|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z otrokom sklenita pogodbo glede mobilnika

Uredništvo Ringaraja.net, 18.10.2018
Preverite odlično idejo, kako poskrbeti, da otrok na mobilnem telefonu ne bo preživel preveč časa!

image
Mobilni telefoni so del otrokovega sveta.
/11


Čeprav strokovnjaki za zasvojenost opozarjajo, da pri otrocih še ne moremo govoriti o tipični zasvojenosti, se starši vendarle bojimo, da bodo mobilniki in splet naše otroke preveč potegnili vase, če jim bomo glede mobilnega telefona in drugih komunikacijskih naprav dali popolno svobodo.

Rešitev seveda ni, da otroke povsem izoliramo od sveta sodobne tehnologije in mu prepovemo vsakršen stik z njim.

Toda, kako postaviti tisto zdravo mejo, da se otrok vendarle ne bo počutil kot "čudak z drugega planeta", hkrati pa bomo starši lahko mirno spali, saj bomo vedeli, da smo poskrbeli za ravno pravšnjo "dnevno dozo telefona in računalnika"? 

 

Moja prva pogodba

Pri Telekomu Slovenije so našli odlično rešitev - Mojo pogodbo za moj mobitel, ki jo lahko sklenete tako z mlajšim otrokom kot najstnikom.

V pogodbi je zapisanih 12 pomembnih pravil priporočljive uporabe mobilnega telefona - od tega, kako varno uporabljati mobilni telefon in kje uporaba ni dovoljena do tega, kaj vse je pomembnejše od mobilnega telefona in zakaj je tako zelo pomembno, kaj objavljamo na spletu.

V pogodbo otrok po dogovoru s staršem zapiše, ob katerih urah in ob katerih dnevih bo uporabljal mobilni telefon, koliko minut na dan in koliko med vikendi, prazniki in počitnicami.

Pogodbi so priložene tudi posebne nalepke, ki jih otrok dobi, če se drži pravil v pogodbi. Ali če odnese smeti, sprazni pomivalni stroj, pripravi jedilno mizo, pomije posodo in podobno. Če pravila prekrši, pa lahko ostane tudi brez mobilnega telefona.

Kot se za pravo pogodbo spodobi, se na koncu podpišeta oba podpisnika - otrok in starš, ki se tako oba zavezujeta k temu, da se bosta držala vsebine pogodbe. Otrok tako, da bo spoštoval pravila uporabe telefona, starš pa tako, da ne bo "težil", ko bo otrok na mobilnem telefonu v času, ki mu pripada po pogodbi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
50
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
25
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
9
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
8



Kako izbrati pravi otroški sedež za kolo?
Pri nakupu otroškega sedeža za kolo imate dve možnosti. Odločite se lahko za nakup sedeža za pritrditev spredaj ali zada...
Otrok na sovoznikovem sedežu
Veliko staršev se sprašuje, kdaj njihov otrok sme sedeti na prednjem sedežu avtomobila in, ali je to za otroka varno. Za...