|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

OTROKOV RAZVOJ

Kdaj je čas za kahlico?

Avtor: Kristan Marta | 1.3.2024
image

Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminjata, zato je razumljivo, da je vedno več staršev, ki enostavno ne vedo, kdaj je pravi čas za odvajanje od plenic.

image

Poleti je toplo, otrok je veliko zunaj in je lahko tudi nag, zato je manj lužic za brisat in manj mokrih oblačil. Poletje je torej idealen čas za odvajanje od pleničk predvsem za starše. Kaj pa za otroke?

HIGIENSKE NAVADE

VIDEO: Odvajanje od plenic v treh dneh

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.6.2023
image

Odvajanje otroka od plenic je lahko stresno in zelo utrujajoče. Tale mamica pa je našla odlično rešitev. Preverite!

HIGIENSKE NAVADE

Triki za odvajanje od plenic glede na astrološki znak

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.12.2022
image

Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic. Poskusite upoštevati njegov horoskopski znak in se naučite, kaj otrok potrebuje za lažje privajanje na kahlico.

image

Obstajajo malčki, ki so po treh dneh vešči uporabe kahlice in tisti, ki se več mesecev trudijo, da bi dosedno uporabljali kahlico. Dolžina privajanja je odvisna od otrokovih fizično-psihičnih značilnosti ter vašega načina učenja uporabe kahlice.

image

Kdaj je otrok pripravljen na navajanje za uporabo kahlice? Univerzalnega odgovora na to vprašanje ni. Najpogosteje do te prelomnice pride med 13. in 18. mesecem starosti otroka.

HIGIENSKE NAVADE

Naravno in sočutno odvajanje od plenic

Avtor: Helena Primic | 10.5.2022
image

Pri odvajanju od plenic ne gre toliko za to, kdaj so otroci razvojno pripravljeni biti brez plenic, ampak bolj za to, kdaj je družbeno sprejemljivo in pričakovano, da bodo starši začeli z navajanjem na stranišče.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Zaprtje pri dojenčku in otroku

Avtor: Helena Primic | 30.4.2022
image

Ker ležeči položaj ni naravni položaj za izločanje, se dojenčki ure in ure trudijo, da bi v celoti izločili pline in blato, kar lahko povzroči kolike in zaprtje. In kakšna je rešitev?

image

Včasih se zdi, da je dan, ko malček preneha lulati v pleničko, bolj pomemben za mamico kakor zanj. Zakaj smo včasih mamice tiste, ki tekmujemo med sabo?

MOTORIKA IN RAZVOJ

Naš dojenček postaja samostojen

Avtor: Mojca Buh | 15.10.2010
image

V prvem letu življenja je otrok povsem odvisen od svojih staršev. Ko otrok pa enkrat shodi, se začne njegova odvisnost počasi zmanjševati. Seveda je še vedno odvisen od staršev, a počasi se navaja na samostojnost.

STRAN 1 OD 1

BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...