|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Triki za odvajanje od plenic glede na otrokov astrološki znak

Uredništvo Ringaraja.net, 30.12.2022
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic. Poskusite upoštevati njegov horoskopski znak in se naučite, kaj otrok potrebuje za lažje privajanje na kahlico.

image
Dvojčki obožujejo večopravilnost in bodo pridno sedeli na kahlici, če jim dovolite, da se zraven igrajo ali berejo. (Freepik.com)
/11


Odvajanje od plenic gre pri nekaterih otrocih enostavno, drugi pa so tako trmasti, da spravljajo starše v obup. Morda ste prav vi tisti srečneži, ki ste se plenic hitro znebili, morda pa sodite v skupino tistih staršev, ki se jim zdi, da bo njihov otrok šel v šolo v plenicah. Kakorkoli, tudi odvajanje od plenic je zelo odvisno od otrokovega značaja, na katerega seveda vplivajo tudi planeti. Zato verjetno ni presenetljivo, da imajo astrologi ideje tudi glede tega, kako zodiakalnega znamenja nlšri odvajanju od plenic 

 

PREBERITE TUDI: Naravno in sočutno odvajanje od plenic


Morda se vam bodo nasveti v nadaljevanju zdeli smešni, mogoče pa boste ugotovili, da je lahko pri vašem otroku celo koristno upoštevati horoskop, ko se lotevate odvajanja od plenic. Z razumevanjem svojega otroka in njegovih potreb boste mogoče našli najboljši način za učenje te pomembne veščine, zato poiščite njegov horoskopski znak in poglejte, kako vam lahko pomaga.

 

Oven

Že od malih nog so samostojni in se dolgočasijo, ko jih spravite v rutino. Namesto da postane odvajanje monotono, ga spremenite v zabavno igro, ki vključuje izzive. Naučite svojega otroka, da se po odvajanju sleče, uporablja toaletni papir in ga pohvalite, ko to stori.

 

Bik

Otroci Biki radi prejemajo nagrade, zato je najbolje, da uporabite njihovo najljubšo nagrado, da jih spodbudite k uporabi stranišča. Bodite dosledni in vedno zagotovite obljubljeno nagrado, saj ne pozabijo in bodo verjetno nazadovali, če nagrade ne bodo dobili.

 

Dvojčki

Dvojčki obožujejo večopravilnost in bodo tiho sedeli na kahlici, če jim dovolite, da prelistajo in preberejo zanimivo knjigo. Ker se to znamenje dobro uči, jih bo knjiga o kahlici dodatno spodbudila, da svoje znanje uporabijo v praksi.

 

Rak

Tihi rak je lahko sprva nervozen zaradi uporabe kahlice, zato ga bodo prijatelji ali starejši brat ali sestra, ki bo sedel zraven ali jim pokazal, kako se to dela, zelo spodbudili in motivirali. Ker so otroci Raki tisti ljudje, ki se želijo ujemati z množico, je bolj verjetno, da bodo uporabljali kahlico, ko bodo videli, da to počnejo tudi drugi.

 

PREBERITE TUDI: Odvajanje od plenic v treh dneh


Lev

Levi uživajo v doseganju svojih ciljev. Že kot otroke leve nič ne navduši bolj kot opazovanje njihovega napredka. Vse, kar potrebujete pri odvajanju od plenic pri njih je kos papirja in marker ali nalepka, da dokumentirate vsakič, ko vaš otrok Lev uspešno uporablja kahlico. Občutek uspeha ga bo spodbudil, da nadaljuje.

 

Devica

Otroci Device obožujejo zasebnost. Pustite jim, da preživijo 'svoj trenutek', medtem ko gredo na kahlico in jih ne glejte. Le tako bo odhod na kahlico manj stresen. Poskrbite, da boste ostali mirni in potrpežljivi, saj lahko drugače le nakopičite pritisk na male Device.

 

Tehtnica

Otroci Tehtnice bi se morda želeli navaditi na kahlico prej kot večina otrok, še posebej, če imajo starejšega brata ali sestro, ki je že brez plenic. Pomembno je, da jim omogočimo samostojnost in jim pomagamo le takrat, ko sami za to prosijo. Naj vaš otrok postavi kahlico, kamor hoče, in vas obvesti, ko bo pripravljen. Zelo se zavedajo svojega telesa in ne bo jim težko prepoznati potrebe po stranišču.

 

Škorpijon

Plašni škorpijonski otroci so lahko preveč zaskrbljeni glede navajanja na kahlico in bodo prevzeli vse frustracije staršev. Ustvarite jim malo oazo tako, da kopalnico naredite prijeten prostor z zatemnjenimi lučmi in tiho glasbo. Ta pristop lahko male Škorpijone razbremeni pritiska, zaradi katerega ne morejo zapustiti plenic.

 

Strelec

Bodite veseli, če se vaš mali Strelec dovolj umiri, da lahko začne uporabljati kahlico, saj so Strelci ves čas v pogonu in nimajo potrpljenja, da se usedejo na kahlico za odvajanje, zato bi najraje še naprej menjavali pleničke. Dokler to pošnete pogosto in hitro, saj sovražijo umazane plenice. Če želite obdržati njihovo pozornost, čas brez plenic spremenite v zabavno igro, ki jih bo zaposlila in nasmejala, kar jih bo spodbudilo k nadaljnjemu navajanju na kahlico.

 

Kozorog

Otroci Kozorogi imajo radi, da jih obravnavate kot velike otroke. To lahko obrnete sebi v prid tako, da izberete spodnjice, ki jim bodo všeč, saj jih boste tako spodbudili k nošenju spodnjega perila kot veliki otroci. Otrok naj samo izbere vzorce na spodnjicah in ker ima željo, da je že "velik", bo naredil vse, da se izogne ??nesreči v hlačke..

 

Vodnar

Otroci Vodnarji bodo z veseljem sodelovali pri učenju svoje najljubše punčke ali plišaste živali, kako se uporablja kahlico. Rojeni v tem znamenju radi pomagajo in se počutijo 'pomembne' tako, da svojim prijateljem pokažejo, kako se odvaja blato brez plenic, še preden sami to veščino obvladajo. Ko bodo uspešno naučili igrače, bodo verjetno pripravljeni tudi sami uporabljati kahlico.

 

PREBERITE TUDI: Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka škodljivo?


Ribe

Ribe so občutljive in se lahko uprejo spremembam, zato bo za njihovo odvajanje od plenic potrebno veliko potrpljenja in spodbude. Poskusiti boste morali različne metode, dokler ena ne deluje. Ne pozabite svoje Ribe pogosto pohvaliti in nagraditi za 'dobro opravljeno delo', da bi dvignili njeno samozavest. Če se ji ponesreči, je ne kritizirajte, ampak spodbujajte.

 

VIR: Yumama.mondo.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
14
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8



Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?