|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
30.3.2007 14:18:21   
melaverde
Nogica, ti lahko jaz povem svoje...že ki enkrat tolko nekaj vem user posted image

Moji nečakinji Emi je sponka na popku odpadla 8 dan od rojstva ampak ker je skozi jokala in se pri tem napenjala se ji je popek pozdravil šele po 3 tednih po rojstvu. Je babica skoraj obupala ker je do takrat ni smela kopat.
Pri prvi nečakinji (6 let nazaj) pa je prišla že domov brez sponke in jo je kopala po 14 dnevih.
Torej full je odvisno od otroka do otroka v kolikšnem času se mu ranice celijo. Vem pa, da vsaj tukaj pri nas kliče babica vsak drugi dan če je popek cel.

jaz npr. nisem vedla, da če popka ne umivaš in neguješ prav se ta lahko zagnoji ???? pa še če si občutljiv tip (da ne preneseš krvi)  je full težko čistit ta bogi popek, ker skozi misliš da ga boli.....

Vadim veste, na nečakinjah....user posted image  Hvala bogu, me še ne sovražita user posted image user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
30.3.2007 15:47:14   
ŠpelaP
Kar se tiče sušenja in odpadanja popka, je pa Tim bil en izmed ekstremov. Sponka mu je odpadla šele po 14 dneh od rojstva. Je pa imel ful debelo popkovino - za en debel palec debelo. 
Je bil pa še en "hec" v zvezi z odpadom štrceljčka. Vsak dan smo že čakali, kdaj bo Timu odpadla sponka. En dan sva z možem (no, dejansko sva zunajzakonska partnerja, ker pač živiva na koruzi) šla na CSD podpisat očetovstvo. Ko sva prišla domov, sem v Timovi plenici našla odpadlo sponko. Meni je bilo tisti trenutek tako hudo v duši. Vse je bilo tako čudno. Tisti dan, ko je Tim "uradno s podpisom" dobil očeta, je izgubil še tisto zadnjo dobesedno telesno zvezo z mano - štrceljček od popkovine.
OK, saj vem, da je malo bljak, samo imam pa še zdaj nekje hranjeno sponko s tistim štrceljčkom vred.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
30.3.2007 16:26:59   
Luckabucka
Punce, želim vam lep vikend. Danes sem čisto brez komentarjev, ker mam gužvo v službi in bi rada šla vsaj ob petih domov. Skratka, uživajte!!!user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
30.3.2007 21:31:01   
ronja
ojla dekleta! kot vidite sem boljš, ko se nič ne oglašam (to pomeni, da skačem okoli 100/huser posted image ). Ma ja, ne morem si pomagat, saj se trudim... Samo veste, kako je, ko si par mesecev bolan, potem pa nisi več (toliko)... in če si tak živc že po naravi, moraš to potem vse nadoknadit...

Skratka: odkar sem jemala te tadruge antibiotike, sem ful boljše. Ne vem, če škodijo user posted image , pravijo, da naj ne bi, ampak sigurno manj, kot če bi se mami še naprej matrala z dobavo kisika... Tako da Ronja je happy - tamala in tavelikauser posted image

Sicer sem bila v čet. pri zdravnici (splošni, uni ta brihtni, ki mi je ugotovila tole pljučnico) in mi je poslušala pljuča in je rekla, da mam pa zdaj pljuča ko 16letnica!!!user posted image user posted image ma, kaj ni to super! Sem vam rekla, da sem trdoživa! Hehe, ne res sem ful srečna! KOnčno lahko kaj počnem, grem ven, karkoli! Celo bruham manj od te kure dalje! Saj se še zgodi ampak ne vsak dan in tudi ko mi je slabo, mi večinoma ni več toliko, da ne bo mogla zdržat, da ne bi bruhala. Tak dauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NO, sicer sem zdaj na bolniški, ker naj bi mi trebušček premalo zrastel (res je mali za te tedne, ampak je vedno bil mali, pa vsi mi pravijo, da mi je zrastu, tak da se ne sekiram, bom pa šla na 3D UZ in morfologijo v Postojno, da še tam pogledajo, komaj čakam 12. aprila!)

Torej, zdaj sem končno srečkauser posted image ! Danes mi je bilo sicer ful slabo po kosilu, ampak nisem bruhala, jupiiiii!user posted image Sem ugotovila, da nisem bulimična, hehe, dejansko, če se da, ne grem bruhat;) Mal heca mora bit;)

Torej, zdaj sem se sprijaznila, da ne grem več v službo, verjetno mi bojo zrihtali, da se mi zamrzne status in moji možgančki majo kar naenkrat čisto preveč prostora! Prej sem ves čas to gruntala po eni strani, zdaj pa naenkrat svoboda!!!

In ker ronja ne bi bila ronja, če ne bi kaj z njimi počela, se mi mota en kup idej... Ma, punce, meni se trga, čist sem na spidu, sploh ne morem spat, spim 2-3 ure na dan, pa se tudim več, pa ne gre? Sem se danes premetavala do pol osmih zjutraj, no, ob pol 6h sem vstala, ker sem mela vsega poln kufer in sem vsaj kaj naredila... Saj sem vedno bolj malo spala, ampak to se mi zdi pa čudno malo! Po moje je moje telo čisto paf, ko je naenkrat toliko kisika, heheuser posted image

VSE bi naredila, milijon planov mam in kar ne morem zaspat, ko začnem vse razmišljat! Kaj bo zašila, kako bom stanovanje uredila,... ma, boljše, da ne začnem, sicer še ve ne boste mogle spat, če bote hotele tole prebratuser posted image

Zdaj iščem overlock, ker bom rabila za šivat za otročkauser posted image . Potem mam mozaik v kopalnici za naredit, ravnokar smo z očetom in bratom risali police, ki jih bo sicer zgotovil bratec, ampak vse načrtovanje je pa tudi moje... Potem mava še omarice v kuhinji, kopalnici, preuredit celo otroško sobico... Pa en kup stvari za zašit, pa kaka torta, pa sladoled, pa še lubiju bi kaj zašila, pa kako darilce za veliko noč, pa čestitke, pa potem bojo že jajca in okraski, pa prte in prtičke moram sešit, pa škatlo, kjer bojo not, da se ne prašijo, pa bratu moram sešit prevleke za kavč (on meni police, jaz njemu to), je kar velik in je kar projekt, pa milijon stvari za otročka, (igračke, oblekice, mobile, igralno odejico...), pa dokončat darilo za taščo, pa še tisto honorarno delo (risanje, zdaj sem dobila še eno, tisto, ki prej nisem vedela, no, so me zbrali, hihi:) joj, a vidite, zakaj ne morem spat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
30.3.2007 23:36:49   
ronja
Evo, sem šla še prebrat, kaj ste napisale, ste se tako razgovorile, da komaj folgam!

Špela, mojemu lubiju si se čisto priljubila s tvojo izjavo o čmrljih (on je čisto nor na čmrlje). jaz vam, mamicam, kar zaupam, sploh kadar rečete, da ne komplicirat, to rada slišim, hehe. Predvsem pa gledam na argumente in recimo tvoj o parni kuhinji se mi je zdel dober in se mi zdi zato sterilizator fajn zadeva.

Tudi se mi zdi, da če mi moj user posted image flikne gumjasto grizalo na sredi tržnice na tla, da ni nič narobe, če ga doma steriliziram, saj zemljo lahko tudi v peskovniku je, da bo dobil svojo tono umazanije, ampak recimo na javnih wcjih, kjer ga kdaj previješ, pa ti vrže kako stvar na tla, potem bi pa on v usta z njo... Ne vem, no, nisem panična glede bakterij, ampak delam razliko, katere so mi sprejemljive in približno se mi sanja, katere so kje... Tako da zemlje in trave mu ne bom toliko branila, od wc tal umazane igračke bi pa prav rada sterilizirala. (jaz sploh nisem pomislila na kake druge, kot te, ki so za v usta...)

mene pa skrbi, da sem premalo panična, sploh me nič ne skrbi - saj sem še temo na to odprla, če se kateri da pogledat. Očitno sem tako veselauser posted image , da sem končno zdrava, no, vsaj približnouser posted image , da se mi zdi, da zdaj pa ne more it več nič narobe, da sem svoj del oddelala, heheuser posted image

Glede dude, flaške in cucljev bom itak kar svojo zobozdravnico vprašala, bo itak najboljše vedela, ampak ne mislim pa komplicirat v nulo. Če bova zaradi dude oba bolj srečna, potem mu že ne škodi tako zelo, če je prav oblikovana. Na začetku bova sicer probala brez, če pa ne bo šlo, pa ni taka huda stvar, saj ne mislim pit (alkohola) med dojenjem ali kaj takega... Od nas treh noben ni mel dude, ker so tarkat tako zelo svarili pred njo - pa mamo vsi krive zobe (no, ajz ne več toliko, ker sem nosila aparat, sestra ga pa zdaj nosi)... Sem pa mela sladkan čaj in bi morala met čisto črvive zobe, pa mam zelo dobre (tako vsaj pravi moja zobozdravnica...) Tak da...

Špela, zdaj si pa mene prestrašila! mene ni nič strah, pa praviš, da je normalno, da bi me moralo bit.... V bistvu sem šla napisat tisto temo potem, ko sem tole tvoje in lučkinobučkino prebrala... Če je strah še mamice, ki že imajo otroke in izkušnje, zakaj za user posted image mene ni nič strah, da ne bi znala ravnat z otrokom, da me ne bi maral?user posted image

Se pa ful strinjam, da je treba dat čustva ven, jih ne tlačit vase, ker je sicer pa res kaj narobe, če se ti user posted image , se pač zjokaš fantu/možu na ramah, pa je. On te potolaži in gremo daje. Naslednjič, ko je pa on negotov, pa obratno.

Rokavičke bom jaz ene naredila, da jih mam za vsak slučaj, pa ker se mi lih da šivat, hehe in so tak enostaven projekt, pri katerem porabiš odrezke od blaga, torej praktično zastonjuser posted image . Uporabljat jih pa ne mislim, če ne bo nujno.

nikica, žal malo prepozno videla... Drugič prej povej, pa gremo skupuser posted image

nogica, kar se diskontov tiče, se mi zdi tako, da je kaka stvar ceneje ali pa se dobi samo tam, ampak samo kratek čas, vsaj v Hoferju je tako. Sem pa zadnjič šla tja, namensko po modelčke za pečt v obliki srčkov, moram še sprobat, vedno nekaj pride vmes. V Le'Clecu sem pa zadnjič kupila musli bar maker, vem, da sem totalno prtegnjena, tega se popolnoma zavedam, ampak vsako tele ma svoje vesele in stane tok kot ena majca, jaz si pa tega ne kupimuser posted image . Ga grem zdaj sprobat, čim tole napišem.

špela, spoh nisem pomislila, da bi se dalo te krpice tudi kupit, mi je blo tak logično, da jih zašijem, da niti gledala nisem, heheuser posted image . No, dobro je vedeti, bom lahko pogledala dimenzije. Če maš še kak nasvet, se priporočam!

aja, mamice, imate kako priporočeno literaturo za dojenčkove bolezni? baje je to dobro met, da ga ne voziš za vsako figo k zdravniku, ker se tam še česa drugega naleze... Tako mi je rekla g. in zato se priporočam, jaz namreč nikoli ne brskam po taki literaturi in nimam pojma, kaj vse nas lahko doleti (saj malo se vidi, a ne?user posted image )

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
30.3.2007 23:58:21   
ronja
melaverde, meni prsa gleda samo fant, g. mi še kaj drugega ne, tako da so prsa tazadnja... Ampak mislim, da nima vdrtih bradavic, tudi se dokaj hitro vzburijo in se mi zdi, da če se že 1000let dojimo, potem že mora bit nek naraven mehanizem zato... Probaš tak pa drugač in potem ko 1x rata, delaš tako naprej, po moje...  kaj pa vem, mogoče si vse preveč enostavno predstavljam, meni se zdi bolj problem to, da te ne začne gristuser posted image

drnula itak da bo šlo, saj če te vržejo v vodo, pač plavaš in tudi tvoja namestnica bo! nič se sekirat, kar povej jim svoje;)

za sestre vam svetujem, da jih čim manj gnjavite na začetku, potem se nekak sprijaznijo s tabo, da si tam not in ratajo bolj prijazne, vsaj take so moje izkušnje iz travmatološkeuser posted image Fanta, ko je bil on not, so pa itak mele vse rade, zakaj le...Pa ne se jim pustit, kar se mene tiče, vem, da znajo bit osorne, ne mislijo nič slabega, ampak izpade dostikrat precej grdo... Če je res kriza, potem že pomagajo, če pa samo nekaj ne znaš, pa verjamem, da se jim ne da in te na hitro odpravijo, vsaj nekatere... Sem se že pripravila na to...

po plenice bova midva šla v tosamo, je blizu LJubljane, pa itak je več stvari od tam praktičnih za user posted image : plenice, iz njih še krpice, ko zašijem, vata, vložki... in za vse skup, se verjetno že splača, pa še izlet je mimo volčjega potoka...;)
Za flaške bom počakal do naslednjega obiska pri zobozdranici, se mi zdi tako najbolj ziher.
milo bom verjetno kar sama naredila, tako vsaj vem, da je čisto naravno in iz česa je in da ni premočno za user posted image , pa še veselje mam s temi stvarmiuser posted image

nikica, sem klicala v ZD Rudnik (hvala za cifro:) in v porodnišnico in jaz bi šla kar na oboje, user posted image se strinjauser posted image user posted image , pa da vidimo, kje je boljšeuser posted image

melaverde
, brez skrbi, popek ne boli, če ga čistiš, moraš ga, seveda, saj je kri bogato hranilo za bakterije in se lahko seveda kaj vname (poklicna deformacija še iz moje strani;). pri teh stvareh je pač tako, da je včasih boljše naredit nekaj, kar ljubemu bitju ni prijetno, vendar je pač dobro zanj/o... Kot tudi potegneš obliž na hitro dol svojemu lubiju, ne? Čeprav veš, da ga bo zabolelo, ampak tako je najlažje zanj... če to veš, potem po moje nimaš problemov, tak da nič sekiratuser posted image

špela, ma ti si faca, kaj vse se ti ne spomniš povezatuser posted image PO moje vaju tim oba obožujeuser posted image

no, zdaj grem pa pečt, ljubi spi na tleh, noče it v posteljo, ker se bo baje še učil (v pon. ima zagovor seminarja pri mojem šefu, heheuser posted image ). Sem vesela, ker sta bila oče in bratec na obisku in smo malo počistili zmrzovalnik, par sladoledov je šlo in mam spet prostor za nove, jupiii!user posted image Potem pa - je še dolga noč, meni se pa čisto nič ne spi, ne vem, kako to, ampak jaz nisem zaspana, pa čeprav že cel teden spim po 2 uri na dan...user posted image ne vem, kaj naj naredim, ampak premetavat se po postelji se mi res ne zdi najboljša rešitev... JOj, kak sem jaz user posted image user posted image , da sem zdrava, vsaj približnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2406
31.3.2007 9:56:01   
ŠpelaP
Ronja, saj nisem rekla, da te mora biti strah, kako te bo otrok sprejel, kako se boš znašla v vlogi mame,...  Rekla sem, da to ni nič kaj takega, če ima novopečena mamica take "strahove", če jih nima, pa še boljše. Tako, da se ne sekirat, če te ni strah.

Glede sester v porodnišnici tudi jaz tako pravim, da niso vse zateženein so lahko čisto kul. Včasih je treba biti pravi taktik. Je bolje morda dvakrat več prikimati kaki njihovi izjavi ali fori, pa si svoje misliti, kot pa kar "zrasti" za vsako besedo in vsak njihov pogled. Jaz sem se v tistih treh dneh v porodnišnici naredila na trenutke takega kekca, v smislu "a res...", "aha, a tako je to...", mislila sem si pa svoje. Pa verjemite mi, da je bilo za to na trenutke potrebno kar dosti truda (da sem se naredila kekca), ker sem drugače tip človeka, ki kar hitro reagira, če vem da se meni ali komu drugemu dela krivica, če vem, da imam nekaj prav, pa me kdo drug prepričuje v nasprotno, če kdo dvomi v moje vedenje in znanje...

Mi imamo eno ful dobro knjigo o otroških boleznih. Včasih jo je naša občina dala kot darilo ob rojstvu otroka, po novem pa menda da denar -jupi!

Knjiga: Helmut Keudel, dr.med: OTROŠKE BOLEZNI - veliki priročnik

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
1.4.2007 18:01:04   
Drnula
Ronja - kako pa boš naredila milo sama?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
1.4.2007 18:29:11   
ronja
drnula, ni tak enostavno, ker delaš z nevarnimi hudo alkalnimi snovmi in moraš nekaj kemije vedet...  Tak da vsakemu lih ne priporočam:) Ampak sem ga pa že delala in je super ratalo. Tak da ga bom spet delala, samo ga kar precej rata, jaz pa rada sprobavam različne recepte:) Maš pa vraga in pol na netu o tem:)

Špela, hvala za naslov knjige. Ne, vem, da nisi rekla, da me mora bit strah, samo ste vse rekle, da je to normalno, pa da tisti, ki drugače trdijo, se lažejo... pa me je malo zaskrbelo, da nisem preveč flegma.

Aja, punce, a pride katera na domačo gibanico - vse domače, vključno s testom?user posted image Prvič delala, pa je prav dobro ratalouser posted image Je še topla, ravno iz pečice, če se katera pojavi, jo dobiuser posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
1.4.2007 20:52:07   
ANDREJA 75
Dober večer
No na hitro vam povem kaj sem opravila v petek na UZ ker enostavno nimam česa .ker mi je user posted image včeraj padla iz stola in si je pošlodovala nogo tako da cel dan hodim z ledom in kisom bomo videli če si ni zlomila prsta jutri ko bo šla na rentgen pa še to učenje drug teden bo vprašana mat naravo in slo NOOORO! samo učenje cel vikend pa še malo obiskov pa mine vikend .
No v petek sem imela UZ v porodnišnici moja user posted image user posted image user posted image user posted image sta kar živahna eden je dobil v treh tednih 300 g drugi pa malo manj 150 g tako da ta velik tehta 1400g ta mali pa 1100g očitno se eden bolj bori za hrano .Sedaj imam UZ čez 14 dni in bo ginekologinja videla če bo ta mali zaostajal preveč bom morala ostati notri in mi bodo po verjetnosti kar sprožili, zaenkrat paravi da je to še čisto o.k. in glavno da dobivata obadva in da rasteta da ne pride do zastoja rasti.Tko da bom ta teden dop bolj leteča po trgovinah z user posted image da še nakupiva  določene stvari da če ostanem potem do konca notri da imam pripravjeno.Ko bo kaj novega pišem

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2410
1.4.2007 21:13:38   
ŠpelaP
Ronja, si me narobe razumela. S stavkom glede občutkov porodnice po porodu "da kdor trdi drugače, se laže" nisem mislila, da se nosečnica ali porodnica, ki je ni nič strah, laže. Mislila sem vse tiste ljudi okoli nas, ki nas "bodrijo" z napačnimi besedami. Npr. ko pravijo: "pa kaj se toliko jočeš", "ne kompliciraj", "še vsaka je zmogla", "ne paničari"... Če je porodničin občutek v nekem trenutku tak kot je, je pristen in ne zlagan, in nihče drug nima o njenih občutkih pravice soditi.

Banalen primer: Za novopečeno mamico je morda v nekem trenutku največji problem, trije mozoljčki na dojenčkovi ritki. In se zaradi tega sekira. Nekdo ji bo pa z izbiro napačnih besed, namesto potolažil, še bolj "moralo zbil".
Se pa najdejo tudi taki, ki pa ne razumejo, da je kaka porodnica flegma in se ji zdi vse že znano in nima "problemov". Ja, to pa po njihovem mnenju zopet ni prav. Velikokrat se ljudje, ki pridejo pogledat dojenčka, ne znajo vzdržati "dobronamernih" nasvetov. Pa vsaka mama, tašča,  teta, babica ima drugačen nasvet in porodnico velikokrat le zmedejo. Namesto, da bi včasih le prisluhnile "težavam in netežavam" mlade mamice.

Andreja- upam, da bo s tvojo hčerko vse OK! In tudi s tvojima user posted image user posted image , da bosta čimbolj dolgo pri tebi na toplem.
Je pa ena moja sodelavka tudi imela podoben primer, ko je bila noseča z dvojčki. Se je tudi eden bolj redil kot drugi. So ji en mesec pred rokom naredili CR. Zdaj sta pa oba taka prava korenjaka, da ju skoraj ne dohaja! Pa mislim celo, da je tisti, ki je bil prej v trebuhu manjši, zdaj večji.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 1.4.2007 21:20:36 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
1.4.2007 22:50:11   
N _ B
Čer punce,

se še jaz pofočkam. Sem vas sproti brala, ampak kar nisem našla tistega časa, da bi se vam javila.

Opažam ja, da so vsi tile moški eni kalibri. Pri Niki je delal doktorate glede opreme in sem ga skoraj jaz bremzala, da ni pol trgovine ven nesel. Sedaj pri drugem mu je pa vse samoumevno. Mu sploh ne mislim nič pojasnevat. Ležalnik bom šla kupit in pika. On tudi mene ne vpraša, samo prinese: pulz meter (by the way - cena je za 3,5 ležalnika), naroči kolo za 4.500 EUR itd itd.
Drugi otroček naju bo dejansko zelo malo stal v primerjavi z investicijo za prvega. Zaenkrat sem kupila oblačila za cca 50 EUR, kupit moram še previjalno podlogo za na komodo, ki jo imam že ugledano in stane 30 EUR, pa ležalnik BOMO tudi imeli. Poleg tega bom kupila še en nov komplet posteljnine, vključno z zaščito za ograjico. Nika je imela v temno modi barvi in je bilo tokrat vse preprano, da mi ni več všeč. Za rezervo bo. Nekaj novega ima pa tudi lahko, kajne?! Oblačil za kasneje imam pa tudi kar precej. Sicer za punčko, če bo fantek bomo šli pa v šoping in bo mami spet prišla na svoj račun. user posted image user posted image user posted image  Ne me narobe razumet, saj nisem tako mahnjena na to. V bistvu sem skoz manj user posted image , sploh zase. Mi je kar muka it kaj zase iskat po trgovinah.

V petek sem imela posvetovalnico. Naš(a) user posted image  je zelooo napredoval(a). Je bil še g presenečen nad velikostjo trebuha v primerjavi z velikostko izpred treh tednov. Hemoglobin je zaenkrat ok in vztraja na 130, sladkor je padel, edino holesterol je še vedno povečan, kar pomeni dieto naprej. Posvetovalnico imam spet čez 3 tedne (20.04.), teden kasneje spet UZ (34. teden). Dobila sem papirje za CSD in grem jutri urejat.

ŠpelaP: te popolnoma razumem, o čem pišeš. Sama pred porodom nisem imela nobenega strahu pred tem ali bom zmogla ali ne. Nekako v sebi sem bila prepričana, da je še vsaka zmogla in bom tudi jaz. In tudi sem, ampak dejansko se znajdeš v določenih situacijah, ko ne veš kaj naredit, se počutiš popolnoma nemočno, utesnjeno, ne veš na koga se obrnit za nasvet itd itd...
Prvič sem to nemoč občutila že v porodnišnici, ko sem bila 3. dan po CR še na intenzivni, malčica pa pri otročkih. Počutila sem se že bolje in celo noč nisem spala, ker sem sem in tja slišala otroški jok (intenzivna je bila točno pod sobo, kjer so bili otročki). Pol noči sem prejokala, ker sem bila prepričana, da joka moja pikica, ker je lačna, jaz pa ne morem do nje. Grozen občutek.
Naslednja preizkušnja je bila takoj naslednjo noč, ko sem prišla na oddelek. Ponoči naj se user posted image  ne bi previjalo, ampak ravno prvo noč se mi je pokakala do vratu. In smo jo šli prvič previjat. Raje ne opisujem, kako je to izgledalo. Do takrat mi še niso pokazali kako se to dela (na živem user posted image ) K sreči mi je na pomoč priskočila cimra.
Kljub CR in temu, da sem jo prvič pristavila šele 3. dan po porodu, nama je dojenje presenetljivo dobro steklo in dodajanje ni bilo potrebo. Na teži je lepo napredovala. Že v porodnišnici sva ujeli nek ritem hranjenja in spanja, katerega je bilo par dni po prihodu domov konec. Kar začela se je zbujat na vsako uro in hotela jest. Me je kar zagrabila panika, kaj če nimam dovolj mleka in malčica ne dobi dovolj hrane. Bil je vikend in nisem imela koga poklicat. Naslednji dan je prišla patronažna in hitro ugotovila, da ima naša user posted image  že krčke in da hranjenje pogostejše od 2,5 - 3 ure stvar le poslabša. Na krče tudi posumila nisem, ker NIka sploh ni jokala, le zbujala se mi je in roko tlačila v usta, kar naj bi bil znak, da je lačna. Patronažna mi je dala navodila kako ravnat in to je bilo to. Jaz sem pa dan prej znanstveno fantastiko delala user posted image user posted image user posted image . Saj zdaj mi je smešno, ampak takrat sem se pa grozno počutila. Tudi kasneje so se še pojavljale takšne situacije, vendar se potem sčasoma navadiš na to. Od vsega najpomembneje pa je, da takrat mamica dela tako kot misli, da je prav, po svojem občutku.  Čeprav sem vsa predavanja iz materinske šole spremljala skoraj z odprtimi usti, si vse zapisovala.... meni vsa ta teorija ni prav veliko pomagala.

Andreja- tudi jaz upam, da je s hčerko vse ok. user posted image user posted image  pa naj še malo počakata no. Kam se jima mudi? Kakorkoli ti želim vse najboljše.

< Sporočilo je popravil N & B -- 1.4.2007 22:51:14 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
2.4.2007 8:19:17   
*ANA*
Ojla srečke user posted image .

Naj vam povem da sem danes ob 6.30 postala tetica malemu Jan-u,težkemu 3900g in dolgemu 54 cm.
Komaj čakam da malega pikeca vidim- ampak sem na bolniškem in se kar malo bojim ga it pogledat- če bi me kdo iskal.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
2.4.2007 10:02:37   
melaverde
Jutro punce !!

Najprej ANA, čestitke za malega korenjaka !!! user posted image

Strah...ma mene samega poroda res ni strah (ker ne vem kaj me čaka) ampak bolj odhoda domov, ko si res prepuščen sam sebi.... Mene res ponavadi spravijo ob živce drugi ljudje, ker če mi nimaš nič za povedat, bodi tiho ni potrebno me spravljat v slabo voljo...
En dan se pogovarjava s svakinjo in ji rečem, da tole bo mala malica, jaz bom šla že v porodnišnico na pol odprta, bom 2x porinla in že bo moj user posted image  zunaj (kao tako se jaz psihično prepričujem, da to zmorem in bom opravila bolje kot se da). Ta se mi začne smejat, da če mislim da bom rodila hitro in brez bolečin se totalno motim, tako ozke boke kot imam me bodo sigurno oni odpirali, pa da ne govorimo kolko bom ratrgana ???????????? Ma kaj smo normalni ?? Ma jaz takih tolažb sedaj ne rabim !!! Ni me potrebno niti klicat in mi govorit take naumnosti..... Včasih se sprašujem na katerem koncu sveta živim, a je sploh kdo normalen ??????

Andreja, držim pesti za tvoja fanta !! Ne vem kaj jim obljubljaš, da želita čim prej k mamici user posted image

Ronja, tvoj nasvet, da na začetku sestre čim manj gnjavim bom poskušala upoštevat...ampak kaj si v tistih trenutkih sploh sposoben bit obziren do drugih ?? Ne bi mogli bit oni do nas ??? Ma jaz sem brala, da je najbolje se izogibat ljudi z "negativno energijo" po porodu ker si tako občutljiv, da se đe sam ne zavedaš kako in pol razne poti vodijo do poporodne depresije.....
Sama poznam dve punci ki sta se borili proti poporodni in tega si res ne želim....

Ne me brat, nisem hotela vam porodit negativne misli...

A je v Ljubljani Epiduralna plačljiva ????

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
2.4.2007 11:03:11   
ŠpelaP
Ana - Čestitke za user posted image (za tetico in predvsem za mamico)!

Melaverde - ja ravno o takih "nasvetih" sem jaz razglabljala!
BTW - ni rečeno, da boš imela pri porodu zaradi ozkih bokov kaj več težav kot kaka s širokimi boki. Odvisno je predvsem od velikosti malčka (od obsega glavice, lege v maternici, velikosti in teže dojenčka...). Poznam take, ki so ful "ozke", pa so rodile brez problema. Poznam pa tudi take širokorite, ki so imele ful tažav pri porodu.
Mater, sem kar jezna na take, ko bi ti morali reči, da že bo, da je še vsaka ven spravila to, kar je za ven ... Potem nas pa "strašijo" z brezveznimi pripombami in nasveti!! user posted image
Pa saj nas pred porodom vse "premerijo" in ocenijo, če je kaka verjetnost, da bi se lahko zakompliciral porod zaradi morebitne ozkosti ženske(preozkih bokov glede na mere ploda). Premerijo nas s takim čudnim ravnilom - šestilom, nekaj takega, ko je za drevesne hlode meriti. Saj se smešno sliši, sam je res. user posted image Nas zmerijo, da vidijo, če smo dovolj široki hlodi! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2415
2.4.2007 12:03:50   
ronja
Aha, Špela, ok, potem se mi ni treba sekirat, da se (še) nič ne bojim? No, te se pa ne bom sekiralauser posted image

Ja, jaz sem na splošno kar odporna na raznorazne "nasvete", jih v gl. vzamem za dobro, samo če sem res na tleh, mi pridejo do živega - kot zadnjič, ko sem zvedela, da mam pljučnico, pa mi je tašča utrujala s sprehodi, ki seveda vse pozdravijo, mami pa z žajbljevim čajem... No, takrat sem res mela vsega poln kufer! Kako preklemano lahko je bit pameten, če ti ni treba dejansko nosit kože tistega, ki ma probleme, a ne?user posted image

Andreja, upam, da bo mali še bolj zrasel v naslednjih tednih in ne bo treba prezgodnjega poroda! Sicer pa zdaj zelo dobro poskrbijo in mislim, da smo tudi iz tahudega ven, tako da tudi če bi se zgodilo, boš pač malo prej mamica še user posted image user posted image . Vso srečo!

N&B, ti pa si ojštra do svojega lubijauser posted image , hihi. Jaz pri naslednjem verjetno ne bom kaj dosti kupovala, bom kar prebarvala oblačila in odejce, če bo preveč sprano, če bo premalo, bom pa itak sproti videla. Ampak to je še daleč, najprej je treba prvo ven spravituser posted image

Ana, čestitam! Pojdi malega pogledat ob pol šestih, takrat te verjetno ne bojo šli preverjat. Sicer je pa to dober razlog...

melaverde, res je, kar pravi špela, velikost ritke oz. obseg čez boke ni isto kot velikost bokov, jaz mam recimo obseg bokov nekje 93 do 95 cm v "boljših časih", kar ni ne vem kako veliko, imam pa zelo široke boke - smo jih namreč merili na vajah v šoli, prav s takim ravnilom - šestilom, kot ga je špela opisovala. In so imele katere precej konkretnejše sošolke veliko ožje boke! Jaz pa sem s svojo postavo spadala med najširše boke sploh!
Tako da to zelo težko kar na pamet vidi, do kod maš ti svoje kosti... Ker lahko jih imaš skoraj tik pod kožo, kot jih mam jaz ali je pa še malo "lufta" vmes... Tak da nič sekirat, čisto možno, da maš širše boke kot ona! To rade rečejo punce z malo bolj baročno postavo, da majo široke boke, pa sploh ni res, celo v večini primerov ni tako...

Mene te zgodbice nič kaj ne ganejo; jih seveda tudi slišim, ampak to mi je res še najmanj.  Itak vem, da je vsak porod drugačen in če bo hudo, bo pač hudo, če sem preživela vse do zdaj, bom pa še to, če kaj znam, je to ohranit trezno glavo, ko vse visi na nitki in pa prenašat bolečine. Nisem nek junak, ampak to sta po moje moji najboljši lastnosti... ne kompliciram, če je treba potrpet, skratka. Pa še fant bo zraven in bo sigurno lažje.

Na živce mi gre samo to, da vsi rečejo, no, samo da si zdaj ok, jaz pa recimo lih razmišljam, a bi zdrvela takoj bruhat ali lahko počakam do konca pogovora... In se recimo temuprimerno ne počutim lih tako zelo ok, kot oni pravijo... Ampak oni že vejo, heheuser posted image Prepričevat se mi jih pa niti ne da več, če se moram dobro počutit, se pač dobro počutim, nimam energije še za to, da bom se z njimi zaj*...

kar se tiče sester v porodnišnici, so pač tudi one ljudje in majo svoje probleme in tebi je to enkratni dogodek in se ti mogoče zdi, da morajo vsi okoli tebe plesat, ker si pač takrat res boga, ampak njim je pa to služba, vsak dan isto, samo druge mamice, nič jim ni to posebnega... In se mogoče katere težko v to vživijo... Tako si jaz predstavljam.
In si mislim, tudi ona ma polno glavo skrbi, doma jo čakajo otroci s cvekom iz šole, pa mož, ki pride pozno zvečer in hoče jest, pa je tečen, pa bogvekajše ma na grbi... Jasno, da ne bo zdaj vsa nasmejana okoli mene skakala, da mi bo vse ja najnaj... In tako potem rajši jaz malo potrpim, potem te pa tudi počasi sprejmejo, pa itak si vedno bolj samostojna in jih vedno manj rabiš - saj pravim, jaz imam izkušnje iz travme, kjer si nekaj časa dejansko čisto odvisen od sester... in si nekak rečem, da če sem lahko bila obzirna takrat, ko nisem mogla ne hodit ne premaknit noge, pa brez analgetikov z zlomljeno stegnjenico... potem mi bo ratalo tudi zdaj, ni vrag, toliko bolj pa ne more bolet...

Tukaj upam, da ne bo tako in da bom že takoj čisto samostojna, potem se bom že znašla.  Bom si vzela sabo kak obroč za napihnit, če bom šivana, pa zdaj moram začet delat te vaje za presredek (raztegovanje), da ne bi bila šivana, ker če ne bom in ne bom mela kakega CR, kar se sploh ne grem, ker ga nočem, heheuser posted image , potem si jaz nekak predstavljam, da bom itak lahko vse sama, vsaj v porodnišnici... Tiste 3 ure, ko so obiski, pa itak oni radi kaj probajo- previt, držat otročka... In jim bom z veseljem pustila, heheuser posted image

Torej, če bo vse po sreči, upam, da sester skoraj ne bom rabila, hehe:) V porodnišnico bi pa tudi rada šla čim kasneje, da ne bom tam čakala ko lipov bog, da se vse skup začne zares...

Vsekakor pa ne bom pustila, da bi me neprijaznost sester pahnila v kako depresijo, to sem se že kar odločila in tudi na splošno se mi zdi, da za depresijo, tisto pravo dolgotrajno depresijo ni nikoli odgovorna samo taka malenkost, lahko pa seveda vsaka malenkost poslabša stanje.
Mene to ne skrbi, ker na splošno nisem nagnjena k depresiji, čustev ne tlačim v sebi in ker imam krasnega fanta, ki vem, da mi bo stal ob strani, tako da se lahko vsi ostali zarotijo proti meni (kar se itak ne bojouser posted image ), pa me ne bo tako iz tira vrglo... Tudi bo prvih 15 dni na porodniški z nama doma, tako da se mi zdi, da bo ta prehod malo lažji... Sicer vem, da nama bo življenje obrnila na glavo, da ne bom več svobodna kot sem bila zdaj, do user posted image (v sami user posted image se nisem lih svobodno počutila z vsemi temi boleznimi...), pa da ne bom skoraj nič spala, ampak to na splošno dobro prenašam (pomanjkanje spanja), tako da bo žeuser posted image

Si pa ne predstavljam, kako je samskim mamicam... Saj vem, da je otrok "čisto veselje", ampak vseeno, meni bi bilo kar malo grozno... Si nekak vedno predstavljam družino z očkom... Če bi se njemu kaj zgodilo, takrat bi pa padla v depresijo in tudi ne vem, kako bi se iz nje izkopala... Ker ko bi imela otročka, bi se morala izkopat, že zaradi njega/nje... Ampak res ne vem, kako...

Neposredna povezava do sporočila: 2416
2.4.2007 13:35:54   
melaverde
Ronja, ma vsaka ti čast za ta tvoj karakter !!! Če bi mi ga odstopla malo, bi bila vesela...
Jaz osebno ne nosim mojih privatnih zadev v službo zato enako pričakujem od drugih! še posebej če imaš opravka z ljudmi, jaz imam hvala bogu s kontejnerji user posted image . Ampak se mi vseeno zdi zamanj, da jo bom gledala zjutraj navsezgodaj kakšne volje je, da jo potem vprašam če lahko dobim čisto spalno srajco...in bom skakala od veselja če mi ne bo rekla ali mislim da sem v hotelu ?!

Sej lahko da jih res ne bom potrebovala ampak februarja, ko je rodila moja sestra obiski niso bili dovoljeni...kot zanalašč ne bodo niti junija in bom v riti. Še sestra me ne bo smela potolažit user posted image .
Ma kako sem jaz ratala črnogleda...kaj so to hormoni?????

Seveda si vsaka želi, da ne potrebuje tuje pomoči pa da gre čimprej domov user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
2.4.2007 14:07:41   
zrak
Melaverde... sem videla da je bil govor o dudicah.. Ne kupuj prej, mogoče ne boš rabila.. vse to zveš v MŠ in sicer ko je predavanje o zobozdravstvu otročka.. tam dobiš vse odgovore na vprašanja.. katere nima smisla da govorim, ampak boš sama slišala...

Jaz jih ne bom kupila, ker mogoče ne bom rabila.. ko bom pa nehala dojit bo user posted image  pil iz magičnega lončka... vem ,da je praksa drugo kot teorija, ampak zaenkrat se držim tega..

Neposredna povezava do sporočila: 2418
2.4.2007 14:13:01   
ronja
ejo, melaverde, saj bo, junija nič ne razsaja, takrat so vsi zdravi ko dreni in sigurno bomo lahko videle svoje lubije in sestre (no, jaz svoje ne bom ker bo tarkat na potovanju, si ga je lih takrat naštimala - no, saj ni da bi jo ful pogrešala;) in starše in tašče, heheuser posted image Še preveč jih boš mela, pravijouser posted image

Ja, saj če kontejner nadereš, ti verjetno res ne bo zameruuser posted image , tak da če boš kdaj mela slab dan, se kar znesi nad njimi, heheuser posted image Ti bo mogoče kdaj lažje, ko te bo kdo jeziluser posted image

Boš videla, da nam bo super šlo! Ti boš verjetno že precej pred mano držala svojo štručko v rokah in te pridem pogledat na obalo in ti kaj pomagat pa se učit, hihiuser posted image

Danes sem crknjena, sem šla v službo urejat neke papirje, pa še fant je mel izpit pri mojem mentorju in sva šla skup. pa malo sem zaspana, ne boste verjele...
Zdaj pa brskam za trgovinami z overlocki, da bom kaj zašila temu malemu bitjecu, ki brca v meniuser posted image . Je precej draga zadeva, za moje pojme, no, in se splača preštudirat...

Neposredna povezava do sporočila: 2419
2.4.2007 14:59:15   
ŠpelaP
A veste, kaj pa jaz tako potihem (malo za šalo malo zares) razmišljam. Vsi smo radi od časa do časa komot in se pustimo "razvajati". user posted image A ne da?!
Pri nas v slovenjegraški bolnišnici (torej na porodnem oddelku) so sestre po porodu ful pomagale pri previjanju otročkov. Jez sem Tima v treh dneh, kar sva bila notri, previla enkrat, morda dvakrat. Ostalo so ga dobre med. sestre. user posted image Še takrat, ko sva šla domov, mi ga je prijazno povila in oblekla med. sestra (se je sama ponudila, da mi ga povije!). Tako, da sem bila res "komot" in sem se lahko ubadala s svojim bolečim prerezanim presredkom. Zdaj pa malo razmišljam. To pot pa verjetno ne bom deležna tega udobja - da bi mi drugi previjali dojenčka, ob dejstvu, da bom drugorodka. user posted image Saj moram to že znati.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
2.4.2007 15:24:38   
melaverde
Zrak, tudi moja sestra je tako govorila, po moje zato ker sta hodili v isto materinsko user posted image .Pol pa me drugi dan kliče, če tečem po dudo - eno dobro mi naredi ???????? In kaj naj jo probam ??? Zato sedaj vprašam. Naša Ema ima tako močen sesalni refleks, da so ji že v porodnišnici rekli naj ji da dudo ker če ne jo bo imela skozi na prsih.... Sej po pravici povedano, duda ne reši sizuacije...mogoče edino zagate ko si kje v javnosti in začne kričat kot nek mali prašiček user posted image .

Ronja, velja !!! te čakam junija na primorskem...pol pa mi boš pisala da ne prideš dol se kuhat, pa pot ti bo naporna...sej vem kako zgleda user posted image . Prej sem bila zunaj na kavi, na koprskem kopališču če poznate...dan je tako vroč, da vsi sedijo zunaj v samih majčkah...sedaj bi bilo idealno vozičkat naokoli (gremo s praznimi vozički se važit user posted image ). sej midva sva si želela v tem obdobju ampak ni ratalo....

Tašča mi je pa že rekla, da naj ne zamerim ampak nje ne bo v porodnišnico....še boljše !!!! To bo njen 8 vnuk in to pomeni 6 fant...tej pa ji niso več zanimivi (po svojih 4-ih sinovih) user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
2.4.2007 15:25:24   
melaverde
Joj, kaj sem naredila ven iz situacije....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2422
2.4.2007 16:11:47   
N _ B
user posted image user posted image user posted image  imam napisan skoraj cel roman in me vrže ven.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Neposredna povezava do sporočila: 2423
2.4.2007 16:27:58   
N _ B
Ko ste že ravno pri dudah. Tudi sama sem bila velika nasprotnica dudi vse dokler Nika ni bila stara 10 dni in ni dobila krčev. Duda je bila le eden od ukrepov in ne zato, da bi jo tolažila, da ne bi jokala, ker ona ni (enostavno ni čez dan spala user posted image ) temveč zato da:
1. je imela več sline, ki je zaposlila želodček, sicer bi hotela (kakor na začetku tudi je) non stop jesti;
2. jaz nisem postala duda;

Ko je bila stara cca 2 meseca sva imeli drugačne boje. Zelo všeč ji je bil njen palček in ga je imela kadar se je dalo v ustih. Kar dobra dva tedna sva se šli ona dudo ven in prst v usta, jaz obratno. Na koncu sem seveda jaz zmagala. Kljub slabim stranem dude, je otroka še vedno mnogo lažje odvaditi dude kot prsta. Dudo vzameš in je ni, prst ima pa vseskozi pri sebi. Sama sem imela še v 3. razredu OŠ sošolko, ki je vlekla prst. Čisto podzavestno. Bogica je imela na koncu čisto deformiran noht. Zanimivo je, da naša kljub temu ni znala pit po steklenički s klasičnim cucljem. Do približno 3. meseca sem ji dodatno tekočino dajala po žlički, potem smo ji dali na stekleničko kljunček. Dojili sva se 18. mesecev.

Melaverde: tudi moji cimri so že v porodnišnici dali dudo. Tamala je imela zelo močen sesalni refleks in je hotela bit non stop priklopljena na mami.  

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
2.4.2007 22:45:02   
cesarica1981
Lep pozdrav!

Punce, rabim vaše mnenje! Rok imam konec junija, ampak bi strašno rada šla 15. maja na koncert Oliverja Dragojevića v Križanke. Problem pa se pojavi pri mojem fantu, ki pravi oz. se boji zame oz. za naju, da je to prevelika gužva, da se mi lahko kaj naredi oz. se kakšen zaleti vame in bla, bla, bla.... Je strah odveč? Ali mi odsvetujete obisk koncerta, ki si ga tako želim?

Pozdravček...

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...

Carski rez
loko77

Če bi imeli 2 CR-ja in bi vedeli, da bo moral biti tudi v 3-je, bi se odločili za nosečnost?

da (78%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 333

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!