|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

OTROKOV RAZVOJ

Kdaj je čas za kahlico?

Avtor: Kristan Marta | 1.3.2024
image

Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminjata, zato je razumljivo, da je vedno več staršev, ki enostavno ne vedo, kdaj je pravi čas za odvajanje od plenic.

OSNOVA NEGA

Vneta ritka - plenični izpuščaj

Avtor: Metka Troha | 23.1.2024
image

Dojenčkova koža je izjemno nežna in občutljiva, zato potrebuje posebno nego. Še posebej na predelih, kjer je dalj časa izpostavljena vlagi, hitro postane razdražena.

OČKA BOM!

FOTO: Ideje za doma izdelano previjalno mizo

Avtor: Helena Primic | 8.9.2023
image

Previjalna miza lahko nastane iz skorajda vsakega predalnika. Na predalnik položite previjalno podlogo ali nekaj mehkega in previjalna miza s praktičnimi predali za pleničke, kremice ter oblačila je tu.

image

Poleti je toplo, otrok je veliko zunaj in je lahko tudi nag, zato je manj lužic za brisat in manj mokrih oblačil. Poletje je torej idealen čas za odvajanje od pleničk predvsem za starše. Kaj pa za otroke?

HIGIENSKE NAVADE

Naravno in sočutno odvajanje od plenic

Avtor: Helena Primic | 10.5.2022
image

Pri odvajanju od plenic ne gre toliko za to, kdaj so otroci razvojno pripravljeni biti brez plenic, ampak bolj za to, kdaj je družbeno sprejemljivo in pričakovano, da bodo starši začeli z navajanjem na stranišče.

OSNOVA NEGA

Pralne plenice: da ali ne?

Avtor: Polonca Sokol | 15.4.2015
image

Pralne pleničke imajo vsaj tri pomembne prednosti pred pleničkami za enkratno uporabo. Preverite katere.

OSNOVA NEGA

Pralne ali plenice za enkratno uporabo?

Avtor: Polonca Sokol | 15.4.2015
image

Primerjali smo pleničke za enkratno uporabo in pralne pleničke. Vsake imajo svoje prednosti in slabosti, zato bo končna odločitev, kaj bo vajin korenjak, vajina princeska nosila na ritki, vendarle vajina.

OPREMA IN PRIPOMOČKI

Plenice, plenice in še enkrat plenice

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.3.2011
image

Pralne plenice ali plenice za enkratno uporabo? Izbira je vaša. Odvisna je od vaših osebnih preferenc, pri čemer vam svetujemo, da upoštevate opisane dejavnike izbire plenic. Žal nobena plenica ni dobra za prav vsakega otroka (vsakega starša).

OSNOVA NEGA

Široko povijanje: da ali ne?

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 4.10.2010
image

Od časov naših starih staršev, staršev in do danes, se je marsikaj spremenilo. In med te spremembe sodi tudi povijanje oziroma previjanje dojenčkov. Drugačne so pleničke in tudi medicina je napredovala. Je široko povijanje sploh še priporočljivo?

AKTUALNO

Podeljena donacija za mamice in otroke v stiski

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.3.2010
image

Z nakupom pleničk ste lahko pomagali pri zbiranju sredstev za Varne hiše, Materinske domove in druge sorodne organizacije.

STRAN 1 OD 2

BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...