|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pred začetkom varčevanja v vzajemnih skladih se posvetujte s finančnim svetovalcem

www.vzajemci.com, 24.1.2010
Vzajemni sklad najlažje opišemo kot skupek premoženja vseh, tako pravnih kot fizičnih oseb, ki so naložile svoj denar na račun vzajemnega sklada.

image
/11


 
 
Z vloženimi sredstvi vlagatelj pridobi investicijske kupone, ki se glasijo na določeno število točk (enot premoženja) vzajemnega sklada. Kupone lahko kadarkoli prodate vzajemnemu skladu nazaj in tako svoje prihranke dvignete. Več podrobnosti o vzajemnih skladih si preberite tukaj.
 
Pred začetkom varčevanja v vzajemnih skladih je priporočljivo, da se o možnostih posvetujete z neodvisnim finančnim svetovalcem. Ker gre v tem primeru za dolgoročno naložbo, je še toliko pomembneje, da bo vaša odločitev pravilna.
 
V nadaljevanju vam podajamo šest preprostih nasvetov, ki jih lahko upoštevate pri varčevanju v vzajemnih skladih.
 
1. Vzajemni sklad je naložba v prihodnost, ne v preteklost. Zaradi tega dejstva podatki o preteklih donosih niso najpomembnejši pri odločitvi kateri vzajemni sklad izbrati in niso garancija za prihodnost.
 
2. Preden se odločite za varčevanje v vzajemnem skladu je priporočljiv, da najprej poskrbite za likvidnostno rezervo (v višini od 6 do 24 mesečnih izdatkov) v obliki depozita, hranilnih vlog različnih ročnosti, kljub temu da so naložbe v vzajemne sklade visoko likvidne. Lahko se vam zgodi, da boste potrebovali likvidna sredstva v trenutku, ko bo najmanj ugoden trenutek za prodajo točk vzajemnega sklada.
 
3. Imejte pravo mero med pričakovano donosnostjo in naložbenim tveganjem. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na vaš odnos do tveganja, so stanje na TRR, stanovanjski problem, krediti, zavarovanja, višina in pritok dohodka in podobno. Pri odločitvi o izbiri primernega vzajemnega sklada je potrebno upoštevati vse prej omenjene postavke.
 
4. Pomemben podatek pri izbiri sklada je tudi časovni horizont. Kar pomeni, da v kolikor ste bliže naložbenemu cilju, manjši delež svojih prihrankov imejte v bolj tveganih delniških vzajemnih skladih in več v obvezniških in obratno.
 
5. Pri izbiri upravljavca izberite tistega, ki dosega nadpovprečne donose v večini svojih vzajemnih skladov na dolgi rok. Nikoli ne glejte samo donosa enega vzajemnega sklada, poglejte rezultate v celoti in jih primerjajte med seboj.
 
6. Ko se odločate o tem v katere vzajemne sklade boste naložili svoj denar, je zelo pomembno, da se odločite za tisti vzajemni sklad ali kombinacijo več vzajemnih skladov, katerih naložbena politika odgovarja vašemu profilu vlagatelja, ki ga sestavljajo vprašanja o finančnih razmerah, ciljih, ročnosti varčevanja, odnosa do tveganja in preteklih izkušenj, ki jih ima vlagatelj z naložbami. V kolikor bi želeli izvedeti, kakšen tip vlagatelja ste se dogovorite za termin s finančnim svetovalcem.
 
Kam po nasvet
 
Prispevke na temo družinskih financ pripravljamo skupaj s spletnim portalom www.vzajemci.com, na katerem lahko najdete še več finančnih nasvetov. Če imate konkretno vprašanje, ki zadeva družinske finance, pa nam pošljite svoje vprašanje na info@ringaraja.net ali ga objavite na forumu (Forum – Partnerstvo – Finančne dileme starševstva) z oznako 'Vprašanje za strokovnjaka' in finančni svetovalci iz Vzajemcev vam bodo nanj z veseljem odgovorili, mi pa bomo odgovor objavili v rubriki Družinske finance in na forumu.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
9
Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...
Za znižano plačilo vrtca ni potrebno oddaj...
Na ministrstvu za delo pred začetkom šolskega oziroma študijskega leta in vpisi v vrtec poudarjajo, da za določene letne...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?