|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
6.5.2007 19:40:23   
max81
sej navte verjela ampak naša miška se je odločila da bo zaspančkala, ura pa šele 19.30user posted image , a jutr bomo šli pa že ob 18 h spat, se vidi, da celo popoldne ni zatisnila očesa

opažam, da mamo vse dece prbližen enakeuser posted image , jest  se počutim ravno tako kot mati samohranilka, ma sem čist žalostna, sva se učer mi2 spičla, pa so skor talarji po luft letel, čist mi je poču filmuser posted image

zdejle grem pa še eno stojalo cot popeglat, ker če ne jih spet ne bom 14 dniuser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5651
6.5.2007 19:44:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**

Barby, kero babco pa si mela pri porodu?

Pri porodu sta bila gospod in gospa Šehović...ful legendi...ona me je skoz v smeh spravljala in na viziti so me imenovali Brzina...user posted image

Jaz sem tudi na svojega user posted image , ker kar pire odpira in tanka...user posted image user posted image user posted image  

LP

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 5652
6.5.2007 19:48:45   
Anonimen
krfjolči user posted image  hvala user posted image

LP

(odgovor članu ema79)
  Neposredna povezava do sporočila: 5653
6.5.2007 19:51:11   
Aja1
No, pa moja porodna zgodbica:
Začelo se je v četrtek zjutraj, 7 dni po PDP, okoli 3.30, ko sem začutila, da imam mokre hlačke. Sem šla na wc in videla, da je tisti mini vložek čisto moker in rdečkaste barve. Se mi je zdelo, da bi to bilo lahko to. Šla sem se stuširat, se oblekla in legla na posteljo ter čakala, da je moj prišel iz nočne ob 5h. Do takrat me ni zagrabila nikakršna panika...nič solzic...nič. Bila sem čisto flegma. Ko pa je prišel moj domov in videl, da imam vse razsvetljeno, me poklical sem pa začela jokat, da bo treba it... No, potem sem se hitro pomirila in že sva bila na poti v porodnišnico. Tam mi dajo tisto njihovo sexy srajco in že gremo proti porodnemu oddelku, kjer me je G pregledal, koliko sem odrta. Bilo je ravno na meji, ali naj porod sprožijo ali me dajo še na oddelek. In odločitev je padla, da grem rodit. Mojga sem poslala domov, da se bo malo naspal, ker so mi obljubljali kar dolg porod, glede na moje stanje (vse še trdo). Ob 9h sem bila že v sobi za klistir (uau, koliko enega materiala je bilo notr user posted image user posted image ) in zatem v porodno sobo. Tam me priključijo na umetne popadke, ker svojih nisem imela. Vsakemu G, sestri in babci  (pa mogoče tudi čistilki) sem vsaj 10X povedala, da bom imela EA!user posted image Ja, ampak je bilo treba prej priti na redne popadke na 5 minut in 3-4 cm odprtosti. Ob 10h so se začeli prvi popadki, ki so me že kar boleli, čeprav je babica rekla, da to ni še nič user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kmalu so se začeli zame že zelo boleči popadki, zato sem malo pred dvanajsto poklicala moža, da naj pride, ker mi bo lažje, če mu bom stiskala njegovo roko, kot pa da odtrgam tisto ročko od omarice, na kateri je bil ctg user posted image . Ravno takrat me je babica pregledala in rekla, da zelo lepo napredujemo in da sem odprta dobre 4 cm!!! JUPI!!! user posted image  Hitro EA! Pride anesezistka (full prijazna), mi naštima vse za EA in v tem času pride tudi moj dragi. Ko je EA prijela, je bilo pravo olajšanje. Popadke sem sicer čutila, ampak ne kot bolečino, ampak kot nek pritisk. Potem smo se v porodni malo hecali, se smejali in malo čez eno me babica pregleda in reče...ob naslednjem popadku bomo probali kar potiskat  Prišla je še druga babica, pa G, pa ene sestre...tako, da ni bilo prostora za mojega in se je kar malo umaknil. Ker nisem prvič dobro potisnila (premalo), mi je ob naslednjem popadku G pritisnil na trebuh in mala Neja je skočila ven, jaz pa sem se zadrla, kot žival user posted image  . Moj je rekel, da ni vedel, da sem zmožna tako zavpiti….ja, je bil čist bled zraven user posted image . Najbolj me je bolel ta pritisk na trebuh....to pa res boli. Takoj ko sva jo zagledala, sva postala najsrečnejša starša na svetu. Res full lepi trenutki. Potem so mi jo položili na trebuh, jaz pa sem jo samo gledala in jo božala, ter ji govorila... najina si, najina si, lepa si...
Če povzamem vse skupaj, bi ocenila tako, da sem se poroda preveč bala, ker je resnično res, da če imaš EA ni tako zelo hudo. Jaz sem bila takoj po porodu tako spočita, da sem hotela kar peš na oddelek. Zdaj pa ta najina sreča ponoči čisto premalo spi...se vidi, da se je vse skup začelo ponoči. 

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5654
6.5.2007 19:53:11   
majas
Evo tudi mi smo se odločili da bomo zaspančkali, ker tudi nismo zatisnili učk cel dan skoraj nič, mogoče pol urice vsega skupaj.
Sem jo hitro skopala in umila pa že pančka.

Jaz pa sem prav vesela da smo bili dane smalo pri naših. Sem takoj boljše volje ker smo nekam šli...kako dolgo pa bo trajalo pa bomo vidli ko sem bom spet morala kaj kregati user posted image

Petra tudi luškana porodna zgodbica. Jaz spolh nevem tega ker me na začetku ni bilo ko smo rodile ker nisem imela interneta. Tako da jih bom zdaj z veseljem prebrala.

Bom še jaz svojo napisala, ker še je nisem. samo mojemu grem jesti nardit. Lenobe še tega ne morejo user posted image  user posted image

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5655
6.5.2007 19:57:02   
Aja1
Barby, ti si imela pa res brzinski porod user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5656
6.5.2007 20:08:00   
**Petra**
Jst sm bla pa obakrat samauser posted image user posted image Pri morebitnem tretjem user posted image pa gre zraven user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Le zakaj je tako pogumen user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5657
6.5.2007 20:09:06   
majas
Joj Aja tudi tvoja... jaz pa pečem mojemu kruh pomočen v jajco in mleko...joj kake želje user posted image

Jaz bi tudi imela recept prosim. user posted image  Lahko mi ga pošlje katera druga da krfjolce več ne matramo user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5658
6.5.2007 20:09:13   
**Petra**
Men pa je pred ene 15 min tako slabo ratalouser posted image user posted image user posted image user posted image Mam tak občutek, k da bom bruhala, bljak user posted image user posted image user posted image Pa ful mi v glavi tišči....

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5659
6.5.2007 20:10:16   
Anonimen
Babe moj otrok še kar spi...pa ga še niti v pižamico nisem dala in zdaj bo že 2 uri kar spi...sem kar živčna, ker vem da ko se bo zbudil bo pa ful dolgo pokonci....user posted image user posted image

Lepe porodne zgodbice...ja mi smo bili pa res brzina...da vam še povem, da so me šivi boleli kot user posted image  še 10 dni po porodu...sem komaj sedela...tako, da upam, da drugič ne bo tako bolelo, oziroma, da bom že malo navajena, ker to so bili moji prvi šivi bilokje na telesu...

LP

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5660
6.5.2007 20:16:48   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: barby84

da vam še povem, da so me šivi boleli kot user posted image  še 10 dni po porodu...sem komaj sedela...tako, da upam, da drugič ne bo tako bolelo, oziroma, da bom že malo navajena, ker to so bili moji prvi šivi bilokje na telesu...

Ti je delal zunanje šive. Te bolijo, ampak res bolijo ko 100000000 user posted image Men jih je tud prvič delu. Drugič pa mi je delala notranje in ti povem, da sem že skoraj v porodnišnici sedela. Doma pa čist lepo na postelji, na trdih stolih pa še ne.

Men so se prvič šivi še vneli, joj, kok šele to boli. Pa še neko vnetje sem falasa, tko da sm bla boga ene 3 mesce zihr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5661
6.5.2007 20:18:44   
**Petra**
ŠIbam Pii glavo umit, upam, da gre jutri po treh tednih končno spet v vrtec. Odkar je doma, je ratala prava porednicauser posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 5662
6.5.2007 20:22:59   
Anonimen
In se je škrat zbudil...pa sem ga dala kar v pižamico, ampak je ful razigran in bomo pomojem šli ful pozno spat...
Mene pa kar skupaj vleče...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5663
6.5.2007 20:27:53   
max81
krfjolca 100 krat ti hvala za recepteuser posted image user posted image , dobiš za user posted image , ko prletiva z malo v Kranj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5664
6.5.2007 20:34:01   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: majas

Jaz bi tudi imela recept prosim. user posted image  Lahko mi ga pošlje katera druga da krfjolce več ne matramo user posted image

Sem ti jih jaz poslala user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5665
6.5.2007 20:35:34   
Aja1

Men pa je pred ene 15 min tako slabo ratalouser posted image user posted image user posted image user posted image Mam tak občutek, k da bom bruhala, bljak user posted image user posted image user posted image Pa ful mi v glavi tišči....

Noseča?

Neposredna povezava do sporočila: 5666
6.5.2007 20:42:42   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Noseča?

Še tega mi treba, ja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5667
6.5.2007 20:45:06   
max81
no pa še moja porodna zgodbicauser posted image

6.11. sem imela redni kontrolni pregled pri ginekologinji, mi naredi uz, pregleda kri in urin, vse ok, nakar se zatakne pri krvnem tlakuuser posted image , mi pomeri 1,2,3 in reče tanajbolj da se greš pokazat še v bolnico, ker imaš visok pritisk, ja valda pol se mi je šele povečal pritisk, ko mi je omenila bolnicouser posted image user posted image , ja jest pa sem ena šleva reva, k da ne bi bla po poklicu zdravstveni tehnikuser posted image  , no ok se peleva iz Kranja na Jesenice, vmes šibnem še dam na južnouser posted image , pa na sekretuser posted image  in valda pod tuš, punkle sem mela pa itak že en mesec preh naštimaneuser posted image ......no gre še moj user posted image  pod tuš in se počasi odpraviva proti bolnici, me pred H ven in se odpele na šihtuser posted image .......jest pa trogam punkle, pa torbico, pa bundo in vse potrebne stvari k da se selim od domauser posted image .......me G pregleda pa pravi, ja ti boš pa dones rodila, jest pa v smeh in rečem dones pa res ne, sej mam šele 15 rok, pa moj je šel ravnokar na šihtuser posted image .......ja je pa že vse lepo zmehčano in prištimano, da se ti ne splača hodt dam, ker boš kmal nazaj pršla, pa rečem ja pol pa ok

me pelejo direkt v porodno, mi da teta prjazna klistir, sej ne vem če je sploh še kej not ostal, ker me je že doma tako spucal od samga strahuuser posted image ....ob15h sem bila že v porodni, vendar se takrat še ni nič dogajalo in sem se veselo do 17h sprehajalo pred porodno, medtem sem poklicala mojga, da se lahko počasi obrne in pride nazaj ker bom rodila, ja moj itak sploh ni verjel......ob 18h so me dali na posteljo, mi predrli mehur in me dali ob 19h na umetne popadke, jaoooo kolk pa to boliuser posted image user posted image  no okol 22h sem že mislila da bom spustila dušo, ker me je bolelo za znoret in ob 23.11 je mala pikica končno zlezla iz pretoplega maminega trebuščka inrodila se je najina pikica, ki dokonca nisva vedela ali bouser posted image  aliuser posted image , ime pa je dokončno dobila v porodni  sobi

če bi bil  pa fantek, bi bil pa Anže

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 5668
6.5.2007 20:46:15   
majas
Moja PORODNA ZGODBA:

Zgodilo se je 2 dan po PDP 17.11.06, nekje ob 17.uri.... Čutila sem otrdevanje trebuha in rahle krče... v miru sem še skuhala, umila posoda in šla pod tuš...in topla voda je to bolečino samo pospešila...
Pokličem mojega on že ves paničen...gremo gremo...
V porodnišnici so me priklopi na CTG, popadki na 5min a jaz še čisto nič odprta. Šla sem dol na oddelek, popadki so bili na 3-5min tako je bolelo, ob 1ih zjutraj sem rekla sestri da več ne morem... sem šla gor na CTG je bila taka tečna babica, da sem si prav želela da še ne bi rodila... Bila sem 1cm odprta dala mi je nekaj prosti bolečinam in sem šla nazj v sobo. Spala nisem čisto nič, ob 7ih pa se je začelo na 2minuti...potem pa sem končno dobila klistir. Nisem vedla kaj je hujše klistir ali popadki user posted image
Pa sem šla notri in sprejela me je super babica ki mi je ves porod stala ob strani in za kar sem ji še danes hvaležna.
Ob 8.10 mi je odtekla voda, poklicali so mojega...in potem še pride notri moj ginekolog ki je bil to soboto dežuren. Pa mi reče:"ja Maja saj sem ti rekel da se v soboto vidiva" Sta se z mojim med popadki hecala-dihaj dihaj" jaz pa sem jidva nahrulila nazaj naj se ne hecata ker to ni smešno user posted image  ... za roko sem večino časa stiskala Ginekologa ki je imel bolj močno roko in me je lahko bolj zadržal...
Babica je rekla mojemu-kaj je to-on pa glej črni laski...bil je samo še en potisk in ob 10.31 se je čutilo samo eno olajšanje, jaz sem zamižala in odpral oči ko so mi jo položili na mene. Ko sem jo pogledala je bila že tako lepa in samo zaklicala moja pikica.
Bila sem tako vesela da se je končalo.
Bila sme vesela da sme imela ob sebi svojega Ginekologa. Pa še babici sem rekla-hvala za vse, da sem si tako babico želela.
Na koncu sem bila izmučena in šivana tako da nisem morala sedet 1teden.
Na koncu pa sem rekla-naslednjič hočem EA.

A ni bilo važno, v naročju sem držala svojega anglečka, ki sem ga nosila pod srčkom 9M ... najlpši dan v mojem življenju kljub bolečin bo 18.11.2006

Že v trebuhu je skos razgrajala..in tudi zdaj ni pri miru niti sekundo ko je budna. vem da bo to ena navihanka...

Zdaj bo stara 6M in se še vedno najraje pocrkla in papca na maminih prsah.
user posted image

< Sporočilo je popravil majas -- 6.5.2007 20:52:23 >

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5669
6.5.2007 20:49:18   
majas

IZVIRNO SPOROČILO: majas

Sem ti jih jaz poslala user posted image

Hvala user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5670
6.5.2007 20:51:38   
Aja1
Punce, jaz ko berem te porodne zgodbice kar user posted image . Pa popoldan sem revijo Mama brala, sem tut kar user posted image .

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5671
6.5.2007 20:57:08   
majas

Punce, jaz ko berem te porodne zgodbice kar user posted image . Pa popoldan sem revijo Mama brala, sem tut kar user posted image .

Ja tudi mene kar stisne pri srčku. Tako malo a kljub temu je že tako dolgo od tega. Čas tako hitro beži...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5672
6.5.2007 20:59:28   
atanja
Punce a ste šle vse na EA v POstojno? Pa dajte mi povedat če je to res vredu in res nič ne čutiš. KAj pa na koncu a ti jo ven dajo?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5673
6.5.2007 21:07:24   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: atanja

Punce a ste šle vse na EA v POstojno? Pa dajte mi povedat če je to res vredu in res nič ne čutiš. KAj pa na koncu a ti jo ven dajo?

Jaz sem imela EA v Novem mestu. Veš, kdaj je popadek, samo boli ne. Meni je bila res super, ker sicer ne vem, kako bi zdržala ker imam zelo nizek prag bolečine. Če bom še kdaj šla rodit, niti pomislim ne, da bi brez EA. Zakaj bi trpela, če ni treba oz. če imam možnost za EA. Tudi iztis je z EA. Pa ni tako, kot nekateri rečejo, da ne čutiš nič, da si hrom od pasu navzdol...ne...čutiš ravno toliko, da veš kaj se dogaja.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 5674
6.5.2007 21:10:33   
majas
Joj jaz nisem imela čisto nič in tudi oni mi niso čisto nič dali proti bolečinam. Imela pa sme samo svoje popadke. Nič umetnih...vse naravno user posted image  jaz...

Ne naslednjič, pa čeprav pravijo da ni tak hudo grem na EA..prvič pa sem se je bala pa nevem zakaj

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
DOKAZANO: Mamin glas zmanjšuje bolečino pr...
Da bi ugotovili, kako pomembna je prisotnost staršev pri zmanjševanju bolečine, so raziskovalci uporabili profil bolečin...

sam v sobici
TLF

Pri kateri starosti naj otrok spi sam v svoji sobici?

že od samega začetka (21%)

med 1 in 3 meseci (3%)

med 3 in 6 meseci (7%)

med 6 in 9 meseci (10%)

med 9 in 12 meseci (6%)

po dopolnjenem 1 letu (52%)

Število vseh glasov: 341

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!