|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ČUDOVITA SLOVENIJA

3 pravljični družinski izleti

Avtor: Helena Primic | 25.4.2023
image

V članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrata obesil napis Mlinar – živim brez skrbi!

ČUDOVITA SLOVENIJA

Družinski izlet - Trebni vrh na Dolenjskem

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.3.2021
image

Ob sestopu boste prišli do lovskega doma in obeležja 15. poldnevnika, kjer je reliefni zemljevid Slovenije z označenim poldnevnikom - odlična priložnost za domačo uro geografije.

ČUDOVITA SLOVENIJA

18. junija spoznavamo Dolenjsko

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.5.2017
image

Za nepozaben družinski izlet vam ni treba odpotovati v tujino. Slovenija ima veliko čudovitih krajev, ki omogočajo edinstveno družinsko zabavo in sprostitev. Ste z otroki že obiskali Turistično vas Pristava na Dolenjskem?

ČUDOVITA SLOVENIJA

Kostanjeviška jama

Avtor: Katarina Vinšek | 16.7.2010
image

Kostanjeviška jama leži ob vznožju Gorjancev, ki jih označuje razgiban kraški teren s krednimi apnenci. Tu so padavinske vode, podzemski vodni tokovi in tektonski premiki skozi tisočletja ustvarjali prečudovite sigaste tvorbe pravljičnih oblik.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Izvir reke Krke

Avtor: Katarina Vinšek | 14.7.2010
image

Krka izvira med manjšima zaselkoma Gradiček in Trebnja Gorica, južno od Ivančne Gorice v smeri Muljave. Takoj nad izvirom je podzemska jama, imenovana Krška jama, izredno zanimiva za ogled.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Bela krajina

Avtor: Katarina Vinšek | 9.7.2010
image

Zakaj se Bela krajina tako imenuje, je več razlag: zimski pogled čez belo ravnino, nizka jutranja meglica, bela brezova stebla, svetle apnenčaste golice, ovčji tropi in seveda belo platno po katerem slovijo belokranjske narodne noše.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Metliški grad

Avtor: Katarina Vinšek | 7.7.2010
image

V mirnem mestu v osrčju Bele krajine, obdanem z vinorodnimi griči, stoji Metliški grad. V svoji današnji podobi se nam kaže kot široko zleknjena enonadstropna stavba, pozidana na peterokotni talni ploskvi.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Županova jama

Avtor: Katarina Vinšek | 2.7.2010
image

Znana kot biser dolenjskega kraškega podzemlja, je dobila ime p županu Josipu Permetu, ki naj bi jamo odkril 26. maja 1926. Še istega leta so jamarji jamo raziskali in izmerili, danes pa je odprta za oglede.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Studenec Gospodična

Avtor: Katarina Vinšek | 30.6.2010
image

Gorjanci in dežela pod njimi je prizorišče bajk doktorja Janeza Trdine, ki je eno najlepših pripovedk namenil izviru, ki ga krasi vabljivo ime - Gospodična.

ČUDOVITA SLOVENIJA

Jurčičeva pot

Avtor: Katarina Vinšek | 25.6.2010
image

Jurčič je bil pomemben slovenski realistični pisatelj. Rodil se je leta 1844 na Muljavi, kot sin samostanskega kočijaža in bajtarja. Njegovo otroštvo so zaznamovale dedove pripovedi, ki jih je leta 1863 zbral v zbirki Spomini na deda.

STRAN 1 OD 2

Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?