|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pika Nogavička: V šolo nikoli lačni!

Helena Primic, 4.9.2019
Kaj bi bilo treba spremeniti v šoli, katera so tri zlata šolska pravila, kako se lotiti sošolcev, ki ti nagajajo ... vse to smo vprašali Piko Nogavičko, ki se že pripravlja na jubilejni 30. Pikin festival.

image
V šoli spoznajte kar se da veliko prijateljev!
/11


Še malo, pa se bomo ponovno igrali, ustvarjali, raziskovali, se učili in noro zabavali na 30. Pikinem festivalu, ki se bo slovesno odprl v ponedeljek, 9. septembra 2019.

In ker se je ravno začelo novo šolsko leto, smo se s Piko Nogavičko tokrat pogovarjali o šoli.

 

Če bi Pika Nogavička hodila v šolo, katera bi bila njena tri zlata šolska pravila?

No, saj sem šla v šolo. Je pa res, da se ni najbolje obneslo. Vem pa tudi čisto slučajno troje. Prvič, v šolo nikoli lačni! Če ne gre drugače, kako čalapinko v žep. Naslednja stvar so prijatelji - spoznajte jih kar se da veliko in z njimi počnite same vesele stvari! Pa še zadnje pravilo: ne pustite, da vas ogoljufajo pri počitnicah! Te vam pripadajo in to od jutra do večera, tako.

 

In kateri bi bil Pikin najljubši predmet?

Bi uvedla kar nekaj novih, se mi zdi. Recimo zemljepis neznanih otokov. Ta lahko pride zelo prav! Ali pa zakladništvo – iskanje in prepoznavanje zakladov, na katere lahko naletite. To je cela znanost!

30. Pikin festival

 

Kaj bi pa po tvojem mnenju bilo treba izgnati iz šole za vse večne čase?

To je pa jasno kot beli dan! Petminutni odmor je čista neumnost! Tako dolgo kot sediš pred tablo, tako dolgo bi moral potem plezati po drevesu, a ne? Daljši odmori, prva podpišem! No, če bi seveda znala pisati, bi.

 

Otroci so nam potožili, da je v šoli včasih takooo zelooo naporno. Imaš mogoče kakšen pikanogavičkast nasvet za takšne trenutke in dni?

Sama sem bila v šoli le nekaj ur in imate čisto prav. Koliko vprašanj! Ampak najbrž ni vedno tako hudo. Bi se gotovo morala bolj potruditi in vztrajati. Vsaj do prve pustne zabave. Ja, ni kaj, da se do nečesa prikopljemo, je včasih treba malo v levo, nazaj in v desni ovinek, pa gre. A je vredno! A mislite, da je jahati vzvratno enostavno? Vzelo mi je cele tri dni!

 

Veš Pika, včasih bi te kakšni otroci v šoli zelo potrebovali. Takrat, ko se močnejši spravijo na šibkejše. Da bi jih tako kot tistega Bena iz risanke za kazen pospravila na vejo od drevesa. Imaš kakšen trik, kaj storiti v primeru, ko ti močnejši otrok nagaja in te straši?

Nikakor ne svetujem, da bi vračali slabo s slabim ali še slabšim. Niso vsi tako močni kot jaz in kakšen zaplet bi se zato znal prav slabo končati. Bodite boljši, če niste močni v mišicah, imate pa gotovo kaj več v glavi in srcu! Pa na prijatelje, kako prijazno sosedo, učiteljico in starše ne pozabite – pomoč je bližje, kot se vam zdi, tudi ko mislite, da ste povsem sami. 

 

PREBERITE TUDI: Jubilejni 30. Pikin festival v Velenju

 

Imaš mogoče kakšno sporočilo za učitelje in učiteljice?

Sprašujte samo tisto, česar sami ne veste. Pa kako jutro, če se vam ravno ne ljubi vstati, nič sekirat. Odejo čez glavo in nazaj v deželo sanj. Vam noben učenec ne bo zameril!

 

Kaj bi pa svetovala staršem šolarjev?

Zgledujte se čim večkrat po mojem očku Evraziju. Dokler le morete, dvignite otroke v zrak in se z njimi zavrtite, pričarajte jih svetove, kamor ne vozi noben avtobus in kjer ni telefonskega signala, dovolite jim početi kaj takega, kar ste sami počeli kot otrok, čeprav vam je mama žugala z balkona … Pa seveda, vedno, pa čeprav tri morja stran, mislite na svoje otroke.

 

Morda še kakšen šolski nasvet za na konec za vse na Ringaraja.net?

Preveč učenosti pokosi še tako zdravega človeka, pravim jaz, ki sem se tej nevarnosti komaj izognila. Zato – ne pozabite se igrati, plesati, verjeti v nemogoče, raziskovati in odkrivati, pa čeprav kar za prvim vogalom. Naj vsaj delček vašega srca ostane vedno star devet pikastih let!

30. Pikin festival

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
14
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
9
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
8
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
6



Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?