Maxica
|
Dobro jutro. Čez eno uro gremo k zdravnici po drugo pikico, tako da bom hitra. Našemu krstu vedno slabše kaže. Več kasneje. Zaenkrat samo toliko, da smo sedaj ostali še brez botra. Se je raje odpovedal funkciji, kot da bi se pričkal z našim župnikom, velecenjenim. Nanica, dobrodošla. Moci, na kater faks že hodiš? Tašče, ja, moja je nekje između. Glede na to, da ne živimo skupaj, pa da se vidimo cirka enkrat na teden, je čist cool. Saj zdaj sva že en čas v čist prijateljskem odnosu, no, kdaj ima res mal mim prebliske, ala Lana poskuša naučiti hoje ipd. , pa potem raje zvečer njenemu sinu zatežim, naj jo drugič opomni, da se to ne sme. Je pa imela kdaj res kakšne blesave, no. Ona je po tem principu, jaz lahko vse rečem, drugi pa meni ne, sicer bodo prasci izpadli. No, z možem sva oba falirana študenta, al kako se temu že reče. Jaz sem naredila tri cele letnike FDVja, pa sem potem ugotovila, da to ni zame, da ne mislim s tako izobrazbo več let iskati službe, ko jo pa dobim, bom pa do petih vsak dan visela v službi. Tako da sem se vmes zaposlila, ker sem itak izredno študirala. In me faks še vedno pridno čaka. Morda pa enkrat bo, če bom hotela. Mož pa isto, sam par izpitov mu je manjkalo na gradbeni fakulteti, vendar je tudi ugotovil, da ga zanima povsem nekaj drugega in se je v to smer spustil in sedaj hvala Bogu res fino zasluži s tem. No, in pred poroko se tašča spomni, da naj pa nama župnik na oklice kar napiše, da sva absolventa, da ne bodo ljudje mislili , da sva "samo" srednjo šolo končala. Kr neki. Sem rekla, da to pa ne, ker nisva. Je rekla, da jo ne bo sram zaradi tega. (aja, a sem že napisala, da ima triletno trgovsko šolo???) Sem pa rekla, da imam jaz njenega sina rada takega, kot je, pa če ima samo osnovno šolo al pa faks. In je bila surla dolga, je rekla, da niti na poroko ne bo prišla, ker sem tako nesramna (a zato, ker imam moža rada takega kot je, al zakaj že?). K sreči je pa tast krasen človek, pa jo je mal prepričal. Na poroki je bilo pa sploh vse pozabljeno, ker sem bila dovolj lepa nevesta, da se je lahko naokrog postavljala z mano. Drugače pa je cool, no, sam da bi živeli pa kje skupaj, pa verjetno ne bi šlo, no. No, sem rekla, da se mi mudi, jaz pa tuki klanfam stare zgodbice. Cao cao.