|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
24.1.2008 22:12:51   
Katy13
Zofy - po moje bodo dovolj tiste rokavičke. Kje si jih pa kupila (cena)? Mene še en obliva vročina, je pa to nekaj normalnega med user posted image user posted image .

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
   RE: Marčevke
24.1.2008 22:14:47   
Katy13
Lepo spite, grem še malo za knjige, potem pa spat. Bomo videli kako dolgo bom še zdržala pokonci.

Aja pa še to, tiste, ki ste kupile modrčke za dojenje v Muellerju. Kakšne so številke, ali so bolj velike ali so kar normalne.

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
   RE: Marčevke
24.1.2008 22:23:17   
ursi84
Tudi jst grem počasi pod odejo...lepo spite in upam, da jutri uspem kej gor pridet, vsaj dopoldan, ko bo moj ajavuser posted image user posted image user posted image

Lahko nočko


_____________________________

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
   RE: Marčevke
24.1.2008 22:26:05   
gaya24
Aja pa še to, tiste, ki ste kupile modrčke za dojenje v Muellerju. Kakšne so številke, ali so bolj velike ali so kar normalne.


Js mam enga od Lisce 80D in sem včeraj pol brez pomirjanja v Mullerju kar isto št. kupla ampak sem pol doma probala in mi je mal preveliki. Mislim, da so mal večje št.

Js grem tud počasi spat.
Nočko

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
   RE: Marčevke
24.1.2008 22:56:14   
mergetka
Katera bo pa kaj rodila v Ljubljani? Glede na to, da naj bi bila ljubljanska porodnišnica prepolna, je nas marčevk na RR blazno malo, ki bomo rodile v Ljubljani.

27.02. Nasy
23.03. san
24.03. perp - moja malenkost
24.03. Zofy - kje pa si ti kaj?
28.03. Dinki


Perp, se še nisem čist odločila naj grem v Lj ali v Kranj. Mam pa tud dogovor z malim, da se bi rodil kake 3 ni prej. (res je, da še ni potrdil zagotovo ), tko da nas bo mogoče res več skupaj. Pa ne smrčim! user posted image


Nika_z, dobrodoša!


Katiandi, škoda za sladkor. A mogoče veš, kakšne vrednosti si imela?
Mogoče se ti bo sčasoma čezdalje manj luštalo sladkega, ker se bo telo navadilo na tako prehrano. Vsaj tko je bilo pri meni... Drži se user posted image !



namreč naslednje nogavičke, žabice, hlačke (ki imajo podplate) in copatke. Zgoraj pa haljičko, bodi in jopico od kompletka. Če vse to pa pajacek (iz flisa).


Katy13, kakšne žabice imaš v mislih? Jaz sem skoz mislila, da so to čisto tanke hlačke. A se motim user posted image Kaj pa je haljička?


Joj, kak fejst moj mali miga!!! Se mi kr trebuh trese.


user posted image





(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
   RE: Marčevke
25.1.2008 0:49:29   
katj
madonca ste pridne, se vid da smo babe, da nam ne zmanjka besed.

katy, jaz sem tud prvič iskala toplo dekco in je nisem nikjer našla. Pol sem kupla flis in obrobo in mi je dekco sešila šivilija in to ful lušno. Pa še tok velika je, da jo daš napol in je zelo topla.
modrčki v mulerju so po moje mal večje številke. jaz mam ponavadi 75B, čeprav mi je včasih kak tud prevelik. prvič sem si kupla od mulerja 75C, a mi je pol ratu malo velik. košarce se po nošenju stegnejo, zato sem si dons kupla istega, ampak 75B.

oblačenje novorojenčka, ki še dobro ne uravnava temperature, mormo eno plast več oblečt kot sebe. preveč spet ni dobro, zaradi pregretja.

nika_z, dobrodošla!

smrčanje, jaz pa nisem mogla spat zato, ker se je en jenči ful naglas in močno joku. moj je spal k top in bi se lah ful spočila, pa nisem mogla preslišat tistega joka in zato nisem spala.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
   RE: Marčevke
25.1.2008 4:14:06   
*medica*
dobro jutro punce...
danes sem pa jest tista ki ne more spati..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image budna sem namreč že od enih zaspala sem pa ob enajstih...in še kar sem pokonci..ampak to samo zato ker ne najdem pravega položaja za spat ker me v križu tako boli user posted image za znoret..
no moram se pa pohvalit..te dni sem namreč nisem oglašala s tem razlogom ker smo belili..in je blo en kup pucanja in pospravljanja..mela sem eno malo pomoč vendar to ni bilo to ..sem kr vse sama zrihtala..no vleče ze že od ponedeljka in sem včeraj vse končala..ostalo mi je par stvari za zrihtat ampak se mi to tok ne mudi...

vidim da ste te dni imele vse mogoče teme...hmmm kdaj naj bi šla rodit...zej takoj..no datum mam 11.3 in bom še kr mal počakala...mam pa občutek da bom rodila tam nekje do 15.3user posted image aja v ponedeljek sem mela tud pregled...moj malček je ful uredu..lepo raste in je v 33t težak 2400 je G rekla da je to kar v redu..super a ne..no dobila sem tudi za CSD in sem šla iskat tisto papirologijo..in sem doma nekaj izpolnila..no nekaj sem pustila ker ne vem za kaj se gre in kaj točno moram vpisat..jutri bo moj nesel papirje tudi na šiht za izpolnit za porodniško...zrhtala sva tudi očetovstvo..no še ene par stvari mam za zrihtat pol pa noge v luft pa čakat  pdp.user posted image user posted image user posted image user posted image cotice mam že oprane pa zlikane kompletek visi na obešalniku moram kupit še fajno torbo pa vse lepo not zbasat..drgač mam pa približno vse porihtano ..detajli bodo pa končani ko bo malček med nami..user posted image user posted image komaj čakam..

no punce blagor tisim ki zdaj lepo ajate..tud jest bi rada..no ratala sem nekaj lačne ker sem brala kaj ste vse delale za kosilo..user posted image in bi zj tako nekaj pojedla..pa bom probala zaspat ..če rata seveda..

pridno božajte vaše bušije..
aja dobrodošla nova marčevka..user posted image user posted image

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
   RE: Marčevke
25.1.2008 6:18:45   
lucalu
Dobro jutro punce! Kaj bo dobrega?
Ja, vidim, da ste včeraj govorile res o vsem možnem... Nam so v MŠ rekli, da user posted image  ni treba preveč oblačit... Eno plast več, kot jo imamo mi... Pa dobro z dekico pokrit... pa s kako pleničko zadelat jajčko, če bo pihalo... No, bomo itak videli potem, vse je odvisno od vremena.
Danes smo mi spali solidno, kasneje gremo še malo v šoping... komaj čakam - za user posted image  kupovati je res full dobro (že za druge, kaj šele za svojega user posted image ).
*medica* user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešen pregled... je pa tvoj user posted image  pravi velikanček v primerjavi z mojim! Joj, res komaj čakam, da pride moja G nazaj in mi pove kaj ona misli.
Zdaj si grem skuhat kavico, potem pa na mraz na sprehod. Mislim, da je spet nekje okrog -6°C user posted image
Pridne bodite punce, božajte bejbije in javljajte se!

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
   RE: Marčevke
25.1.2008 6:37:17   
janet
Dobro jutro!

Tudi moj spanec je bil zopet slab. Zaspala sem ob pol dveh, pa spala do štirih, pa sem do šestih ležala pa probala zaspat pa mi ne rata. Zdaj me pa hoče še glava bolet.

No še malo pa zbudim hčerko za šolo, jaz pa tud grem dat kri pa vodo, pa v službo grem podpisat napredovanje (vsake tri leta napredujemo- se pri točkah za plačo pozna). A ni hecno sem v bolniški pa ti js napredujem.user posted image

Potem grem pa še na matičnega po roj.list od male, ga rabim za otoške doklade za tujino, da bomo dobli razliko.
Ko vse uredim sem pa zmenjena s kolegico za kavico, pa bo dopoldan okrog, nato pa pride moj dragi iz službe - ima danes kratki šiht štiri ure in pol, za popoldan pa še nimamo kaj v planu, razen Neža ima trening - danes bojo plezali na umetni steni, je pa fajn, ko imajo na smučarskem tečaju vse živo, poleg smučanja, od plezanja, plavanja, rolanja, kolesarjenja, pohodov, telovadba, pinkpong, da se res zamotijo, pa ni vedno eno in isto.
Mi sploh ni žal, da sma jo vpisala, čeprav tudi 24 evrov na mesec ni malo, sam majo res veliko stvari in štiri ure na teden, pa rada hodi tako da se vse vzame v zakup. Če bi bla pa doma bi pa zdaj čez zimo sam čepela v hiši, tako se pa vsaj giblje- če ima že mamo tako leno.user posted image


Grem zdaj čajčeka popit, preden zbudim tamalo, pa preden se odpravima na mraz.


Lep dopoldan, se še potem kaj javim!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
   RE: Marčevke
25.1.2008 6:41:40   
janet
Nika_z dobrodošla med  user posted image .

Katiandi - glavo pokonci, boš videla da bota dva meseca kar hitro naokrog.

Medica - čestitke za pregleduser posted image

Jaz tudi ne smrčim, še tega se je treba!user posted image

Tudi jaz se držim načela, da daš dojenčku eno plast več kot sebi.

No, zdaj pa res čavčav!



(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
   RE: Marčevke
25.1.2008 7:07:10   
Katy13
Dobro jutro!

Danes je za mano tudi ena kratka noč. Spala sem od polnoči in do 4.30. Potem sem šla na WC in potem sem bedela. Ob 5.10 sem šla prebirat literaturo in tako pametno izrabila čas. Ob 6.00 sem sklenila, da grem poskusit spat, sedaj paq vidite rezultat. user posted image  Nisem mogla zaspati nazaj. Bom poskusila iti pred TV in tam še malo podremat, vendar ne morem dolgo, ker ob 9.00 moram vstat in se spravit, ker greva z user posted image  v Maribor.

Danes se je v SG-ju rodilo 5 fantkov in 5 deklic (od tega en par dvojčic). Madonca so imeli gužvo. Je pa res baby boom. Ponavadi se rodita dva ali ap trije, al pa še to ne.

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
   RE: Marčevke
25.1.2008 7:11:14   
Katy13
mergetka - izraz haljička jaz uporabljam za te majčke.

user posted image

Za žabice imam v mislih tole bombažen pajac, ki ni na rokave, temveč na naramnice.


_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
   RE: Marčevke
25.1.2008 7:12:45   
Katy13
katj - hvala za nasvete. Bom si tudi jaz kupila manjšo številko modrčka. Če pa ne bom našla dekice, bom pa tudi upoštevala tvoj nasvet. Sicer eno odejico imam že kupljeno (iz flisa).

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
   RE: Marčevke
25.1.2008 7:17:36   
Katy13
Aja pa še to, tiste, ki ste že porihtale papirje na CSD. Kaj vse potrebuje očka, da si uredi dopust in pa očetovstvo? Ali potrebuje akkšne papirje iz službe? 

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4764
   RE: Marčevke
25.1.2008 7:38:00   
Katiandi
Dobro jutro!
Ste kr boge, ko ne morete spat! Js s tem nimam problemov, grem zgodaj spat pa potem tudi zgodaj vstanem. Pa še na wc mi ni treba ponoči, morm kr mal potrkat.
Drugače sem pa imela sladkor na tešče 5,19 eno uro po glukozi pa 9,23 potem se je pa zmanjševal vsako uro. Je blo še kao pod kritično točko, mi je napisala, da je to začetni gestacijski diabetes. Sem pa že pozajtrkovala in šla na sprehod. A je približno 2km dovolj ali bo morala ubrati daljšo turo? Pa kdaj je najbolje, kr takoj po zajtrku ali malo kasneje?
Glede smrčanja: jaz mislim da ne smrčim, vsaj moj user posted image  se nič ne pritožuje. On pa tudi ne smrči, le včasih mal potegne pa sam sebe zbudi, ker ima zelo lahak spanecuser posted image . Se kr mal tolažim s tem, da bo on dojenčka slišal in me zbudil. če se sama ne bom. Ker če sem fulll zmatrana, js sploh ne registriram budilke.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
   RE: Marčevke
25.1.2008 8:26:51   
Dinki
pa v službo grem podpisat napredovanje (vsake tri leta napredujemo- se pri točkah za plačo pozna). A ni hecno sem v bolniški pa ti js napredujem


Joj, Janet, tole je pa res super....res bodi vesela, da imate tako...pri nas so napredovanja prava redkost. Eni napredujejo sicer vsako leto, medtem ko drugi niso že vsega skupaj napredovali že 10 letPlače stojijo, cene pa naraščajo 100/uro.

Katy13...moj user posted image  bo koristil 15+75 dni očetovskega dopusta in je moral prinesti potrdilo o zaposlitvi iz službe + tisti list z osebnimi dohodki v zadnjih 12 mesecih (tako kot me)....Tu si malo poglej...vse piše kaj točno rabiš.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/ocetovskiDopust.asp

Mi smo drugače OK....sem prav vesela, da je petek user posted image , da se malo naspimo....v ponedeljek pa imam G (nazadnje sem ga imela v začetku decembra user posted image )....

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4766
   RE: Marčevke
25.1.2008 8:56:01   
Sonnja
dinki a tistih 75 dni je neplačan dopust?

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:00:04   
Katy13
Dinki - hvala za informacijo, si bom pogledala na tej strani.

Sonnja - 15 dni je palčanega dopusta in 75 dni neplačanega. user posted image

Z mojim dremanjem ni bilo kaj, ker se brskala po knjižnicah v Mariboru, če bi še našla kakšno knjigo, da si jo danes izposodim, da mi ne bo potrebno spet naslednji teden v Maribor. Sedaj sem se nazajtrkovala, sedaj pa se bom počasi spravila, ker pride user posted image  počasi iz službe, da bova potem krenila.

Veliko tipkajte, da bom imela zvečer  kaj za brat. user posted image  Da bomo danes dosgle 200 strani. user posted image user posted image  

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:00:51   
Katy13
Janet - čestitam za napredovanje. Kakšne doklade imaš to v mislih?

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:04:54   
jagoga
Janet, a mogoče delaš v javni upravi (glede napredovanja sklepam), še en namig, ker si rekla da si na bolniški. Če si na bolniški neprekinjeno več kot 3 mesece ti pripada solidarnostna pomoč.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4770
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:07:21   
jagoga
Katy13, kaj tvoj bo neplačani dopust izkoristil že zdaj ali kasneje?

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:41:24   
Dinki
Sonnja - 15 dni je palčanega dopusta in 75 dni neplačanega.


Pri 75. dneh očetovskega dopusta ti država plača le minimalne prispevke, se pa strinjam, da so redki delodajalci, ki se s tako odsotnostjo z dela svojega zaposlenega sploh strinjajo. Moj je zaposlen doma, tko da mu ta stvar pride prav....Prilagam iz spletnih strani:

Za 15 dni očetovskega dopusta, ki jih oče izrabi do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti, mu država zagotavlja očetovsko nadomestilo, za druge dni očetovskega dopusta, ki jih lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, pa mu država zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.


_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4772
   RE: Marčevke
25.1.2008 9:53:14   
Arabela
Dobro jutro!

Malecko oddala babici, jaz pa spet za knjige.. bljak.. ampak treba vzdržati...

Lep dan želim, čeprav se pri nas sonček še ni pokazal..user posted image


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
   RE: Marčevke
25.1.2008 10:02:39   
Dinki
Arabela, srečno pri učenju....da bi šlo čim več v glavo user posted image
Pa hura za babico in dedka, ki sta ti v support user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
   RE: Marčevke
25.1.2008 10:03:19   
florc
Hojla punce, spet čvekate. Sem mislila da sem jaz čveka pa vidim da to sploh nisemuser posted image . Lepo vas je brati samo pol ne vem kaj naj pametnega pripomnim al pa nimam časa še za to. Meni se ta prehlad noče umiriti in sem po enem tednu še vedno vsa fuč, spala bi pa lahko cel dan. Sedaj moram iti mal pojesti ker se je tudi moj mali sonček že prebudil in mi pravi mami  dej mal pojej da bom še jaz kej dobil. Jaz sem se odločila da bom v ponedeljek šla še kupit vse kar mi manjka za dojenčka in da imam potem mir s tem. Se je moja mama ponudila da greva skupaj ,ker moj mož vedno potem hiti iz ene trgovine v drugo in na koncu sem jaz  nezadovoljna on pa nervozen. Sej poznate moške.
Uživajte v tem sončne dnevu, jaz letim po opravkih pa do ene tete, po lpa ko nazaj pridem bo pa že moj možek doma in bova končno po celem tednu malce skupaj. Komaj čakam.

NIKA_Z dobrodošla med nami, evo jaz sem iz Kranja in bom tudi v KR rodila.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?