|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
3.1.2008 9:43:43   
Estrella*
Špelin@: avto je gre na popravilo jutri. Dobila sem rabljen prednji odbijač, ki se trenutno barva pri ličarju. Če bo G.Ličar končal danes, avto dobim jutri zvečer, če pa ne...pa žal v ponedeljek.
V soboto ko se je to zgodilo sem imela v avtu tudi sinauser posted image . Imela sem srečo, da je bila hitrost minimalna in je šel samo odbijač, z nami pa je bilo vse OK.
 
Tale angel care me tako mika.... Kolikor se poznam, ga bom verjertno kupila. Pa ve?
 
Danes sem klicala v Postojno za 3D in user posted image  nič frej v feb in marcu!!!!!!! Sedaj se matram priklicat Dravlje in neuspešno.... Ima katera še kakšno idejo kam poklicati???

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:03:12   
Taula
Naval je ja. Mogoče Domažale?

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:16:43   
špelin@
Estrella*, tudi moj G user posted image user posted image  dela 3D UZ, je cenejši kot Dravlje - sem ga še v časih dobrega mišljenja priporočila prijateljici, ampak je bila zelo razočarana user posted image  No, zagotovo so nekatere tudi zadovoljne, ampak ga ne upam več priporočati. Jaz na 3D ne bom šla. Bom pač na morfologiji mojemu G plačala tistih 2,5 EUR za eno klasično UZ slikico user posted image  in bo to za spomin. Mogoče bo za dober denar celo posnel morfološki UZ na CD, bomo videli user posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:24:51   
Estrella*
No, Dravlje sem priklicala in pravi, da je še prezgodaj za naročanje, da naj pokličem v začetku 24t!Haloo?
Bom poskusila še Domžale.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:28:57   
Taula
Prezgodaj? Potem ko boš klicala, bodo imeli pa vse polno.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:45:13   
kodrana
jutro.

jaz sem imela tako grozne sanje ponoči, da sme se zbudila.
v sanjah.. namreč iz nožnice mi je prišel kar en kos nečesauser posted image . in potem sem izvedela, da ima naša bebica neko prirojeno napako in da moram na upn. jaz in moj sva tako jokala. jaz sem se od joka kar po tleh valjalauser posted image user posted image . ne vem ,kaj to pomeni, upam da nič slabega.
sicer pa je ponavadi pri meni, tako da, če imam dober občutek, je vedno nekaj narobe.. če pa je občutek slab, potem je vse ok. upam, da je res tako.
do morfologije je natanko 14dni.
evo, zdajle sme dobila eno brco..kar dveuser posted image .

zadnje čase me je skos nekaj strah in domišljija mi dela 100 na uro. vedno sanjam nekaj čudnega.

mi2 bova počakala do morfe, potem bova začela nabavljati za user posted image . imem kar nek občutek, da ni dobro prej kupovati.. da prinaša nesrečo-no, to je vsekakor vse v moji glavi.

na 3d ne vem, če se bom naročila. bova še videla. namreč so nama dinarčki še kako pomembni in se bova odločila naknadno.

a v teh nosečniških trgovinah so tudi razprodaje?






_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:52:28   
Katina
Taula, trebuh je trd ko kamen, nato popusti in spet otrdi. Včeraj me je bilo kar strah, bili smo na obisku in imeli smo obiske, pa sem sedela za mizo 2x po cca 3 ure in komaj čakala, da se grem lahko odpočiti. Ne samo, da mi je trebuh otrdeval, ampak me je bolelo oz. tiščalo vse. Ko sem vstala sem si ga kar podprla user posted image .
Smo že ugotavljale, da se zaradi službe ne smemo sekirat. Večini smo user posted image takoj odveč, žal. Če ti paše delati, delaj in se ne oziraj na druge.

Kodrana, to so sigurno brcike user posted image .  Za potovalno posteljico se pa strinjam s Estrello, tudi jaz jo imam še od user posted image , tudi Hauckovo in je bila zelo uporabna, ter čaka na novega člana. Kakšna dva meseca je pri 1,5 letih celo spala v njej, ko preden sva si med ločitvenim procesom uredili bolj primerno posteljo. Tudi mi bomo najprej uporabljali košaro od vozička, vendar je potovalna posteljica če se ne motim velika 70x120 in je še precej dolgo uporabna.

Skye: Kdaj si pa urediš to glede teh paketov...po porodu, ali prej
To si urediš maximalno 60 dni pred PDP na CSD. Pri svojem G dobiš neko potrdilo s katerim to urejaš.

TamaraJ, na porodniško greš lahko 28 dni prej (opcija je tudi 42 dni prej, vendar moraš vedeti, da je skupno trajanje porodniškega dopusta v vsakem primeru 105 dni). Ne vem sicer, če imaš res 31 dni letnega dopusta (se mi zdiš malo mlada in delodajalci navadno tudi niso tako radodarni). Pa še to, dnevi porodniške se štejejo kot koledarski dnevi, dnevi izkoriščanja LD pa kot delovni dnevi.

Aurora28, razprodaje se začnejo ravno 7.1.2008.

Špelin@ si me kar malo pomirila s tem dojenjem. Mene je tokrat prav strah, da z dojenjem ne bo nič. Prvič sem bila čisto neobremenjena, ker sem bila nepopisana knjiga. Že v porodnišnici so ji dodajali, ker se je drla cele noči (od lakote). Enkrat so jo tehtali s plenico, drugič brez in je hitro 10g razlike. Pa še pediatrinja me je prijela za prsi iz katerih se je pokazala dobesedno ena kapljica in rekla, da imam mleka dovolj. Jaz sem ji pa verjela kot da je bog. Sem si šla v porodnišnici iztisnit mleko in uspelo mi je nakapljati toliko mleka kot ga je za en cink v goveji juhi od maščobe. Trapa kakršna sem bila sem setro v prašala ali bo to za kaj dobro in mi je odgovorila "Ja, za pomit". Seveda sem naivnica mislila, da je smrtno resen stavek iz knjige, ki sem jo imela, kjer piše, da je vsaka kapljica materinega mleka dobrodošla. user posted image No, tako smo se matrali cca 2 meseca, kljub temu, da mi je patronažna sestra rekla, da naj to delam bolj zato, da jaz ne bom imela slabe vesti. Tudi, ko je bila pri 17 dneh v bolnici sem jo hodila "dojit" na 3 ure.  In če si tokrat kaj želim je ravno to, da bi lahko dojila, no tudi takrat sem si, le da nisem vedela da to ni samoumevno. Takrat se je ravno začel lov na čarovnice - beri na tiste, ki niso dojile češ, da smo drugorazredne matere. Upam, da mi je tokrat ta izkušnja naklonjena, da ne bom več dolgovezila s tem mojim komentarjem. Prosim, da tiste, ki se jim ne ljubi brati tole preskočite, je pa ta del moja ahilova peta, priznam.user posted image



Za pokušino vam pošiljam en primer seznama potrebščin 
(kopiran od: FEBRUAR 2008 – pina-1), se mi zdi kar dobro narejen (razen kombinezona, ki ga me maja ne bomo uporabljale, pa mogoče rokavičk, da se ne bi dojenček praskal). Fino bi bilo, da ga malo pokomentirate.

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA


Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 1kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir 80
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ, po potrebi
- hlačke za enkratno uporabo
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 3 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 2 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))






(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:53:21   
zalazoya
jutro

jaz sem pa dons na čajčku mi kar paše.

Kodrana jaz sem tud skoz prestrašena in mam tud včasih kakšne mučne sanje, ampak mislim, da je to normalno. Tko da čim prej pozabi na sanje in poboži buhija k tko fajn braca.

Tale blazinca se mi zdi super stvar in jo bomo kar nabavli, vidim pa da znajo biti teževe z velikostjo cunjic in kako veš katera vel. je primerna user posted image .

Midva z user posted image  (ma tud LD) pa letiva mal pogledat za stvari za stanovanje. Bomo malo preurejali. Me že tera, lep dan pa se javim kasneje.


(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
   RE: Majčice '08
3.1.2008 10:57:01   
Estrella*
Kodrana: sanje so sigurno pogojene s tvojo 100/h delujočo dnevno zaskrbljenostjo. Nosečnice smo skoraj vse take, da vedno razmišljamo kaj pa če je kaj narobe, kaj pa če... in to se odraža v naših sanjah.
Ti kar mirno počakaj do morfo, da boš videla svojo user posted image  in ti bo vsaj za kakšen teden lažje, potem pa zopet skrbi do naslednjega GPuser posted image
 
Drugače pa so razprodaje v vseh trgovinah- tudi nosečniških. Je pa res, da v baby centru moraš bit ta prvi dan, ker ta boljše stvari grejo hitro, pol pa ni več nobene izbireuser posted image  Ravno lani sem se zaj..., ker sem prišla šele 3 dan razprodaje in ostala skoraj praznih rok.
 
Taula:Samo upam, lahko, da me ni zafrknila.....žal se res tudi kaj takega lahko pripeti. Mi je rekla, da oni za tako daleč naprej ne naročajo, ker dela 3D več G in glede na obseg dela pokrpajo naknadno luknje z 3D preiskavo. Nuhalna ima prednost.
 
Da je pa Postojna zasedena me ne preseneča, saj je kar 60eu cenejša kot Domžale (to je 60% manj!!!)

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:11:13   
Estrella*
Katina: user posted image  za seznamček, si ga bom kar sprintala. Sem že mal pozabila kaj točno rabiš...saj veš dobrih 5 let je zamano...
Glede porodniške je res, da jo nastopiš 28 dni prej, mislim pa, da opcije 42 dni ni več na voljo.
Hauckova posteljca je res super uporabna stvar. Velika je 60x120. Jaz sem do 2 leta imela navadno posteljco, ki pa sem jo morala vrniti, zato sem kar v potovalno dala jogi  in jo je mali uporabljal do 4,5 leta. Če smo pa kam šli sem jo zložila in uporabila peno namesto jogija. Pa smo se izognili strošku dveh posteljc.
 
zalazoya: žal boš vedele šele po porodu kakšne velikosti cunjc boš potrebovala. Od 62 napre sigurno, manjše pa odvisno od velikosti user posted image  ob rojstvu. Drugače pa te številke predstavljjo dolžino oz. velikost user posted image . Če je otrok velik 60cm bo verjetno nosil 62 cunjce, pri 65 cm boš prešla na 68 št itd....
Prevelike pajacki niso problem, saj mu natakneš copatek pa se prekrije, samo da ni manjhenuser posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:13:02   
Taula
Koliko pa je v Dravljah? Služijo ko norci s temi pregledi. user posted image  Midva sva se odločila, da ne greva...bom raje kaj kupila za user posted image
Kodrana...take sanje so pogoste. Žal. Jih imam tudi jaz pogosto.

Razprodaje..jaz bom šla en dan kasneje pogledati. Če se mi bo dalo.

Katina super seznam.user posted image  Jaz pojma nimam, kako naj user posted image oblečem maja. Se bojim, da bo premalo oz. preveč oblečena.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:13:42   
Estrella*
Za seznamček bi dodala pri ODHODU IZ PORODNIŠNICE : dvojni kompletek. Kaj hitro se zgodi, da ga preoblečeš, mali pa se kot nalašč pobruha in ga je potebno ponovno preoblačit.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:20:12   
BOJANC
Čau souser posted image
Oglašam se vam po dolgem času. Med prazniki smo bili odsotni,amkak zdaj prihajamo na stari tir. Na pregledu je bilo vse ok,dete zelo živahno.Polni pričakovanja čakamo rezultate AC in upamo da bodo kmalu,čeprav moj g. pravi čim kasneje tem boljše. Tolažim se s tem, da če bi bilo kaj narobe biže poklicali.
Vsem skupaj želim srečno in polno otroškega joka novo leto 2008. LP

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:26:08   
narava
Dobr dan! A se me se spomnite? user posted image

No, pa mi je le uspelo! Prebiti se skozi linijo, namrec! Tolko ste napisale, da je res trajalo, da sem vse prebrala user posted image

Tole leto bo se boljse kot prejsnje, ce ne drugace pa zaradi user posted image  user posted image  

Najprej cestitke za vse uspehe, tako AC, M ali GP! Bravo! Sem nekje zasledila nekaj o Kahlo?! Pa ne da so se moje napovedi uresnicile in je Kahlo med septemberkami?!?! Ker ce je to tako, je to zares ODLICEN zacetek leta! Super, sem zelo vesela!!! user posted image

Moj dopust je zletel mimo (dobesedno):
Bili v Londonu - ful dobro, rahlo razocarana (prevelika pricakovanja?). Zivela tam - ne hvala - ne bi. Je lepo it, kak funt (al pa 100, ker so cene user posted image ) porabit - ok, zivljenje in kvaliteta zivljenja pa se ne morejo primerjati z naso tukaj.
Sicer smo  bili pri mozevi zlahti v kar bogatem in lepem predelu Londona (nama vsaj ni bilo treba placevati premozenja za luknje t.j. "hotele"), vendar se vedno: otroci se ne igrajo pred hisami (ker ni varno), ne hodijo recimo sami po ulici (recimo na vrh ulice v trgovino po liziko ipd, kot je to pri nas v navadi). Prometa ni, da bi se recimo bali, da bi ga/jo avto zbil. Enostavno, ni varno. Je tezko razumet, vendar tako je. In vidis toliko ljudi in si samo eden med mnogimi. Sedaj resnicno razumem obcutek osamljenosti, ki ga clovek (vecinoma samski) lahko ima v tako velikim mestu in med toliko guzvo. Res hudo.
Ampak, midva sva zares uzivala. Smo meli njegovga bratranca za vodica (kar je blo enkratno!), peljal res kamor sva hotla, najhitreje in najceneje. Res je, da sem ogromno prehodila (dejansko sem bila cel dan na nogah), vendar pa sem si zvecer oz. cez noc toliko opomogla, da ni bilo tezav. Sicer nisem pretiravala, sem bila kar pridna, sem se kar usedla, ce je bil prehud tempo user posted image  Ampak, ni bilo hudega.
Sicer se nisem vozila z unimi "tahudimi" napravami in avtocki v Piccadilly Circus-u (sem samo ZAVISTNOuser posted image  gledala, kako sta se moj in njegov bratranec drla gor in se vneto zaletavala z avti). Na London Eye smo sli z nekimi VIP kartami - t.j. nic placali, sli cez vrsto (cca 250 ljudi caka na vrstouser posted image , mi pa lepo mimo kot Victoria Beckhamuser posted image ) Palace, zgodovinske hise in ulice - vse videli. Na noviga lejta noc smo bili pridno doma in prek TV opazovali ognjemet z London Eye-a. A smo sli kmalu spat, ker sva ze 1. letela nazaj. Tako..

Vendar ... lepo se je vrniti domov. CEprav je Slovenija mala, je se vedno taaaako lepa. Tako cista, tako arhitekturno bogata (tam so VSE hise iste, mogoce pri kaksni barva odstopa), tako prijazna (pa ne mislim samo na ljudi, ampak na vse, splosno). V glavnem, lepo je okrog pohajat, se je pa dobr nazaj vrnit user posted image

Aja, vmes sem imela neke cudaske sanje (podobne kodraninim user posted image ), ki sem jih seveda pripisala psihozi in zaskrbljenosti. Jutri imam pregled, bomo videli kaj in kako je stanje. Kar se kil tice, se mi zdi, da sem se kako zrredila, ni pa hudega - z anglesko hrano je tezko pretiravat user posted image

Bom dala slikce not, ko bom utegnila.

P.S: Vem, da sem veliko napisala..ce kdo ne prebere, Aj dont majnd user posted image

lp,
n.

< Sporočilo je popravil narava -- 3.1.2008 11:30:38 >


_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:27:12   
kodrana
kar se tiče cunjic, se počutim kar malo izgubljene. se bojim,da bi preveč nakupila ali premalo. bo treba res po seznamu nakupovat.

hvala vam punce za tolažbo. rada bi,da bi bila morfo za nami, da bi začela že končno uživati v nosečnosti. sem skos nekaj na trnih..

BOJANC user posted image za pregled. držimo pesti še za AC, ki bo pokazal,da je vse ok.




_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu BOJANC)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
   RE: Majčice '08
3.1.2008 11:37:27   
sesil
evo mene z veselo novico. 1.1. zvečer sem nekaj čutila v trebuhu, ma nisem kaj preveč pozornosti posvečala, včeraj pa se je to 2x ponovilo in sem pogruntala, da bi ble pa to brceuser posted image . dočakala sem jih.

(odgovor članu BOJANC)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:21:00   
Katina
Kodrana, zgleda, da imamo vse občasno kakšne neprijetne sanje. K sreči se potem zbudimo in ugotovimo, da se nič takega ni zgodilo. Se pa popolnoma strinjam z Estrello, da bomo po MF kakšen teden v user posted image , potem pa bomo zašle na stara pota in komaj čakale naslednji pregleduser posted image .
Kar se tiče nakupov, ti priporočam raje manj kot več. Sedaj so trgovine na vsakem koraku in tudi delovni čas je ugoden, tako da lahko hitro dokupiš kaj kar rabiš.

Estrella, šla sem na spletno stran CSD Šiška, kjer so navodila o uveljavljanju porodniške na naslovu: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp
tu sicer nič ne piše o 42 dneh, če pa odpreš obrazec imaš možnost obkrožiti 42 dni.
Strinja se s tvojo idejo o dveh kompletkih, ker se res lahko zgodi, da bo malček prvi kompletek pobruhal.
Taula, do maja je še daleč. Najprej bomo videle kakšno vreme se am bo obetalo - včasih je maja že skoraj poletje, se zna pa zgodit tudi, da še maja sneži. Tako, da se boš o dejasnkih oblačilih lahko odločila tik pred zdajci.
BojanC, veš kolikokrat se spomnim nate! Jaz sem dobila pošto 19. dan po AC, tako da jo mogoče tudi ti prejmeš v petekuser posted image . Držim pesti.




narava
, super izlet! jaz sem bila pred časom že v Londonu, vendar si ga nisem ogledala tako kot bi želela, tako da je še na seznamu želja. Se pa strinjam, da živimo na enem izmed najlepših koškov pod soncem. Tega se zavedamo posebno še takrat, ko pridemo nazaj domov.
sesil, bravo za brcike. a ni to en božanski občutekuser posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:23:41   
Estrella*
Bravo za sesil user posted image . Malo kasneje , a še vedno krasen občutek, kajne?
Moj zvečer in ponoči divja, da je včasih na momente že kar nadleženuser posted image , čez dan pa je bolj umirjenuser posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:32:04   
Taula
Moj zvečer in ponoči divja, da je včasih na momente že kar nadležen , čez dan pa je bolj umirjen


Isto. Najraje brca ponoči. Upam da to ne pomeni, da bo nočna sovica.user posted image

Sesil čestitke.user posted image

BojanC upam da kmalu pride pošta z super novicami.user posted image user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:34:50   
kodrana
sesil user posted image za brcike.

jaz ne čutim divjanja v trebuhu, samo posamezne brce od časa do časa. jih pa čutim že vsak dan po nekajkrat. ponoči ne vem.. danes, ko sem se zbujala ponoči, nisem, nič čutila, da bi kaj brcalo.. upam,da to pomeni, da bo ponoči spal-a. ali pa ga/jo ne čutim še dovoljuser posted image .


_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:37:23   
sesil
hvala punce, ko sem se pritoževala da še nič ne čutim, mi je ena punca rekla, da so na koncu te brcike čisto nadležne in da včasih kar zaboli ko brcne npr tja med rebra.
no, zaenkrat uživam v nežnih brcikah. da bo le zmeraj tako lepo.
jaz bom pa v januarju začela z nakupi. upam da ne bankrotiram, bo pa veselje gledat in kupovat te majhne oblekce pa pripomočke.  

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
   RE: Majčice '08
3.1.2008 12:58:34   
aurora28
Katina hvala ti za super seznam, si ga bom sprintala in z njim šla v Baby Center. user posted image
Sesil superca za brcike, je fin občutek, kajne. user posted image user posted image user posted image user posted image

Kodrana in vse, ki bomo rodile našega prvega otročka, veste saj je razumljivo, da sploh ne vemo kako in kaj user posted image , ampak vse je enkrat prvič in ko bomo nosile drugega otročka, bomo že tolk spraktizirane, da bo teklo vse tekoče. user posted image user posted image user posted image Jaz sem se tudi obremenjevala s cunjicami za otročka, ampak sem se odločila, da si bom nekaj stvari kupila št. 56 in nekaj št. 62. user posted image

Midva sva bila prej v baby centru in sva naročila voziček Quinny Comfort barva sand in jew tolk šikan in praktičen, pa še lahko ga je voziti. Drug teden ga dobijo v trgovino in se bova tja zapeljala z avtom, da ga najprej probava spraviti v avto, ker je kar širok. V primerjavi z drugimi vojzi je dokaj ugoden in zelo praktičen, saj ima od Quinnijev edini ravno ležišče in nanj lahko tudi dava jajčko Maxi kosi, ki sva jo dobila od prijateljice. user posted image Glede razprodaj pa sva se zmenila, da glede na to, da v Baby centru dela bivša stanovalka, ki je z družino stanovala v najinem stanovanju (kasneje so se preselili v hišo) preden je moj mož kupil stanovanje in mi bo ona nekaj cotk v soboto zvečer nabrala skupaj vel. 56 in 62 in si jih bom jaz prišla v ponedeljek zjutraj izbrati. Dober to kajne, veze in poznanstva delujejo. user posted image user posted image user posted image

Pa še to vam moram povedati kaj sem jedla danes za kosilo: user posted image

- najprej kokošjo juhico
- nato piščančji polpet, kislo zelje in kruh
- na vse to pa sem pojedla še 2 kosa kruha namazana z evrokremom user posted image in zraven pila še mleko. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Matr mi seka, kaj vse lahko zmešam in še driske ne fašem user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
   RE: Majčice '08
3.1.2008 13:05:31   
Taula
Midva sva bila prej v baby centru in sva naročila voziček Quinny Comfort barva sand in jew tolk šikan in praktičen, pa še lahko ga je voziti. Drug teden ga dobijo v trgovino in se bova tja zapeljala z avtom, da ga najprej probava spraviti v avto, ker je kar širok


Jaz sem ga videla v BC v ponedeljek.  Očitno so ga prodali. Je pa res lepuser posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
   RE: Majčice '08
3.1.2008 13:53:40   
Estrella*
Kodrana in vse, ki bomo rodile našega prvega otročka, veste saj je razumljivo, da sploh ne vemo kako in kaj user posted image , ampak vse je enkrat prvič in ko bomo nosile drugega otročka, bomo že tolk spraktizirane, da bo teklo vse tekoče

Aurora: samo glej, da ne bo preveč razlike, ker potem boš na istem kot jaz, ki ugotavljam, da me je povozil časuser posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
   RE: Majčice '08
3.1.2008 13:55:25   
TamaraJ
Katina: Tisto sem bolj ''na uč'' računala. Imam 21 dni dopusta in se štejejo samo delovni dnevi, brez vikendov. Mislim, da marca pride 20 DD. Nekje 1.april je pa že skoraj realen. Če je PDP 28. maj in štartam porodniško 28 dni prej pride to 30. april. In še 21 dni dopusta (torej delovnih dni)... lahko rečem v službi adijo za eno leto torej 2. aprila. In če ne porabim niti dneva dopusta do takrat , sem s 1. aprilom že lahko doma. Al je mene mal matematika user posted image .

Čestitke vsem za brcikeuser posted image user posted image user posted image . Moj ima nekje na pol ure kakšno brciko. Včasih tako rahko, da jo skoraj ne zaznam. Včeraj zvečer je bila akcija: ''Dajmo našo mami v mehur''. Sem se kar pošteno zvila nekajkratuser posted image . Je pa res, da kakršnekoli že so te brcike, sem vsakič čist raznežena. Ti kar brcaj, sam da je vse OKuser posted image .

Glede 3D pa... sem se odločila, da ne grem. Imam pa pregled oz. morfologijo v ponedeljek.

Angelcare pa sem si pogledala in mislim, da ga bom predlagala za darilo. Ker imam res vse, kar potrebujem... bi bilo tole idealno. Pa naj dajo raje kakšen evrček na kupček in kupim nekaj večjega. Upam, da mi nihče ne podari cujnic, ker jih imam ogrooomno. Mi pa resno zmanjkuje cujn za Tima. Gre malo ven in je luknja na kolenihuser posted image . Dojenček mimogrede preraste stvari in ostanejo kot nove. Timi pa nekajkrat obleče in izgleda, kot da bi obleko nosili vsak trije pred njimuser posted image



_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?