|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 12:47:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

So tebe kdaj obsojale, ker si kam šla brez otroka?


Zelo zanimivo vprasanje, ceprav ti odgovor ne bo vsec.

Veliko jih ve, kako bi morala ziveti, tako na splosno, kadar imajo moznost izraziti javno in politicno sprejemljivo mnenje. Nekateri odkrito obsojajo. Nekateri recejo ok, nekateri nicesar. Tako, vse sorte, meni pricakovana druzbena porazdelitev "javnih "mnenj.

Kar je pri tem zanimivo, so mnenja below the line.

Ki jih lahko z veliko gotovostjo posplosim v obzalovanje, da si sami ne upajo ziveti tako kot bi sami zeleli, ampak se podrejaju druzbenu mainstreamu. In v tem trenutku postane obsojanje mene (ki ne zivim skladno z povprecnim druzbenim standardom) zgolj zalost zaradi tega, da si sami ne upajo narediti koraka ali dva s te poti.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 626
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 13:49:12   
ronja
Na enak nacin, kot ti vztrajas, da nisi ti napisala, da je slaba mama (pa tega se ni direktno nobeden ni napisal, da si rekla) vztrajam na tem, da jaz nisem napisala, da so vse doticne mame posesivne. Sama vztrajas na ponavljanju te neresnice (niti pod razno ne vem zakaj ti to toliko pomeni, se mi pa dozdeva - kar sem ti tudi ze napisala). Zelo mi je zal, da vzdrzujes in utemeljujes razpravo z neresnico. In enako kot si ti odgovorila (posevno citirano zgoraj) in pricakujes, da ti se ne imputira tisto kar ni res, pricakujem, da pokazes dovolj spostovanja do mene kot sogornika in nehas imputirati neresnice meni. Posteno?


Pošteno in sem ti že napisala, da če sem narobe razumela, oprosti, meni je zvenelo precej generalno: "In potem se čudimo, od kod vse posesivne mamice..." kar je pisalo pod enim ne prav obsojajočim postom, če bo mala spala, grem pogledat, če najdem. Mene je pač zmotilo to, tako kot tebe to, da zagovarjam ostale mame.

Vrni se malo nazaj v debati, pa bos mogoce opazila, da si malo vec kot le to zagovarjala. In morda se tu nekje skriva tudi odgovor, zakaj vztrajas na imputiranju neresnice o tem kaj sem napisala o posesivnosti. In cisti resno - zakaj me ne citiras, ce sem res to napisala? Zamisli, da sedaj jaz vztrajno zacnem pisati v vsakem postu, da si ti napisala, da je slaba mama. In nadaljujem iz posta v post in sem popolnoma gluha za tvoje razlage in za dejansko napisano.

No, to mi pa res citiraj, kje sem zagovarjala, da je prav, da jo napadejo. Ves čas pišem samo to, da niso hotele slabega - kar mogoče ni res in imaš ti prav, mogoče pa je res in imam jaz prav - verjetno so pa ene mame take, druge pa drugačne...

Ne ograjujem se od njenih stalisc. Trudim se, razumeti jo. Ti si se jasno ogradila od stalisc skupine mamic, se vedno pa govoris, da ih zagovarjas. Kaj torej zagovarjas?

Ni čisto tako: tudi ti si dejala, da te je zmotilo njeno napadanje tašče, ker pač ni pripravljena vzeti vnuka in tudi ti praviš, da drugi niso dolžni skrbeti za naše otroke (iz tvojega posta na moje vprašanje, zakaj ti svojega nisi dala več stran).

Odg., kaj zagovarjam: to, da če napišeš nekaj ostrih besed na forumu, še ne pomeni, da si zloben, posesiven ali kakorkoli slab. Pač imaš mogoče slab dan, mogoče si prestrašen, mogoče si jezen, mogoče je nekaj tretjega narobe, da pač pretirano reagiraš... To je to, kar zagovarjam. In da ni treba, da te zato vsi ali pa en sam spljuva.

Mislim, da je bistvo najinega nerazumevanja to, da ti misliš, da te mame zavestno nalašč grdo pišejo tej punci, zato da bi se same počutile boljše, jaz pa mislim, da so zadaj drugi motivi. Mogoče imaš prav, ne vem. Mislim pa še vedno, da motivi niso tako nizkotni. Sem pa napisala, da ne vem, ali so posesivne ali ne - sploh pa ne vem, ali bodo take postale...

Vprasanje, ki ostaja je zakaj je nekaterim to bilo potrebno.

Nimam pojma. Kot nimam pojma, zakaj je anonimna tako zelo zamerila tašči, ker noče imet 1 teden njenega otroka. Oboje je precej daleč od mojega razmišljanja in oboje se trudim razumet.  Ni rečeno, da mi rata;)

Otroku bi bilo tudi lepse, da ciscenje nosa ne traja 5 minut trikrat na dan, temvec po eno minuto 1 krat na dan..... potegni paralelo.

Hehe, saj ji čistim nos še manj kot minuto, 1x na danuser posted image - kadar je treba oz. kadar smo bolani okoli - če ni potrebe, je ne matram. Seveda ves čas tehtamo: ali bo dojenčku težje, če mu pucam nos ali mu bo težje, če zboli. Če nima zamašenega noska, si rečeš, mala verjetnost, da bo zato zbolel in mu ga ne čistiš vsak dan. Kadar ima zamašen nos, veš, da je boljše zanj, da pač takrat potrpi, pa bo lahko v miru jedel in spal in ne bo zbolel... Ampak je pa prav, da vem, da ji to ni všeč, ker se lahko potem potrudim, da to naredim hitreje, kot si recimo dala primer. Če ne bi vedela, bi jo lahko čisto brezveze predolgo matrala. Tu je isto: mama ima pravico vedet in nič ji ne pomagamo, če rečemo, da otroku tako ne bo nič hudega.

Vsekakor so pa doticne pljuvajoce mamice zelo zainteresirane za poucevanje. Vidis kako mnozicno sodelujejo v nekaj malo poglobljeni debati in razmisljajo o temi. Vkljucujejo se s vprasanji, rade bi zvedele kaj vec, rade bi se poucile....
Ne spuscaj doticne mamice na tako nizek mentalni nivo, da ne vedo kaj delajo. To je najlazje, vendar najmanj resnicno. Motivi so dalec bolj kompleksni.

mah, za te najine debate moraš imet jeklene živce, da jih berešuser posted image . Vse jih pač nimajo, zato še niso nezainteresirane za karkoli, vsaj po moje ne.

Tebi pomaga, da to ni iz zlehtnobe ampak iz nevednosti? Ce nekdo klofne tvojega otroka, ti pomaga zavedanje, da to ni bilo iz zlehtnobe, temvec zaradi nevednosti?

ja, meni pomaga. Tudi Ronji pomaga, če jo kdaj po nesreči kaj butneva ali karkoli pač, ker ve, da nisva nalašč, ker se ji opravičiva, jo potolaživa... meni ni vseeno, ali me nekdo zanalašč mahne ali po nesreči. Lažje se mi zdi tudi takega človeka naučit, da to ni dobro kot pa nekoga, ki je zloben spreobrnit - tega se ne znam niti lotit.
Pomaga celo opicam (so delali poizkuse, ko je morala opica izbrati osebo, ki ji bo natočila sok v kozarec - pri tem je en nalašč polil sok, drugi je to naredil kao ponesreči (da je tako izgledalo). Opica je vedno izbrala osebo, ki je ponesreči polila sok, čeprav ga v nobenem primeru ni dobila).
KO sem bila pol leta na berglah zaradi enega pijanega voznika, mi je pomagalo to, da on tega ni naredil nalašč. Bil je blesav, to ja, ni pa me pretepel in tako zlomil noge. To bi mi bilo precej težje, ker bi bila še jezna zraven. tako pa sem lahko vso energijo dala samo v zdravljenje (no, malo sem se jezila na razne babice, ki so mi govorile, kako sem srečna, da sem se tako mlada polomilauser posted image ).

Menis da je izvedljivo, da vsakega od le teh poucis, oni bodo videli, da ni nic hudega in vsi so ziveli lepo in srecno do konca zivljenja....

Verjetno ni izvedljivo, kot ni izvedljivo, da bi nehali uničevat naravo, vseeno pa mislim, da moramo k temu ciljat.

Prav o tem govorim. Nikomur ne bi bilo nic hudega, vendar se ne cudi, ce bo naslednjic ta baica potegnila vnucko stran, da se ne bi igrala z ronjo. Otroci vedno hocejo biti del skupine in nocejo izstopati. Se spomnis morda iz OS ko je bil nekdo v razredu, ki je imel usi in zivel v slabsih socijalnih razmerah... bil je outsider. Ce si ga preko sebe poskusal vkljuciti v druzbo, je veljala enacba, ce si z njim nisi z nami in so se te zaceli izogibat... postal si tisti, ki ima rad tiste z usmi in si odpadel iz drube kot knof od gat. Pa ne rabimo se sprenevedat in govorit, jaz nimam taksne izkusnje. Ih bos imela preko hcerke, ko bo zacela hodit v OS.

Ja, tu imaš verjetno prav, na to nisem pomislila. Sem v enem drugem primeru, ko so vzgojiteljice grdo gledale, ker sva prišli z Ronjo na vrtčevsko igrišče (kamor naju je povabila njihova ravnatljica, ko sva nesli vlogo, tak da ni bilo, da ne bi nikogar prej vprašala, če lahko). Sva spokali dol, ker jim ni bilo prav in bi lahko ona kasneje naskrala zato - čeprav si je želela igrat s tistimi otroki (zato sva šli tja, ker pozimi na drugih igriščih dopoldne sploh ni otrok). Vem za princip, da če nisi z nami, si proti namuser posted image . Ampak vseeno se kdaj da it čez, da te pač sprejmejo kot čudaka, ampak takega bolj simpatičnega, pa še kar nekak gre, mislim nisi ravno kot knof od gat. Ali pa se družiš s čudaki, ti itak nimajo teh problemov.

Meni ne bi bilo sporno nic, ce bi ti stopila do babice, pa bi se pozanimala zakaj otroka ne spusti k njim in ji morda razlozila, da to ni nic hudega. Ne preko otrok.

Imaš prav, to bi bilo boljše - čeprav bi verjetno bil rezultat isti, če bi bila babica taka, bi naslednjič potegnila vnučko stran, ker ne bi hotela da se igra s tisto od une tazoprneuser posted image .

Meni osebno je nesprejemljivo, da se z otrokom zadrzujem tam, kjer so smeti - fizicne ali mentalne.

Potem ne bi mogla nikamor z otroki - smeti so povsod, če ne drugje, pa v smetnjakih! Na vsakem sorodniškem srečanju so tudi ljudje, ki so nestrpni tako ali drugače in potem ne bi mogel nikamor in bi zamudil tudi vse rožice! Pa tudi nismo vedno samo eno ali samo drugo: včasih delamo dobro, drugič delamo narobe - pa to kot sama praviš, ne pomeni, da bi nam morali vzet otroka! To ne gre skupaj!
Anonimnina netolerantnost do tašče je ravno taka kot od rrjev do nje! Oboje je smet, pa vendar - otroci so pri enih in drugih in jim je obojim čisto ok, verjetno...

In otrok lahko ve, da so to smeti, to pa rožice, pa vendar ne bo samo jadikoval o tem, koliko smeti je okoli. Ve, da vseh pač ne moreš pospravit in se ima vendarle lahko lepo. Zato pa smo starši - da mu pokažemo in povemo, kaj je kaj in kaj se s čim lahko počne.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 627
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 13:56:25   
ronja
Hehe, mič, to bom vzela kot jauser posted image . Sem malo premišljevala in se je tudi meni že zgodilo, da so mi punce na vprašanje, če že kaj športajo po porodu (to je bilo po 1. porodu), napisale, da one pa ne, ker so rajši ves čas z otrokom.user posted image Ampak se mi zdi, da so bile v manjšini, lahko pa da spet vidim več rožic kot smetiuser posted image .

Kar se pa tiče nagonov, je pa zame nagon tisti občutek, ki te sili v akcijo, ko tvoj otrok joka, recimo. Ne pa vse tvoje racionalno tehtanje situacije.

Glede traum otroka in frustracije mame, bi res izbrala, da naj bo rajši mama malo frustrirana, ampak to so skrajnosti - tako kot bi pač izbrala otroka, da naj ta preživi, če bi morala zbirat, naj najprej otroke spustijo, če bi bila pogajalec v terorističnem napadu, itd...
V vsakdanjem življenju pa seveda tehtamo: ali imam jaz več koristi od tega ali je njemu bolj hudo zaradi tega. To se mi ne zdi sporno.
Samo narobe se mi zdi rečt, da saj malemu itak ne bo nič hudega, če mama gre. Ker ni nujno res oz. je velika verjetnost, da mu bo hudo in tako se mama odloča na podlagi nepopolnih informacij. (to je tudi iz lastnih izkušenjuser posted image , tudi meni in mali so hoteli vsi dobro, ko so rekli, da ji ni hudega (saj večinoma ji res ni bilo, ker je bil itak oči zraven, ampak včasih je bila pa kriza...) zakaj bi drugi ponavljali moje napake). Če mama vidi situacijo čisto jasno in se odloči, da ta žur res rabi v celoti in pika, potem pač naj da otroka nekomu, pa magari prijateljici (za moje pojme tu ni razlike, ali ga da prijateljici ali babici, če otrok obe enako dobro pozna).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 628
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 16:27:11   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

[Vsekakor so pa doticne pljuvajoce mamice zelo zainteresirane za poucevanje. Vidis kako mnozicno sodelujejo v nekaj malo poglobljeni debati in razmisljajo o temi. Vkljucujejo se s vprasanji, rade bi zvedele kaj vec, rade bi se poucile.... 


mogoče pa dotične mamice nimajo rade dolgovezenja v levo in desno, gor in dol ?

in mogoče se jim vseh teh klobas, ki po moje itak nikam ne vodijo, niti ne da bratiuser posted image

mogoče so teiste mamice mamice dejanj, ne pa filozofiranja....pa ne da zdaj to leti nate misekuser posted image , ker te ne poznam.....ampak velikokrat sem že doživela, da so bile v teoriji za desetko, na praksi bi pa padle.....user posted image




_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 629
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 16:54:19   
ronja
Skoda toliko besed...dejanja so tista, ki stejejo.

Ampak po dejanjih bi bila Mišek ena od bolj posesivnih mamic tu goruser posted image .

(niti pod razno ne vem zakaj ti to toliko pomeni, se mi pa dozdeva - kar sem ti tudi ze napisala)

No, pa napiši, da vidim, če je kaj na tem.

Vprasanje, ki ostaja je zakaj je nekaterim to bilo potrebno.

Zagotovo ne ve nobena od naju, imava pa vsaka svoje ideje, zakaj ljudje pišejo tudi zelo ostro. Mislim, da ni vedno zato, da bi sami izpadli boljši.
Moja tašča recimo zelo obsoja neko sorodnico, ki je dala otroka posvojit. Kadar se pogovarjava o tem, ji je to zelo nedoumljivo, pa ne zato, ker bi bila slaba - enostavno si ne more predstavljat tega. Sama mislim, da mora biti tej punci strašno hudo, ker se sicer gotovo ne bi odločila zato, ker je to težko naredit. Ampak ona si ne more predstavljati, kako hudo ji mora biti, da je to naredila in zato jo obsoja. Pa to ne pomeni, da je slaba ženska...

Debata je prvič zašla, ko sem te razumela, kot da otroku ne bo nič hudega zato, ker mama gre - s tem se nisem strinjala. In drugič, ko sem razumela, da obtožuješ ljudi posesivnosti (ne mene osebno).

rija, saj bomo nehali, moja angina ali karkoli ježe gre na boljše, vseh 5 sladoledov je že gotovih, keksi so pečeni, tako da mi ni treba več v kuhinji viset in čakat na posamezne faze in grem lahko nazaj šivatuser posted image . Sicer bosta pa velikadva kmalu domauser posted image , mala se je pa tudi ravno zbudila. Tak da obljubim - za danes konec bluzenjauser posted image , jutri bom pa upam že zdrava.
Če pa imaš kako konkretno praktično idejo, kako pobrat smeti, pa povejuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 630
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 17:10:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če pa imaš kako konkretno praktično idejo, kako pobrat smeti, pa povejuser posted image .



itakuser posted image  

skloniš se pa pobereš.

simpl ko srbski pasuluser posted image user posted image user posted image


včasih so stvari res narejene preprosto user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 631
   [Brisano sporočilo]
10.5.2009 17:23:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 632
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 18:21:14   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Zbunila sem se zato, ker obsojanje iz druge strani, da so pa vse te mame posesivne, tudi ne prinese nič dobrega.


Posesvine, gor ali dol. V tej temi dejansko gre za bruhanje fašističnih idej, ker so se nekatere profašistično orientirane kure spravile na eno mamico, ki bi šla žurat, otroka pa pustila v varstvu. A si prebrala retrospektivo? Mogoče nisi ti pisala, ampak si držala lojtrice, kar je razvidno iz tvojih postov. Mogoče boš obžalovala lastne postopke, če bo nekoč nekdo takšne fašistične postopke uporabil na tvoji družini. Mogoče glih zaradi francoščine, ali kakšne podobne "numnosti". Takrat bo že pozno. Resda pa se še vedno lahko potolažiš, da gre za fašizem druge vrste.







(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 633
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 18:41:52   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pošteno in sem ti že napisala, da če sem narobe razumela, oprosti, meni je zvenelo precej generalno: "In potem se čudimo, od kod vse posesivne mamice..."


Prvo se vrni v osnovno šolo. Namreč "od kod vse posesivne mamice...." ni enako kot "vse mamice so posesivne". Ali "od kod vsi bolani..." ne pomeni, da so "vsi bolani". Ali ti že osnovne konstrukcije delajo težave? user posted image



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 634
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 18:49:03   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Odg., kaj zagovarjam: to, da če napišeš nekaj ostrih besed na forumu, še ne pomeni, da si zloben, posesiven ali kakorkoli slab. Pač imaš mogoče slab dan, mogoče si prestrašen, mogoče si jezen, mogoče je nekaj tretjega narobe, da pač pretirano reagiraš...


Če si prebrala retrospektivo, potem pa veš da pljuvanje niso le "ostre besede", ampak pljuvanje in nesramno žaljenje osebe, ki je poskusila misliti drugače "kot je treba".

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 635
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 18:54:19   
dadd0
Anonimnina netolerantnost do tašče je ravno taka kot od rrjev do nje!


A to pomeni da so člani RR nezreli gnoj, ki ni zaslužili da pišejo na forumu itn kot je že napisano v retrospektivi? Namreč "ravno taka" pomeni da si jih izenačila (in vse kar s tem gre)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 636
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 18:58:09   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: rija
mogoče pa dotične mamice nimajo rade dolgovezenja v levo in desno, gor in dol ?

in mogoče se jim vseh teh klobas, ki po moje itak nikam ne vodijo, niti ne da bratiuser posted image


kar nekaj je takšnih, ki nič ne berejo, le pljuvajo

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 637
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 20:31:17   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Jezusmarija, tole je še hujše od hroščkov user posted image user posted image



O Kajnda....novi šuhi user posted image

Opasni.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 638
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 21:45:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

So tebe kdaj obsojale, ker si kam šla brez otroka?


Zelo zanimivo vprasanje, ceprav ti odgovor ne bo vsec.




uf, tole se še pa jst spomnem ene debate, k so jo požrle skor,boga mičuser posted image same nadmamiceuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 639
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 22:20:11   
Rožica I
Tudi jaz user posted image .
In čeprav jaz ne bi živela tako kot ona (in ona verjetno ne, tako kot jaz), je zame MIČ prava intelektualna poživitev tu gor user posted image !

Ronjo pa itak zelo rada berem user posted image !

Skratka, na svetu je bolj zanimivo ravno zato, ker obstajajo različna mnenja user posted image !

(nisem pa, recimo, tu imela v mislih ddad0-ija user posted image ) user posted image

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 640
   RE: Tašča mi gre na živce!
10.5.2009 23:01:51   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

So tebe kdaj obsojale, ker si kam šla brez otroka?


Zelo zanimivo vprasanje, ceprav ti odgovor ne bo vsec.




uf, tole se še pa jst spomnem ene debate, k so jo požrle skor,boga mičuser posted image same nadmamiceuser posted image



ulla, sračkaš. tole z nadmamicami. jaz bi rekla, da je to povprečna mami.....ampak so tudi izjeme.

te debate se pa tudi jaz spomnim, sem jo ravno imela v mislih.

in požrle?

ne, nismo razumele, kako lahko mati pusti otroka nekje daleč....pa ni bilo samo za en teden....kakorkoli v dobrih očetovih rokah.....če se dobro spomnim, je bilo obsojanje njenega egoizmauser posted image

vendar....odločitev je itak od mič, posledice, če bodo ali so, tudi njene in njene družine....torej....

ne glede na to, da tega ne razumem in ne odobravam, mi je mič kot debaterka všeč.

vsak pa mora živeti s posledicami svojih dejanj. karkšnekoli že so.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 641
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 9:43:58   
ronja
uf, tole se še pa jst spomnem ene debate, k so jo požrle skor,boga mičuser posted image same nadmamiceuser posted image


Madona, kaj sem zamudila!user posted image Sem mislila, da si mič nobena ne upa glih  nnapadatuser posted image .

dado, ne, ne mislim, da je kogarkoli treba posipat z gnojem, prav tako pa ne mislim, da so gnoji vsi, ki to kdaj naredijo. To, da se strinjam, da je 4 mesečnik še premali, še ne pomeni, da se strinjam z ostalim, kar sem ti že tolikokrat napisala, da je že brezveze (meddrugim tudi v mojem prvem postu) - mogoče bi tudi ti moral obiskat OŠuser posted image .

rija, samo še tale sladoled, pa sem konecuser posted image . Si je lubi zaželel še enegauser posted image .

mič, pri nas smo vedno govorili "Vsak po svoje ptiček poje" in "pusti mojga slavčka peti, kakor sem mu grlo ustvaril". Torej: tvoj način življenja ni zame, moj pa ne zate - ne pomeni pa to, da je katerikoli način življenja slab - dokler pač ne delava škode drugim - namerno. Nenamerno jo itak vedno naredimo, ena mamica se preveč ukvarja s svojim otrokom, druga se premalo, tretja se krega z možem,... Pač delamo napake in se na njih učimo, malo nas pa boljše polovice nazaj vlečejo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 642
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:04:17   
Anonimen
ulla, sračkaš. tole z nadmamicami. jaz bi rekla, da je to povprečna mami.....ampak so tudi izjeme.

te debate se pa tudi jaz spomnim, sem jo ravno imela v mislih.

in požrle?

ne, nismo razumele, kako lahko mati pusti otroka nekje daleč....pa ni bilo samo za en teden....kakorkoli v dobrih očetovih rokah.....če se dobro spomnim, je bilo obsojanje njenega egoizmauser posted image

vendar....odločitev je itak od mič, posledice, če bodo ali so, tudi njene in njene družine....torej....

ne glede na to, da tega ne razumem in ne odobravam, mi je mič kot debaterka všeč.

vsak pa mora živeti s posledicami svojih dejanj. karkšnekoli že so.


kako ne, tle gor so sam nadmamice, a niso, nouser posted image

in kakšnega egoizma? jaz v tem nisem vidla nobenga egoizma, sori, sam jaz sem itak čudnauser posted image

a za očeta pa more bit kul, če je otrok nekje daleč, pa tud če se ga mati oklepa za vsako ceno, čeprov bi blo otroku pa mogoč boljš pri očetu, to je pa kaj - materinska ljubezenuser posted image user posted image lepo te prosim, no...
redkoktera je sposobna tko funkcionirat, zato ji jaz dam samo kapo dol...tist kaj vse se pa dogaja v imenu materinske ljubezni, pa vse za otroka in takšno....se i pa velikokrat želodec obrača.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 643
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:11:29   
ronja
Mogoče boš obžalovala lastne postopke, če bo nekoč nekdo takšne fašistične postopke uporabil na tvoji družini. Mogoče glih zaradi francoščine, ali kakšne podobne "numnosti". Takrat bo že pozno. Resda pa se še vedno lahko potolažiš, da gre za fašizem druge vrste.


Kaj si druge mamice mislijo o meni, ni važno. Dostikrat me imajo za "prifliknjeno", "noro" ali pa mislijo, da preveč kompliciram. Ampak to ni važno; važno je, kaj si bojo o meni mislili moji otroci oz. kako bodo čutili in koliko dela jim bom naredila s svojimi napakami in pa še, kaj ima o moji vzgoji povedat moj partner - to je važno, ostalo so pa lahko dobrohotni napotki, ki jih upoštevaš, če se ti zdi, da imajo point, ali pa ne, če se ti pač ne zdi. Če so žaljivo napisani, je manj verjetnosti, da jih boš upošetval, seveda.
Izločenost iz skupine je lahko slaba, kot jo večina pojmuje, lahko pa tudi dobra - ker to lahko pomeni, da če je več skupin, ne pripadaš nobeni in te zato nobena ne sovražiuser posted image . Izkušnje iz OŠ, ko smo ravno pri temuser posted image .

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 644
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:14:33   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


in kakšnega egoizma? jaz v tem nisem vidla nobenga egoizma, sori, sam jaz sem itak čudnauser posted image

a za očeta pa more bit kul, če je otrok nekje daleč, pa tud če se ga mati oklepa za vsako ceno, čeprov bi blo otroku pa mogoč boljš pri očetu, to je pa kaj - materinska ljubezenuser posted image user posted image lepo te prosim, no...
redkoktera je sposobna tko funkcionirat, zato ji jaz dam samo kapo dol...tist kaj vse se pa dogaja v imenu materinske ljubezni, pa vse za otroka in takšno....se i pa velikokrat želodec obrača.



ne spomnim se več v detajle njene zgodbe user posted image

ampak meni je ostalo to nekak v spominu....mogoče se tudi motim....nimam pa zdaj časa iti iskat, če še sploh obstaja, tiste debate.....



bom pa vrgla še eno kost, sicer popolnoma drugačno, ampak.....: z veliko večino gastarbajterskih otrok, s katerimi se pogovarjam, ki so jih starši pustili doma, pri starih starših, ZAMERJO svojim staršem, da jih niso imeli pri sebi. bi lahko rekla, da je takih 99 %....razumejo starše do neke mere, ampak pravijo, da nikoli niso mogli vzpostaviti nekega pravega odnosa z njimi in zamera je kar velika.

kaj bi rekle na to?



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 645
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:15:32   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Ki jih lahko z veliko gotovostjo posplosim v obzalovanje, da si sami ne upajo ziveti tako kot bi sami zeleli, ampak se podrejaju druzbenu mainstreamu.



Skratka, fauš so ti? v smislu, ker ti upaš živeti tako kot ti želiš, nekateri pa ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 646
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:17:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija
bom pa vrgla še eno kost, sicer popolnoma drugačno, ampak.....: z veliko večino gastarbajterskih otrok, s katerimi se pogovarjam, ki so jih starši pustili doma, pri starih starših, ZAMERJO svojim staršem, da jih niso imeli pri sebi. bi lahko rekla, da je takih 99 %....razumejo starše do neke mere, ampak pravijo, da nikoli niso mogli vzpostaviti nekega pravega odnosa z njimi in zamera je kar velika.

kaj bi rekle na to?




Poznano. user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 647
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:18:27   
Anonimen
bom pa vrgla še eno kost, sicer popolnoma drugačno, ampak.....: z veliko večino gastarbajterskih otrok, s katerimi se pogovarjam, ki so jih starši pustili doma, pri starih starših, ZAMERJO svojim staršem, da jih niso imeli pri sebi. bi lahko rekla, da je takih 99 %....razumejo starše do neke mere, ampak pravijo, da nikoli niso mogli vzpostaviti nekega pravega odnosa z njimi in zamera je kar velika.


ja to je men logično in normalno....kako boš vzpostavil odnos, samo zato ker te je nekdo naredil in rodil, pač ni to to....pol bi tud posvojeni otroci moglu čutit pristno ljubezen do bioloških staršev, pa je verjetno ne.

samo ni pa isto, če mama dopusti, da otrok preživi več časa z očetom, kot pa z njo, ker pač presodi, da je tako boljše. meni je to zelo nesebično.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 648
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:25:39   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Ki jih lahko z veliko gotovostjo posplosim v obzalovanje, da si sami ne upajo ziveti tako kot bi sami zeleli, ampak se podrejaju druzbenu mainstreamu.



Skratka, fauš so ti? v smislu, ker ti upaš živeti tako kot ti želiš, nekateri pa ne?


mogoče pa nekateri ne želijo tako živetiuser posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 649
   RE: Tašča mi gre na živce!
11.5.2009 10:26:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

samo ni pa isto, če mama dopusti, da otrok preživi več časa z očetom, kot pa z njo, ker pač presodi, da je tako boljše. meni je to zelo nesebično.



tudi gastarbajterji so takrat presodili, da je to boljše za otroke. pa je tudi šlo le za začasno stanje.

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 11.5.2009 10:27:54 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?