|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pomladna potepanja z dojenčki in malčki

Martina Mally, E-baby.si, 15.4.2024
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udobni tako za vas kot za dojenčka, se zanje primerno opremite.

image
Da bodo daljši sprehodi udobni tako za vas kot za dojenčka, se zanje primerno opremite. (Foto: Freepik.com)
/11


V hladnejših pomladnih dneh ali jutranjih sprehodih voziček opremite s prehodno spalno vrečo ali dodatno toplejšo odejico. Izbirate lahko med posebnimi vrečami za lupinice in košare, odejicami za vozičke in klasičnimi toplimi odejami. Najbolj priročne za vsak voziček so pletene odeje iz kombinacije bambusa in bombaža, ki so zračne in termoregulacijske.

 

e-baby

Pomladno vozičkanje (vir: www.jollein.com)

 

V sončnih popoldnevih ne pozabite na zaščito dojenčka. Dojenčkova koža je občutljiva in prav je, da jih zaščitimo. Pokrijemo jih lahko z nežno muslin ali bambus tetra pleničko, ki jo lahko uporabimo tudi za senčko. Pripnemo jo s posebno sponko za voziček. Alternativa plenički so UV senčniki ali UV senčke, ki so univerzalne, vodoodbojne in ustrezajo vsem vozičkom. Po dostopnih cenah je na voljo velik izbor barv in vzorcev.

 

e-baby

Univerzalne UV senčke (vir: www.e-baby.si)

 

Poleg sončne kreme so tudi za otroke v vozičkih nujno potrebni UV klobučki, ki ščitijo tako glavico kot obrazek. Za vse, ki razmišljate tudi o otroških očalih, naj le te ne bodo samo modni dodatek za otroke, ampak naj imajo svoj namen. Naj bodo z UV zaščito, mehke, upogljive, da so udobne in jih otroci ne morejo zlomiti.

 

e-baby

UV klobuček za zaščito glavice in obraza pred sončkom (vir: www.e-baby.si)

 

Da bo vozičkanje udobno, poskrbijo mehke blazine in vzglavniki za vozičke. V vročih dneh sedalni del opremite z zračno blazino, ki zmanjša potenje, saj je sedalni del bolj zračen kot sicer brez podloge. Blazine potenja nikakor ne preprečujejo, saj je v posebej vročih dneh normalno in nujno, da se otroci potijo. Ker pa so zračne, se otroci potijo manj, posebni material pa poskrbi, da se sedalni del hitreje suši in otrok ne sedi na mokrem. Priporočljiva je uporaba tudi v vseh avtosedežih.

 

e-baby

MUST HAVE - Zračna oprema za avtosedeže in vozičke (vir: www.e-baby.si)

 

V primeru, da se večkrat odpravljate na sprehod z dojenčkom in malčkom sami, razmislite o nakupu rolke ali nosilke. Nosilke Ergobaby so priročne za vse, ki radi raziskujete naravo in zaidete iz poljskih ali gozdnih poti, ki niso več primerne za vozičke. Velikokrat pridejo prav tudi pri hišnih opravilih ali, ko starejšega otroka peljemo na igrala in pri igri potrebuje našo pomoč. Rolka s sedežem pride v poštev za daljše sprehode, ki jih malčki ne zmorejo. Sprehodi ob plaži, raziskovanja mesta ali daljši sprehodi po poljski poti bodo z dvema majhnima otrokoma z njo sproščeni in enostavni.

 

e-baby

Joissy – premium torbe za vse mame (vir: Joissy)

 

Ko greste na daljši sprehod, je seznam potrebščin, ki jih potrebujete, večkrat zelo dolg. Da bodo stvari organizirane in hitro dostopne, izberite dobro organizirano previjalno torbo ali nahrbtnik. Za krajše sprehode so dovolj tudi organizatorji, ki so ravno prav veliki za najnujnejše stvari.

 

e-baby

Velik izbor brisač in pončotov z risanimi junaki (vir: www.e-baby.si)

 

V toplih pomladnih dneh pa ne pozabite pod voziček za vsak slučaj vzeti še ponča ali brisače za malčka, saj včasih nepričakovano naletimo na priložnost za čofotanje v bližnjem potoku ali morju ali se otroci po nesreči zmočijo. Če je morje toplo in zunaj dovolj toplo, zakaj pa ne bi svojim zakladkom dovolili,  da se malce poigrajo v kamenčkih ali mivki? Otroci najdejo veselje v majhnih stvareh, zato je prav, da jih pri tem vzpodbujamo.

 

e-baby

Nahrbtniki risanih junakov in različnh aplikacij se lahko tudi personaliziarajo (vir: Vadobag, Trixie)

 

Za na sprehod lahko malčka opremite z njegovim nahrbtnikom, saj so navdušeni nad idejo, da vanj lahko zložijo svoje najljubše igrače in s seboj vzamejo malico. Velik nabor nahrbtnikov, stekleničk in luštnih posodic za malico lahko najdete v naši spletni trgovini, v kateri ti v sodelovanju z Ringaraja.net podarjamo kodo za 10% popust. Koda RINGARAJA10 velja do 30. 4. 2024 na vse neznižane izdelke.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zaposlene mamice so srečnejše
Strokovnjaki pravijo, da naj bi bile zaposlene matere srečnejše in bolj zdrave od tistih mater, ki so se odločile, da ne...
9
Kako dolgo naj otrok spi skupaj s starši?
Večerno sedenje ob otroku nikakor ni razvajanje, temveč nudenje podpore v umirjanju otrokovega sistema, ki se sploh po g...
8
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6



Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?