|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VZGOJA IN RAZVOJ

Familylab svetuje: Prepiri med sorojenci

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.12.2023
image

Včasih se zdi, da gre otrokom reševanje konfliktov slabo od rok in potrebujejo pomoč, vendar je ob tem pomembno, da zaupamo vanje in se vmešavamo čim manj. Včasih je dovolj, da jim samo pomagamo izraziti lastna občutenja in slišati drug drugega.

image

Vsi starši si želijo, da bi bili sorojenci med sabo v dobrih odnosih, da bi držali skupaj, se imeli radi, se igrali. Pa vendar, vedno ni tako. Včasih se dom spremeni v bojne krike in užaljeni jok. Sorojenci so si spet v laseh. Kaj storiti?

image

Ko zaljubljenost mine oziroma, ko iz dvojine nastane množina, se veliko parov znajde v začaranem krogu, ko se skoraj vsak pogovor sprevrže v prepir.Kaj se dogaja? Zakaj se enostavno »nič več ne moremo zmeniti«?

image

Kaj je temelj zdravega partnerskega odnosa? Kako pomembna je spolnost za partnerski odnos pred in po rojstvu otroka? Kako v partnerstvu ohranjati iskrice?

RINGARAJIN KLEPET

Prerekanje pred otroki - da ali ne?

Avtor: Helena Primic | 26.10.2022
image

Zaradi negotovih razmer se starši še pogosteje sporečemo in je tako v družini še bolj napeto. Tako se pogosto ujamemo v stanje, ko imamo občutek, da se v družinskem krogu samo še prerekamo in vpijemo drug na drugega. Kako se soočati s konflikti?

ODNOSI V DRUŽINI

O čem se prepirajo starši?

Avtor: Helena Mlakar | 11.9.2015
image

Ne glede na to, ali ste šele zakorakali v starševstvo ali pa imate že veliko izkušenj okrog tega, se včasih zgodi, da si s partnerjem niste enotni. Preberite si, o čem se starši prepirajo največkrat.

PARTNERSTVO

Skupaj samo zaradi otrok?

Avtor: Janja Frelih Gorjanc, univ. dipl. psih., spec. ZDT, Inštitut Krog | 14.7.2010
image

Naj vztrajamo v odnosu samo zaradi otrok? Nikakor! Otrok, njegova sreča in stiska ne more biti vzrok za to, da partnerja ostaneta skupaj. Če otrok čuti, da sta starša skupaj samo zaradi njega in sta nesrečna, sta torej nesrečna zaradi njega!

STRAN 1 OD 1

Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...