|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z dojenčkom na plažo - 10 genialnih trikov

Helena Primic, 22.6.2023
Preverite te genialne trike, ki vam bodo počitnice z dojenčkom na morju pošteno olajšali in vam tako pomagali ustvariti zares sproščene družinske počitnice.

image
Pesek na plaži je pogosto ne samo topel, temveč tudi vroč. Zato dojenčku izkopljite jamo v pesku. (Freepik.com)
/11


Dopust na morju je lahko v družbi dojenčka zelo stresen. Zato preverite nekaj genialnih trikov, ki vam bodo dopustovanje na plaži z dojenčkom močno olajšali in vam pomagali letošnji dopust preživeti čim bolj sproščeno.   

 

1) Otroški bazenček in senčnik

Vas je strah, da je morje premrzlo ali da bo dojenček preveč časa na soncu? Na plažo prinesite napihljiv bazenček, ki ga napolnite z zdravilno morsko vodo, in senčnik, ki bo malčku omogočil neomejeno vodno zabavo.

Igre v bazenčku bodo veseli tudi vsi starši majhnih navihančkov, ki radi vse dajo v usta, ali morajo vse prijeti v svoje ročice - tudi morskega raka ali ježka.  

 

PREBERITE TUDI: Otrok naj ne bo ob vodi NIKOLI SAM!

 

2) Jogi rjuha - ograjen prostor za igranje

Se vam zdi enostavno nemogoče, da bi ob dojenčku na plaži vsaj za minuto zaprli oči, ker je mali raziskovalec na vseh štirih v par sekundah na drugi strani plaže ali v na poti v morje?

Tale genialna rešitev bo dojenčka omejila na povsem varen in učinkovit način - na plažo vzemite čim večjo jogi rjuho, ki jo obrnite narobe in napnite ter vse štiri kote obtežite tako, da bodo robovi ustvarili ograjen prostor za dojenčka.

Dojenček bo tako varen pred kamenčki in peskom (če mu ga ne boste prinesli za igro), predvsem pa vam ne bo treba prehoditi cele plaže in ga nenehno odstranjevati s tujih brisač.

Pa vendar pazite, da bo na dojenčka ves čas pazila ena odrasla oseba! 

 

3) Luknjičasta torba za igrače

Kako se rešiti peska, ki ga prinesemo z otrokovimi igračami v avto in apartma? Rešitev je povsem preprosta - ko se boste odpravljali s plaže, igrače pospravite v luknjičasto, po možnosti plastično torbo, iz katere bo lahko padal pesek z igrač že med potjo do avtomobila.

Tukaj preverite, kaj storiti, če je otroku med vožnjo z avtomobilom slabo!

Ko boste prišli domov, torbo z igračami stresite ali potuširajte in se tako rešite še zadnjih ostankov peska.

In ne pozabite: tudi dojenček na plaži ne potrebuje veliko igrač, saj so že kamenčki, pesek in morje v kombinaciji z lopatko in vedrom dovolj za neskončno zabavo.  

 

PREBERITE TUDI: Ko se otrok boji vode ...

 

4) Previjalno torbo zamenjajte za torbo za plažo ali umazano perilo

Če ne želite še pozimi v previjalni torbi najti sledi peska, je raje ne nosite s sabo na plažo. Vso potrebno opremo za previjanje in rezervna oblačila raje pospravite v veliko torbo za plažo, ki ji dodajte dovolj plastičnih vrečic za umazane pleničke in mokra ali popackana oblačila. 

Mame so ugotovile, da se za opremo za plažo zelo dobro obnesejo tudi velike torbe za umazano perilo, kamor lahko spravite vse naenkrat - brisače, igrače in prigrizke. Če jih prevrnete in obložite z mehkimi brisačami, so lahko tudi hitra rešitev za dojenčkov popoldanski spanec v senčki. 

 

5) V naprej zamrznjeni prigrizki in plastenke vode

Če vaš dojenček že je trdo hrano, lahko malico (jogurt ali kos sadja) zamrznete že zvečer pred odhodom na plažo. Tako bo tudi v vročem dnevu ostal trd in mrzel ter pomagal ohladiti dojenčka. 

V zmrzovalnik lahko shranite tudi plastenke z vodo, ki jih lahko uporabite namesto hladilne torbe, da vam bodo hladile pijačo in prigrizke, pa še dovolj hladne vode bo na voljo za žejo.  

 

PREBERITE TUDI: 5 zlatih pravil za sproščen družinski dopust

 

6) Obvezna senca in sprej z vodo

Če se odpravljate na plažo z dojenčkom, morate obvezno poskrbeti za senco. Poleg senčnika je odlična in preverjena rešitev preprost šotor za plažo, ki ga postavite v enem koraku.

Ker pa včasih samo senca ni dovolj, da dojenčku na plaži ne bi bilo vroče, je dobro na plažo prinesti tudi stekleničko na sprej, ki jo napolnite z ledeno vodo. Tako boste lahko na plaži, ko se bo voda stopila, vsake toliko - ko je videti, da je dojenčku vroče - ohladili tudi z rednim sprejanjem s hladno vodo.   

 

7) Voziček za prtljago in hladilna torba na koleščkih

Čeprav se starši vsako leto trudimo, da bomo na plažo odnesli zares le najnujnejše reči, smo po navadi otovorjeni kot tovorni osli. Še posebej pri dojenčkih, ko je opreme enostavno več.

Zakaj si ne bi letos omislili tovornega minivozička, da vam ne bo treba prenašati senčnika, brisač, igrač, hladilne torbe, torbe s plenicami in vso potrebno opremo, svežega sadja ... pa še dojenčka v rokah ali vse to natovoriti na otroški voziček, ki zagotovo ni bil izdelan za takšno breme?

In še namig: lažje vam bo vleči voziček za sabo kot ga potiskati naprej.

Če pa vam tale varianta vendarle ne diši, si omislite hladilno torbo na koleščkih, da bo vsaj nekaj teže odpadlo.  

 

PREBERITE TUDI: Tri najlepše pešpoti ob slovenskem morju

 

8) Hladna zaščitna krema za sončenje

Tako dojenčki kot otroci ne marajo nanašanja sončne kreme, saj jim zaradi kreme, ki onemogoča dihanje kože, postaja vse bolj vroče.

Tukaj preverite, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu otroške zaščitne kreme za sončenje!

Rešitev - zaščitno kremo za sončenje dajte doma v hladilnik in jo imejte na plaži v hladilni torbi, tako da bo krema mrzla in nanašanje veliko manj neprijetno.

V hladilno torbo lahko v plastični vrečki dodate tudi kakšno brisačo ali kos oblačila, ki ga lahko uporabite za čiščenje in hlajenje dojenčka, ko je potrebno.

 

9) Izkopljite luknjo v pesku

Pesek na plaži je pogosto ne samo topel, temveč tudi vroč. Zato dojenčku izkopljite jamo v pesku ter mu tako naredite dvojno uslugo - mu ustvarite kotiček za igranje in mu hkrati omogočite, da sedi na hladnem pesku.

Če ste zelo ustvarjalni, mu lahko iz peska izdelate stolček in mizo za igranje. Ali jamo napolnite z morsko vodo, ki ga bo dodatno hladila.

 

10) Pustite rezervne brisače v avtu

Ne glede na pazljivost na plaži, se je pesku v otrokovih laseh in plenicah skoraj nemogoče izogniti.

Zato imejte v avtu vedno rezervne čiste brisače, s katerimi boste lahko obrisali otroka ali mu brisačo položili na sedež, da bo pot v avtu do doma prijetnejša in manj "pikajoča". Zelo prav pridejo tudi sveža oblačila, četudi bo dojenček najbolj srečen, če se bo lahko peljal samo v plenički, ki je že sama po sebi zelo vroča.

Sometimes shade isn’t enough for keeping babies from getting too hot. Bring a small spray bottle filled with ice water to spray on baby at regular intervals and when they’re looking flushed.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
104
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
5
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
5



Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?