|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Porod s carskim rezom? Predstavljamo vam vsa pomembna dejstva

P.R., 25.10.2023
Če je dojenček rojen s carskim rezom, pride do kolonizacije z bakterijami, kot so Bifidobakterije, pozneje in je večja verjetnost, da bo pobral materine kožne bakterije po stiku koža na kožo.

image
/11


Po koncu nosečnosti se bliža najpomembnejši dan v življenju vsake matere – rojstvo otroka. Morda ste si želeli roditi po naravni poti, a žal to ni vedno mogoče. Dojenček se odloči, kako bo prišel na ta svet, in morda, preden spozna vas, vsem spremeni načrte.

Znanstveno odkritje carskega reza je bilo revolucija in je pomagalo številnim dojenčkom, da so varno prišli na ta svet. Porod lahko včasih naleti na zaplete, vendar carski rez omogoča izvedbo poroda, tako da mama in otrok ostaneta zdrava. Obstaja veliko posebnosti in posledic carskega reza, od katerih nekatere niso dobro znane, vendar smo tukaj, da vam podamo vse pomembne informacije, ki jih morate vedeti o tem načinu poroda.

 

Kako Bifidobakterije vplivajo na razvoj in zdravje vašega otroka?

Ko se otrok rodi vaginalno, se njegovo črevesje naseli s koristnimi bakterijami, kot so Bifidobakterije. Ko dojenček prehaja skozi porodni kanal, pride v stik z velikim številom teh bakterij, ki se takoj začnejo kolonizirati v črevesju novorojenčka, kar je dobra podlaga za njegovo črevesno floro in imunski sistem.

Če je dojenček rojen s carskim rezom, pride do kolonizacije z bakterijami, kot so Bifidobakterije, pozneje in je večja verjetnost, da bo pobral materine kožne bakterije po stiku koža na kožo.

Naselitev otrokovega črevesja z Bifidobakterijami lahko podprete z dojenjem. Če obstaja razlog, zakaj dojenje ni mogoče, so znanstveniki razvili rešitev – mlečne formule, bogate s temi koristnimi Bifidobakterijami.

Moramo pa poudariti, da materino mleko ne vsebuje samo koristnih bakterij, ampak vsebuje tudi humane oligosaharide, ki predstavljajo »hrano« za te koristne bakterije v črevesju. Ta »hrana» pa je pomembna, da se lahko razmnožujejo. Večje število koristnih bakterij onemogoča rast nezaželenih mikrobov ter tako podpirajo razvoj močnega imunskega sistema. In ponovno pridemo do ugotovitve, da je materino mleko prava dovršenost narave.

 

aptamil

 

Povezanost z otrokom po carskem rezu

Če med carskim rezom uporabimo popolno anestezijo, pride do zapoznelega stika koža na kožo med materjo in otrokom. To obdobje ločitve je lahko težko za mamo in za otroka. Toda vzemite si čas. Veliko bo trenutkov, ko boste lahko utrdili čustveno povezanost, na primer dojenje ali hranjenje z adaptiranim mlekom, kopanje in uspavanje dojenčka.

 

Carski rez in dojenje

Hormoni, ki se sproščajo med vaginalnim porodom, mamo in otroka kar najbolje pripravijo na dojenje. V primeru carskega reza lahko morebitna ločitev od vašega malčka ali bolečina, ki jo povzroči rana, otežijo začetek dojenja.

Če zamujate z laktacijo ali če iz katerega koli drugega razloga ne morete dojiti svojega otroka, obstajajo posebne mlečne formule z dodatkom prebiotičnih oligosaharidov in Bifidobakterij, ki so vašemu dojenčku lahko v pomoč.

Zdaj, ko veste, da se lahko kljub tem posebnostim carskega reza hitro vrnete na pravo pot, začnite z ustreznimi pripravami – napišite opomnik, poiščite več informacij ali se posvetujte s svojim zdravnikom ali patronažno sestro. Tako boste lažje prehodili vse začetne faze, skozi katere boste uspešno šli skupaj s pripravljenim mirnim dojenčkom.

 

 

aptamilNadaljevalno mleko za dojenčke po 6. mesecu starosti

Primerno tudi za DOJENČKE ROJENE S CARSKIM REZOM

Ali ste vedeli, da narava dojenčkovemu imunskemu sistemu omogoči dodatno spodbudo, ko »potuje« skozi porodni kanal, saj njegovo črevesje obogati z bifidobakterijami?

Naša predana ekipa znanstvenikov raziskuje ta naravni čudež in posreduje vse svoje znanje in izkušnje, tako da ste lahko prepričani o prehrani vašega malčka tudi po porodu s carskim rezom.

Več o izdelku preberite tukaj: https://aptaclub.si/izdelki/prodajalna/aptamil-2-cesar-biotik/

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
6
Neverjetno, kaj vse dojenček zna že v trebuhu
Še preden malo bitje pokuka ta svet, se mora na življenje v njem dobro pripraviti. Zato se dejansko že v trebuščku uči i...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
5 neresničnih mitov o porodu na domu
Res je, da babice pri porodih na domu ne smejo nastavljati epiduralne analgezije, toda to še ne pomeni, da si pri domače...
4



Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?