Pikabu
|
Punce, zdaj pa nehajte z zanemarjanjem, ker se potem jaz tudi ne bom več oglašala. Jasno? Kot je altati napisala. tudi jaz sem tukaj gor takrat, ko maledva spita, oz. se z njima ukvarja mož (kdaj jih pa tudi moram pustiti same, saj sem cel dan z njima). Vmes grem včasih prebrati s kakšnim v naročju, pišem in oglašam se pa res takrat, ko je za oba poskrbljeno. Priznam: trenutno Ema ne spi, da bo šla lahko zvečer prej spat, ker gre mož na pevske, ampak počiva pred televizijo in gleda risanke. Tudi mi smo bili na res dolgem sprehodu, več kot tri ure, Ema je ves čas hodila, ker nimamo rolke namontirane nazaj na voziček. Maks pa spi v vozičku. Pospravljeno imamo, za kosilo pripravljeno tudi, zdaj mora le gospod mož poklicati, da prihaja domov in bom dokončala. Tale klepet z vami mi je v sprostitev, pomiritev, nabiranje idej in nasvetov, pa še marsikaj. Za grlo: tudi meni je rekla, da mentola ne smem in da lahko samo granobil. Za angal ni rekla nič. Pa vprašanje: a Ema pa lahko že je granobil? Je en dan rekla, da jo boli grlo, pa sem ji ga dala, zdaj pa vsak dan reče, da jo boli, da rabi tablet, poje pa le enega na dan. Ampak danes je pa res začela nekaj sumljivo kašljat. Upam, da ne zboli. Večerno spanje: nekje od osmih do devetih enkrat. Tudi je odvisno, kdaj se zbudi iz popoldanskega spanja, pa predvsem, kdaj se dojiva. Če se dojiva predzadnjič ob pol sedmih, gre spat okoli pol devetih. Ob pol sedmih ne bi šel, ker se navadno takrat šele prebudi. Altati, tole nočno klepetanje smo pa tudi mi že doživeli. Sem pozabila napisat. Ura je bila okoli treh ponoči, se podojiva na obeh straneh, mali pa namesto, da bi zaspal, me prime za roko in začne svoj agggggggg. Pa se nisem dala motiti, tudi ogovarjala ga nisem, sem ga kar prestavila nazaj v svoj košek in si mislila, če bo jok, ga pa že vzamem ven. Potem je pa še nekaj časa klepetal v košku, pa brundal in bil zelo dobre volje, potem se pa ne spomnim več. Jaz sem zaspala, mali pa očitno tudi, saj če bi bil jok, ne bi mogla zaspati. Zjutraj me pa mož sprašuje, če se moti ali se je res mali ponoči pogovarjal. Nova fora našega Maksa: dela nekaj med bmmmmmm in pluvanjem. Je tako hecen, pa tako se napenja zraven, potem se pa smeji sam sebi. Prava mala faca. Frrrr, super frizurca, prav paše ti. Koliko je pa potem kaj dela s tako frizuro? AKI, za dolg prispevek. Super te je brati. Drugače pa jaz Maksu, če je buden, že čisto dvignem ležišče, je pa zelo dobro obložen noter, ne vem na kateri strani nazaj sem dala gor sliko, kako sedi. Moci, preveri, če v Pikapolonici res dobiš pravi fredov obroč. Kolikor jaz vem, se pravega dobi le na plavanju za dojenčke. Mi ga bomo z Maksom preizkusili v soboto ali nedeljo kar v domači bani, ker je tako velika. Če mu bo všeč, bomo kmalu odšli nekam v še večjo "bano". Aja, kar se pa bazenov tiče na morju, priporočam Žusterno. Imajo posebej za otročke, pa toplo ozračje in tudi vodo. Bernardin se mi zdi, da je prehladno. Drugega pa ne poznam. Jaz pa čisto na tiho pohvalim, da naša Ema še ni imela kakšnega res hudega obdobja trmarjenja. Saj pride kdaj kakšna stvar, ampak nikoli pa tako hudo. Danes smo šli v Hoferja, pa se je Ema ves čas lepo držala za voziček, pri bonbonih se je spustila, da je izbrala (sicer na svojo voljo) ene bonbone, pa sem ji potem dovolila, ker je bila res pridna. Zraven pa ena mamica, prav tako z vozičkom in večjim otrokom, ki je tudi meni deloval priden, ni se pa držal kot naša in ona reče svojemu, poglej, kako je punčka pridna, mami je pa kar rasla zraven. Drugače pa ima kakšne manjše izpade, če gremo vsi skupaj v trgovino. Mi mož reče, da raje vidi, če gre sam z njo, da je bolj pridna. Pri nasm smo namreč obrnili vloge in od poroda naprej mož hodi v trgovino (manj zapravi ), pa Emo s seboj vzame. Upam, da taka tudi ostane, pa predvsem, da ne bo Maks nadoknadil vse njene pridnosti. Maxica, sem prav vesela, da si se oglasila. Ej, res ne imej slabe vesti zaradi česarkoli. Poleg zanemarjanja otroka je skoraj tako hudo tudi zanemarjanje nas, tako da... ti se nam kar oglašaj, sicer te bom jaz preveč pogrešala. Pa naj se Max čim prej pozdravi. Moji zobje: dajte mi povedat. Mene zdaj vse boli. Prej zob sploh ni bolel, razen malo je zaskelel, če sem pod nepravilnim kotom ugriznila, zdaj pa sploh nič ne morem ugrniznit, me prav zaboli. A imam to razdraženega zaradi vrtanja? Bo minilo? Jaz bi jedla na obeh straneh.... Danes je bil pa tako lep dan, da mi je prav žal, da se nismo za kakšen zmenek domenile. V takem pa z veseljem vozim. Sicer pa smo bili na dolgem sprehodu, z Maksom sva se spet kar na klopci, na sončku podojila. Preden smo šli od doma namreč ni hotel jesti, ker je bil že preveč zaspan, potem je pa res dolgo spal, ko se je zbudil, je nekaj časa gledal okoli, potem se je pa začel pritoževati in smo se kar ustavili in se najedli. Potem pa ni hotel ležati, je sedel, pa rokice sem mu dala ven iz kombinezona in se je celo pot domov igral z igračo, ki jo ima na vozičku in je bil čisto navdušen, da je imel frej roke. Pa danes mu je prvič uspelo, da je dudo, ko si jo je potegnil ven, dal tudi nazaj noter. Potem se mu je pa tako zabavno zdelo, da si jo je vlekel ven, pa nazaj noter in tako v nedogled. Zdaj grem pa k Emi počivat, me nekaj hoče glava boleti.