vzemite iz pečice in še kakšnih 10 minut pustite v pekačih, da se nekoliko ohladijo, nato jih stresite iz pekačev in počakajte, da se popolnoma ohladijo. Če jih boste shranili v nepredušno posodo pri sobni temperaturi, jih boste lahko jedli še tri dni, v zmrzovalniku pa so lahko do tri mesece. 

 

Namig: Naj vas ne bo strah recepta prilagoditi svojemu okusu oz. okusu otrok. Bučnice lahko nadomestite z narezanimi mandlji in pekani ali posušenimi brusnicami in borovnicami, ki bodo poživile okus mafinov in jim dodale dragocene antioksidante.

 

Recept za mafine z bučo in bučko smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
37
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
11
To so naravne sestavine za čudovito obarva...
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
6
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
4



Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...
Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?