|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
6.3.2007 10:32:43   
ŠpelaP
žabica - če imaš namen iti v Avstrijo, ti povem, da bo v glavnem C&A v Celovcu od 8.3. do 10.3.07 20% popust na vse artikle zaradi otvoritve prenovljeno trgovino.  

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
6.3.2007 11:27:06   
Anonimen
Lusa danes sem prebrala tvojo zgodbico v reviji supermami. Res žalostna zgodba user posted image . Sem se kar zjokala, pa čeprav te poznam le preko teh spletnih strani. No, sedaj vem tudi kako zgledaš. Vidim pa da imaš okoli sebe še dva user posted image . Vem, da si želiš še enega user posted image . Naj se vama tokrat sreča obrne v vajin prid in da boš imela zdravo user posted image in zdravega user posted image . Iz srca ti želim vse to. Prav vesela pa bom vsakič ko nas boš kaj obiskala na tej strani. Srečno user posted image

Kako pa ste kaj ostale? Ja vidim, za popuste v Avstiji a kaj, ko pa ni časa it gor, pa še nič ne poznam user posted image . Še dobro, da sva zdaj nabavila vsaj voziček (ena skrb manj), ker zdaj bom res imela pestro do sredine aprila, potem pa še po zanjih nakupih, nato pa se moram kar počasi pripravljat na prihod user posted image .
A vas je že kaj strah poroda? Mene včasih kar malo stisne v prsih, ko se spomnim, kaj me še čaka. Upam samo, da ne bo preveč boleče.
No, drugače pa se počutim prav fajn, tudi spim zdajle dva dni kar dobro. Samo sanje mi ne dajo miru. Skoz sanjam otročka in enkrat je premajhen, drugič je zelo bolan, skratka vedno neke blodnje. Pa vedno sanjam da je user posted image . A zna katera to razložit?

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 2002
6.3.2007 12:24:32   
ŠpelaP
Pozdrav še enkrat!
Me je malo prej klicala ravnateljica, da so dobili od ministrstva soglasje za nadomeščanje v času moje bolniške. Za nadomeščanje porodniške tako ni problem, za bolniško pa mora odobriti minister, če ne pa morajo flikat ure (beri nehvaležne, neplačane suplence). Tako da jutri pride ena punca - drugače tudi sodelavka, ki bo poučevala nekaj predmetov, da ji dam napotke. Najbolj se tako bojim za stroje in orodja, saj imamo res dobro opremljeno tehnično učilnico - imam red in vse pod ključem. Če ne bi bilo tako, bi si tako vsak cepec vzel, kar bi hotel. Za poučevanje matematiko me bo pa tako nadomeščala od sodelavke (tudi) matamatičarke hčerka - pravtako prof. mat.! Tam pa tako ne bo problema za napotke in sodelovanje. Tako da bom zdaj vsaj brez teh skrbi, kdo me bo nadomeščal.

Drugače se pa že vidi, da vstopam v zadnje tromesečje nosečnosti, moram ponovno ponoči ene dvakrat hoditi lulat. Pa kolki me že bolijo, predvsem ponoči in se moram kar naprej obračati.
Nogica je vprašala, če se že kaj bojimo poroda. Ma jaz se ga ne. Le takrat, ko me ful zvije v trebuhu in pritisne kakat user posted image , pomislim, da so to take bolečine kot začetni popadki, in da bom morala dati to še enkrat skozi. In ko potem nekaj časa sedim na Wc-ju še enkrat pomislim na priprave na prvi porod, ko sem po svečki za odvajanje blata sedela eno uro na stranišču in kakala ko user posted image . Od kod se je vse tisto vzelo, mi še danes ni jasno. Mož pa je trpel, saj je tisto eno uro stal zraven mene in WC školjke. Je babica kar nekajkrat prišla gledati, kje sva. Je pa ful bolje predihavati popadke sedeč na Wc- ju kot leže na porodni postelji. No, pa sorry tistim z občutljivimi želodci za opise mojih občutkov pred prvim porodom. user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 6.3.2007 12:27:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
6.3.2007 12:58:58   
zrak
user posted image Danes sem pa bila v materinski šoli (prvi dan) dobila sem seznam, kaj vse novorojenček potrebuje..Če katero zanima..
Sestra ali Babica  ali ne vem kdo je rekla, da ni potrebno novorojenčka v poletnem času preveč oblačit... je rekla en dolg rokav ali bodi bo čisto dovolj.. pa nogavičke ali copatke obvezno..

Meni pa se je danes zgodila čudna stvar... požrla sem žvečilni gumi... zdaj pa ne vem ali je to za kaj skrbet ali ne... čisto v grlo mi je zlezu in nisem mogla pomagat, kot da sem ga samo dol porinila...

Glede starih rjuh, oblekic.. itd... Meni je ena gospa prinesla stare rjuhe.. je rekla, da niso bile sploh rabljene in niti prane.... da niso bile prane sem tudi sama opazila.. vse popacane kakor od kave.. čisto stare... joj kar groza me je bila ko sem vrečko odprla... in se zahvalila.. pa je rekla brez veze da kupuješ, glej čisto novo...Očitno bom rabila eno škatlo,za spravit vse take stvari noter..Mogoče bom edino dobro sprala.. pa dala kam ven pred hišo in bo tam user posted image  počival.. ne vem...

Glede tašče.. moja pa je ok.. se ne vtika preveč, samo mi skozi govori da so v BC grde posteljce, ker je vidla eno v njihovem katalogu.. Pa sem ji že 1000000x povedala, da so tisto samo v akciji in ne vse... Ufffaaa pa mi ne da mira, da niso lepe in preveč zaprte...sem obupala in ji sploh ne razlagam več.. Drugače pa je zelo vredu in hvala bogu naju pusti pri miru.. Če so včasih preveč sitne, jih je treba malce tudi razumet... saj me bomo iste user posted image

naročila sem voziček od Jane in bo komaj čez kakšen mesec...saj se nama ne mudi..

Glede imen še vedno neodločeni... ne veva in pika.....

imejte se lepo

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
6.3.2007 12:59:16   
ŠpelaP
No, da vam še to povem, kako glupo sem se jaz obnašala med porodom - same tumarije sem ven strelala. Sem imela čas, saj sem bila v porodni od 21h do 17h naslednji dan (vmes sem ob 13.45 rodila, potem pa 2,5 ure čakala na ginekologinjo, da me je prišla šivat).
Vedno sem sama zase mislila, da bom med porodom preklinjala kot en user posted image . Pa nisem, tudi vpila nisem kot ene ženske - ko grešne duše. Sem pa babici "polepšala" dan z raznimi izjavami. Med drugim sem ji rekla:
- da mi ga (otročka seveda) naj takoj ven potegne - odprta sem bila pa ene 4 cm,
- da mi naj kar CR naredi, samo da bo konec,
- da bom pri oknu dol skočila (iz 4. nad.), ker boli ko user posted image - na to izjavo mi je rekla, da me bi potem pa še to bolelo, ker bi bila polomljena. Sem si mislila, kaka trola, saj me ne bi bolelo, če bi bila hin.user posted image
No, pa tudi mož ni nič zaostajal za menoj po brezveznem govorenju . Ko je mene najbolj bolelo, sta se onadva pogovarjala o mobilnih telefonih, o monitrojih in sevanju. user posted image Največja fora pri možu pa je bila tako ta, da se je, preden da si je oblekel tisto zeleno obleko za spremljevalce pri porodu, slekel do gat. Ker mu je pač babica rekla, da naj se sleče in obleče tisto obleko. Dovolj bi bilo, da bi slekel bundo in pleten pulover, ki ga je imel na sebi. Še zdaj se smejimo na tisti račun. Mu pravimo, da je mislil, da bo moral on rojevati. user posted image
Ja in res je, ko je enkrat otroček zunaj, vse bolečine popustijo.
Tako da punce, nič se ne bati!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
6.3.2007 13:07:25   
dorina
Ja, glede poroda... Tudi mene ni strah. Mogoče me bo zagrabila panika potem, čisto na koncu. Zaenkrat pa se še ne obremenjujem s tem, čeprav še nisem rodila in ne vem, kaj me čaka. Trenutno me bolj skrbi, da bi bilo vse ok z našim user posted image . Tistih par uric bom že pretrpela, kakorkoli že bo, da bi le bil zdrav.
Najbolj me je pa strah, da se mu ne bi popkovnica ovila okrog vratu, ker ponoči take akrobacije v trebuščku izvaja, da mi ni jasno. Čutim ga naenkrat na levi in desni strani trebuha, kot da bi ležal prečno in me naenkrat z rokami in nogami brcal. Naslednji trenutek pa že brca v spodnjem delu trebuha, pa zgoraj, ... Res ne vem, kako mu to uspeva. user posted image

Kako daleč pa ste že z opremo?
Jaz voziček in lupinico že imam, danes pa bova z mojim user posted image verjetno naročila še posteljico.  Midva sva bolj na tesnem s prostorom (2 sobno stanovanje), tako da v spalnici ne bo prostora še za previjalno mizico. Bova nabavila kar previjalno ploščo za na posteljico, tako da bo moral naš user posted image že od začetka spati v posteljici. Ne bomo zibke ali pa koška nabavljali. Upam, da se bo obneslo; da se ne bo izgubil notri.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
6.3.2007 13:14:40   
ŠpelaP
Mater, danes se mi pa res pieš! Še to!
Glede cen za enake izdelke v Baby centru, v Arielu in Pikapolonici. Ko boste kaj kupovale, malo glejte. Sem opazila, pa verjetno vi tudi, da je večino izdelkov najdražjih v BC. Tako da je res dobro pogledati še v Ariel in predvsem v Pikapolonico (za veliko istih izdelkov kot v onihdveh trgovinah najcenejša).
Recimo ista posteljica, ki smo jo mi kupili direkt v salonu pohištva in zanjo dali s popustom 143EUR, je stala v BC 157EUR, v Pikapolonici 151 EUR, v spletni trgovini Sonček 148 EUR+3EUR (stroški pošiljanja)=151EUR.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
6.3.2007 13:41:58   
melaverde
ŠpelaP,

čisto prav ti dam. Že za veliko izdelkov sem opazila da so v BC veliko dražje, še posebej krpice za enkratno uporabo, palčke za ušesa...jih je še najboljše kupovat v kakem Mercatorju ali Sparu....pa Aventove dudice tudi. Glede opreme pa vprašajte, če ne bo naslednji teden na akciji user posted image , sami vam zagotovo ne bodo povedali.

Glede poroda...tudi mene zaenkrat ni strah. Moja sestra reče, če je šel notri, bo šel tudi ven user posted image . Mislim da smo tukaj nosečnice s prvim otrokom v prednosti ker ne vemo kaj nas čaka. Pa si misliš bo kar bo...
V strokovnost osebja tudi ne dvomim, le z EA so težave v Izoli (ponavadi so anestezisti zasedeni) in sveda prijaznost osebja škripa user posted image .

Bolj me mantra kako bodo prvi dnevi ali tedni doma, ko bom čisto prepuščena sama sebi ?!?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
6.3.2007 13:49:24   
Anonimen
zrak user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image ha, ha, ha, ha... Oprosti, ampak sem se tako nasmejala ko si napisala da si požrla žvečilni gumi user posted image  user posted image . Ja še zdaj se smejem user posted image . Pa res oprosti.
Drugač pa mislim, da nimaš kaj skrbet, saj ga boš prebavila. Vsaj mislim da.

Špela ja tvoj je tud pojava user posted image user posted image user posted image . Bogvekaj bo zganjal moj. Sem mu včeraj rekla, da bo moral prerezat popkovino pa me je kar malo debelo na začetku pogledal, pol je pa rekel, no pa bom pa kaj potem. Ker vem, da je ena taka nežna dušica user posted image , pa se bo sigurno bal, da naju to ne bo bolelo user posted image user posted image .
Ja upam, da potem ko zagledaš user posted image izginejo vse bolečine.

dorina jaz sem nekje tam kot ti z opremo. Imam voziček in lupinico, pa košek za začetek. Previjalno komodo bova kupila, ker nama je mizar dal tak predračun, da dol padeš user posted image . Imam nekaj bodijev in to je to. V nabavo pa greva potem šele enkrat v sredini aprila user posted image . Čeprav pa mami peljem jutri v Lj. in mi je že danes rekla, da bova šle malo v shopping, tako da ne vem koliko se bom zadržala user posted image .

Špela kje si ti kupila posteljico? Kar pa se tiče primerjanja cen se strinjam s tabo. Jaz kar pogledam ja, ker lahko dosti več dobiš v pikapolonici.

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 2009
6.3.2007 13:57:22   
melaverde
Zrak, kje si bila v materinski šoli?? Kako je bilo? Pa razpiši se prosim...user posted image
Ma si na bolniški, da jo lahko obiskuješ???

Jaz se bojim, da dokler bom šla jaz na porodniško (maja), bo še dojenček prehitel materinsko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
6.3.2007 14:05:01   
melaverde
Oj, gospa 1001 vprašanje spet tukaj....

user posted image  ma kaj katera ve do kdaj je sploh primerno imeti spolne odnose ???? user posted image
je možno da je to otrdevanje trebuha pogojeno s spoln... ???

Neposredna povezava do sporočila: 2011
6.3.2007 14:15:55   
N _ B
Pozdravljene po dolgem času.

Nič se ne bom opravičevala, ker sem popolnoma sama kriva, da je tako kot je!user posted image  Kot sem omenila, sem ostala doma, ampak iz službe mi ne dajo miru in jaz koza trapasta delam za njih in se pustim, da hodijo po meni. Danes je¸vse skupaj izbilo sodu dno. Počutim se, kot bi vlak z ne vem koliko vagoni peljal čez mene. Že ponoči sem spala vse skupaj kaki dve uri. Prav more sem imela glede službe in vsega skupaj. Ko sem končno zaspala, pa me je zbudila čudna slabost. V žlički me je tiščalo, kot bi se mi zataknil košček hrane. Ta slabost se še vedno nadaljuje. Malo me je zagrabila panika, ker me malo spominja na situacijo pred prvim porodom. Celo dopoldne sem preležala in počivala. Zaenkrat vse skupaj, razen slabosti miruje. Drugih znakov razen tega in slabosti v nogah (se mi kar tresejo) nimam. Bomo videli, kaj bo prineslo popoldne in noč. Jutri imam pa tako in tako posvetovalnico in če se bo dalo, ne bom težila. user posted image  je že od sinoči zelo zelo živ(a). Trebuh mi kar meče sem in tja. Imam že kar malo paranoje, da ni otrok slučajno nemiren. user posted image  Iz službe sem dobila kar nekaj sms-ov in tel. klicev, ampak jih ignoriram. Poklicala sem samo najbližjo sodelavko in ji razložila situacijo in je čisto znorela, če je moglo priti do tega, če ne znam prej odnehat in da upa, da me bo to spametovalo.

Vidiš Janapan, v enem od tvojih sporočil si napisala, da če nisi le ti tako trapasta, da se obremenjuješ s službo in se ne znaš postaviti zase in otroka. Obstajamo še večje trape. Problem je samo v tem, da ne vem, kako naj zadevo zaključim. Sicer pa vem, da če je ne bom jaz v kratkem, jo bo moj mož, ko mi bo odnesel računalnik in gsm!

Ronja: samo to - počivaaaaaj (ta prava se oglaša, kajne user posted image ).

Janapan:  Pojdi do splošnega zdravnika in razloži situacijo ter ostani kakšen teden doma in si odpočij. Telo ti pokaže kdaj rabi počitek.

NRMM: user posted image  za uspešno opravljeni UZ.

ŠpelaP: Za katero trgovino velja ta popust. Za tisto v centru ali v Südparku?

Zdaj grem pa nazaj počivat. Obljubim, da se bom pogosteje javila, razen, če mi ne bo mož zaplenil računalnika. Le v tem primeru ne obljubim.

Punce držite pesti, da bodo jutrišnji izvidi ok. Me resnično skrbi.

Lep dan, pazite nase in pobožajte svoje bušije.

< Sporočilo je popravil N & B -- 6.3.2007 14:16:22 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
6.3.2007 14:23:21   
FLASK_A
Živjo, punce!

Vidim, da imate pravo temo.. Tudi mene je strah poroda. Tko, ko pomislim na to. Pa saj vem, da bo vse vredu, ampak kaj čmo- nevem, kaj me čaka in sem mal živčna. No ja, sej mogoče je res bolje, da ne vemo, kako bouser posted image  Samo zaradi neznanega strahu se pa ne mislim odločit za EA, bo že šlo aneuser posted image . Ja, in Špela, sem čist pozabla, da bom mogla pred porodom še na skretu dežuratuser posted image  Joj, to bo veselo! Moram še mojmu omenit, da ga pol ne bo kapuser posted image  Ko sem mu rekla, da so punce v porodnih sobah tut po 12ur me je samo debelo pogledal in rekel: A to v Sloveniji?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Pomoje si je mislu, da je vse skup po parih pritiskih konc- pa sploh še neve, da bo kakšno uro sam pred skretom sedeluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa tko sem se nasmejala, ko si napisala, kako se je tvoj obnašal. Svojga si prav takega predstavljamuser posted image  Ma super si! Si mi prav popestrila dan, res! Te zgodbice s porodov so lahko res smešne.

Kako pa je z različnimi načini rojevanja? A ste vse mamice rodile leže ali je katera kako drugače (sem slišala, da je lažje stojeuser posted image )

Glede tašč pa tkole... Jaz ful čutim praznino, ker je ni več. Sva mele svoje fore, ona je bla včas res neznosna, ampak zdaj jo pa ful pogrešam. Moja mami je njeno čisto nasprotje, tako da je ne more nihče nadomestituser posted image  Zdaj je žal od avgusta lani ni več. Pa tako bi se veselila svojega vnukeca.. Tko da- čeprav majo svoje muhe, sem ful vesela za vas, da take osebe imate okrog sebe!

Glede opreme smo pa že toliko prečvekale, da bom smo povzelauser posted image  Voziček sva kupila rabljen, zibko bova imela mojouser posted image . Oblekic imam samo toliko, da pridem iz porodnišnice (januarske akcijeuser posted image ), previjalno smo sami naredili iz predalnika. Velik stvari je pa donirala od mojga sestra, tako da moram še mal preverit kaj vse imam. Ampak- pred aprilom nič, ker pol ne bom mela več nič za početuser posted image user posted image

Cene so pa res ubitačne! Jaz bom za vsako stvar prvo pogledala u Leclercu (seveda morjo bit izdelki tut kvalitetni- to bom tut upoštevala!), potem u Pikapolonici, najkasneje u Baby centru. Tam je pa noro s cenami!

Punce, želim vam lep dan! Če pa bo katero zamikal, naj pride na telovadbo, super je! V ZD užine (LJ) vsak pon in sre od 19-20.30. Namigaš se, mal se načvekaš- kar pa je najpomembneje- super se počutiš!

Pobožajte trebuščke!user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
6.3.2007 15:25:58   
ŠpelaP
Da odgovorim lepo po vrsti!

Melaverde
- a veš, kakšni bodo verjetno prvi dnevi in tedni doma - neprespani. Blagor tistim, katerih otroci spijo celo noč od prvega dne dalje.  Naš ima še zdaj včasih ponoči svoje fore. Zdaj nas pa tako nova runda čaka. Ko se je Tim rodil, sem svojemu možu po ene 14 dneh enkrat ponoči rekla, da bi Tima kar za kak teden komu posodila, da bi se lahko jaz v miru naspala. Tako sem bila utrujena in nenaspana.

Nogica
- mi smo posteljico kupili pri nas na Koroškem v salonu pohištva Sonček (nima veze s spletno trgovino Sonček), večino kakršnegakoli pohištva kupujemo tam. Posteljica pa je od Lip Poljčane - model DOMINO.
Link: http://www.pohistvo-soncek.si/

N & B
- popust bo v C&A v centru Celovca, tistem pri zmaju.

No, pa še en video, da vas malo "razveselim" kaj vas (nas) še čaka. Mi smo sicer tega že navajeni, pa kljub temu...
www.livevideo.com/video/8D3039185CA244C9A9612EDCCFA81A11/who-wants-babies.aspx

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
6.3.2007 15:27:30   
Kati81
Evo še moje današnje sporočilo, imeli smo pregled stanje se je normaliziralo, MV se je vrnil v staro stanje, pikec tudi ne pritiska več z glavo navzdol, čeprav je tako obrnjen kot tudi mora biti, mire so točno take kot morajo biti v tem tednu, je zelo živahen, tko da so komaj izmerili stegnjenico, plodovnica in posteljica ok, tko da se lahko mamica že malo sprehodi po stanovanju, morda gre tudi na kakšen krajši nakup, še vedno pa se ne smem naprezat in veliko počivat. Aja, zato ker veliko počivam, se pravi ne gibljem tko kot bi lahko če bi bilo vse ok, sem dobila aspirin 100, da se kri bolj redči da ne pride do tromboze, zaradi slabše prekrvavitve.
No pa končno smo začeli na kilah prdobivati, morda celo preveč, ker sedaj sem pa skoz lačna, pa seveda gibljem se ne nič tko da upam, da se ne bo preveč nabralo.

Lep dan

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
6.3.2007 15:34:12   
Lea77
ŠpelaP...nasmejala si me do solz, ko sem prebrala tisto ..."Največja fora pri možu pa je bila tako ta, da se je, preden da si je oblekel tisto zeleno obleko za spremljevalce pri porodu, slekel do gat."

Ko so mene dali klistir pred porodom sem imela popadke na 3 minute in sploh nisem vedela kdaj kaj počnem na wc-ju. Je bilo pa hecno, da ko me je brila vmes popadkov (se je mogla večkrat vstavit, ker so bili gosti) sem se začela smejat ker me je žgečkalo?!?
Tiste, ki ste že rodile, ali ste takoj vedele, da so to popadki? Meni je vklopilo šele, ko so bili na 5 minut, da je to to. Prej sem mislila, da me fajn heca prebava in se hodila zvijat na školjko. Imam pa pol ure vožnje do porodnišnice, tako da so vmes poti postali na 4 min. in ob prihodu v porod. na 3 minute. Moj dragi je tisti dan delal še nadure in sem ga kar naprej klicarila in spraševala kdaj pride domov (nisem pa povedala zakaj sem tako tečnauser posted image ). Zdaj bom ja vedela kdaj se začne in upam, da šla prej v porodnišnico. Me pa mučijo sanje, da rodim na ploščicah pri taščiuser posted image .
Vmes poroda pa nisem nič govorila, razen enega vprašanja, ki sem ga postavila možu "Ane, da bova imela samo tega?" in je rekel, da ja in sedaj sem vdrugo noseča user posted image user posted image .

Aja, tašče....moja je tudi zlata in hoče vse dobro, ampak tudi kdaj ustreli mimo. Tista fora z vozičkom sem jo tudi jaz doživela pri tamali, ko sem zvedela da jo vozi na sprehod v nekem starem vozičku brez pasov. Sej na začetku sem imela tudi jaz nek prastar voziček, ki se mi niti ni zdel tako grozen ker leži, ampak ko sedi se mi zdi da mora biti pa privezan. Ampak moja princeska se itak dobre pol leta ni hotela prevažati z vozičkom in je bilo treba kupiti kengurujčka.

No, pa da povem še kakšna imena smo izbrali...če bo fantek ostane isti izbor, kot je bil v prvo, ko je bila punčka (Tiana...tašči jo je uspelo prekrstiti v Tianica, sama sebe pa kliče Nana in se prav bojim, da se je ne bo prijelo), in sicer bo Tilen, če bo punčka pa Mia (pridržujem si še pravico do kakšne spremembe v teh mesecih, ki nas še čakajo).

Na morfologiji se pa ni videlo spola, kot tudi v prvič ne. Ko sem rekla g.,da se že pri prvi ni videlo jo je prav jezilo, da se ni dalo videti in se je res potrudila, ampak zgleda, da tudi tokrat ne bomo vedeli. Samo, da bi bilo vse v redu z njim, pa bom srečna karkoli že bo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
6.3.2007 15:46:35   
ronja
e, melaverde, to sem se pa jaz najprej pozanimala in naju je skoraj kap - naj bi počasi prenehali s user posted image 6 tednov pred porodom - midva sva bila takrat oba čist zelena, ko sva slišala - pa se zdaj izkaže, da niti ne bo taka panika zdržat...  No, meniuser posted image , on se bo pa do takrat tudi že navadu na pomanjkanjeuser posted image user posted image Čeprav ne vem, če se bova držala, če se bom takrat končno dobro počutila, potem ne vem, če bova ubogala... Bova pa na koncu teh 6 tednov uporabljala kondome, ker baje takrat mehur postane bolj porozen in se lahko kaj okuži. Preventiva pač:)

sicer sem bila danes spet pri zdravnici, kri in urin po njenih besedah nista več katastrofalna, sta pa še slaba, bakterije  in z njimi uroinfekt je še, slabokrvna sem še bolj ko prej... Mam naprej antibiotike in železo, mi je pa poslušala pljuča in ugotovila, da sicer še ni pljučnica, imam pa bronhitis - no, kaj presenečena ravno nisem bila, ker sem po tem značilnem kašljanju to nekako pričakovala, čeprav sem upala, da pa le ne bo... No, tistih antibiotikov, ki zdravijo bronhitis itak ne smem, tako da pač upamo, da bojo tile še za to malo pomagali. Mi je čist tak povedalauser posted image Itak da bojouser posted image

poroda me ni strah, če vse tole preživim, pa ni vrag, da ne bi še poroda! Hujše ko stegnjenica brez "painkillerjev" 50 km po makadamu in potem celo noč na trdi postelji itak ne more bit... Je pa res, da je prvič in je lažje, ker pač ne vem, kaj me čaka. pa itak nisem panik po dušiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2017
6.3.2007 16:20:35   
ronja
Lusa, bom danes fantu naročila, da mi iz trgovine prinese Supermami, da si preberem vse črno na belem... Ti pa iz vsega srca želim, da postaneš spet zdrava in vesela user posted image in imaš krasne user posted image !

Glede imen, za user posted image veste, za user posted image zdaj ne razmišljava, če bo na koncu kazalo drugače, bova pač še to začela razmišljat... Saj je še en UZ nekje okoli 33 tedna, ne?
melaverde
, če je Majev polno, kaj pa če bi bil Junij?user posted image hihi, mal te res hormoni matrajo, ljudje pač dajo stare cotke, nikoli ne veš, kok ima kdo denarja, pa si misliš, bo pa ta gumbek prišil, pa bo čisto v redu še pajacek... Se ne vživijo v user posted image , ki seveda hočejo za svojega user posted image vse najnaj... Kar je tudi čisto razumljivo:)

nogica, le pridno se uči in zraven pij Magnezije! Jaz sem ravnokar enega dokrajčila... še dva danes... Se ti pa zagravžajo po kakem tednu... Glede glivic se lahko po moje začneš mazat s canastenom, ga dobiš mislim da tudi brez recepta, saj ni nevaren za user posted image , nevarno je samo, če se ne zdravi, ker se potem lahko user posted image pri porodu okuži. Ali pa si pomagaj z jogurtom, ta pomaga vzpostavit naravno ravnovesje, ker vsebuje iste bakterije (lactobacilus)
melaverde, če ti je g. dala kremo, potem se bi bilo verjetno dobro mazat, ker sicer bi lahko tudi otroka okužila, če se razširi?user posted image Malo jo povprašaj, magari po tel.

Moja tašča je super, s tastom sta nama dala denar 3 min. potem, ko sva pripeljala voziček, verjetno sta že prej nameravala in dvignila, ker toliko denarja navadno nimaš kar doma (je bilo za cel voziček, pa še je ostalo...). Pravita, da je najboljše tako, da si kupiva to, kar bova res rabila in kar nama je všeč, da onadva tudi ne vesta, kaj se zdaj uporablja, da se vse spreminja in naj si kar sama zbereva. Bi menjale, a? Pa ne dam! ne, tašče pa res ne bi zamenjala! Vedno se tak trudi pomagat, zadnjič, ko sem mela vročino, je šla kupit peso in kuhinjske krpe, da mi bo fant delal obkladke (baje pomaga za vročino, nisva probala, je lekadol hvalabogu prej prijel:), pa en kup sadja sta prinesla... ma, meni sta super! Njegov fotr me je danes peljal k zdravniku in sploh lahko računaš nanju - na mojo mami rajši ne bi računala - ni preveč pametnouser posted image

Drnula, očitno bolane mamice imamo hiperaktivne user posted image ... Moja tudi non stop brca! Upam, da si boljše!

janapan, upam, da ti ni preveč user posted image , jaz vsaj teh problemov nimam, če mi gre na jok, mi gre od kašljanja... je vseeno psihično manj utrujajoče...

nogica, ti sanjaš blodnje o otrocih, jaz pa o službi! Danes sem bila celo noč v službi, ful živo se mi je sanjalouser posted image , sem res malo trapasta, a ne?user posted image

špela, meni je bilo tvoje pisanje všeč, jaz se vedno rada pripravim na to, kar pride, če vem, potem mi ni tako hudo. Če mi rečejo, da ne vem, po porodu ne moreš sedet, če si šivana, potem se na to lahko psihično pripravim, isto na klistir... Tako da meni to prav pride, pa verjetno ne samo meni, kar napiši še kaj!

dorina, tudi midva sva malo razmišljala o tisti zadevi za na posteljico, da gor previjaš... Sem videla azdnjič v eni reklami tako lepo posteljo -baje narejena po feng šuju, me je skoraj pobralo od smeha, kaj vse se ne spomnijouser posted image , ampak je pa praktično domišljena. Reklama je bila v reviji mama, so jo meli tam v porodnišnici, kjer sem čakala na pregled...

hvala vsem za napotke o pikapolonici in arielu, jaz nimam pojma, da vse te štacune sploh obstajajo, pa bom zdaj bolj pozorna! špela, kje si pa ti kupila posteljico?

Glede načina rojevanja pa bi rada rodila sede na pručki ali kleče.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
6.3.2007 19:24:55   
Drnula
melaverde jaz sem uporabljala Lamisil ko sem zbolela lani za mikrospriozo. Bolezen, ki jo prenašajo večinoma mačke ... odpada jim dlaka. To sicer ni bolezen, ki bi škodila otroku... kako je s škodljivostjo mazila pa ne vem. Saj veš tiste besede pred uporabo se posvetujte s farmacevtom...bla bla bla user posted image user posted image user posted image Nekaj boš morala uporabit, naj ti dohtar ali farmacevt pove kaj lahko.

Glede spolnosti v moji knjigi piše, da naj se jih izogibamo ob krvavitvi in potem, ko nam že odteče voda user posted image user posted image Torej .... do poredne mize user posted image user posted image ha - ha Nekje naprej  knjiga nadaljuje, da lahko spolni odnos sproži porod le če je materični vrat pripravljen na porod. Je pa res, da je otrdevanje trebuha povezano s spolnostjo, verjetno ti otrdi ob orgazmu. Dohtarji temu rečejo Braxton-Hicksovei lažni popaki, ki lahko tjajo celo do pol ure, vendar niso nevarni. g tudi ne vidi razloga odrekanja če ni težav, jaz pa tudi ne. Seveda mora biti nosečnost ok. Mislim, da se bomo raje odrekale nekaj časa po porodu user posted image

Jaz sem imela danes pregled, zgleda vse ok, čeprav sem imela kratek, bolj bežen ultrazvok. G je kar težko gledala opeklino na trebuhu (neseča z vrelo vodo), sicer jo je prelimala ampak vseeno ni upala čez z ultrazvokom. Skratka spola naš user posted image ni spremenil, obrnjen je v z glavo navzdol in g misli, da je malo verjetno, da se bo še obračala v druge lege.
Midva z user posted image sva se ravno prejle pogovarjala o porodu, sem mu povedala, da bo moral plačati če bo hotel biti zraven pa ga je zanimalo če bo dobil kokice ali morda kaj drugega za to user posted image user posted image Vprašal me je kaj bi rada da on dela. Da bi on pomagal ven vleči user posted image user posted image Jaz pravim, da mi je najbolj pomembno, da me pomaga držati gor, ker želim roditi čepe ali čim bliže temu položaju (si predstavljate, da se morate usrati leže? pomoje bo lažje in hitreje čepe), naj prereže popkovnico ..., ven pa da ne bo nič vlekel. Se vidi da je veterinar ... le kaj si predstavlja user posted image     user posted image user posted image Aja, na fazo wc ga moram tudi še opozoriti.

N&B mislim, da so to znaki napetosti, preveč stresa, obremenjenosti ... pazi nase!! Ne obremenjuj se preveč, da te ne napade kaka tesnoba !!

Kar se poroda tiče,  si bom pustila možnost EA. Moram pa še na obvezno predavanje prej. Mogoče že ta ali naslednji teden.

Glede tašč in drugih imam jaz srečo ... nama se prav noben prav nič ne vtika.

Neposredna povezava do sporočila: 2019
7.3.2007 11:02:42   
ŠpelaP
ojla punce!
Kje ste pa danes vse? A vas je to čudno vreme pobralo?  Pri nas en trenutek sije sonce, naslednji je pa že mrkasto - blesavo skratka.
A veste, kaj sem začela ugotavljati (po pogovoru s sodelavkami, ki me bodo nadomeščale, z ravnateljico in s tajnico). Da vse kar malo upajo ali bolj napeljujejo na to, da bi jaz kar do porodniške ostala v bolniški. Saj res ni fajn, da se učitelji kar naprej menjajo (sploh med letom) - malo eden, malo drugi. Že urnike so morali spreminjati, pa kljub temu me bodo morale nadomeščati kar tri , da bodo pokrite vse ure, predmeti in razredi. Očitno sem pravi unikat!user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
7.3.2007 12:39:26   
melaverde
Ojla, ma res...kje ste vse, vas je pobral nizek pritisk ?!

Drnula, hvala za odgovor...vseeno bom počakala do torka in vprašal še ginekologa za nasvet. res pa mi ni jasno kako sem te glivice sploh dobila ker živali doma nimamo...dobila pa sem jih na predelu med prsmi in trebuhom, točno pod kostjo od nedrčka ?!

Ronja, tudi tebi hvala. mazilo mi je sicer dala splošna zdravnica in ne ginekolog. Problem je v tem ker mi je že zadnjič dala neke vitamine, katere pol ginekolog ni dovolil da jih jemljem user posted image  In če se njihova mnenja križajo, kako naj bom potem jaz sigurna ?!

sem vidla da si omenila še en UZ proti koncu, a to res drži ???? Ker meni je malo čudno da od 09.02 pa do junija ne bi več gledal otroka kaj počne ?! mene pa še grozno zanima kolko je velik...zadnje čase me tako bunka, da se bojim, da bo ven prišu ?! Res da je fantek ampak glede na to, da ni nihče od naju visok, sem pričakovala pravega dojenčka ne več kot 3kg in 50 cm.....vem ja da sem smotana ampak kolegica je lani rodila fantka težkega 4550g in dolgega 60 cm !!!!!!!!!!!!!! Mene bi raztrgalo user posted image

Priznam da me dajejo hormoni...ma od ene none bi pa ja pričakovala eno tutico-pajacka, pa nikjer ne piše da mora bit draga in z znamko. Prav vse staro in ponošeno pa spet ne potrebujem...no, lahko bi me vsaj vprašala.

ŠpelaP, bolj kot neprespanost za katero vem da je res kruto, me je malo strah feelinga z dojenčkom. pri moji sestri me je full lepo, ker četudi mala ne vem kako joče in jo trije ujčkamo, ko jo bo primla mama bo utihnila user posted image . kaj če ne bom takoj kapirala kaj potrebuje, kaj ga moti.....

ma kaj ve mene sploh razumete z mojo primorščino ?! user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
7.3.2007 12:53:19   
Palčica*
Ojla čveke, da se še sama mal oglasim.

Vas berem in kljub temu da sem več frej bolj zaposlena. pa razumi.user posted image
N&B veš kot da bi brala nekaj o sebi. Seveda gre za nekoliko drugačno situacijo,ker sem s.p. in se nekako pričakuje,da bom določene stvari reševala jaz,a vseeno...Pridejo trenutki,ko si rečeš-pa naj se hudiča vse podre,če je treba. Hvala bogu pride do takega razmišljanj preden se zgodi res kaj drastičnega in vedno si rečem,da še pravi čas in da je čas za STOP!!!
Enako mislim tudi za Tvoj primer. Naj se znajdejo. Ker Ti imaš možnost izbire (beri naj Tvoje delo opravi nekdo drug!). Želim Ti,da jih nabiješ nekam. Res.

Drugače pa imam tudi jaz za enkrat srečo in se z samim porodom ne obremenjujem preveč. To da ne vem kaj me čaka,si štejem v plus. Kljub vsemu pa že od samega začetka razmišljam okrog te epiduralne. Še vedno lahko rečem epiduralni ne ob porodu,obratno se ne da.
Za EA se odločam zaradi HSG-ja,ki so mi ga delali kakšne leto in pol nazaj in kljub temu da mi večina zatrjuje da niti porod sam ni tako "neprijeten" kot sem doživljaja HSG, je nekaj v meni ostalo.

Punce še nekaj- a se katera ukvarja z zlato žilo ? Mislim,da sem tudi tokrat ena izmed srečnic,ki jo ima. Nisem pa sigurna. Zadnje čase imam težave pri iztrebljanju in po moje je to to.

Kar se tiče opreme novorojenčka,sva midva zaenkrat dobila posteljico,jogi in vse kar spada zraven,ter avto sedež,ki ga vsaj prvo leto ne bo potreboval-a. Jutri dobiva še stolček,previjalno,cunjice in podobno ,ter naslednji teden še ostalo ka so obljubili. Kaj bomo pa dejansko dobili bomo pa videli.
Veva da bova 100% kupila voziček (ne sprašujte,nič še nisem gledala ne za cene ne za tipe vozička,čeprav vem kakšnega si želim),ostalo bova pa videla konec meseca.
Ne vem...z Markom sva se odločila,da bova počakala do 7.meseca(kar je pred vrati),pobelila stanovanje (do takrat je vse kar sva že dobila pri starših,da ne lifrava ven in not),potem pa pripravila vse za korenjaka-injo.
Se mi zdi da je časa še dovolj,a to sem jaz in moje mnenje.

Aha,je katera že urejala porodniško? Jaz sem danes oddala list,ki mi ga je dala ginekologinja na lokalni CSD in dobila tisoš in en papir.Sem pa vprašala,če je nujno da občinski denar dobi nujno mati z svojim stalnim prebivališčem,ali za slednjega lahko zaprosi tudi oče v svoji občini (sama sem iz Radovljice- 20.000 sit občinskega denarja,moj iz Bleda- 100.000 sit in razlika je očitna) in rekli so mi da ni pomembno-važno je kje bo otrok imel stalno prebivališče (v materini ali očetovi občini). Več mi bodo povedali na Bledu,kamor nameravam dati vlogo.

No pa mogoče še tole...Kadarkoli grem na pregled tulim kako imajo pokvarjeno vago,ker vedno pokaže 3 kile gor (kar niti ni drastično ampak po moje ginekologi že mal z navade težijo),na zadnjem 1.3.2007, pa mi je kljub temu da sem res s strahom šla na vago saj sem mela občutek,da sem se tokrat res razlezla vsaj za 5 kg,vaga pokaže da sem pridobila le 1kg.
Spet nisem pametna,a o tem da je z vago nekja narobe sem bila pametno tiho user posted image .

Drage punce,upam da ste v redu. Vsem novo pofočkanim nosečkam (če jih je še kaj) želim dobrodošlico v naš junijski čvek,vsem "starim" nosečkam pa kup dobrih želja in pozdravov. Oh,sem osladna  a ne?

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
7.3.2007 12:58:38   
Palčica*
Melaverde- če kaj pomaga. Meni je moja ginekologinja rekla,da mi bo ob naslednjem pregledu naredila še 1 UZ,se pravi v 7. mesecu nosečnosti,kolikor sem jo jaz razumela naj bi jih vsaka nosečka imela najmanj 3. Tko da mislim,da ga moraš imeti tudi Ti.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
7.3.2007 13:00:24   
melaverde
Palčica, ravno to me skrbi ker sem tri UZ že imela user posted image . Ampak od februarja do junija je vseeno dolga ?????

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
7.3.2007 13:04:14   
ronja
drnula user posted image   pravi, da je tvoja knjiga zakon, da se bova sam po njej ravnalauser posted image Sicer meni se otrdevanje ne pojavi med ali po orgazmu, ampak samo kar tako kdaj ali pa kadar pretiravam in se ful matram. Očitno se mi za orgazem ni treba dovolj matrat, hehe;)
Jaz bi tudi rada rodila čepe, nisem našla izraza, pa sem napisala kleče, no mislila sem čepe. In tudi bom od fanta želela, da me zadaj drži, če mi bo pretežko, pa da se med popadki naslonim nanj. In je za. Pa plodovnico bo tudi prerezal. Saj midva sva že dosti navajena gledat en drugega, kako se drugi matra, tako da po moje mu ne bo ne vem kak hudo... Če me je gledal zadnjič, ko se mi je bledlo, bo pa tudi tole preživu, tu bom vsaj pri sebi...

melaverde, ampak tale tvoj g. je malo čuden, če ti niti magnezija ne dovoli jemat! Ta je namreč priporočljiv za vse user posted image , sploh če imaš probleme z otrdevanjem, meni ga je g. naročila po 3 tablete na dan!!! Pa mislim, da ga Pušenjak tudi tera, vedno to piše, poglej si pod linke pod forumom "lažni popadki", forum nosečnost in porod, se mi zdi. Tak da magnezij res jemlji! Boš naredila kvečjemu dobro! Za kremo pa magari vprašaj še ne med.over.net Pušenjaka, on bi moral vedet, kaj pa kako... Saj mislim, da isto piše tudi na Canestenu, pa vsi pravijo, da nima vpliva na plod, ker je itak lokalno mazilo...

Ja, meni je prijateljica rekla, da imamo še en UZ na koncu nosečnosti, ampak nisem ziher če res vse... Jaz bi si tudi želela met...
kar se velikosti tiče, meni tudi ni nič rekla, samo sem pogledala na slikici od UZ (na morfologiji) ti piše par podatkov, tudi teža ploda. Za orientacijo pa tale link, da boš vedela, koliko je težek tvoj mali v določenem tednu (klikni na svoj teden), se kar sovpada z dejanskim stanjem, vsaj pri meni:
http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blwbw.htm
To, koliko ga čutiš, je odvisno tudi od tega, kje ga nosiš in kako obložena si samauser posted image , tako da ni nujno, da je to od velikosti. Moja je normalno velika, pa non stop brca, ampak ne bo šla ven pred junijem, brez skrbi:) Sicer se to malo deduje, tako da mala mamica ima navadno malo manjšega otročka, da gre lažje ven.

Ja, te razumem s to tvojo taščo... Moja je res zlata, pa tudi sicer ne vem, če sploh ima kdo še kaj od nas. Ko sva se preselila, mi je moja mami hotela poturit eno zadevo, ki jo je zašila za sestro, nič uporabnega, samo za na steno dat, gor so pa živalce, vse je smrdelo, ker je bilo že 100 let v garaži... Pa niti ni bila moja, jaz se tega ne spomnim, to je mela sestra... Da ne govorim, da takrat niti še nisem bila noseča niti še nisva nameravala kar čisto takoj met frocka... Tako da nisem hotela, pa je bila kar malo užaljena... na srečo ostalih stvari nima, novega mi pa tudi zaenkrat nima namena nič dat. Tako da nič ne pričakujem

Aja, dobra novica je pa to, da bratec bo tu junija in julija, ker se izmenjave študentov začnejo jeseni, oče tudi ne bo šel takrat veslat (to sem itak že prej vedela, že od kar sem zanosila, je rekel, da bo tu počakal svojo prvo vnukinjo), mami pa tudi pravi, da bo prestavila tisto romanje, ker se bo tako boljše počutila. To se je odločila čudežno ravno 2 dni potem, ko sem 2. ornk zbolela...user posted image Sicer si ona še 100x premisli, tako da ne bom nič resno jemala. Sem ji povedala, da komot gre, če si želi, da pri porodu itak ne bo zraven, ker bo Aljaž (pa tudi sicer je ona lih zadnja oseba na svetu, ki bi jo želela met zraven, no, s sestro si delita mesotuser posted image ), ker je nekoč imela neke take prebliske... Sem ji rekla, da bi si kot prvo JAZ to morala želet... je delala mal račune brez krčmarja v tem primeruuser posted image
No, sestra pa seveda gre na potovanje, ona itak ni za te zadeve, mislim je bolj tak tip, da je najprej ona, potem šele vsi drugi - precej kasnejeuser posted image Mi je čisto prav, saj je ne mislim skoz poslušat z njenimi forami, hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Zanesljivost baby check plus (testna paličica)
Sunshine93

Zanima me kakšen test se vam zdi bc plus(testna paličica). Kakšno izkušnjo imate s tem testom ali je zanesljiv ali ne ?

Odličen (80%)

Napačne rezultate (20%)

Število vseh glasov: 88

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!