|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vrhunski kulinarični dogodek

Proconi d.o.o., 22.9.2010
Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku na murskosoboškem gradu mudil eden izmed najbolj priznanih kuharskih mojstrov na svetu, Joël Robuchon.

image
/11


Na sliki: Joël Robuchon (v sredini) v družbi slovenskih kuharjev (foto: Manca Juvan)


Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku na murskosoboškem gradu mudil eden izmed najbolj priznanih kuharskih mojstrov na svetu, Joël Robuchon. Ogledal si je proizvodni obrat Proconija in sodeloval na dogodku, kjer so vrhunski slovenski kuharji in strokovnjaki predstavili kulinarično izročilo svojih pokrajin.


Pripravljene jedi podjetja Proconi

Proizvodni obrat Proconija je eden prvih specializiranih obratov v tem delu Evrope. V njem letno pripravijo 3,6 milijona porcij pripravljene hrane, v prihodnjih letih pa želijo proizvedene količine povečati na 10 milijonov porcij. »Delež izvoza želimo povečati z 48 na 70 %, usmerjali pa se bomo predvsem na srednje- in vzhodnoevropske trge. Pri prodiranju v tujino nam je v veliko pomoč partnerska povezava s francoskim podjetjem Fleury Michon. Z njimi si izmenjujemo znanje in izkušnje, omogočajo pa nam tudi dostop do Joëla Robuchona, enega največjih svetovnih kuharskih mojstrov,« je dejala direktorica podjetja Renata Murmayer.

V svojem programu pripravljenih jedi Proconi ponuja tradicionalne izdelke, ki jih prilagaja današnjemu okusu in potrebam. Na prvo mesto vseskozi postavlja kakovost, zato trajnost izdelkov zagotavlja s povsem naravnim postopkom pasterizacije. Med drugim pripravljajo lasten krompirjev pire, nad katerim se je navdušil celo Joël Robuchon, ki slovi tudi po svojem receptu za to jed.

Fleury Michon s slavnim kuharjem sodeluje že 23 let. V tem času so skupaj razvili več kot 100 receptov ter 18 novih postopkov in celo naprav, ki posnemajo pripravo hrane v domači kuhinji.


Promocija slovenskega kulinaričnega izročila

Dogodek je bil namenjen tudi promociji slovenskega kulinaričnega izročila v sodelovanju z etnologom dr. Janezom Bogatajem in vrhunskimi slovenskimi kuharji, od katerih je za pokušino vsak pripravil po eno jed in jo pospremil z izbranim slovenskim vinom. »V svojih ocenah sem zelo vedno zelo iskren in povem vam lahko, da sem danes poskusil res odlične jedi. Vse so izhajale iz slovenske kulinarične tradicije, vendar so bile odlično posodobljene in zelo okusne. Ta kulinarični obisk v Sloveniji je zagotovo eden od obiskov zadnjih let, ki mi bo najbolj ostal v spominu,« je bil vtis Joëla Robuchona o slovenski kulinariki.


Ob obisku Joëla Robuchona je Proconi napovedal, da bo konec letošnjega leta na trgu ponudil tudi priložnostno jed Pogrej in pojej po njegovem receptu. To bo račje stegno z gratiniranim krompirjevim pirejem, s katero bodo slovenskim kupcem pripravljenih jedi predstavili francosko kuhinjo.


O Joëlu Robuchonu

Joël Robuchon je eno najbolj zvenečih imen svetovne kulinarike. Kot najboljšega svetovnega kuharja ga je potrdil Michelin, najuglednejši kulinarični vodič, ki podeljuje med kuharji zelo zaželene zvezdice. Robuchon je na zadnjem ocenjevanju v svojih restavracijah prejel skupno kar 26 Michelinovih zvezdic, kar ga postavlja daleč pred vse ostale svetovno priznane kuharje. Od leta 1989 mu pripada tudi naziv kuhar stoletja (Chef of the Century), ki ga podeljuje francoski kulinarični vodič Gault Millau, in ga imajo poleg njega le še trije kuharji na svetu.

Kljub številnim nagradam in nazivom ostaja preprost in sproščen, s strastjo po ustvarjanju enostavnih jedi s prepoznavnimi okusi posameznih sestavin in z željo približati vrhunsko kulinariko tudi običajnim ljudem. To ga je vodilo tudi k sodelovanju s Fleury Michonom.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
31
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
13
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
7
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
6



OPOZARJAMO: Škodljiva "jajčka preseneč...
photo
Zaradi previsoke vsebnosti vodikovega peroksida v desertu "jajčka presenečenja", je podjetje - zastopnik izdelek u...
Valentinovi posladki brez pečenja
Ko vam zmanjka časa, pa bi svoje ljubljene vendarle radi presenetili z valentinovim posladkom ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?