|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
7.3.2007 17:42:17   
Anonimen
Čao punce

Sem tako utrujena, da vas samo malo pozdravljam in grem user posted image .

Kati pozdravljena po dolgem času. Lepo da je vse ok s tabo in  user posted image . Pa javi še kaj kako se imaš.

Ne morem več ....

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2026
7.3.2007 21:02:34   
Drnula
Moj prehlad gre na srečo na bolje. Malo še pokašljujem in smrkam ampak nič posebnega.

Melaverde
, lamisil je tudi za druga glivična oboljenja, ne samo mikrosporiozo. Sicer se strinjam s tabo, jaz bi tudi počakala na g ali pa dohtarja kar poklicala. Tudi ideja za mnenje Pušenjaka se mi ne zdi slaba.

Torej nisem edina brez opreme in oblekic user posted image Čakam, kdaj me bo zagrabilo user posted image , čeprav malo dvomim o tem. Že sama misel na nakupovanje me utruja user posted image user posted image user posted image

Jaz imam tudi same pohvala - za starše in taščo. Tasta žal ni več in mi je zato kar malo hudo. Bil je izjemen človel. Moj user posted image mislim, da ga ob tem pričakovanju zelo pogreša. Moja mami pa mi je samo "zažugala" da bo za voziček dala ona. Sam ne za tazga za 200 tisočakov user posted image user posted image Sestra bo dala košek in par cunjic. Sam njena user posted image je bila zimska in mislim, da bodo oblekice pretople. Drugega ne pričakujeva nič. Rada bi imela previjalno mizo. Zdi se mi praktična in nimam omare za user posted image cunjice in druge stvari, tako da bi mi prav prišla tudi kot kos pohištva. So mi pa vse ki sem jih videla na netu grde. Pred časom sem bila v Ikei in sem tam videla eno. Tista mi je bila ful všeč. Bila je 115 eur, sam pot do tam te pa tud košta.

Jaz bi danes samo jedla. Nikoli nisem bila preveč za sladko, sladoled sem si še poleti bolj težko zaželela, danes pa sem si ga kupila in zmazala celega. V zadnjih štirih tednih sem se zredila malo preveč - za 3 kg, vsega skupaj pa za 8 kg. Če računam še 2 kg na mesec... to do poroda znese 14 kg. Uh - saj se ne morem odločiti  ali je to veliko ali ne user posted image user posted image
Na telovadbo ne hodim več, zdaj delam samo še doma. Jogo. Vsaj 1x na teden eno uro, 1x pol in morda še kdaj vmes po malem.

Sem pa opazila, da so mišice medeničnega dna postale bolj švoh kot so bile. Prej nisem sploh pomislila nikoli, da jih treniramo tudi zato, da ostanejo ne samo postanejo čvrste... torej stiskat punceuser posted image

Ronja glede velikosti otroka sem tudi jaz brala, da se bolj prilagaja velikosti matere, ne glede na očeta. Dokler je v materi seveda ... evolucija .....boj za obstanek...  Še dobro user posted image
Koliko čutiš gibe je zelo odvisno od lege. Najmanj čutiš in vidiš če ima user posted image hrbet obrnjen navzven, nogice in rokice pa v notranjost matere. Moja je na glavi in na stran iz moje leve proti desni. Včasih jo prav fašem že pod rebra.

Lepo se mejte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
8.3.2007 8:40:34   
melaverde
Dobro jutro !

Pošiljam vam šopek, ki diši po ljubezni, veselju, radosti in vedrini.
               user posted image Vesel 8. marec ženske !! user posted image

Drnula, iz tvojih ust v božja ušesa... kar se tiče velikosti otroka. Seveda se zavedam, da je to spet odvisno od primera do primera ker ta moja kolegica, ji je rodila fantka težkega 4550 g in dolgega 60 cm je visoka pičlih 165 cm in tudi dokaj suhcena. Sedaj ima fantek 7 mesecev in je prišla na 43 kg...čisto jo bo scucal user posted image .
V porodnišnici pa je bila pravo čudo ker spet tako velikih otrok niso vajeni.

Glede na to, da še potrebuješ previjalno mizo, pojdi pogledat v IZI mobili kjer imajo razprodajo. Tukaj v Kopru jih že ni več, v Ljubljani pa baje še...do sedaj so jo vsi zelo pohvalili (prijateljice ki previjajo otroke pri meni user posted image  ). Na internetni stranici piše da so od 24.000 sit (ja še sem tam) naprej.

Jaz sem tudi rekla, da bom začela prej z nakupi ampak sem tako zmedena user posted image . Sploh ne vem kakšno številko kupit, če kupim sedaj mi junija niti zamenjali ne bodo.... Malo sem gledala po BC in ali imajo plišaste pajacke - kar se mi zdi za junija adijo pamet ali pa že kanotjerce....V glavnem ne čakajte, da boste kaj dobile !! Moja sestra ni dobila še čisto nič takoj uporabnega, ali igrače ali pa obleke za 1 leto starega otroka....

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
8.3.2007 10:08:48   
Luckabucka
Dobro jutro punce,

tudi jaz vam želim vse lepo danes.user posted image user posted image

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
8.3.2007 10:47:20   
ronja
hehe, melaverde, res je, ljudje mislijo, da so strašno originalni, ko ti prinesejo obleke za 1 letnega otroka - poznam več takih, ki se hvalijo, kako ne bi novopečeni mamici nikoli dali oblek za novorojenčka, ker mamo teh baje itak že prevečuser posted image ... No, midva bova šla v šoping, ko se malo pozdravim;) Čeprav bi tiste previjalne mizice res rada pogledala že prej, ker kolikor te stvari trajajo zadnje čase, ne bi čakala na to, ker mi bojo že vse prej prodali...

Aja, ko smo ravno pri previjanju, včeraj sem malo brala te revije in našla reklamo za bombažne plenice: ali katera uporablja ali ima namen uporabljat bombažne plenice? Baje naj bi bile bolj prijazne otrokovi koži, pa seveda precej bolj ekološke in cenejše... Samo jih je pa treba prat, pa potem umazane domov nosit... Ne vem, jaz se še nisem odločila, rabim še kako mnenje...

Punce, veste, da sem včeraj ugotovila (ravno tako ob branju teh revij;), da SMO ŽE V 3. TRIMESEČJU - mislim VSE, TUDI JAZ! Sem mislila, da je to na enake dele razdeljeno, pa ni, od 24 tedna dalje si v 3. trimesečju...

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
8.3.2007 10:59:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: melaverde

obleke za 1 leto starega otroka....

Dokler je za 1 leto je OK, jaz sem dobila celo za 4 letauser posted image user posted image user posted image  Oziroma za 6 mesecev zimsko, ko ji sploh ne bo prav, ker je bilo poletjeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2031
8.3.2007 11:11:13   
ronja
hehe, anonimna, kaj češ, nekateri imajo pač en poseben čut, da se znajo tako krasno vživet v drugeuser posted image ... Saj nečejo nič slabega, samo naredijo pa včasih res štalo;) Na srečo si jaz s sorodniki (razen ožjimi) nisem preveč blizu, pa ni tak problemuser posted image , ne bojo nič dali in tako tudi ne bom mela problema stran dajatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
8.3.2007 11:52:25   
ŠpelaP
Sem se spomnila raznih daril, ki smo jih mi dobili ob rojstvu Timija. Ena so mi bila fajn , druga pa...user posted image  user posted image . Smotano mi je bilo dobiti dva paketa plenic za enkratno uporabo - ene so mu bile premajhne, zaradi drugih je pa dobil vneto ritko.
Potem mi tudi niso fajn darila, ki so lovilci prahu - plišaste igrače - po možnosti kaki ful veliki medvedi, ki so 2x večji od novorojenčka.
Najbolj blesavo darilo, ki mo ga dobili, je pa bil nek (madžarski) kompletek - bombažne hlačke, majčka, rokavičke, kapica - za katerega smo ugotovili, da je bil kompletek za igračko (plastičnega dojenčka)!user posted image user posted image Je ravno prav Baby bornu od nečakinje.
Pa še bi se našlo kaj "pametnega".
Ja, seveda ni manjkalo tudi oblačilc po velikosti ravno za obratni letni čas, kot so bila Timu prav (za poletje za starost 1 - 1,5 leta, on je pa bil star eno leto konec novembra).
O.k., pa saj vem, da so bila vsa darila dobronamerna in sem bila vesela vsakega, ki je nas obiskal in prišel pogledat, ampak nekaj daril je bilo pa res čisto mimo!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
8.3.2007 12:01:12   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vesel 8. marecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja vesel 8. marec tudi od mene.

Ronja pri meni pa piše, da smo v 3. trimesečju od 28. tedna dalje user posted image . Tako, da Jaz bom v soboto prešla v tretje trimesečje. Ne vem pa kaj je zdaj prav. Moja ali tvoja teorija user posted image user posted image . Najbrž kar obeuser posted image .
Ronja jaz si bom kupila 30 kom bombažnih plenic, koliko pa jih bom uporabljala bom videla potem. Če drugega ne bodo prav prišle za na ramo, ko kupček podira, pa za razne podloge.

Ja previjalne mizice pa tudi jaz nisem še kupila, bova še malo pogledala. Sem mislila, da bom šla včeraj z mami malo v shopping, pa sva letale po opravkih celo dopoldne in sem bila takooooo utrujena, da se mi je že kar mešalo. Ja zdaj pa je tempo res postal počasnejši user posted image .

Se grem učit.
Imejte se lepo

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2034
8.3.2007 12:17:55   
NRMM
Daaaaaaaaaan!

Najprej en lep DAN ŽENA vam želim,kljub dežju user posted image user posted image user posted image .

Ronja jaz bom imela vsaj prvih 12 tednov bombažne plenice Racman. Predvsem, ker ni potrebnega pri njih širokega povijanja za kolke. Enako sem tako uporabljala pri moji prvi nagajivki ampak mislim,da nekje do 3 meseca,potem pa sem jih zamenjala z navadnimi,kajti nekak se mi je zdelo,da moja pupa samo leži in nič drugega.Ker so te plenicke res velike in debele,se ni moglaz njimi obračati ipd.Ko smo pleničke menjali,je tudi njena motorika zaživela user posted image user posted image .Jah vse je za nekaj dobro in za drugo neuser posted image ,ampak je verjetno tudi odvisno od otroka do otroka. 
Sicer je prva zimska in je zraven pralnega stroja nonstop letel tudi sušilec,druga bo poletna,tako da je velika možnost,da bom racmanke uporabljala dalje,vsaj dokler bo možnost sušenja cot zunaj. Kar se tiče ugodnosti je tako,da je začetna investicija malo večja (pred 1,5 lete sem za 20 plenic-več jih niti ni potrebno,10 zavojov podlog in 3x neprepustne hlačke,4 x transportni žakeljček dala cca 80 jurjev).Sem pa bila z njimi zadovoljna,nikoli niso premočle,seveda zaradi neprepustnih hlačk,nikoli nismo imeli vnete ritke,pa še povijanje je enako kot pri pleničkah za enkratno uporabo.
Če se boš odločila za racmanke je najboljše,da greš kar na sedež podjetja,kjer ti bo gospa vse pokazala,razložila,so pa še tam ceneje kot v trgovinah. In gospa je fuuul prijazna res.Je en prijeten izlet,sicer mal daleč,ampak glede na to,da si iz Lj niti ni neke sile zate,jaz sem jih šla iskat iz Mb ampak se je cenovno vseeno splačalo.

Kar se tiče nošenja domov. Se dobijo zraven tudi žakeljčki za nošenje umazanih plenic,kateri ne prepuščajo nobenega smradu ali mokrote.

Lep dan še naprej in uživajte ter božajte svoje bavšije!

L.p.

< Sporočilo je popravil NRMM -- 8.3.2007 12:20:35 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
8.3.2007 12:54:51   
Drnula
He -he, se še jaz vštulim s svojo knjigo ... pri meni si v 3. trimesečju od 26 tedna dalje user posted image

Ronja - se strinjam glede ekološkega pogleda. Mislim, da bomo vseeno uporabljala "instant" plenice. Na začetku pa bomo itak za čez rabile še bombažne zaradi širokega povijanja. Pa tudi sicer so te bombažne plenice menda zakon za vse ostalo ... brisanje, bruhanje ... user posted image  Poznam enega očeta, ki je ugotovil, da je to najboljša cunja na svetu in jo rad ovije okrog glave, da mu vpija pot. Poleti jo ima skozi na glavi.

Melaverde - hvala, si bom pogledala previjalno v IZI mobil.

Zdaj pa grem na malico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
8.3.2007 13:37:33   
melaverde
ojla,

še jaz da dodam svojo...
Moja "družinska babica" mi pravi, da naj čas ki bi ga porabla za pranje in likanje plenic raje preživim zunaj z otrokom. res je ekološko ampak moker bombaž na koži ni prijeten (eni pravijo da so te plenice dobre za odvajanje od plenic user posted image ) in če ti redno otroka previjaš in mažeš ne bo dobil vnete ritke niti s pamperskami.
Tako da bom jaz ostala kar pri tistih za enkratno uporabo, pa še dobila sem že en paket....

Glede daril...ma če nekdo nima pojma kaj kupit, nima feelinga za otroke ali enostavno ne ve kaj, zakaj se tej ljudje ne odločija za darilni bon ?! Mogoče ni osebbno darilo ampak pri takih priložnostih kaj ni veliko lepše dobit eno pametno - didaktično igračko in zraven darilni bon s katerim si res kupiš tisto kar potrebuješ ?!

Še dobro da ne berem knjig o trimesečjih user posted image , verjetno ne bi več vedla kdaj imam rok. meni še mama dovolj bega glavo, ker računa nosečnost 9 mesecev in ne 40 tednov kot računajo zdravniki. Tudi včeraj je rekla, da po njeno bom rodila maja (moja mama zna eno več kot moj ginekolog ?!)

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
8.3.2007 13:48:27   
FLASK_A
NAJ VAM ZAŽELIM LEP DAN ŽENA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes sem bolj čemerna, vreme ni spodbudno, sanje so bile grozne.. Skratka, komaj čakam vikend, sonček in svojega user posted image , da mi dela malo družbe...

Našla sem en link, ki bi vas najbrž zanimal: http://www.bambino.si/?d=clanek&id=163

Pa še nosečnost po trimesečjih: http://www.bambino.si/?d=clanek&id=64 (3.trimesečje)

Lep pozdravček vsem!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

Neposredna povezava do sporočila: 2038
8.3.2007 13:58:03   
melaverde
punce,

tudi meni piše dobrodošla v tretjem trimesečju ! zraven pa tudi: zdaj gre zares user posted image
tale nosečniški koledar na RR je res super !!!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
8.3.2007 14:04:59   
Drnula
Melaverde -  se strinjam, ampak ti ljudje ponavadi ne vedo, da nimajo feelinga. Ali celo več, misiljo kako dobro izbrali user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2040
8.3.2007 14:54:00   
janapan
user posted image na šoli za starše ki sem jo obiskovala so te bombažne plenice ful odsvetovali češ da je še prav vsak dojenček dobil po teh plenicah plenični izpuščaj....ma kar neki. Ena moja znanka ima zelo dobre izkušnje z njimi. Mislim da če skrbiš za pogosto previjanje so oboje čisto ok.
Se pa strinjam da so raznorazne pamperske krive zato da so otroci dlje v plenicah. Včasih je blo treba plenice prat in otroci smo morali kmalu mami pomagat in začet lulat in kakat v kahlico da ni blo toliko dela sedaj pa so otroci v plenicah do 3 leta.
user posted image Ne bom se delala pametna ker ne vem kako bo z mojim malčkom, bomo videli sproti.

user posted image Glede daril je pa tako da žal sto ljuci sto čudi in pač eni nosijo v dar kar nekaj....se maš pa vsaj za kaj smejat.

user posted image Jaz sem včeraj prav po neumnosti kupila dva bodija (prva bodija) za našo štručko-ful lepa. In ko sem prišla domov sem ugotovila da imajo čez celo take majcene rožice, ki jih v trgovini nisem opazila, sta bila tako lično pospravljena v škatlici. Tako da če bo slučajno fantek bo moral pa rožice nosit  ; ). No pa še to sem ušpičila sem kupila številko od 50-56 kao za novorojenčka...kaj pa če bo en velik bumbar....

user posted image Pa še to vam povem...včeraj sem ful zapravla za cunje...kar vse kar sem si oblekla mi je bilo prav in sem pokupila pol trgovine ....kupla sem črne špichoze na tričetrt, ki sem jih iskala že dolgo časa in pol kar 2 tuniki ful lepi eno dolgo srajčko in eno majico. Hvalabogu da je letos taka ugodna moda za nas nosečnice. Vse je tako široko in raztegljivo. Jaz sem oblečena že za celo poletje ; )  jupi. pa še vse lahko uporabim za potem---če ne bom imela glih ogromnega trebuha in bom vse raztegnila.

user posted image Aja pa še trebuh...meni se je v dveh tednih po mojem podvojil...se sploh ne prepoznam več...pa še popek mi bo vsak čas izstopil ; )

vesel dan žena punce

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
8.3.2007 15:12:23   
FLASK_A
Jana, kje pa si nabavla user posted image  oblačila? Men je vse tko drago- Popek, la Vie. H&M pa v LJ še nimamo.. Bi pa fuuul rabla kake lepe majčke, ker mi je zdej že vse premajhno...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
8.3.2007 15:53:28   
janapan
Jaz še nobene stvari nisem kupila za nosečnice pa imam kar velik trebuh. Kot sem napisala nam je letos pisana moda na kožo, vse je ful barvito elastično in moderne so tunike. No včeraj sem nakupovala v lokalnem mercator centru in sicer špichoze in srajco sem kupila v modiani oboje skupaj je blo 40 eur, tunike pa sem kupila v trgovini clark, kar kupim tam sicer ni vrhunske kakovost , vse pa ponosim za eno al pa dve sezoni- no za tunike sem dala:prva 20 eur, druga 10 eur in majica 10 eur. meni so  ful všeč ker so ful modne.

Da se ne bom lagala kupla sem si troje nosečniških hlač dvojne v New Yorku , ko sem bla novembra na potovanju, na razprodaji za cca 15 dolarjev ene, ene pa sem si kupila v italiji v prenatalu spet na razprodajah in sem dala 13 eur.
Drugače pa oblečem še kar nekaj hlač od prej, tiste, ki imajo zelo nizek pas. V nosečniške trgovine drugače niti ne hodim ker mi je res ful predrago...tako ali tako vem da nosečniških stvari po porodu ne bom več nosila in se mi zdi brezveze zapravljat.

lp

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
8.3.2007 20:01:45   
Luckabucka
Ojla punce,

jaz sem bila pa danes v Lj, zato pa zdaj čepim v službi user posted image . V Kepici sem kupila eno rjavo krilo do kolen, majčk pa ni bilo ravno na izbiro, tako da mi bodo poslali eno naslednji teden po pošti. Imajo super hlačke in modrce in sem dopolnila zalogo, ker mi je ful pomembno, da se v spodnjem perilu dobro počutim. Sploh glede na to, da sem pri modrčkih pristala na 80 C, sem srečna, da moje "bogastvo" uspešno spravim v košarice in da me nič ne tišči. Trebuh imam že zdaj tak, kot da sem na poti v porodnišnico, kar najbrž pomeni, da bom junija rušila vse okrog sebe kot en kaj pa vem, tanker al pa rušilec user posted image . Ker za dojenčka razen košare za voziček nisem še ničesar kupila, sem si ful želela danes kaj lepega poiskat. Pogledala sem v Chicco na Wolfovi, pa sem na smrt razočarana, ker nimajo popolnoma nič za novorojenčke. Baje pride prva pošiljka naslednji teden, samo meni ne bo zneslo se vozit iz Mb v Lj gledat, če že kaj imajo.

Pleničke bomo uporabljali tiste za enkratno uporabo, ker je to naše četrto dete in že zdaj cele vikende perem. Sem ugotovila, da je res sreča, da imam same fante, ker pri štirih puncah bi po moje laufal pralni stroj cel teden, ne samo za vikend. Previjalno imamo iz Ikee in se je že prejšnjič super obnesla. Voziček smo pa tudi kupili za ta tretjega in sicer Quinny Freestyle Comfort in je čisto ok. Smo ful profitirali, ker sem se predolgo spravljala vse skupaj prodat, potem pa nas je četrti presenetil. Kupit pa mislim še košaro za spančkat, jih imajo na Ebayu ful lepe. To je pa odkrito povedano bolj moja želja še iz otroštva kot pa potreba, ker so itak pojstlce bolj praktične.

Ker ta mesec še ful delam, se bolj poredko javim, vas pa vseeno spremljam in sem vesela, ker vidim, da smo junijke ene take hepi nosečke. Lep večer vsem skupaj.user posted image user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
8.3.2007 20:06:00   
Luckabucka
Madonca, na tickerju mi piše, da sem noseča 33 tednov??? Ja pa ja. Bom popravila.

Neposredna povezava do sporočila: 2045
8.3.2007 20:38:01   
Drnula
Ja - sem videla , sem se že spraševala ... ta pa misli  prav do zadnjega delat user posted image user posted image
Meni tudi manjka kaka majčka. Vse bom pretegnila. Enos sem si kupila v H&M pa ima nekam preglobok izrez ali pa sem jaz prekratkauser posted image user posted image . Sicer mi nikakor ni nič všeč kar vidim v trgovinah, pa saj itak ni nič na izbiro. Mogoče skočim v trgovine kjer je bila janapan. Tako, da tiste ki jih imam pretegujem in vlečem čez trebuh.

Neposredna povezava do sporočila: 2046
8.3.2007 21:12:58   
FLASK_A
Oj, punce! Vam mal pišem, ker sem ful čudne volje... Hormoni al kva, res nevem, ampak me prou mori, sm ful tečkaste volje... No, sva se z mojim zmenla, da bi blo fajn, če bi bil dosegljiv na telefon- in case of emergency, če bom res nujno kej rabila. No in potem je bukselj že naslednji dan čez dan polnil telefon, in sem mogla klicat njegovga brata (samo zarad tega, da smo se v mestu sploh lahko dobil). In kako pol on pričakuje, da bom vedla, da mi bo na voljo ko ga bom najbolj rablauser posted image
No, danes si je kupil številko, ki jo poznam samo jaz- in pol pogoji: ja, jo bom nosil v torbi, če me na to ciro ne dobiš, probej na uno, bla bla bla, u glavnem se mi zdi čist nezanesljiv tale moj moški. Kako se kej moški pri porodu sploh obnesejo- eni pravjo, da je bolš, če je s tabo ženska mamica, ki že pozna te stvari. si ne predstavljam še mojga mirit, že tko bom najbrž sama čist zmozganauser posted image

Eh, sej me bo minil najbrž. A ve tudi kej več pričakujete od svojih user posted image - bodočih očkatov? A so vaši moški za vašo nosečnost in obdobje poroda kej zainteresirani? In če, na kašen način vam to pokažejo?

Drugač sem pa šla danes v Popek v Stari ljubljani, sem vidla da imajo popust (dan žena)- pa še novo kolekcijo. Sem kupila ful lepo zeleno oblekico, ki je lahko kot tunika, material pa je mečkanka, tko da mi bo tut po porodu prišla ful prav. Sem jo že oprala in komej čakam, da jo imam za venuser posted image  Trebušček v njej prav prikupno izgledauser posted image

Nič, lepo se imejte- pa držite pesti, da bo jutri sonček, da bo mal več pozitivne energije v zraku!!

PAPA!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
9.3.2007 10:14:11   
melaverde
Dober dan...mi imamo sonček !!!!

Drnula, sem vidla da si bla v H&M... kaj tudi na otroškem ???? že imajo spomladansko poletne kolekcije ????? Midva bi šla v soboto na izlet v Ljubljano ampak sem mi zdi brezveze če še nimajo novih kolekcij....

če lahko mi sporoči prosim user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
9.3.2007 10:27:24   
Kati81
Melaverde moja kolegica je bila dva dni nazaj v H&Mu in je rekla da je kolekcija full boga, da nimajo ne vem kaj, več izbire imajo baje v Zari, sam tam pa veliko za punčke in  malo manj za fantke.
Drugače sem jaz v Vipavski dolini, ker je tudi sonček samo zelo zelo piha.

Neposredna povezava do sporočila: 2049
9.3.2007 10:34:51   
N _ B
Ojla punce.

Kako ste danes? Tale sonček zunaj mi je kar polepšal dan. Še telefon vržem nekam, pa bo vse ok. Najbolje, da kar v wc in še vodo potegnem. user posted image user posted image user posted image  Se mal hecam. Tisto slabo počutje v torek me je malo streznilo (beri - ne povsem) in sem začela malo ignorirat telefon in mail. V torek zvečer me ja za piko na i še glava bolela kot slona, da sem vzela lekadol in šla ob osmih spat.

V sredo sem imela posvetovalnico. Glavobol je bil po vsej verjetnosti posledica povišanega pritiska, ker je bil še zjutraj kar malo visok 140/90. Hb je spet malenkost padel, tako, da smo sedaj že na 127 user posted image . Ko sem prišla v ordinacijo in sem g povedala dogodke zadnjega dne je pa začel samo pisat. Tako sem včeraj dopoldan preživela po laboratorijih: biokemija, jetrni testi, ščitnica, glikemija (sladkor, holesterol,...)... So me prešpikali do konca. Izvide dobim v ponedeljek. Zaradi pritiska imam preventivno sedaj dieto: nič slanega, nobenih salam, konzervirane hrane, ki vsebuje nitrate, čim manj kruha. Neomejeno lahko jem sadje in zelenjavo, čimveč riža, jogurte z manj maščobe, od mesa le belo meso brez kože in belo ribo po možnosti kuhano, ne pečeno - bljakuser posted image . Hrana naj bi bila razdeljena na 6 obrokov preko celega dneva. Po malo, tako da nikoli nimam občutka sitosti. Tiščanje v žlički je po vsej verjetnosti posledica pritiskanja maternice na želodec. To tiščanje imam sedaj preko celega dneva in občutek je ful zoprn. Res, kot bi se ti zataknil kos neprežvečene hrane in te tišči od žličke po požiralniku navzgor.

V četrtek imam UZ kontrole rasti. To bo že moj 5. UZ pri tem G:
1. 11. teden - potrditev nosečnosti in ploda v maternici
2. 13. teden - nuhalna svetlina (brez licence)
3. 23. teden - morfologija
4. 24. teden - ponovljena morfologija, ker v prvič ni mogel vse pregledat zaradi lege otroka
5. 28. teden - kontrola rasti

Sem ga vprašala koliko jih pripada nosečnici. Če nosečnost normalno poteka 3-4. V primeru pa, da se sumi na kakršne koli zaplete, ti pa nobeden ne more omejiti. Če bodo sedaj kakršna koli odstopanja v rasti, mi bodo verjetno delali pogosteje.

Zadnje njegovo vprašanje je pa potem bilo, koliko dejansko mirujem.....ampak PSIHIČNO (izogibanje stresu)...Ups..user posted image   Povedala sem mu za službo in je čisto pop...., kaj se gredo in naj se tudi jaz umirim in jih dam na stranski tir. Bolniško mi je sedaj dal do nastopa porodniške.

Način poroda: se ne obremenjujem in ne delam planov. PDP je  le na papirju, kdaj bom šla pa rodit in kako pa sam bog ve. Glede na mojo situacijo grem lahko že čez 14 dni, en mesec ali pa en teden po PDP. Na to ne morem nič vplivat. S tem kako bom rodila, se bom ukvarjala takrat, ko bom postavljena pred to dejstvo. Poznam kar nekaj punc, ki so delale plane, kako vse bodo rodile, čepe, v vodi,.....nazadnje so pa moža iz porodne napodile in rodile tako, kot absolutno niso planirale. Eno je, kaj bi rad, drugo pa kaj ti takrat ustreza.

Plenice: tiste za enkratno. Že tako imam čisto preveč cunj za prat in se ne bom še s tem ukvarjala. Grem raje ven in se posvetim otrokom ali naredim kaj zase. Vsekakor pa se tertra plenice rabijo. Jaz sem jih imela okoli 30 pa ni bilo nič preveč. Ene 3 na dan so šle za podiranje kupčka in bruhce, pa eno sem imela vedno v vozičku pod glavico, pa ena tukaj in ena tam in jih je hitro premalo.

Oprema: opremo imamo od prve. Le en nov komplet posteljnine bom kupila. Sta od prve kar precej preprana. Kaj novega pa tudi mora dobit.

Oblačila: v ponedeljek sem privlekla s podstrehe karton oblačil na katerem piše od 0 - 6 mesecev. Hudiča sem že pozabila, kako majhne so te cunjice.  Pri starejši sem kar nekaj oblačil za novorojenčka dobila na posodo in sem jih vrnila. Vse sem pregledala in naredila spisek, kaj moram dokupit. Verjetno še danes skočim v Avstrijo in nabavim. Mož je sicer malo pisano gledal, ampak ko je malo premislil, mi je dal prav. Sem se odločila, da bom v začetku aprila počasi začela prat. Ne bom ničesar prepustila naključju. Mož ima že tako preveč obveznosti v službi in naj nas karkoli prehiti, bom čisto zadovoljna, če bo zrihtal hčerko in ostale stvari. Ne bom mu še pranja in likanja na glavo obesila. Na drugega se pa tako in tako na žalost ne morem zanesti.
Še nasvet: če boste kupovale v Avstriji, pazite pri številkah. Sem ravno primerjala: 56 št. hlačk iz C&A ali H&M je večja od 62 št. od Clarja in podobnih.

Kozmetika: punce ne pretiravajte z nakupi kozmetike za novorojenčka. Iz lastnih izkušenj povem, da sem raznih mil in kremic zelo malo rabila na začetku. Prvi mesec smo jo kopali v kamilicah, da se koža lepo sčisti.
Od krem sem rabila:
- hladilno mazilo za ritko
- bepanthen mazilo (za eventuelno pordelo ritko, za prsne bradavice po dojenju)
- mandljevo olje
in nič drugega.
Šele kasneje smo začeli uporabljati milo, ampak ne tekoče. Priporočali so mi (takrat) trdo neutralno milo in še to le enkrat tedensko.

Ostalo:
- palčke za ušesa
- vata
- škarjice za nohte (zaobljena konica za dojenčke)
- krtačka za lase

Sem se razpisala spet. Čveka čvekasta. Zdaj grem pa nekaj pojest....hm...kateri obrok je že to danes? user posted image

Lep dan.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ste že kdaj...?
binyy

Ste že kdaj sexali v dvigalu?

da (4%)

ne (66%)

ne, ampak si želim (17%)

ne, najraj sem na postelji (12%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!