panja
|
Pozdravček! Na kratko se javim, da povem, kako in kaj je pri nas šlo... V sredo, 24.09.2008 ob 03.30 sem se prebudila, ker mi je odtekla voda. Sva šla v Celje, odprta nisem bila še nič. Ob 6.00 sem dobila gel za odpiranje materničnega vratu in šla na oddelek. Do 17.00 se ni dogajalo nič pretresljivega, odprta za 1 cm. Tako dobila še en gel. Pol me je pa začel malo črvičit in ob 19.10 sem šla na pregled, odprta 2-3 cm, in so mi rekli naj grem nazaj na oddelek še za 1 uro hodit, da bo šlo hitrje in da naj pridem ob 20.10 nazaj v pordoni blok se pokazat, kako in kaj je. Popadki so bli iz minute v minuto hujši, zato so me pregledali kar na oddelku in je rekla zdarvnica, da bo treba it rodit, da ne manjka več dosti, so me naložili na voziček in odpeljali v porodno. Po telefonu sem, med potjo dol, poklicala atija, da naj čimprej pride, da gremo rodit. V porodno smo prispeli ob 20.20, ob 20.38 se je rodil Mai. Ati je vstopil v porodno ravno, ko je blo treba še zadnjič pritisnit in je mali pokukal na svet potem so mi ga pa položili na trebušček in smo se cartali. Ati pa potem še prerezal popkovino. Imel je 3.400 g in 50 cm. Obseg glavice 36. Osebje v porodnišnici je bilo zlo v redu. Babica Branka tudi. Prvi obisk v porodni smo imeli že zelo kmalu, saj je prišla na obisk Mai-jeva babica, ki je zaposlena v bolnišnici in ga je že starega komaj nekaj minut prav veselo cartala. Šivov ni blo dosti, me niso nič rezali- hvala bogu le trije šivčki in se že celijo. Ne bom rekla, da je bilo zelo prijetno, ker bi lagala. Bilo je ravno prav boleče, da sedaj z največjim veseljem rečem, da za tako lepo štručko kot jo imamo se je splačalo stisnit zobe. Vsem v pričakovanju veliko poguma - to je tisto kar najbolj šteje!!! Srečno vsem !
|