|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izbirčen otrok: Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen vsak malček

Barbara Šabeder Jančič, Mamina pravljična kuhinja, 2.12.2021
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praznične, ki jih bodo z veseljem pojedli tudi najmlajši izbirčneži.

image
Jelenček Rudolf na krožniku (FOTO: Mamina pravljična kuhinja)
/101


Sem mama, ki je poskusila vse, da bi svojo hčerko brez apetita prepričala, da vsaj nekaj poje. Pri brskanju po spletu in iskanju rešitev, sem poskusila še z ustvarjanjem različnih kreacij iz hrane (food art) na krožniku. Tako so iz običajnih jedi nastali pravljični junaki, živali in cele zgodbe, ki smo si jih izmislili skupaj vsi družinski člani.

 

Tokrat z veseljem z vami delim ideje za to, kako lahko iz sadja na krožniku pričarate smrečico, kako polpete spremenite v jelenčka Rudolfa in iz riža ustvarite snežaka, pa še druge namige, kako navadne jedi za malčke in otroke naredite bolj praznične. 

Nekaj fotografij za navdih predstavljamo v nadaljevanju, še več pa si jih poglejte v foto galeriji zgoraj.


peresniki

Navadni peresniki lahko postanejo novoletna jelka. (FOTO: Mamina pravljična kuhinja)


malica

Tudi za malčka lahko ustvarite zabavno malico. (FOTO: Mamina pravljična kuhinja)

 

brokoli

In tudi brokoli bo takole zagotovo bolj okusen. (FOTO: Mamina pravljična kuhinja)

 

božički

Pri idejah, kaj lahko ustvarite in tudi pri okraševanju, naj vam pomagajo otroci. Tako bo šlo še bolj v slast. (FOTO: Mamina pravljična kuhinja)


Čeprav vam mogoče na prvi pogled izgleda zapleteno, v resnici ni, učinek je pa izjemno pozitiven: otrok bo zagotovo poskusil tudi nekaj, kar mi sicer ni všeč.

Pa veselo ustvarjanje vam želim!

 


Mamica Barbara Šabeder Jančič se je znašla na prav poseben način in svoji hčerki brez apetita pričela ustvarjati pravljico iz hrane na krožniku. In je delovalo! Njeni poskusi so prerasli v hobi in tako danes pod imenom Mamina pravljična kuhinja ustvarja prave mojstrovine iz hrane, ki se jim lahko samo čudimo. Lahko rečemo, da je začetnica umetnosti iz hrane za otroke pri nas, takoimenovanega "kids food art", ki je v tujini že precej razširjen način okraševanja krožnikov za otroke.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
12
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
6
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
4
Kvas, soda ali vinski kamen?
Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa j...
4



Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...
Povišan holesterol pri otroku
Vse več je otrok, ki imajo povišane maščobe v krvi, to je povišan holesterol. Otroci, katerih vrednost ni preveč visoka,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?