|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z vrtčevskimi otroci na sprehod ali na igrišče?

Anton Komat, 26.2.2010
Ali veste kaj pomeni izraz ecoliteracy, ali hodite z otroki "v naravo s srcem"?

image
/11


Mateja iz Celja sprašuje:

Kaj menite o uvedbi obveznih vsakodnevnih sprehodih otrok - če vreme to dovoljuje, ki večino dneva preživijo v vrtcu? Otroci v našem vrtcu večino časa preživijo na dvorišču, Pravega stika z naravo praktično nimajo več. Kako vzgojnim ustanovam (vodstvu) »dopovedati«, da je stik z naravo pomemben in se ga ne da nadomestiti z igrali in dvoriščem?

 

G. Anton Komat odgovarja:

 

Malce me preseneča čuden progam vašega vrtca, ki ni umerjen na potrebe otrok. Edina rešitev je, da se starši povežete in od uprave vrtca odločno zahtevate spremembe. V svetu potekajo programi »nove pedagogike« (ecoliteracy), katerih geslo je »v naravo s srcem«. Naj si uprava ogleda te prispevke in ustrezno revidira svoj obupno zastareli in otrokom sovražni program.

Saj vrtec ni zgolj varovanje otrok izza zidov in ograj. Ali ni tak koncept podoben zaporu?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nove energijske oznake
V veljavi je prenovljen sistem označevanja pralnih in pomivalnih strojev ter hladilno zamrzovalnih naprav z novo energij...
3
Dan za Sončke
26. marec 2012 je pri Naravnih začetkih dan Za Sončke.Na ta dan organiziramo tri različne delavnice: Skrbimo za zdra...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2



Filtri za vodo, voda iz plastenke ali voda...
Svobodni raziskovalec Anton Komat odgovarja na vaša vprašanja Številni prijatelji uporabljajo v svojih domovih razne fil...
Mleko in silaža
Zanima nas kako lahko preverimo ali na eko kmetiji uporabljajo za krmo silažo in kakšne kvalitete naj bi bila ta silaža,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?