|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hiša, hiša..
25.3.2008 17:11:54   
lea23
moja zgodba. odselila sem se od doma, mož je kupil stanovanje in s hčerko sami trije živimo v novem dvoinpol sobnem stanovanju. zase imamo dovolj prostora, smo srečni in se imamo radi.   
moji starši živijo v hiši, kjer sva z bratom že odrastla. 1 leto nazaj, kmalu za mano, se je tudi brat odselil od doma. s punco sta se vselila v starejšo prazno hišo njene babice. začela sta si počasi adaptirat in urejat okolico. zdaj pa sta na vsem lepem sklenila da je zanju to predrago vzdrževanje in prenavljanje, pa sta se odločila da se bosta preselila k mojim ( najinim ) staršem in si zgoraj naredila stanovanje. hišo, ki sta jo dobila od njene babice, pa bosta prodala, in polovico denarja dala njeni mami ( takrat ko je babica umrla, je mami od bratove punce pustila hišo svoji hčerki in mojemu bratu da se v njo preselita ). zdaj ko jo bosta pa prodala in se preselila k mojim staršem, pa je njena mama zahteva da ji morata dat polovico denarja ki ga dobita za hišo, drugo polovico pa imata dovolj da si v hiši mojih staršev naredita stanovanje. 
moji starši so tako meni kot njima rekli da mladi in stari nikakor ne grejo skupaj, in res nikoli se nismo pogovarjali o  tem da bi kdo od naju z bratom ostal doma. ker je bilo samoumevno, da nekoč bova oba šla na svoje.
sem rekla bratu da vsak začetek je pač težak, in da mesečni stroški so pač stroški ki so povsod ne glede na to kje živiš. in on mi je zabrusil nazaj, da on kredita za opremo / adaptacijo ne bo nikoli vzel. ostala sem tiho in odšla domov.    
ok sej ga imam rada, brat je pač brat, ampak tole mi je pa dobesedno zavrela kri in narasel pritisk.
sej se mi ne gre toliko za tisti del hiše, ker jaz pač ne živim doma. ampak če sva brat in sestra, sva tudi enakovredna. če jaz od svojih staršev nisem dobila nič ( nisem niti prosila ), zakaj on leze nazaj domov samo zato ker so z adaptiranjem in vzdrževanjem stare hiše pač visoki stroški user posted image
sej jaz bi se tudi mogoče morala zakreditirat za ogromno let, pa kaj potem user posted image
sem šla danes na obisk k bratu, da bi videla kako se je zdaj to rešilo. in je rekel da kaj sploh imam jst karkoli za spraševat, da to je njegova stvar in da nista spremenila svojega mnenja. in sem rekla uredu, če je potem pa že kaj zarmišlju o tem da bi me izplačal za ta del stanovanje ( hiša je vredna okoli 250.000€, torej recimo 100.000€ bi bil njun del ). se mi je zdelo fer da lepo naredimo prepis, da zgornje nadstropje starši prepišejo na njiju, in da meni brat izplača polovico - torej 50.000€. pa se je začel dret na mene da mi nikoli ne bo dal ničesar.
starši so rekli, naj se zmeniva sama, in naj do njiju ne hodiva nikoli več delat afere kaj je kdo dobil in kaj ne. in naj ne bom hinavska, ker jst itak imam stanovanje ( ki sploh ni moje ampak takorekoč od moža, če smo natančni ), bratu pa naj pustim da naj živi kjer želi.
kaj pa če se jst kdaj v prohodnosti razidem s svojim možem, kam bom šla? domov ne bom mogla it, ker ne bo prostora zame. ok šla bi pač podnajemnoštvo dokler si nebi kako drugače rešila stanovanjskega problema. ampak ne zdi se mi to fer. niti najmanj.
uredu pač sva šla vsak na svoje, in kdaj če komu od naju zelo "zagusti" pač pride domov in to je to. ampak da se boš preselil samo zato ker stara hiša zahreva veliko stroškov? in samo zato, ker bi rad živel kot kralj na tuj račun? - to se mi pa ne zdi ravno normalno.
je še enam ožnost, da bi pač uredili tako da brat zdej dobi polovico hiše, in da bi jst ostalo polovico hiše dobila v oporoki po smrti staršev. starša sta rekla da ni šans, da o tem se ne bomo pogovarjali dokler ne bo voda v grlu tekla. brat pa je rekel, da ni šans da bi bila možnost da bi se jst ali moji otroci kdaj vselili nazaj v isto hišo kot bo on. da izplačal me pa tudi v takšni oporoki ne bo, ker ko se enkrat odseliš od doma,  se pač odseliš. 

prosim, vaše mnenje.





Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:17:48   
baguSka
Poglej... jaz to gledam tkole (mam tud brata kot ti):

on je tudi doma pri starsih... dokler ga oni vzamejo pod svojo streho, je to cist njihova stvar... jaz si itak ne zelim tam zivet... to je stvar starsev, ker je hisa njihova in lahko z njo pocnejo kar jih je volja in zelja... CE bi enkrat jaz ostala na cesti, pa bi pricakovala, da tudi meni 'pomagajo' in mi odstopijo del hise, kot so jo namenili mojemu bratu (ce bi si to takrat seveda zelela)... ce mi je nebi, bi se mi zdelo zelo cudno oz nefer zakaj delajo razliko med mojim bratom in mano...!? zakaj bi on lahko, jaz pa ne... ampak spet: to je njihova odlocitev in jaz pac nebi mogla nic proti temu, razen tako, da bi kuhala mulo in trmarila in bila skgrena s svojo familijo, ki je btw le ena.. in le eno zivljenje..

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:19:52   
~Biba~
uff tota je huda...v bistvu me zanima le to, kaj bo nekoč bilo, s hišo staršev, ko staršev več ne bo?
Kako sta starša razmišljala o svoji hiški po njuni smrti?
Kako pa si ti gledala o tej hiški, kdo bi skrbel za nepokretne starše? Kaj bo s hiško ko bojo starši preminili?
Vem kruto razmišljat o tem zdaj..ampak vseeno me zanima, bi hotela svoj delež tudi, če brat ne bi šel v zgornji štuk hiške?
Al si mu le malce nevoščljiva, ker se je bratec pač znašel, ti pa zahtevaš pravičnost?


< Sporočilo je popravil kleja -- 25.3.2008 17:21:59 >

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:22:38   
lea23
meni v tem primeru starši ne bodo mogli pomagat več, toliko denarja pač nimata. imata pač samo za sproti. v primeru če bi mogoče čez recimo 10 let potrebovala denar za mogoče nakup novega stanovanja, nebi mogla dobit niti tolarja. ker starša ga nimata, če bom pa čez 10 let karkoli rekla bratu, bi pa rekel da je stanovanje že njegova in da meni ni dolžen dat nič.
torej, če ne bomo rešili zdaj, ne bomo rešili nikoli.
50.000€ pa meni pomeni veliko denarja, koneckoncev tudi če ga dam na vezano vlogo in ga nekoč dam svoji hčerki. se mi pač samoumevno in fer zdi, da polovica vrednosti njunega bodočega stanovanja pripada meni.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:24:42   
natasaom
tebi pripada pol hiše.jaz bi si najela odvetnika in mu lepo poslala kakšen sočen dopis,da naj te pač izplača..tud men se ne zdi glih fer od tvijega brata.pa tud od staršev ne,da rečeta da se zmenta samam.v najslabšem primeru ti pripada nujni delež..ne se pustit.jaz sem se in sedaj je..em ježa v podnajemu pa še na sodišče moram hodit..kar je tvoje,je tvoje pa bori se zato brat gor al pa dol

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:24:59   
baguSka
aja pa se to: jaz sem bratu ze povedala, da v kolikor pridem nazaj domov, da imam pravic toliko kot on... pa je reku da to ve in da mi nic ne more... ampak v nasem primeru pac starsi niso napisali stanovanje nanj... ampak on na svojo voljo pocne kar mu pase (renovacije, opremljanje, itd..)... torej kar vlaga, vlaga na svojo odgovornost... nikoli mi pa na kraj pameti ni prislo, da bi mu rekla, naj me izplaca!!! ker kot prvo, vem da nima in da nikoli ne bo imel... se pa jasno zaveda, da v kolikor pridem nazaj domov, da je toliko moje kot njegovo... ampak jaz sem jaz in jaz se nocem zaradi takih stvari obremenjevat... skoda casa, energije in volje... jaz imem za zivet in to mi je trenutno najbolj vazno... bolj do tega, da se kregam s svojo druzino glede premozenja... konec konec to je premozenje od mojih starsev in naj z njim pocnejo kar jih je volja...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:25:10   
lea23
ne, nisem mu nevoščljiva.

eno je če bi se kdo od naju vrnil domov v primeru da bi mu življenje ušlo iz rok ( iz kakršnegakoli razloga ), drugo pa je da greš domov živet samo zato da boš kraljeval kot kralj zato ker ne želiš vzet posojila 20.000€ za obnovo.  

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:27:32   
lea23
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

aja pa se to: jaz sem bratu ze povedala, da v kolikor pridem nazaj domov, da imam pravic toliko kot on... pa je reku da to ve in da mi nic ne more...


jaz pa nazaj domov več ne bom mogla pridet nikoli, ker ne bom imela kam. ker spodaj sta starša ( imata dvosobno stanovanje), in zgodaj v mansardi ( kjer so bila prej spalnice ) bo on s svojo družino.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:29:52   
baguSka
kaj pa če se jst kdaj v prohodnosti razidem s svojim možem, kam bom šla? domov ne bom mogla it, ker ne bo prostora zame.


vzet si ga bos mogla!!! pa mu ja ne bos pustila da te vrze na cesto user posted image  sej je konec koncev toliko njegovega, kot tvojega!!! razen ce mu tvoji starsi podarijo z darilno pogodbo ta del hise... potem ti nimas vec kej... lahko dobis le se del tistega stanovanja, kjer zivijo zdej tvoji starsi, pa se to sele po njihovi smrti... pa se to del - govorim zato, ker bos dobila le svoj delez, drugega pa bo tvoj brat oz vsi ostali dedici se... razen, ce tvoji starsi napisejo pogodbo, s katero potrjujejo, da po njihovi smrti njihov del hise ostane 100% tebi in s tem razdedinijo tvojega brata... kar morajo seveda overit pri notarju in le-tega hranit na sodiscu...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:31:55   
Anonimen
Nujni delež ti po smrti staršev vsekakor pripada. In tudi bi bilo fer od brata, da te izplača zdaj, ko ima denar. Čisti posli - dobri prijatelji. Tukaj bi morali pri prerekanju le - tega ukrepati starši, da je prav, da ti tudi nekaj dobiš. Če bi pa živel tam, bi pa šla hiša od staršev nekoč na pol, kajne? Se pa popolnoma strinjam s tabo, kaj bi bilo v primeru tvoje ločitve? Da je stanovanje moževo, ti niti najmanj ne smejo očitati, tvojega ni nič. Sem pa v podobni situaciji glede dediščine. Lp

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:32:35   
baguSka
je še enam ožnost, da bi pač uredili tako da brat zdej dobi polovico hiše, in da bi jst ostalo polovico hiše dobila v oporoki po smrti staršev. starša sta rekla da ni šans, da o tem se ne bomo pogovarjali dokler ne bo voda v grlu tekla. brat pa je rekel, da ni šans da bi bila možnost da bi se jst ali moji otroci kdaj vselili nazaj v isto hišo kot bo on. da izplačal me pa tudi v takšni oporoki ne bo, ker ko se enkrat odseliš od doma, se pač odseliš


no tole je pa najbl glupa izjava... tebi po zakonu pripada in on nic ne bo mogu drugace... ocitno sta si v laseh z bratom in imam obcutek, da tudi ti nebi glih zivela z njim pod isto streho... torej, svoj del prodas... in ce hoce, naj ga pac kupi... tebi je itak vseeno potem, tko kot je zdej njemu...

z odvetnikom mu lahko marsikej pokazes, da bo nehu s takimi bedni forami..

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:33:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

kaj pa če se jst kdaj v prohodnosti razidem s svojim možem, kam bom šla? domov ne bom mogla it, ker ne bo prostora zame.


vzet si ga bos mogla!!! pa mu ja ne bos pustila da te vrze na cesto user posted image  sej je konec koncev toliko njegovega, kot tvojega!!! razen ce mu tvoji starsi podarijo z darilno pogodbo ta del hise... potem ti nimas vec kej... lahko dobis le se del tistega stanovanja, kjer zivijo zdej tvoji starsi, pa se to sele po njihovi smrti... pa se to del - govorim zato, ker bos dobila le svoj delez, drugega pa bo tvoj brat oz vsi ostali dedici se... razen, ce tvoji starsi napisejo pogodbo, s katero potrjujejo, da po njihovi smrti njihov del hise ostane 100% tebi in s tem razdedinijo tvojega brata... kar morajo seveda overit pri notarju in le-tega hranit na sodiscu...


Razdedinit v celoti ne morejo, nujni delež ostane.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:35:34   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

meni v tem primeru starši ne bodo mogli pomagat več, toliko denarja pač nimata. imata pač samo za sproti. v primeru če bi mogoče čez recimo 10 let potrebovala denar za mogoče nakup novega stanovanja, nebi mogla dobit niti tolarja. ker starša ga nimata, če bom pa čez 10 let karkoli rekla bratu, bi pa rekel da je stanovanje že njegova in da meni ni dolžen dat nič.
torej, če ne bomo rešili zdaj, ne bomo rešili nikoli.
50.000€ pa meni pomeni veliko denarja, koneckoncev tudi če ga dam na vezano vlogo in ga nekoč dam svoji hčerki. se mi pač samoumevno in fer zdi, da polovica vrednosti njunega bodočega stanovanja pripada meni.


no tebi pripada tocno toliko, kot ti namenijo starsi, dokler so se zivi, ali pa potem po nujnem delezu... nic vec in nic manj kot se tebi zdi pravicno... res se grdo slisi, ampak tako je... to je premozenje tvojih starsev in z njim lahko pocnejo kar zelijo... in ce oni napisejo stanovanje na tvojega brata, tebi NIC ne pripada... tko je..

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:36:38   
baguSka
kar je tvoje,je tvoje pa bori se zato brat gor al pa dol


a tko??? kaj pa je njenega??? a ima kje podpisano kaksno lastnistvo mogoce??

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:38:28   
Anonimen
Te stvari je treba rešit zdaj in zelo nefer od staršev je, da pravita da se ne bosta vmešavala. Ja kdo pa se bo? Gre za njuno hišo, ki jo pravno po smrti podedujejo otroci. In če ne boste tega zdaj rešili, bosta potem ko staršev ne bo več z bratom na sodišču. Je fer, da vsakemu pripada polovico hiše. Naj si on naredi stanovanje in naj ga starši prepišejo nanj, tebi pa pripada preostala polovica in tvoj brat nima kaj. Sicer pa najbolje res, da se o tem posvetuješ z odvetnikom, ker če se že sedaj ne da nič zmenit, bo kasneje še slabše. Čimprej po nasvet! 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:38:36   
Anonimen
Glej zdaj bom ostra, ampak to je samo moje mnenje!

Tisto hišo so ustvarili tvoji starši, ti nisi dala zraven NIČ, zato je to samo njuna volja kdo bo kaj in koliko dobil. Če jima paše lahko to hišo prepišeta na brezdomca za sosednjim vogalom!
Onadva sta si to ustvarila s svojimi žulji, zato ti ne pripada NIČ. Saj vem da obstaja zakon nujnega deleža, ampak jaz osebno bi ga spremenila, zakaj bi morali otroci kaj dobit?
Nikoli nisem razumela npr. tega primera: par si kupi parcelo, zgradi hišo, imata 2 otroka, ko odrasteta npr. oče umre in potem materi pripada samo polovica. ZAKAJ? Kaj sta tista otroka finančno prinesla v hišo, da jima nekaj PRIPADA? Jaz tega enostavno ne razumem.

V glavnem, jaz osebno imam raje dobre odnose z bratom in s celotno družino, kot ta denar. Jaz bi bila srečna za brata da si ima možnost ustvariti normalno življenje brez kreditov, če ima to možnost. In zelo žalostno se mi zdi razmišljati o smrti svojih staršev in kako bo potem. Jaz vem da tega nisem sposobna.

Zaradi mene me zdaj raztrgajte vsi povprek, ampak to je moje mnenje!

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:40:56   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

ne, nisem mu nevoščljiva.

eno je če bi se kdo od naju vrnil domov v primeru da bi mu življenje ušlo iz rok ( iz kakršnegakoli razloga ), drugo pa je da greš domov živet samo zato da boš kraljeval kot kralj zato ker ne želiš vzet posojila 20.000€ za obnovo.  


no, to je pa cist njegova stvar... sori... on je izkoristil priloznosti kjer jo je lahko... jaz bi tud raj sla zivet nekam, kjer mi nebi blo treba kredita vzet, ce bi imela to moznost...

nebi sicer razmisljala tko kot tvoj brat, da tebi nic ne pripada... ampak bi avtomatsko vedela, da drugi del hise pripada mojemu bratu... sploh nebi blo debate! in tko bi tud pri tebi moglo bit... in tvoji starsi bi se mogli zavedat tega!!! ce pa nocejo sodelovat, se pa s tvojim bratom zmeni in podpisita pogodbo, da se on odpove preostali polovici hise, kjer zdej zivijo tvoji starsi... ampak nujno vse preko odvetnikov, da ne bo potem kej narobe...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:43:02   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

aja pa se to: jaz sem bratu ze povedala, da v kolikor pridem nazaj domov, da imam pravic toliko kot on... pa je reku da to ve in da mi nic ne more...


jaz pa nazaj domov več ne bom mogla pridet nikoli, ker ne bom imela kam. ker spodaj sta starša ( imata dvosobno stanovanje), in zgodaj v mansardi ( kjer so bila prej spalnice ) bo on s svojo družino.


ja sej pri nas ni nic drugace... jaz bi se ze vselila - nazaj v svojo sobo, kjer sem bila prej... pa naj jo nardijo kjer jo vejo in znajo... ce drugace nebi slo... bi se ze mogli sprijaznit!!! ce pa bi videli, da skupaj pac ne moremo ziveti, naj pa najdejo resitev zame! tko kot so jo za tvojega brata...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:44:18   
lea23
ja, tamikaaaaa se strinjam s tabo. hiša je od staršev, in njuna odločitev je komu bosta onadva karkoli kapustila.
ampak midva sva brat in sestra. oba sva njuna otroka. in oba sva enakovredna. zakaj torej prepir glede tega, da bi on nekaj dobil, in jaz nič? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:45:11   
baguSka
Razdedinit v celoti ne morejo, nujni delež ostane.


Ne. Ni nujno. Mi smo v pogodbo lepo napisali, da se predmet darilne pogodbe ne vkljucuje v nujni delez.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:48:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

ja, tamikaaaaa se strinjam s tabo. hiša je od staršev, in njuna odločitev je komu bosta onadva karkoli kapustila.
ampak midva sva brat in sestra. oba sva njuna otroka. in oba sva enakovredna. zakaj torej prepir glede tega, da bi on nekaj dobil, in jaz nič? 


Ja res, zakaj prepir?

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:49:28   
lea23
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

aja pa se to: jaz sem bratu ze povedala, da v kolikor pridem nazaj domov, da imam pravic toliko kot on... pa je reku da to ve in da mi nic ne more...


jaz pa nazaj domov več ne bom mogla pridet nikoli, ker ne bom imela kam. ker spodaj sta starša ( imata dvosobno stanovanje), in zgodaj v mansardi ( kjer so bila prej spalnice ) bo on s svojo družino.


ja sej pri nas ni nic drugace... jaz bi se ze vselila - nazaj v svojo sobo, kjer sem bila prej... pa naj jo nardijo kjer jo vejo in znajo... ce drugace nebi slo... bi se ze mogli sprijaznit!!! ce pa bi videli, da skupaj pac ne moremo ziveti, naj pa najdejo resitev zame! tko kot so jo za tvojega brata...


ja, in potem bi me spravili na sodišče da naj se izselim tako kot sem se že enkrat odselila user posted image

sej ne gre za to da bi šla jst nazaj domov živet. sej nebi šla nazaj. ampak če pridem v stisko, v kakršnokoli stanovanjsko stisko, mi ne bo mogel nihče čisto nič pomagat. njemu pa pomagamo s tem da tam živi.

sej se ne želim kregat s svojimi starši in bratom, ampak fer odnos je pol-pol in pika.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:51:31   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

ja, tamikaaaaa se strinjam s tabo. hiša je od staršev, in njuna odločitev je komu bosta onadva karkoli kapustila.
ampak midva sva brat in sestra. oba sva njuna otroka. in oba sva enakovredna. zakaj torej prepir glede tega, da bi on nekaj dobil, in jaz nič? 


ja seveda... zakaj bi se prepirala??

spostuj zeljo svojih starsev.. ce jih tvoj brat ne, potem je to njegova stvar in ne vec tvoja.. ce si enakovredna s tvojim bratom, pa je v oceh tvojih starsev spet od njih odvisno.. ce bojo vse dali njemu, potem si glih nista enakovredna.. pomoje..

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:52:56   
baguSka
sej se ne želim kregat s svojimi starši in bratom, ampak fer odnos je pol-pol in pika


dokler oni odlocajo o svojem premozenju je cisto vseeno kaj je tebi fer in kaj ne..

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: hiša, hiša..
25.3.2008 17:54:24   
lea23
IZVIRNO SPOROČILO: *TaMiKaaaa*

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

ja, tamikaaaaa se strinjam s tabo. hiša je od staršev, in njuna odločitev je komu bosta onadva karkoli kapustila.
ampak midva sva brat in sestra. oba sva njuna otroka. in oba sva enakovredna. zakaj torej prepir glede tega, da bi on nekaj dobil, in jaz nič? 


Ja res, zakaj prepir?


zato, ker ni fer.
tamika, mogoče imaš dva otroka, ali pa boš mogoče kdaj imela dva otroka. verjetno jima boš dajala enako višino žepnine obema, in obema boš kupila kolo, in obema boš dala denar za kino. in obema boš kupila čokolado. in če boš enemu kupila recimo avto za 10.000€, ga boš verjetno kupila tudi drugemu. in če bo eden dobil rolerje, bo verjetno drugi pa dobil skiro ali pa rolko. torej, verjetno bosta dobila vsak nekaj. verjetno ne boš enemu kupila motor, drugemu pa nikoli ničesar?  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?