|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
13.3.2007 8:57:00   
ŠpelaP
Dobro jutro!
Da se še jaz malo javim! Smo v preteklih dneh imeli ful laufanje po raznih uradih. Najprej sva z možem naredila prepis moje (najine) kripe nanj, potem smo pa še včeraj s starši naredlili prepis njunega avta name. Naši bodo pač zdaj kupili nov avto in sva midva imela priložnost, da prideva do avta, z katerega veva vso njegovo "zgodovino". Sva končno prišla do avta, ki ni kripa in bo še vozil kar nekaj let.  Najino kripico (12let star tipo) pa bova furala, dokler bo šlo. S tipotom se bo vozil mož v službo v sosednji kraj. tako da, če mu kje cerkne, lahko še vedno pride peš domov tiste 3 km, saj je že zdaj večkrat šel peš, ko ni imel avta.
Včeraj smo tudi končno dobili posteljico, vendar je še nismo razpakirali. Čakamo, da bo najprej izdelana Timova postelja - v teh dneh.
Potem sem pa še nažicala očija, da me je peljal v Avstrijo (hvala bogu, da živim le 6 km stran in smo en,dva tri gor in nazaj) po "manjših nakupuih" v kraj tik za mejo. In moj mali nakup se je obrnil v malo večji nakup.
V trgovinah NKD in KiK sem kupila nekaj stvari za dojenčka (takih za vsak dan), po take "talpše" pa bom šla v Celovec.
Torej, kaj sem kupila (vse bombažno za poletje, nič pliša, ker to imam še od Tima):
komplet 4 slinčkov (na spodnji strani folija), komplet 2 podkap, 1 vrhnjo kapico, komplet 3 parov frotirastih zokenčkov, 1 jopico s kapuco, 1 hlačke na naramnice, 1 pajacek iz celega, 2 hlač do pasu, 2 pižamici iz celega na stopala, 7 bodijev (nekaj 56, nekaj 62), 5 majčk (56, 62). Za vse to sem plačala 74 EUR. Meni se ne zdi veliko!
Potem sem pa še Timu in nečakinji (za Veliko noč) kupila nekaj oblačil.
Tako, da sem včeraj opravila kar dober nakup, le oči je skoraj dobil živčnega v trgovini, me skoraj ni spravil ven.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 13.3.2007 9:00:46 >

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
13.3.2007 8:58:04   
Kati81
Janapan, se čisto strinjam s teboj glede hišne ureditve. Pri nas je isti problem, trenutno imava urejeno stanovanje v vrhnjem štuku hiše pri tastu in tašči, saj je super sam počasi ti začnejo nasedati že malenkosti. Tudi midva gradiva hišo in upam, da se bo situacija potem umirila, čeprav sedaj hiška mal čaka, da bom rodila in bomo potem spet malo bolj pospešili. Čeprav je moj tast tudi full pameten, da ne znamo nič naredit, da to mora bit tko kot pred 35 leti, ko je zidal on in tako dalje. Včasih sem se zato sekirala, sedaj pa skoz eno uho not skoz drugo ven. Je tko najbolje.

Kar se pa tiče velikosti dojenčkov je bil moj mož nekakšen rekorder pred 34 leti je bil velik 51 cm(kar ni tko veliko) težak pa 5100g, kot ena bunkica. Upam, da najin otročiček ne bo tak in se bo malo izenačilo z mano, ki sem bila 49cm in 2800g.

Pa lep sončen dan.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
13.3.2007 9:44:17   
zabica26
Pr nas nič novega.
Ugotavljam, da vse punce v moji okolici rojevajo pred rokom. Samo eno poznam, ki so ji po sedmih dneh sprožili porod. Sicer pa tri, pet tednov prej. To me je ponovno spodbudilo, da želim, da je maja pripravljena posteljica, previjalna in maxi cosi…ostalo bomo že. Oh, ja… Zdaj malo gledava sobice in ostale zadeve, ampak nisem pa še po nakupih. Kar se pa pleničk tiče, bom uporabljala pemperske. Ampak o kupovanju tega še nimam pojma, tako da…   Vreme nam je pa naklonjeno v teh dneh! Midva sva bila čez vikend pridna, veliko zunaj in veliko sva naredila. Zdaj pa je spet nori teden in služba. Ampak še malo pa bomo doma. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Dojenček me brca skoz bolj in bolj. Je prav fino čutiti, da je novo bitje v meni. Tako sem srečna! user posted image   Zdaj sem v pričakovanju pregleda, ki ga imam v naslednjem tednu. Dobim izvide za cukr, pa upam, da bom pred porodom deležna še kakšnega UZ. Ah ja… pa ne zaradi sebe, samo da mi povejo, da je vse ok.   Oh…tko bi skočila na eno na sončka. user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
13.3.2007 9:52:23   
Anonimen
Punce najprej hvala, ker ste se mi tako posvetile. V vsaki izmed vas najdem del svoje zgodbe. Ja drama pa se pri nas še kar nadaljuje user posted image .

Janapan vem, da naju lahko vržejo ven, še večji problem pa je ker ima mož sestree in te po smrti tasta in tašče lahko zahtevajo svoje deleže, čeprav sta že izplačane. In midva niti pod razno ne nameravava izplačevat kao njihovega deleža. Ma raje še svojga odstopiva in greva. Se nama pa enako vtikata v vsako stvar. Samo metlo primem pa me že vpraša kaj bom z njo. Poleg vsega imam rada čistočom ki pa je tu nitri pod razno ni, zato lahko samo drgnem in drgnem učinka pa itak ni, ker vse sproti namažejo. Sploh ne morete pričakovat take umazanije od ene ženske. Ma saj se res lahko razpišem za cel roman pa kaj bi pomagalo.
Tudi okolico imam rada urejeno in imam nek smisel za postavljanje stvari, ampak kaj, ko pa ne smeš tega, onega.

Melaverde vem, da je lahko reč ne se sekirat, ampak včasih vse pripelje do neke meje, ki pa je ne moreš prestopiti in tu nastane ta prekleti prepir. Midva se nočeva prepirat, ampak kaj ko pa TAŠČA samo išče kako bi nama zagrenila življenje. Res nikomur ne privoščim tega in z vsakim ki ima te probleme močno sočustvujem.
Kar se pa kg tiče sem pa jaz skoraj na istem +10 kg, ki se vlečejo že dva tedna, ampak bodo najbrž spet poskočili. Imam jutri tudi jaz pregled, pa bomo vidli kaj bo rekla glede kg. Ti pa tudi poročaj pa vso srečo user posted image .

Kati vidva si vsaj hišo zidata in vesta da bosta enkrat na svojem, midva pa sva si zastavila, da bova ostala tu a kaj ko gre pa vse narobe. Problem pa so še finance, saj sem sama še študentka in nimam še rednih dohodkov in zdaj bom v bistvu živela od pomoči user posted image . Saj, ko bodo dve plači bo drugače in tudi midva bova lahko kaj naredila, ampak zdaj sva pa res v čisti krizi- glede denarja in stanovanja.
Nekako se bo rešilo, kako pa žal ne vem. Smo pa vsi nekako nataknjeni, tako da se že od sobote obnašamo zadržano. Čakam pa da tašča plane v tisti svoj hinavsi jok in spet vse obrne sebi v prid. Tokrat pa ji ne bom tiho. Nama je res naredila tako štalo, naju hoče z vsemi skregat, ampak vam povem, da tokrat ji pa ne bo uspelo. Zdej jo mam pa res dost s temi obrazi - pred tabo tako za tabo drugače.

Moram pa rečt, da se moja zgodba s taščo ponavlja. Moja mami je imela take slabe izkušnje s taščo - grozno. Pa sem mislila, da bo pri meni drugače, pa se žal zgodba povalja, najbrž se tudi to podeduje.

Jaz se vam res opravičujem, ker vam težim s tem, ampak nekomu se moram izpovedat.

Pa lep sončen dan, jaz ga bom preživela kar za knjigami in računalnikom.

Neposredna povezava do sporočila: 2079
13.3.2007 10:20:11   
FLASK_A
Čao, punce!

Nogica, se strinjam s tabo, da smo ful občutljive v tejle naši nosečnosti.. Hormoni, pričakovanja, sploh pa ženski možgani- vse da svoj mali delež. Pa res bedno, kar se dogaja pri vas. Se strinjam z Jano- uredita si prepis al pa se res poskusta odselit. Ni se vredno tolk sekirat zarad nekih sorodnikov, ker ti lahko še možgani popokajo, spremenila pa nič ne boš (vsaj pri meni je tako). Spočij se, pejt na zrak, malo se posonči. Danes je res lepo- posveti si vsaj nekaj časa samo zase, stran od vseh in se napolni z energijo, ki jo tako rabiš.
Pa še študiraš- uf, res si pridna.. Sama ne bi mogla take živčne vojne pa fax pa mlada družinica. Drži se! user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa upam, da krči ne bojo več motili spanca! Fajn si podloži kako blazino med noge- meni pomaga (recimo user posted image )

Šola za starše (pri nama) pa bo popoldan, ob 18h. Trajala bo pa en teden (pomoje- tako kot prejšnji tečaj za zgodnjo nosečnost). Ja, to je ful super, ker moj dela in si ne more dopusta vzet.

Jana, ti pa kar arhitektka! In si kar lepo tiho! Mislim.... user posted image  No, jaz študiram arhitekturo drugačeuser posted image user posted image  Uf, tolk me zanima stvari glede tega.. Hm, na katerem seminarju pa si bila na faxu, če lahko vprašam? Pa upam, da uživaš v svojem poklicu! Jst sm se mal zafrknila, ker sem štipendistka pri firmi, ki ni tko dobra, kot sem mislila- pa kaj čmo. Bom že tistih par let potrpela- pol pa drugam ane.

Že od včeraj pa me noro muči zgagauser posted image  Kaj naredite ve? Mleko mi sploh ne pomaga...

Lep sončen dan še naprej, in pobožajte svoje velike trebuščke!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

Neposredna povezava do sporočila: 2080
13.3.2007 10:53:32   
Anonimen
Nikica ja saj maš prav, bom šla danes res malo na sončka, ker se nisem sposobna učit - moji možgančki so čisto drugje. Grem malo ven na en sprehod, pa do kolegice moram, ker kupujeva korita za rože (je že čas ja - a ni hito). Potem pa greva popoldne v nabavo, ker moram jutri pečt za mojga user posted image , ker ima v četrtek RD. Danes si bom pa res vzela čas zase in grem malo šetat okrog sosed in kolegic. To se pravi da grem peljat živčke na pašo user posted image  user posted image .
Full dobro, ker imate šolo popoldne, jaz pa še nič ne vem, bom jutri vprašala.
Za zgago pa lahko mirno vzameš rupurut. Sem to takoj na začetku user posted image vprašala, ker sem imela take hude probleme z želodcem in je rekla, da rupurut brez problema lahko vzamem. Moram pa rečt, da me je v celi user posted image zagrabilo mogoče tam ene petkrat, da je blo res hudo, drugače sem pa kar čudežno ozdravela s tem - namreč pred user posted image sem imela hude hude probleme.

Pejte ven na sončak ker je res lepo - no seveda tiste, ki ste doma, tiste ki pa delate pa naj vam čimprej  mine

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 2081
13.3.2007 11:29:29   
KT
nogica ne se dat, tašče pač morajo imet nek svoj prav. user posted image  V življenju svojega sina so izgubile vodilno vlogo (pa tudi, če je niso nikoli imele, imele pa so svoj občutek, da "vladajo"user posted image ). Sedaj pa ne, da bo sin imel še eno damo v svojem življenju, imel bo tudi malo pikico, ki mu bo "pojedla" vseh 24 ur dneva.
Pri tebi so vsaj njegove sestre še tu, jaz pa sem si "nakopala" sinčka edinčka - čista drama user posted image , ampak jaz se ne dam - vzamem jo kot del življenja mojega user posted image  za vse ostalo pa se sploh ne dam motit user posted image  in se je enostavno izogibam. Moram pa priznat, da sem se zaradi svoje tašče kar pošteno presekirala in lase pulila. user posted image  Povrh vsega pa še nisem take vrste človek, ki se prereka (včasih še mojega user posted image  spravim ob živce, ker se enostavno ne kregam, povzdignem glasu ali karkoli podobnega - ah, ampak to še ne pomeni, da notri me pa ne razjeda user posted image ).
Torej, pozitivne misli v glavo (moja mami pravi, da je vsaka stvar za nekaj dorbra - nisem vedno prepričana zakaj so določene stvari dobre, ampak ona že ve, aneuser posted image  - tko se zna tudi ta tvoja za kaj dobrega izkazat) do takrat pa - saj veš kak pravijo "hladno kot šricar" ji povej kar ji gre. Najboljša mama je tista mama, ki zna poskrbeti zase (še ena pametna od moje mame user posted image  - še to mi razloži zakaj mam tako neugodno taščo pa ji bom vse verjela user posted image ).

nikical za zgago pa raje rennie, ker pravjo, da ima rupurut preveč aluminija notri in se ne vem kje že vse nabira in pa neomejene količine donata, ki je odličen tudi za nočne akrobacije (beri:krče user posted image )

Pejmo ven sončice, komaj čakam, da bomo z vozički pohajkovale. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
13.3.2007 11:29:30   
zrak
Nogica.. tvoj ljubi gre na predavanje samo glede poroda... na druga ni potrebno da hodi... vsaj zdaj ko hodim jaz ni nobenega očka zraven, ... razen kot sem ti napisala na predavanju o porodu in takrat tudi dobi potrdilo, da je bil.. Na prvem predavanju pa dobiš seznam kdaj se vrstijo in kakšna vsebina... Naj ti povem moje:
06.3.  dihanje, splošno
07.3. zobozdravstvo
09.3. porod
13.3. poporodno obdobje , prehrana
16.3. nega otroka 1 del
20.3. nega otroka 2. del in čustvene spremembe
22.3. dojenje
02.4. ogled porodnišnice
10.4. predavanje od EA

Traja pa nekje urco in pol na dan  od 9.30. do (max) 11.00. Upam da sem kaj pomagala..

Drugo pa je vse ok...lepo sem imejte in uživajte v sončku, ker baje da ne bo za dolgo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
13.3.2007 12:02:24   
ronja
Evo, sem se zmenla z zdravnico: kri in voda boljšeuser posted image , celo Hb se mi je dvignil!!!! Baje bo Ronja zelo vesela tega, heheuser posted image Bronhitis je še vedno, ampak se bo pozdravil, dala mi je še pumpico zaradi bronhitisa in astme. Železo še vedno, magnezij seveda tudi, z antibiotiki sem pa zaključila, jupi!!!user posted image Ne smem kaj dosti vandrat okoli, baje moram samo sedet, ne ležat, ne sprehajat, samo sedet pri miru, ker se tako pljuča najmanj matrajo - to že vem... samo tako težko mi je bit pri miru. Potem pa naredim kosilo, pa sem že čisto hin in se zdim sama sebi prav smešna in trapasta in patetična...

Nikakor se ne morem navadit na to, da sem bolana in da enostavno NE MOREM vsega, kar bi rada... Čeprav imam čas, kar se mi zdi grozno, saj je to dobrina, ki mi je sicer najbolj primanjkuje...

punce, ki vam otrdeva trebušček, en magnesol ni dovolj, popit morate po 3 na dan!!!

nikica, za zgago pomaga Donat, če pa ta ni dovolj, pa Rupurut, ga smeš vzet, 100%!
nikica, ti bo hodila v Lj. v materinsko? Ali pa katera druga iz LJ? kam, v porodnišnico? in kdaj? če veš, kje in kdaj, bi bila vesela, če napišeš. Nekaj sem gledala, pa jim stran šola za starše na kcl ne dela.

popek mi še ni izstopil, hvala za tolažbo, jade, čeprav bi tudi kožo rajši spravila v normalno stanje po poroduuser posted image , ma bo pa vsaj popekuser posted image
zredila sem se za dobre 4 kile, ker sem pač prejšnji teden shujšala za kilo in pol, no, zdaj sem kilo že nazaj dobilauser posted image . Če me misli tista sestra spet grdo gledat, jo bom nekam poslala, vsi pravijo, da se razen v trebuh in joške nisem nikamor zredila, nosim še vedno iste hlače... Ne se sekirat punce, sestre vedno grdo gledajo, če je še meni rekla, da je šlo kar gor, pa sem se takrat zredila vsega skup za 3 kile in bila v 5. mesecu...user posted image
za celulitb ne vem, če sem ga kaj dobila, bi morala it pogledat, jaz pa špegu nisva lih ne vem kok pogosto skup... kake hude sile se mi zdi, da ni, samo ga že prej nisem kaj dosti mela, mogoče se je kaj vidlo, če sem rit skup stisnila, sicer pa ne.

Ampak prsi pa še kar rastejo, kaj vam tudi? A to misli kaj nehat??? Jaz mam zdaj še 80 E košarico (ker 75F pač nikjer ni) in mam že probleme dobit modrc... Bombažnega brez čipk pa sploh...
Včeraj, ko sem šla k zdravnici, sem si nazaj grede šla kupit modrc, ker me tista dva, ki sem jih kupila prej, že neznosno tiščita! Kako to hitro raste, ne moreš verjet! Kako je kaj pri vas? Sem si pa kupila še 2je spodnje hlačke, take nizke, da me ne bojo tiščale. NO, potem sva šla že iz trgovine, pa vidim še ene in sem si rekla, jih bom naslednjič vzela, pa jih je lubi kar takoj kupuuser posted image Ful fino, zdaj sem skoz prala, ker sem mela premalo gatuser posted image , ko mi pa tiste visoke boksarce niso več prav čez trebušček...

nikica, veš, da se bomo posvetile taki temi kot so naši srčkiuser posted image . Pa res včasih user posted image burno odreagirajo (pri sebi še nisem tega opazila, niti nihče drug ne)... Vem pa, da je to težje kot vsaka bolezen, da se sekiraš zaradi nečesa, pa čeprav je to lahko drugim čista banalnost.
ne vem, če si zlobna, jaz tudi nikoli ne bi mela mame zraven, rajši nikogar kot njo! Navsezadnje so same krive, ker za odnos otrok-mama, je pa vseeno mama bolj odgovrona, midve na svet gotovo nisva prišli z ne vem kakimi predsodki o svojih mamah - to, kaj si zdaj misliva o njiju, sta si sami skuhali, ker se pač učiva iz izkušenj, ne res? Saj nista slabi, ampak tak dobri, da bi ju meli na porodu, pa ipak neuser posted image
ma, nikica, ti si mi že prava gospodinja ratalauser posted image
Hihi, mene lubi maže zvečer s kremo (ga moram sicer spomnituser posted image ), pa se Ronja pri tem vedno zbudiuser posted image Sta prav luštna!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
13.3.2007 12:38:57   
FLASK_A
Oj! Spet jazuser posted image

No, za zgago bom probala najprej Donat, potem pa naprej. Tablete mi grejo težko po grlu (že v osnovi, zdej, ko sem noseča, pa sploh- kemikalij nekak ne maram)

Nogica, nasonči se!user posted image user posted image user posted image user posted image  Ja, tvoj dragi pa mora nujno samo na predavanja o porodu. Da dobi potrdilo, če ne ne more s tabo na porod. Jaz pa si vseeno želim, da bi šel z mano še na druga predavanja, upam, da bo tko. Vsak si kaj zapomni, nama bo sigurno obema lažje, če slišiva čim več informacij.
KT, tudi jaz komaj čakam, da bomo imele naše male sončke zunaj, ko je tako lepouser posted image  Naju že vidim, kako bova čakala očkata na travici pred hišouser posted image

Ronja, super, da ti gre na boljše- ampak zdaj pa strogo počivaj in sediuser posted image  Da se res pozdraviš tako kot je treba! Ja, v materinsko bom šla pa v LJ, pri svojem g sem dobila urnik. Začne se 2.4. ob 18.oo na Rudniku (ZD) , tečaj pa je brezplačen (kolikor jaz vemuser posted image ). Vprašaj za termin, pa če se lahko prijaviš: ZD VIČ 01/200 45 00 (reci za ginekološki oddelek pa te bo vezala). Moja g dela pop od 12.3o (tor/čet). No, že danes lahko pokličeš in vprašaš!
Ja, mame so pa res hudič. Zadnjič se je hvalila z mano ženi od bratranca- češ kolk sem pridna da telovadim- no in rezultat: zdej imam privesek za na telovadbouser posted image  BTW- men ne bi blo panike, sam njej telovadba pomeni sam tolk, da gre pač tja z mano (drugač se ji ne dauser posted image ) , men pa ful veliko in mi je brezveze, da ona pol tam gužvo dela ostalim, ki se žellimo razmigat. Eh, te mame.
Gospodinja? Hehe, ne to je samo sindrom urejanja gnezdecauser posted image  Ne skrbi, mu ne uideš- je pa noro naporenuser posted image user posted image  Tolk projektov morva še z mojim speljat pred rojstvom, da se mi kar rola. Še dobro, da hodi v službo. Mene žal niso hotli zdej obremenit pri tisti firmi, kjer mam štipendijo (češ, da naj se spočijem, bom že drugo leto nadoknadila)- mislim, kje pa naj dobim cekinčke za uredit domuser posted image

No, se opravičujem ker sem taka čveka user posted image  Grem spet ven- ko pa pregorim od sonca pridem pa nazaj vas prebrat..

Pozdravček!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
13.3.2007 12:50:09   
ronja
hihi, ne mi zamerit, ampak včasih mi je prav hecno, ko pravite, kako vas mečejo hormončki sem pa tja! user posted image S tem pa jaz nimam nobenih problemov... user posted image Taka sem kot vedno, precej stalna...
Nikoli se ne zjočemuser posted image , nič me tako ne razžalosti, na jok mi gre edino včasih ko se trudim ne bruhat user posted image (recimo včeraj, mi je ratalo, da nisem, sem pa mela cele solzne očiuser posted image ...) ali pa ko mi je od bolezni pri vseh luknjah vse ven teklo (nos, oči, bruhanje, driska,...)
Lepa in seksi ne vem, če se glih počutim, ker sem pač večinoma bolna in mi je to zadnja briga, če sem lepa pa seksi, heheuser posted image , dobra stran bolezniuser posted image , grda in zavaljena se pa tudi ne počutim, edino bolana... mogoče je bolezen kriva, da nimam psihičnih ups&downs.  V vsaki stvari je nekaj dobrega...

Čeprav, janapan, po moje tudi 7 kg ni preveč za te tedne, kar mirna pojdi na pregled, mislim, da ti nimajo kaj očitat!
Sicer živiva midva na dobrih 30 m2 in veva, da se ne bova nikamor selila, heheuser posted image
ja, meni se dogaja, da pozabim, da sem user posted image , sploh v kopalnici, ko ne morem več zapret vrat od sušilca, ker se zatakne ob moje prsi... Moram stopit na stran. Pa trebušček tudi, sem navajena pobirat stvari tako, da se sklonim, ne da počepnem (če ni nič težkega, seveda) in zdaj me vedno preseneti, ko se mi trebuh zabije v noge, če jih mam skup in potem mi seveda vedno rata slabo in si vsakič rečem, da naslednjič bom pa vedela, no, čez 5 min. pa isto, se počutim ko en degen!

MOji tašči bom pa naslednjič dala lupčka!user posted image ne, res je zlata, nič se ne vtika, kar se, je dobronamerno, recimo prinese mi sadje in peso za obkladke, ko sem bolana in podobno,... Res je, da kliče fanta vsak dan, ampak to je njun problem (edino, če ga ne dobi, postane še moj, ker kliče še meneuser posted image , ampak kaj češ, če jo skoz nekaj skrbi, tega itak ne bom mogla spremenit, čeprav mi je včasih žal, ne zaradi mene, ampak zaradi nje, da se sekira...) Nikakor nista ne tast ne tašča, ne mojadva kake ohre p*, ki bi nama težile, zakaj rabiva voziček in podobno!
Celo obratno: ko sva obnavljala stanovanje in sva šmirglala stare omare v kuhinji in ji barvala in probavala naredit spet uporabne, sta rekla, da naj si rajši kar vse skup novo kupiva, pa je. No, potem si sicer nisva (je bilo malo drago), ampak aparati so pa novi. Oče mi je dal mikrovalovko, pa tudi sicer je pomagal, onadva pa štedilnik in hladilnik. Moja dva sta nama dala stanovanje, njegov oče pa je veliko pomagal štemat in podobno pri obnovi.

nogica, oprosti, ampak jaz res ne razumem, zakaj se enostavno ne odselita?user posted image Zakaj bi umrla v bloku? user posted image Saj nas ogromno živi v blokih, pa ne umremo... Midva živiva na 38 m2 skupaj s user posted image in bova tu živela vsaj še kakih 10 let, ker prej gotovo ne bova zbrala za večje stanovanje. Torej bova imela tu računava vsaj 3 male otrokeuser posted image user posted image user posted image , ko bo pa starejši 10-12 let star, se bo pa verjetno treba preselit, takrat rabijo že otroci malo prostora zase... Ampak do takrat bo pa tole čisto dovolj... Vse zidate neke hiše blizu tastov in tašč, potem se pa sekirate, ker odnosi niso v redu - kaj ni boljše, da ste vsak na svojem, pa čeprav na malem? Saj to udobje ni tako neznansko pomembna stvar v življenjuuser posted image , meni se zdijo odnosi veliko pomembnejši!user posted image

Rada mam svojo mami in svojo taščo, živela pa skup ne bi z nobeno (čeprav lažje s taščo). Se pa vsi strinjamo, da stari in mladi niso za skup in smo tako zelo srečni... prideta na obisk, prideva midva na obisk in je super!user posted image

Aja, krče  tudi jaz dobim kdaj v meča, vendar pa navadno user posted image tega ne ve, razen, če je buden in me lih gleda, takrat me včasih tudi zmasira:) Sva oba športnika in sva nekak navajena, da se te stvari zgodijo in nihče ne tuli zato, heheuser posted image Nogo si probam stegnit, če je pa krč že čisto zakrčen, pa probam to naredit z rokami. Prej ko slej itak mine. Če bi se jaz sredi noči zbudila in začela javkat, mislim, da bi šel kar rešilca klicat, ker ve, da bi v takem primeru bil definitivno potrebenuser posted image

nogica, jaz mam probleme  s sklanjanjem že od začetka, ker sklanjanje vedno sproži en krasen refleks bruhanjauser posted image Se pa ne morem navadit, da se ne bi več sklanjala... Ma saj nisem tako suhcena, taka sem kot sem bila prej, samo da mam trebuh in ogromne joške... Rit mam pa isto (zato mi pa nosečniške kavbojke dol lezejo in mi grejo na živce, da če kam grem, kjer vem, da bom hodila, grem rajši kar v svojih kavbojkah, ker hodit s hlačami med nogami mi je res mimo, nisem bila nikoli na to modo usekana, ko majo hlače tak, da jim pol riti ven gleda - niti mi ni lepo, predvsem mi pa ni praktično... Je pa lahko seksi, če ma fant nizke kavbojke, pa mu čisto mali rob boksarc ven gleda;)

vsekakor jaz mislim, da pejta v eno malo stanovanjce v najem, pa je! nimaš pojma, kako je fajn bit na svojem! Pa tut če so vsi, s katerimi živiš super, je najbolj super bit samo s svojim user posted image in user posted image in eventuelno še user posted image ! Itak, da majo oni drugačen okus in itak da ne pustijo, da bi delala po svoje, to je normalno, po moje, zato pa je boljše bit kak km pročuser posted image

Moja "svakinja", skratka od fantovega brata puca, ima po moje včasih kar malo poln kufer najine tašče, ker sta si pač zbrala stanovanje 1 ulico stran, se preselila ko sta dobila sineka (to je bilo jan) in predvsem, ker sta dokaj nesamostojna za najine pojme. Tašča jima pere, lika, prinaša stvari iz trgovine, jejo v glavnem pri njej (pri tašči)... Potem se pa čudita, da je veliko pri njima... Seveda je tašča čisto nora na vnuka in bi ga rada čim več videla, kar je po moje popolnoma normalno, seveda gre pa mladi mamici na živce, če je veliko tam...

Jaz bom tašči lepo dala svojega user posted image za kako urico, naj ga ma sama pri naju ali pri njih, to mi je čisto vseeno, saj ne stika, pa tudi jaz nimam kaj skrivat, pa šla plavat ali na klepet  na tortico ali s fantom v kino. Ne pa da se bojim, kaj pa kako, pa da sem ves čas zraven, to bi se mi res zmešalo. Ampak sta precej sama kriva... Je malo odvisno tudi od tega, kak si ti do njih, pa ne leti to na vas, ampak malo pa je...

Midva sva lepo na začetku postavila, da sva sama svoje gospodinjstvo, kuhala sva si itak že prej sama, prala sva sama, vse sama, razen ene stvari: dokler je fant delal v službi, kjer je non stop moral met srajco, je včasih res zlikala njegove srajce, ker si jih je res zelo želela, meni je bilo pa to prej odveč kot ne, fant je tudi rekel, da se rajši z mano stiska ta čas, ko bi likala in sem si rekla, pa zakaj bi se šla neke principe tu, pa bomo vsi manj zadovoljni, ampak to je bilo edino in še to redko.

Tako sta se  onadva navadila, da sva midva samostojna, jima pa popolnoma zaupava in sva jima recimo takoj dala ključ od stanovanja, medtem ko jima onadva še zdaj nista, kar je meni čisot aut! jaz sem zelo zaupljivo bitje in ključe od najinega stanovanja imajo vsi najini družinski člani, to je edino pametno, lahko se nama kaj zgodi, lahko je karkoli, pa na počitnicah, pa vse... Mislim, halo?user posted image Si ne predstavljam, da jima ne bi dala ključa...

Pa če si dosleden, se da vse zmenit, se mi zdi, če so ljudje kolikortoliko normalni,s eveda. Onadva pa enkrat jima je preveč obiskov, drugič pa hočeta met vse skuhano... Midva nisva taka, nikoli ne pričakujeva, da naju bo pri njima čakalo kosilo in tudi onadva ne pričakujeta več, da bova vsakič tam jedla. Jima je všeč, da prideva na obisk in sta videla, da ni treba, da zato tam jeva. Jaz rada kuham, fant rajši je tu, kjer si lahko vsakič zmišljujeva kaj bova (v okviru danih možnosti, sevedauser posted image ), ona pa pravi, da ji je všeč, da je ne skrbi, ker ve, da bo z nama vse v redu. In zdaj jima je čisto ok, če prideva samo na obisk. Sta naju vedno vesela in tudi obratno, kadar onadva prideta, sva ju midva vesela. Njegov oče vedno dobi sladoled in sploh rad prideuser posted image , ker pač vedno delam domače sladolede, heheuser posted image

Z ljudmi okoli sebe mam res srečo!user posted image user posted image vsi so ok, kateri niso, jih pa ne spustim več blizu. Ampak na srečo teh ni veliko in niso tako pomembni...Se pa tudi jaz trudim zato, da bi se meli radiuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
13.3.2007 13:14:18   
ronja
Aja, špela, čestitam za nov avto in za dober nakup!
zadnjič sem user posted image prebrala, kaj si ti kupila, N&B, pa se je začel smejat in je rekel, da ma ta tvoj bodoči dojenček že več samo novih cot kot midva vseh oba skup! Pa sploh ni daleč od resniceuser posted image Me kar malo skrbi, da ne bom podcenjevala tegale - koliko dojenček sploh rabi teh cot? midva namreč nimava prav dosti, vsak eno omaro, s perilom, puloverji, bundami, poletno in zimsko in za šport in skratka vsem vred...

Aja, tu okoli mene pa noben dojenček noče na svet, vse je treba nekak privlečt, vsi ful zabušavajo in se po 14 dni dlje lepo ujčkajo v maternicah! V petek je rodila sodelavka!

Aja, ko sva midva obnavljala, je tudi tast bil bolj na izi, on je malo bolj šlampast, jaz pa bolj picajzlasta, fant je razumljivo ravno nekje vmes, ampak potem sem stvari, ki sem jih hotela met na tak pa tak način, naredila sama, pa je. Ostale pa so lahko drugače, saj ni treba, da je vse po moje. Kadar kaj reče, da saj to je čisto ok kar tako, pa rečeva, da si želiva met tak, da mava svoje male kaprice ali kaj takega, se nasmejeva, pa mirna bosna. Se smeje tudi on, v smislu prav, če si četa delo nakopat, pa si naredita, kak vama paše:) Se da prav fino zmenituser posted image

Jaz se s svojo taščo nisem nikoli tepla za vodilno vlogo, pa tudi on ni nikoli bil mamin sinček, verjetno je to fora... Hecno, čeprav ju je mama kar razvajala in čeprav je mlajši, je veliko manj mamin sinček kot njegov stareši brat. Pravi, da tudi, če bi se zdaj razšla, ne bi šel nazaj domov živet in bi si hotel uredit svoje samostojno gospodinjstvo. Sem prav ponosna nanj. In potem ga tudi ona tako jemlje in ni problem.

KT, jaz sem g. v porodnišnici vprašala, ali rinne ali rupurut, pa je rekel rupurutuser posted image Sicer noben od teh ne gre v kri, tako da ni tableta v klasičnem smislu, zreagira že v želodcu in 100% ne škodi user posted image , tako da če ti donat ne bi pomagal, nikica, kar vzemi še tole. Meni navadno že donat pomaga, sem pa parkrat (2x) vzela rupurut, ker sem mela take driske, da si donata res nisem upala...

Aja, do pon. še ne smem v službo, potem grem spet k zdravnici, potem pa se bomo naprej menili...

nikica, kam hodiš na telovadbo? Saj zdaj mi ne bojo nič pustili, ampak naslednji teden pa mogoče že... hehe, sindrom gnezdenja bo moral počakat, da se sestavim. Potem pa moram naredit mozaik v kopalnici, zbit skupaj omarico v kuhinji, fant bo prestavil vse omare v taveliki sobi (imenujeva jo sobi od psa:), da bova naredila plac za posteljico in previlano mizico, ker to bo po novem otroška soba,... Tako da bi mi bilo na porodniški dolgčas, se ne bojim, hehe, bom vse nadoknadila, brez skrbi!

Hehe, moja mami je pred nekaj tedni vsak dan omenila, da soseda prodaja stanovanje. Pa mi nikakor ni kapnilo, pa zakaj mi to non stop govori... Pa razlaga, kako je to fajn konec mesta, pa kako je vse blizu, pa vrtci, pa trgovine,... pa mi ni blo čist jasno, soseda je stara, nima otrok... potem mi kapne, pa sem ji rekla, če ona slučajno cilja na to, da bi ga midva kupila. Pa pravi, da seveda, da bi bilo to krasno. Sem jo na hitro odpikala, da sva tle čist zadovoljna in da itak nimava denarja za večje stanovanje. No, potem ni mela kaj, to ve, da ga nimava, pa tudi če bi ga mela, se ne bi šla preselit v sosednje stanovanje, v istem nadstropju, kot živi moja mami, no way!user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
13.3.2007 15:22:53   
FLASK_A
Oj!

Sem šla mal k majčicam pokukat, kaj kej počnejo. Z mezincem leve noge sem pač majčicauser posted image . In a ste vidle?! Nifra, ki ima PDP 1.5., je 8.3. rodila user posted image  z imenom Samouser posted image user posted image ! Oba sta vredu, on bo še v porodnišnici na opazovanju (ni v inkubatorju, samo na toplem pod svetlobo), ona je že doma. V glavnem, izteklo se je vreduuser posted image user posted image user posted image user posted image

Me je pa kar stisnilo- jaz nimam še nič pripravljeno za otročka, če me karkoli prehitiuser posted image  Nisem pristaš prehitrega urejanja vseh stvari, sem mislila aprila začet. No sej zdej ne bom planov spremenila, našega user posted image  bo pomoje še ven treba rinit, ko mu je v trebuščku tako všečuser posted image .
No, samo toliko. Grem spet ven se sončkatuser posted image  Res je čudovito zunaj!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
13.3.2007 15:38:39   
melaverde
Juhu,

evo me nazaj s pregleda in sem preživela. Sestra me je parkrat vprašala če se hecam ali je tehtnica res toliko pokazala, zmajala z glavo in sva šli naprej...Ma kaj naj nardim, hiram ?! Meni se res ne zdi da jem veliko...zjutraj pojem brioss in belo kavo, za malico jugurt pa sendvič (sir, poli salama, prsa od piščanca) in okoli 13h jabolko, pol doma pojeva okoli17h kosilo in zvečer dve pomaranči ali jogurt ali pa jabolko. Mislim da sem včasih veliko več jedla...pa nisem vzhajala kot kruh ?!
A, sem pogledala v materinsko: 14.11.06 = 54,7 kg
                                                  09.01.07= 58,8 kg
                                                  13.03.07= 65kg      Tega v glavnem v MK ne smete imet user posted image

Kot izgleda imamo vsi majhne, ali večje problemčke doma ali pri tašči. Ko pa tebe Ronja berem, se mi zdi da sem v filmu!!! Ma tudi jaz bi dala sina tašči za urico ali dve če bi bla sigurna, da mu ne bo pri 2-eh mesecih porivala jagode v usta user posted image , tudi ključ bi ji dala ampak ga je uporabljala skozi, na zvonec je čisto pozabila...da pa v svoji hiši ne moreš bit brez skrbi, ni šans !! Sem zaropotala tudi jaz. Mogoče je že res da nas mečejo hormoni, ampak en red in eno spoštovanje morata bit !!!
Seveda sem eno leto nazaj tudi jaz razmišljala o selitvi v mesto, magari v blok, samo da bom daleč od nje ampak očitno mi je ratalo tudi brez rega...zdaj moram potrkat da ne bo že ob 16:30 na vratih.

Meni je moj ginekolog Rupurut odsvetoval (nasploh mi odsvetuje vse kemikalije), mleko tudi ni v redu ker začasno pomiri ampak potem je baje huje. Meni pomaga samo Donat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
13.3.2007 21:53:00   
Drnula
Ronja lahko si malo razdeliva, ti meni malo tvojih prsi jaz tebi kje drugje kako kilo user posted image user posted image Jaz sem pri svoji revšni ostala, morda se pozna minimalno.

Tudi jaz bi bila vesela glede info glede šole za starše v LJ. Rodit mislim sicer v PO ampak delava oba v LJ in do 16. ure priti v PO je kriza. Če se spomnim jutri pokličem na KCL. Mogoče pokličem tudi na kontakt, ki ga dala nikical.

Nogica - nimam kaj reči... jaz vidim samo eno pametno rešitev... odselita se. Zelo težak korak, ampak jaz mislim da je največ vreden. Jaz tudi nisem nikoli v bloku živela. Razen zdaj od novega leta. Sigurno je tako za vas bolje, če ne bo skozi nekaj pokalo, te živciralo, težilo ... imeti svoj mir, svoje življenje ali bolje rečeno svojo svobodo.... je nekaj največ vrednega. Kaj pa si več želiš zase oz. za vse vas skupaj.
Midva oba navajena življena v hiši, ob gozdu, potoku ... sva zdaj v bloku. 47 m2 in imama popolnoma dovolj. Zaljubljena nisva v to stanovanje ampak sva skupaj, kmalu bomo trije in najbolj nam je pomembno da smo skupaj, da smo dobre volje in se imamo fajn in se odločamo in živimo svobodno. Sicer sva razmišjala o gradnji montažne hiške pa bolj švoh kaže user posted image user posted image Pa tudi računava na tri user posted image user posted image user posted image

Jaz na srečo nimam težav s krči ne z zgago (sploh ne vem kako to zgleda) imam pa drug zelooo moteč problem - mravljinčljeve roke user posted image . Npr zdajle ko to pišem mi čist mrtvijo. Kriza vam povem - ponoči se neprestano zbujam, v službi za računalnikom mi mrtvijo, pri kosilu ... šit je motečeuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
13.3.2007 22:49:34   
KT
No še par vrstic od mene ker jutri moram spet na tuje služit.
nikical a je tvoja g slučajno dr.Tadeja Štrumbelj? Veš kaj si me čist prestrašla s tole novico o Nifri in malem Samotu. Malo narobe sem napisala novica je super, da sta oba uredu ampak a že?user posted image user posted image user posted image  Jest še nič nimam, jest še nič ne znam - panika.....user posted image user posted image user posted image  To bo še pestro! Tudi jaz grem v šolo 2.4. pa se vidiva v ZD Rudnik, v KC pa pravijo aprilske user posted image , da je za znoret - so morali dodatne stole v sobo nosit, pa nič svežega zraka, v glavnem ni za iti tja, aja pa še dva termina imajo ob 16.00 in ob 18.00 pa taka gužva user posted image  

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
14.3.2007 9:55:14   
zrak
Mela..jaz in ti sva pa s kg nekako tam.. tudi jaz nbe jem veliko, sem se začela prav bremzat, vzečer ne jem skoraj nič.. pred nosečnostjo sem pa jedla kot volk,, ob vseh možnih urah, vse možne kalorije in maščobe.. zdaj pa tako.. in nikoli nisem imela problemov s težo vedno od 50 do max 52.. eko zdaj sem pa že na 63... seveda slečena user posted image , oblečena pa kar na 64 user posted image ... pa gin. ali sestra mi nikoli niso rekli, da je preveč... samo smejemo se, ker se izgovarjam na vodo user posted image user posted image ..
So rekli v materinski šoli toliko časa kot gor s kilogrami toliko časa tudi dol.. se pravi poleti ne bomo glih šlang.

vsem lp ,,,,,

Neposredna povezava do sporočila: 2092
14.3.2007 10:58:54   
zrak
še eno priporočilo iz materinske šole.. namesto da bi pile šumeče tablete, ker so polne kemikalijev, naj si kupimo melaso in dve žličke na dan je čisto dovolj (vsebuje pa magnezij, kalcij, železo... in vem kaj vse zdravega) Je naravni sladkor brez konzervansov ... in vseh kemikalijev... Lahko ga uporabite tudi kot nadomestilo za sladkor.. ker vemo vsi da je sladkor strup..

Kupite v trgovinah kjer imajo naravne stvari.... lp.

pa na zdravje naših user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
14.3.2007 11:06:55   
ronja
Punce, jaz sem danes tako laaaaaaaaaaaaaaačnaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Kadar nisem lih ful bolana, ratam tako lačna, da je za znoret! Saj sem vedno veliko jedla, pa ker sem veliko športala, ni bil problem s kilami. Zdaj pa nič ne smem, trenutno niti ne morem in me prav skrbi, kaj bo, ker ne morem ratat sita!

Evo, danes sem pojedla: 1 ogromno banano, 2 polnozrnata toasta z margarino in domačo marelično marmelado, 3 deci sveže stisnjenega pomarančnega soka in eno ogromno (pol litrsko) šalco bele kave, v katero sem sproti dosuvala corn flakes, ker bi mi sicer šlo vse čez... Trenutno jem hruško, pripravljeno mam še jabolko, ampak prav nič ne zgleda, da bi mi vse to bilo dovolj... Upam, da se to kdaj umiri, drugače lahko samo jem cel danuser posted image

Od včeraj na danes (pa včeraj še ni bil lačen dan, sem jedla samo zelenjavno juho in marelične cmoke, pa še te sem precej zbruhala) pa sem se zredila skoraj za 1 kilo!!! No, saj vem, da mi je že prej tako skakala teža - mislim odkar sem user posted image , prej ne, bognedaj;) ampak ko sem pa takole lačna, se pa tudi vprašam... Že zbudila sem se lačna in potem od lakote nisem mogla nazaj zaspat... Evo, tudi jabolka ni več...

Mene prezgodnji porod še ne skrbi, če bo en mesec prezgodaj, bo še vedno junija, heheuser posted image Tak da - jaz mam še čas! Bolj me skrbi, da ne bi ven hotela, tako kot vsi ostali dojenčki v moji okolici, ki jih je bilo treba na vse pretege prepričevat...

hihi, melaverde, ti pa zaupaš svoji tašči!user posted image No, jaz si mislim tak: ona je dva sina gor spravila, pa jima nič ne manjka, potem verjetno tut mojega otroka ne bo uspela zafurat v tistih dveh urahuser posted image Sploh pa: kdo sem jaz, da se bom delala pametno, o dojenčkih nimam pojma... če se mi bo kaj zdelo pomembno, jo bom pa prosila, če se lahko še ona tega drži. Sicer sem pa precej fleksibilno bitjeuser posted image Pri nas tak al tak precej bolj kompliciramo z user posted image kot drugod po svetu, pa tam tudi preživijo brez kakih hudih travm...

drnula, hvala za ponudbo, ampak sem zaenkrat kar zadovoljna z razporeditvijo kilogramovuser posted image , ti kar mej svojo ritko, bom že nekak nosla tele joške okoliuser posted image Ma, da vidiš prodajalke, kak me čukasto gledajo, ko rečem za to cifro... Se pa še kako strinjam s tabo, malo stanovanje - veliko svobode!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
14.3.2007 11:11:51   
Kati81
Evo za vse tiste,ki vas zanima šola za starše v KCL, se prične 2.4., začetek je vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 10.00, tečaji pa potekajo ob 16 ali 18.

Pred pričetkom se pa morate oglasiti f pritljičju nove porodnišnice od pon di čet med 8 in 15, v petek ali dan pred praznikom pa med 8 in 14 s kartico zz da dvignete nalepke.

Informacije na tel št 01 522 60 48

Upam, da sem vam kaj pomagala. LP K

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
14.3.2007 11:24:39   
dorina
Nogica, tudi jaz ti svetujem, da se odselita. Verjamem, da ti je težko, če že vso življenje živiš v hiši, navaditi se na blok. Ampak ima pa to tudi svoje prednosti. Jaz sicer nimam takih problemov, ker že od nekdaj živim v bloku, moj dragi pa je doma z dežele in so ga na začetku, ko sva se skupaj preselila v stanovanje, vsi spraševali, kako se je lahko navadil itd. Pa mu je v redu... Pravzaprav pravi, da se je kar razvadil tukaj v mestu... Pride iz službe domov (ima takšno službo, da je skozi na terenu, zunaj) in ima res čas zase, nič opravil okoli bajtice in tako naprej. Pač vse ima svoje prednosti in slabosti. Kakorkoli že, pa takšno življenje ni vredno tvojih živcev. Iz lastnih izkušenj vem, kako težavne so lahko tašče, ker je tudi moja user posted image . Je pa vseeno drugače, če takrat, enkrat na teden ali na 14 dni pač požreš njene komentarje in si misliš svoje, ker potem tako ali tako odideš v svoj zasebni raj, kjer si sam postavljaš pravila in krojiš svoje življenje. Če pa živiš skupaj je pa druga zgodba. Nikoli ne moreš povsem odklopiti. Ne vem, no. Dobro premislita, kaj bosta storila. Ker, ko pridejo otroci, se nesoglasja le še stopnjujejo...

Kakšna oblačilca pa kaj kupujete za junijske novorojenčke? Večinoma dolgi rokav, ali kako? Pri nas so v materinski šoli celo rekli, da naj bi jih v začetku oblačili v dvojne benkice??? Kaj pa če bo 30 stopinj? Tako da imam jaz zaenkrat le en bodi s kratkimi rokavi (no, nekaj jih bom še nabavila za vsak slučaj), ostalo vse dolgo.

Aja, pa za vzmetnico v posteljico. Kako se kaj obnese tista s kokosovim jedrom? Ali je boljša navadna? Če ima katera izkušnje...

Uživajte v današnjem sončku!!!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
14.3.2007 11:57:13   
melaverde
ciao punce,
sem se ravnokar vrnila iz malice...sem šla na sprehod po sončku user posted image

Ronja, moja tašča je spravla gor 4 otroke ampak mojega sigurno ne bo !! Res, zaupam ji ne nič ker sem jo že velikokrat dobila na laži in to taki brezvezni. Tudi z jagodami je bilo tako, sem jo vprašala kako to, da je nečak tako flekast in mi je odgovorila da je od vročine. Pol sem ji rekla da se mi zdi da od vročine dobijo pikice, izpuščajčke...ko je prišla svakinja (tista ki je babica) je spet naredila halo, da kakšen je nečak in kaj mu je dala jesti. Njen odgovor:tri jagode user posted image  In kako naj zaupam taki ženski, ki po 4-ih otrocih ne ve, da otroku ne smeš dati jagod pred enim letom ?????????????
Ali pa pri6-ih mesecih golaž ???? Sej otrok ga bo jedel, kaj pa njegova jetra, želodček ????
Joj, kakšna ratam ko govorim o njenih dogodivščinah.....

Zrak, kažeš že prve znake materinske šole v Izoli user posted image . Tudi moja sestra mi skozi govori o tej melasi, samo se bojim da če preveč poslušaš njene nasvete postaneš bolan ??????????????? Moja sestra je tudi prašek iskala naraven ?!

Ma jaz bi se tudi tolažila z vodo, kje pa je ta voda ??? Noge in roke mi ne zatekajo, ali se lahko zadržuje še kje drugje ??? Jaz iskreno upam, da bomo lih poleti že suhe...z vozički bomo delali km, veliko pile, jedle pa samo melono in lubenico user posted image . Jaz sem takoj za !!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
14.3.2007 12:02:07   
melaverde
Dorina, tudi na primorskem priporočajo vsaj na začetku dolg rokav, zato sem si jaz kupila en body z dolgimi (druge bom verjetno podedovala). Sem si pa pred dnevi kupila v okaidi bele hlačke in majko, pri katerih lagko skrajšaš rokave in hlačnice.
Tudi moja sestra je rodila prvo punčko 30. junija in je bila skozi v kratkih.
Meni ogromno ljudi svetuje da se otrok full hitreje pregreje kot podhladi zato naj otroka oblačim kot sebe ...nas pa baje čaka peklensko poletje ?!

lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 2098
14.3.2007 14:06:46   
zrak
obleči ko je toplo nasvet iz MŠ...nogavičke ali copatke mora imeti vedno gor, do prvega leta... se pravi naš bo zelo majčken poleti,... eno tanko majčico z dolgim rokavom in to je čisto dovolj,,, pa če bo bolj mrzlo se ga pokrije z dekico ali rjuhico..

iz porodnišnice.. mora imeti dolg rokav in dolge hlače ali pajac ali podobno in nogavičke ali copatke, in kapico.. tanko bomžast, ker na hodnikih v bolnicah vedno vleče zrak.. in v lupinici pokrit z tanko rjuhico..
Tako so rekli v MŠ... drugače pa je potrebno pazit, da nima mrzlih nogic, ker pomeni da ga zebe.. ne smemo gledat po sebi, ker user posted image  nima še take cirkulacije kot mi.. pa mi hodimo in se premikamo .. on pa leži.. in zato njega prej zebe kot nas... pa tudi skuhan ne sme biti.. to pa tudi vidimo,, če je ves rdeč v lička in ves moker po vratu.. mu je vroče.. malo opazujemo, pa vidimo...

Neposredna povezava do sporočila: 2099
14.3.2007 14:11:14   
zrak
mela .. ja v izoli te čisto zdrogirajo z zdravo hrano in vse te naravne reči.. ni slabo veš, tako vsaj zavestno vemo kaj dajemo nase in kaj jemo.. Saj ni potrebno da se tega striktno držimo, ampak vsaj kada je mogoče, namažimo se z zdravo kremo in pojejmo zdrav prigrizek , ki ni kemijsko obdelan..Res je, da moraš pazit , da ne prideš "bolan" od tegauser posted image .. sej boš videla, kako te bo prevzelo.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

stvari za v porodnišnico
s1o2

zdravo ... zanima me kaj ste vse uzele za v porodnišnico s seboj ?? hvala za odgovore

. (89%)

. (11%)

Število vseh glasov: 64

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!