|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 127 [128] 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 14:52:43   
NaTaŠa*
čestitam pikica za pupiko. Evo še srčekgirll čakamo, pol se pa počas selimo na drugo temo, ane.

_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 15:04:32   
sinskaT
Ojla,

na hitrico po dolgem času glas od mene user posted image :
Še vedno sem brez neta, sicer preseljeni ampak zaenkrat še ne ustaljeni. Uf, je kar naporno takole z novorojenčkom - najlepši občutki in hkrati taka sprememba...se privajamo vsi3.

Porod bp, mala sončica je pidna lumpa user posted image .

Hvala Srečka za tako lepo pesmico za Hano, žal nimam časa, da bi šla brat za nazaj vendar imam filing, da ste vsi super - saj smo vendar aprilčice.

Če še katero čaka porod - SrEčNo!

Kmalu kaj več, do takrat vam želim obilo veselja z vašimi aprilčki!


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 15:40:19   
trnuljčica
Iskrene čestitke Pikici user posted image user posted image user posted image .

Glede kakanja je naša patronažna rekla, da če je zaprt daš sladkane mlačne kamilice. To si že naredila. Žal drugega nasveta nimam. Mogoče bi z njimi probala zjutraj pred prvim dojenjem oz dodatkom ( ne vem kaj je pri vas). Skratka pred hranjenjem.
Mi smo imeli obraten problem. Je bila pokakana vsaka plenica. Sedaj že drugi dan ni več čisto vsaka. Tako, da gre na boljše.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 16:15:52   
simvir
Ojla!

Kar ne najdem časa, da bi se javila. Ta teden je še očka doma, pa zunaj se dela, tako da bom drug teden vse nadoknadila ko bom sama domauser posted image .

Drugače smo ok, ponoči pridno spimo (že trkam na les, da se kaj ne spremeni) od cca 21h-22h pa do 8h-9h zjutraj, z hranjenjema okrog 2h in 5h+previjanjeuser posted image
Danes je bila zadnjič na obisku patronažna, nas je samo stehtala in smo v slabih treh tednih pridelali že dobre pol kileuser posted image , tako da ima že 4400g.

Čez dan odspi eno dolgo rundo, približno takrat kot tavečjiuser posted image , drugače pa dopoldne in popoldne spi včasih več drugič manj. Če je buden, bi on jedel kar na cca uro in pol (ali pa bi se malo crkljal), zato mi potem občasno tudi poliva.
Zvečer je pa podobno kot pri Jo@n - bi se kar precej časa crkljal pri mamici, ko ga odložim pa v jok. In se procedura večkrat ponovi.

Kupček podira kar redno in precej hitro, tako da s tem zaenkrat ni težav. Kakamo pa večinoma ko smo razviti na previjalni. Takrat vedno malo potelovadiva z nogicami, pa se fino sprdi in pokaka. Tako da zaenkrat nimamo težav s kakšnimi krčki (da bi tako le ostalo). 

Sveže sadje in zelenjava - pojem kakšno jabolko, banano, pa malo zelene solate. Trenutno je fino ker še ni kakšne velike sezonske izbire, tako da se lažje upiram skušnjavamuser posted image .

Plenice - mi imamo trenutno nemške Pamperske št. 2. So super, čeprav so na začetku ponoči večkrat premočile. Zdaj jih pa malo bolj zategnem kot prej (saj imajo elastične trakove) in je ponoči suh. Kasneje bomo verjetno sprobali še kakšne druge pleničke.

Čestitke pikici za user posted image  user posted image .
Srčekgirll se pa tudi še ni nič javila, tako da predvidevam da tudi ona že cartauser posted image .

Barby glede kakanja vem za to kar so ti že druge svetovale: zelo sladke kamilice, prezračen donat, termometer v hladilno mazilo in nato v ritko (pri našem prvem je le to vžgalo, samo je bil malo starejši), pa masaža trebuščka v smeri urinega kazalca. Večino si že sprobala, poskušaj še naprej, upam da boste imeli čimprej pokakano pleničko.

Tosja sem vesela da si se oglasila in sporočila veselo novičkuser posted image . Javi se še kajuser posted image .

No zdaj sem pa za vse nazaj nadoknadilauser posted image user posted image user posted image . Aja pa v albumu imam nekaj slikic.

Lp

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 20:03:21   
nana09
Pozdravček vsem!

Imamo precej zahtevno punco, zato ni kaj veliko časa za internet. Javljam samo, da smo zdravi, srečni in se veliko cartamo. Naša mala Zala je privekala na svet 4.4.2008, imela je 3810g in bila 52 cm velika. Sedaj smo že kar precej pridobili saj zalo radi papcamo user posted image

Iskrene čestitke vsem srečnim mamicam in velika dobrodošlica vsem aprilčkom in predvidenim aprilčkom na svet! Naj bodo zdravi in naj jim bo na tem svetu lepo! user posted image



(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 21:12:02   
Roberta69
Čestitke vsem novim mamicam!


Lepa posadka, upam, da se bo z noskom res vse uredilo user posted image .


Krista28, katero olje iz Dm-a imaš to? A za odrasle?


Ste mi pa čist slabo vest vzbudile, ker vidim, da svoje pikce kar veliko previjate tudi ponoči, če opazite da so pokakani. Jaz daleč od tega, da bi bila lena, samo so mi nekako svetovali, da ponoči ne, naš je pa itak vsakič, ko ga previjem pokakan. Me prov zanima, koliko se je požerušček spet zredil - patronažna pride v četrtek.

Sem pa danes ful vesela, ker nas je ena pediatrinja, ki ima koncesijo vzela user posted image .


Jaz sem pa glih zadnjič "hvalila" Pampers New Born in user posted image , zdaj je pa skoraj vsak dan moker user posted image

(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 21:29:17   
NaTaŠa*
Roberta nimaj nič slabe vesti zaradi previjanja ponoči tudi jaz naše ne previjam ponoči pa ni nič vneta. Prakticiram pa metodo iz bolnice da jo zrihtam za nočno spanje tam okoli 21-22h in do zjutraj nič. Zjutraj pa je plenica res polna do roba da jo prav z užitkom dol fliknem in našo pikico zjutraj ornk umijem in namažem s hladilno kremo. Ker so mi že v bolnici pa patronažna povedala da ponoči nič previjanja zato da otrok ve kdaj je noč in kdaj se spi.

Pri nas pa Nataška nekaj štrajka s hrano, sploh mi ni jasn kaj ji je. Še zadnjič mi je vsakič pojedla 120ml + dodatno, zdaj pa komaj 60-90ml poje. Me je kar strah da ne bo začela zgubljat na teži. Tako da je šel user posted image danes k prijateljem po vago in jo bom vagala zdaj ene 2-3 dni da vidim kaj se dogaja.

Pa še eno vprašanje: Tiste ki nedojite več po kolkem času ste dobile user posted image ? Pa a je bla prav močna da se je kr zlival al je bla čist normalna?

Srčekgirll upam da že carta.

NOČKO


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 8:17:48   
tasyo
Pozdravček!
Se na hitro javljam, dokler Lana še spi. Danes je moral oči namreč nujno v službo, pa sva sami... Bova videli, kako nama bo šlo.
Hja, se moram kar pridružit vsem, ki pravite, da vaši mali pikeci pridno lulajo in kakajo po previjalkah. Naša prav posebno uživa, ko je rita že čista in pripravljena za pleničko, da se še enkrat pokaka. Tako da mi nočnega previjanja še nismo ukinili. Sicer je pa pridna - tudi krčki so nekoliko boljše, zvečer jo sicer matra, ampak ne traja tako dolgo. Izgleda, da pomaga čajček.

Pikica - iskrene čestitke!user posted image user posted image  Pa si jo le dočakala, to vašo zamudnico...

Mi smo bili včeraj na izletu v novem mestu, ker sem morala do g, saj je bila moja rana čedalje slabša. Dobila antibiotik, en del mi je razprla in stisnila ven gnoj (bolelo ko hudič), zdaj pa upam, da bo boljše.

Mi smo ponoči kar pridni za spat, saj potegne nekje od 23h do 5h, potem pa tja do 8-9h. Potem pa je grozna lakota in ponavadi ne zaspi do dvanajstih in kar nekaj tečka. V ponedeljek je bila patronažna in je začela ful manj pridobivat, tako da smo morali uvest večerni dodatek, da se res napolni želodček. In zdaj je spet bolj zadovoljna. Je pa zanjo kar problem prešaltat iz dojke na flašo. Se mi zdi, da je ta aventov cucelj pretrd. user posted image Katere flaške pa uporabljate ve, ki dodajate? No ,ker je patronažno zelo bolel križ, se še nismo skopali in se bomo v petek - zdaj pa res že komaj čakam.

Danes je zunaj tak lep sonček, da upam, da jo bova lahko mahnili ven, na sprehod...

Aja, še tole - tiste ki ste imele sekcijo - a se vam še vedno pojavi nekoliko bolj sveža čišča? Sploh ne vem, če je to še normalno. Sem pričakovala, da bo prej vsega konec... Sicer pa imam kri v redu, tudi hemoglobina začuda dovolj, tako da ne vem, mogoče sem samo jaz tako smotana.

Zdaj pa šibam, Lana se prebuja. Uživajte! Tosja, ti se pa še kaj javi... Srčekgirl, zate pa upam, da tudi že cartaš...

Samo še tole, potem pa res neham - srečka, nisem se ti še uspela zahvalit za pesmico!!!!! Sva jo bila oba z očijem tako vesela in je že v laninem albumu. Evo, letim...

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 9:19:56   
katka28
No da se se jaz javim. Mi smo super vendar se mi pa vcasih dozdeva, da delam samo se za otroka ( pranje, likanje, hranjenje, previjanje, stiskanje mleka ) in dan mine.Prisli smo ze do pampers plenick stevilka 1, zbujamo in jemo se se vedno na 3 urce po 90ml na obrok, na sreco se imam dovolj mleka tako, da ju se dohajam brez dodatkov. Se pa morem pohvaliti, da sta nasa dva danes spala 5 ur ponoci sploh nisem mogla verjeti kaksno presenecenje. Oba sta ze cez 3kg tako, da sta sedaj ze prava velikana user posted image .

Nekje sem brala, da imajo otroci problem z zaprtostjo, nikakor nic sladkanega saj sladkor zapira. Meni so v bolnici rekli, da zlicka donata pomaga.

Mi imamo vse od Aventa, je pa res, da nam ze od vsega zacetka odgovarja aventov cucelj 3+ ostali se pri nas niso odnesli. Kako je prehod iz dojke na cucelj ti pa tezko svetujem saj mi se dojimo samo nemesti posladka.

Glede previjanja ga mi izvajamo samo, ce sta otroka pokakana drugace pa ne.


Cestitke vsem mamicam Aprilcicam ter njihovim soncom in hvala za kratkocasenje med nosecnostjo, ceprav je bila malo krajsa user posted image user posted image user posted image   pa opravicujem se, da ne najdem vec casa za klepet vendar kljub nezahtevnima otrokoma komaj najdem kaj prostega casa. user posted image


(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 9:53:04   
Ketrin
Dan!

No, mi smo spet nazaj v LJ.... user posted image Na morju je bilo super, Kaja je uživala, mami pa še bolj. user posted image Sicer je bil tale vikend še precej deloven, ampak prihajajo naši dnevi, ko bo vse tipitopi urejeno in bomo samo še uživali na ležalnikih in sprehodih.... user posted image user posted image user posted image

Nisem nič brala za nazaj.... nikakor ne najdem tolk časa....user posted image

Pikica čestitke za malčico...pa je le prišla....

Srčekgirl, madona še vedno ničuser posted image srečno ko boš, ali pa si že v P.... user posted image

Več ne bom komentirala, ker nisem čist na tekočem, sem pa zdaj spet on-line in se seveda pišemo kot po navadi....

Pa počasi bo že spet čas za kakšno vozičkanje, a? user posted image

Lep dan dekleta in preživite ga zunaj z vašimi malčki.... user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 10:14:38   
cofek
hello punce!

sem vas sicer zadnji mesec bolj ali manj spremljala (včasih res na hitrco, ker ste fuul čveke user posted image ), vendar se nisem nič javila...
no, tudi mi mamo aprilčico Nežo, ki nas je razveselila 22.4.
zdaj se počasi privajamo na nov ritem, ki se itak spreminja dnevno - upam da se kmalu ustali...

glede kakanja - se opravičujem, ker ne vem a tista, ki je postavila vprašanje doji al dodajauser posted image , sam dojeni otroci so lahko pokakani kar naprej, lahko pa tudi po teden do 14 dni ne kakajo in če ne opazite, da jih naprenja oz. zvija ni to nič narobe (pač vse kar pojejo porabijo za svoj razvoj). Sladkane kamilčke pa naj bi res pomagale (na srečo še nismo meli teh problemov, tko da ne morem govorit iz lastnih izkušenj, pač pa kar mi je povedala prijateljica) - sladkor pa je odvajalo, edino kar ni fajn je to da se otrok prehitro navadi nanj...
se pa spomnim, da je ena majčica mela te težave in ji je pediatrinja svetovala LCA jogurt (žličko namočiš vanj in daš samo obliznit user posted image ), sam ne vem a je bil otrok star en mesec al pa mogoče že štiri user posted image

tasyo - tudi jaz sem mela sekcijo - že drugič in se mi ponavlja isto kot prvič - ko že mislim, da je čišče že konec, se mi spet ulije, tko da mislim da je to kar normalno. moram se pa pohvalit, da sem tokrat veliko bolje kot prvič user posted image .Vidim pa da se ti rana tudi gnoji - upam, da ti bo atb prijel (a maš vročino tudi?).

lep dan, t

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 10:31:45   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Pa počasi bo že spet čas za kakšno vozičkanje, a? user posted image

Glede na vreme sem jaz ZA, lepi dnevi so pred nami, tako da komot ... predlagajte četrtek, petek ... ali drug teden.




_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 10:35:26   
JABOLKO3
Živijo!

Sploh nimam več nobenega cajta, da bi se bolj redno javljala! Ker ati koristi očetovski dopust, je kar naprej neka akcija - zunaj urejamo letno kuhinjo, pa včeraj smo začeli s fasado na prizidku, pa ta teden bomo še pred hišo položili robnike iz granitnih kock, pa rože sem včeraj do konca nabavila in posadila, potem jih je pa ati obesil na balkone..., sedaj imam malo miru, mali spi, ta večji je v šoli, ati in ta srednji nabavljata les in inox cevi za zunanja igrala, delavci pa pridejo šele popoldne. Me pa čaka en velik kup za zlikat, pa ga še malo ignoriram.
Jaz sem precej bolje, čeprav sem še vedno kar hitro utrujena, rana se mi je lepo zacelila, me pa brazgotina precej srbi in skeli, tako da si kar pridno mažem z bepantenom. Imam pa sedaj, ko sem več naokrog, nov problem - kaj oblečt. Sem prebrala, da ste ene že na prednosečniški kilaži - sploh nočem komentirat. Jaz sem sedaj na +5, pa to ni najhuje, problem je trebuh - imam vse tako raztegnjeno (skoraj 5-kilsko dete, jaz majhna, pa moja leta...), da gre res zelo počasi skupaj, poleg tega je pa trebuh še na pritisk precej boleč in ne prenesem, da me kaj stiska v pasu. Tako sem doma v trenirki, za ven pa oblečem kar nosečniške kavbojke in čez kakšno majčko ali tuniko. Upam, da bo kmalu bolje, ker sem kar malo slabe volje zaradi tega. Sicer pa - važno da sva z Juretom zdrava, ostalo bo pa že, a ne?
Jure se je včeraj prvič kopal, pa ni bil preveč zadovoljen, ker je pred tem tri ure spal in potem ga mi, grdi, zbudimo in namočimo v vodo, namoesto da bi mu dali za jest! Je ves čas nekaj godrnjal, ko smo ga oblačili, je bil pa že ogorčen jok, da je še potem na dojki vsake toliko zavzdihnil od vsega hudega. Se je pa v 12 dneh, kar sva doma, zredil za dobre pol kile.
Previjanje - jaz ga zvečer zadnjič previjem okrog 10h - pol 11h, potem pa do 6h - 7h zjutraj nič (le enkrat sem ga okrog 4h, ker je plenica premočila). Ponoči ne prižigam močnejše luči, le eno z zelo šibko svetlobo, pa nič se ne pogovarjam z njim, samo podojim ga, podreva kupček in nazaj v zibelko - v glavnem lepo sam zaspi, če pa kaj stoka, ga pa malo božam po hrbtu ali pa narahlo zibam in le če res zajoka, ga dvignem v naročje in potolažim. Čez dan spi v torbi od vozička na sedežni v dnevni sobi ali pa zunaj v vozičku, ob dnevni svetlobi in vsem hrupu, ki ga ustvarjata bratca, delavci... Moram pa priznati, da če mi zaspi med dojenjem in imam čas še malo posedeti, da ga včasih kar obdržim v naročju in uživam v sladkosti opazovanja spečega dojenčka - vem namreč, da so taki trenutki neprecenljivi, ker otročki vse prehitro zrastejo.

Za nazaj sem sicer prebrala, sem pa tudi pozabila, kaj vse je za komentirat, vsekakor pa -
ČESTITKE PIKICI, NANI IN COFEK za punce!
 
Tasyo - čišča zna menda pri CR trajat dalj časa, tudi če je bolj sveže krvava, je menda normalno. Jaz bom jutri 3 tedne po CR, pa še vedno vsake toliko bolj krvavo priteče, mi je pa g na pregledu v porodnišnici prejšnji teden rekla, da bo vse skupaj trajalo še kar nekaj časa. Pa upam, da se ti rana čimprej zaceli.
 
Pa lep dan vsem!
 
 
 

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 11:04:01   
SpeliG
No, pa se še jaz malo javim. Ko že mislim, da je z Martininim noskom bolje, se kakšno jutro spet zbudi s čist zamašenim. Imava v soboto prvo posvetovalnico in upam, da bo imela pediatrinja kakšno dobro idejo kako to premagat, ker se vleče že dva tedna in očitno ne bo minilo samo od sebe. Ker je dejansko otrok prehlajen, ima tudi vneto grlo. In je kar hudo, ko ugotavljaš kaj si naredil narobe..
Kot da to še ni zadost so jo začeli matrat krči. Mi jih imamo po skoraj vsakem obroku, niso pa hudi zaenkrat, se jo da hitro potolažit. Ravno zato zelo vztrajava pri podiranju kupčka, ki ga sicer skoraj vedno podre, ampak očitno ne zadost, da ima zrak v želodčku.
Zdaj sprobavamo različne kapljice, katere kaj uporabljate?
Ketrin, ti si omenila GAS BIMBI, ali se vam obnesejo?

Jaz sicer vglavnem dojim, dodajava pa ji Aptamil Comfort, ravno zaradi teh krčev ker naj bi jih blažil. Pa seveda ne pomaga.. Bo že minilo, sicer je krasna punčka, ZELO potrpežljiva in dobrovoljna.

Ena je spraševala katere flaške uporabljamo, pri nas imamo vse od Aventa pa ji ustreza tako da smo zadovoljni.

Punce, povejte iskreno, koliko ste pa kaj izčrpane? Jaz sem kar, čeprav me najbolj matra dejstvo, da nikakor ne moremo pozdravit tega nesrečnega prehlada in jo že tako dolgo gledam kako se muči, prav grozno. In vsako noč ko jo dajeva spat upam, da bo zjutraj bolje - pa ni... Se že sprašujem, če bi lahko bila kakšna alergija, imamo namreč kužka v stanovanju, res nevem.

No, lepo se imejte, uživajte v lepem dnevu!

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 11:11:57   
lepa posadka
APRILČICE 2008  
 

PDP 03.04.
- majazmaja:

PDP 04.04. 
- tz980 (28let): ŠEMPETER user posted image

PDP 10.04. 
- Barb77 (30let): LJ user posted image     

PDP 18.04.  
- darja33: CE user posted image

PDP 20.04.
- matejchykam (21let): user posted image
- čebelica27 (27let): IZOLA

PDP 22.04.
- leni5 (28let): IZOLA user posted image

PDP 23.04.
- mavo: CE 

PDP 25.04.
- Srčekgirll (24let): PO user posted image
- MARUŠKA28 (28let): user posted image

PDP 26.04.
- KatyMM:

PDP 29.04. 
- pikica030407 (25let): user posted image   


__________________________________________________

PRESREČNE MAMICE:

21.02.2008---->>>>

user posted image - Katka28 (22.4.2008): user posted image  user posted image  user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g


28.02.2008---->>>>

user posted image  - zolika (24.4.2008): user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm


15.03.2008---->>>> 

user posted image   - Maja24-2 (9.4.2008): user posted image user posted image Lan 3010g, 48 cm



20.03.2008---->>>> 
 
user posted image - Modrookica (2.4.2008): user posted image  user posted image    Luka 3130g, 50 cm  
 

23.03.2008---->>>>   

user posted image  - Aprilska34 (19.4.2008): user posted image   user posted image   Eva 2470g, 47 cm  
 

24.03.2008---->>>> 

user posted image  - Vijolica_23 (4.4.2008): user posted image  user posted image  Nataša 3550g, 53 cm

user posted image   - Barby78 (12.4.2008): user posted image  user posted image   Lia 3050g, 46 cm 

user posted image   - Sasy20 (14.4.2008): user posted image    user posted image   NIk 3510g, 52 cm 


01.04.2008---->>>> 

user posted image   - lepa posadka (1.4.2008): user posted image   user posted image   Tomaž 3600g, 51 cm  


02.04.2008---->>>> 

user posted image    - Ketrin (14.4.2008): user posted image   user posted image    Kaja 3210g, 51 cm  

user posted image   - Tanja555 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Neli 2660g, 46.5 cm  

user posted image    - tejč29 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Matija 3565g, 57 cm  

user posted image    - temistokleja (5.4.2008): user posted image     user posted image    Mina 3530g, 51 cm

04.04.2008---->>>> 

user posted image    - tosja (10.4.2008): user posted image   user posted image    ???

user posted image   - nana09 (11.4.2008): user posted image     user posted image    Zala, 3810g, 52 cm


06.04.2008---->>>> 

user posted image - Majček28 ( 8.4.2008): user posted image   user posted image    Brina 3300g, 51 cm  

user posted image - sončnica14: user posted image   user posted image   Jaka 4150g, 56 cm  


08.04.2008---->>>>  

user posted image  - NiLe (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Tia 3050g, 50 cm   


09.04.2008---->>>>   

user posted image  - Kekec in mojca ( 13.4.2008): user posted image   user posted image   Tine 3300g, 51 cm   


10.04.2008---->>>>   

user posted image  - novopecena (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Rene 3540g, 50 cm    
  
user posted image - Malamaja (11.4.2008):  user posted image    user posted image   Maja 3690g, 55 cm   


11.04.2008---->>>>   

user posted image - SpelliG (18.4.2008):   user posted image   user posted image   Martina 3650g, 53 cm     
 
user posted image - petty82 (10.4.2008):  user posted image   user posted image   Luka ? g, ? cm   
 
user posted image  - ppika (13.4.2008):  user posted image   user posted image    Gaja ?g, ? cm     



12.04.2008---->>>>   
 
user posted image - sky77 (14.4.2008):   user posted image    user posted image   Brina 3750g, 53 cm   


14.04.2008---->>>>     
   
   user posted image  - calena (14.4.2008):  user posted image   user posted image    Tosja 3280g, 50 cm      

 
15.04.2008---->>>>     

user posted image - scorpiogirll (24.4.2008):  user posted image   user posted image    Nal 2900g, 50 cm       

user posted image - resnično srečna (15.4.2008):   user posted image    user posted image    Iza 3150g, 53 cm 
 
user posted image  - Krista28 (17.4.2008):   user posted image    user posted image    Nadja 3550g, 52 cm 

user posted image   - Jazabel (7.4.2008):   user posted image    user posted image    Enja 4100g, 54 cm 

 
16.04.2008---->>>>       
  
user posted image  - Jo@n (22.4.2008): user posted image   user posted image    Jakob 3870g, 55 cm     
 
user posted image  - Katja271 (12.4.2008):  user posted image   user posted image    Nik 3600g, 53 cm    
 
user posted image  - trnuljčica (25.4.2008):  user posted image   user posted image    ? 2860g, 48 cm  

user posted image   - aprill (25.4.2008):  user posted image   user posted image    Klemen, 3800g, 53 cm


  

  17.04.2008---->>>>          


user posted image  - simvir (10.4.2008):  user posted image   user posted image     Tevž 3850g, 54 cm  

user posted image  - JABOLKO3 (17.4.2008): user posted image   user posted image      Jure 4750g, 58 cm  
 
user posted image   - minicca (24.4.2008): user posted image   user posted image      Matej, 3220g, 52 cm
 
user posted image   - Bubica 17 (25.4.2008): user posted image   user posted image      Anej, 3340g, 52 cm

user posted image   - Jelcy (14.4.2008): user posted image   user posted image      Patrik, 3670g, 52 cm

user posted image    - marsovka (08): user posted image     user posted image       Smilla, 3340g, 51 cm

19. 04.2008---->>>>           

user posted image  - big mamma (9.4.2008):  user posted image   user posted image    Jernej 4210g, 56 cm    

user posted image   - bela vrtnica (19.4.2008):  user posted image    user posted image    Zara 3620 g, 51 cm   

user posted image   - Malamalinca (23.4.2008):  user posted image    user posted image     Kaja, 3230g, 50 cm 

20.04.2008---->>>>             

user posted image   - Tejcha (15.4.2008):  user posted image    user posted image    Ajša 3470g, 52 cm      

21.04.2008---->>>>        
     
user posted image   - sirenetta (25.4.2008):  user posted image    user posted image     Mihael, 4020g, 56 cm 
 
 
user posted image   - Sandrin (26.4.2008): user posted image    user posted image     Blaž, 3395g, 50 cm 
 
22.04.2008---->>>>  
 
user posted image   - Tasyo (20.4.2008): user posted image      user posted image      Lana, 2980g, 50cm
 
user posted image   - Lubici (19.4.2008): user posted image        user posted image      Urs, 3370g, 52 cm
 
user posted image    - cofek (? 2008): user posted image     user posted image     Zala, ?g, ?cm



24.04.2008---->>>>   

  user posted image   - Roberta (18.4.2008): user posted image     user posted image      Liam, 3445g, 52 cm                               
           
25.04.2008---->>>>    

 user posted image     - u04111976 (14.4.2008): user posted image      user posted image      Tia 4060g, 53 cm                                

26.04.2008---->>>>    

user posted image   - SinskaT (25.4.2008): user posted image       user posted image     Hana 3260g, 51 cm                             
 
27.04.2008---->>>>    

user posted image    - Zokica (27.4.2008): user posted image         user posted image     Rene, 3730g, 52 cm                            


 
28.04.2008---->>>>     

 user posted image   - Shoo (21.4.2008): user posted image         user posted image     Roko 3530g, 51 cm                           

05.05.2008---->>>>     

user posted image    - pikica030407 (29.4.2008): user posted image    user posted image    Tia Zoja, 3850g, 50 cm                            


                                                        user posted image : user posted image                       
                                                        24 : 31

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 11:51:05   
lepa posadka
Da ne kopiram še enkrat seznama... stanje je sedaj: user posted image : user posted image                       
                                                                                    25 : 31

Sicer pa čestitke: nani, pikici in cofku za dekleta!!!
 
Pri nas je zadnje dva dni kar pestro. Nile...zadnjič sem govorila, da je piknik sicer bil naporen za prebavo... Nisem si mislila, da bomo čutili psoledice še dva dni???!!! Tako kar težko spimo čez dan v kosu dlje kot dve urici... Čeprav še vedno vleiko spi, samo mora bit mami vedno nekje blizu... tako, da so ti deževni dnevi kar pasali... Noči so sicer bp - začuda. Verjetno takrat bolj trdno spi. Še vedno se dojiva na 3-4 ure, ampak to je super.
Ja, ni kaj... bo treba še kar malo pazit. Pa tako me mikajo vse te prepolne mize :-((((
 
Podiranje kupčkov n-tič: NIsem si mislila, da bom pri četrtem začela komplicirat na to temo, pa očitno kar moram. Pri prvih si nisem dala rpeveč opraviti s tem. Ponoči pa sploh ne. No, zadnje dve noči sem Tomažu podirala kupčke...kar je bilo ene parkrat kar dolgotrajno, samo je spal in potem tudi mirno tiste tri ali štiri urice - vse do jutra, ker prej je bilo od petih, šestih, bolj stokanje na maminih prsih in goltanje in hkrati dremanje... Čestitam vsem, ki jim to uspe brez težav. Kakšen trik?
 
Violica - glede količine hrane... jaz sicer nisem hud ekspert glede količin itd, ker sem vedno samo dojila, tu pa nimaš pojma koliko in kdaj. Vendar - okoli 6.tedna imajo otroci poskok v rasti... od tam lahko povečana potreba po hrani (tistih 120ml). Morda se je tos edaj malce umirilo...pa je spet na manjših količinah? Ne vem... po mojem ni za skrbet. Pa vagica včasih samo s tira spravlja... Če se hranite po flaški itak veš koliko dobi Nataša hrane. Na kilaži pa itak vsak pridobiva po svoje...
 
Tasyo...super, da si se razpisala. Lepo, da uživate z Lano... ti pa le še malo počivaj. Upam, da natibiotik zagrabi in, da bo čim manj težav.
 
Katka...kar občudujem tvojo voljo in veselje. Čestitam za tvoja korenjaka...pa le tako naprej. Upam, da bo sčasoma več časa tudi za klepet z nami :-)))
 
Ketrin...tudi jaz sem za vozičkanje. Jutri bom dopoldan v LJ...oziroma okoli poldneva bom gotovo imela čas. Če le ne bo Tomaža tako črvičilo kot to dopoldne... No, saj...ga dam pa v štorkljo. Bi bilo prav fino se srečat z vami... Kakšen predlog za fajni špancir?
 
Jabolko...ne dvomim, da se ob takem tempu in aktivnostih tudi trebušček ne skrije v kratkem... Si pa pridna, ni kaj. Super, da je Jure tako miren dojenček... potem tudi človek hitreje pride spet k sebi.
 
Ob današnjem stokanju tamle v posteljici sem začela tudi sama razmišljat o kakšnih kapljicah proti krčkom... No, si grem raje hitro spet en čajček skuhat. Pa na zrak bo treba :-)
 
Lepo se imejte...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 13:18:21   
Krista28
Joj Nana09 iskrene čestitke. Sem šla zadnjič prav gledat če si rodila in kako je šlo, pa nisem nič našla. Sem prav vesela da si se nam oglasila in se nisi čisto umaknila. Ti se še kar kaj javi!

Simvir, luštno družinico imaš. Koliko je že Nejc star? A ni tud mal čez 2leti? A se je kaj ustrašil, ko je prišel k tebi na obisk? Kristjan je čist ven padu (jokal ko norc).

Roberta, jst ponoči nič ne previjam, samo okol 22h in 6h zjutraj, pa ima čisto lepo rito. Oljček ti bom pa poslikala, pa v album dala, prav?

Glede plenic je moja izkušnja taka, da pride obdobje, ko kake plenice premočijo oz. spustijo, tudi če so bile do takrat super. Ne vem, mogoče se bederca ali pa celotna velikost riti mal spremeni in potem nekje vmes ne pašejo....Mi smo pri tavečjem 2x za intermeco imeli Hoferjeve in Mullerjeve, ker so DMove premočile, pa so bile sicer super.

Tasyo, saj bo. Meni se rana lepo počasi zapira, pri antibiotikih pa pazi, da boš več jogurta pojedla (zaradi "dobrih" bakterij). Jst sm amoksiklave že pojedlauser posted image . Tud čišča mi na vsake toliko še priteče rdeča.

Kofetkanje....če bo drugi teden, sem jaz zraven, če me vzamete seveda.

ŠpeliG, kaj pa če bi uporabila ionizator in vlažilec. Mogoče je presuh zrakuser posted image

Mala kliče in to na ves glas,....čau









(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 14:09:20   
zokica
Pozdravljene!
No, jaz sem dodala slikice v album. Zdaj sva sama doma, ker srček dela, tako da jo bova mahnila na kratki sprehod, potem pa bova si privoščila popoldansko počivanje.
Kapljice proti krčem, pri nas priporočajo patronažne (smo blizu Avstrije), da se kapljice proti krčem kupijo v Avstriji, reče se jim ANTIFLACHEN in so iz zelišč ter takoj pomagajo. Jih je uporabljala moja sestra in so res takoj učinkovale.
Jaz se še glede hrane sploh nisem zorganizirala, ker sploh ne vem kaj naj jem, ker ne bi rada, da bi ga napenjalo. Tako se mi luštajo banane, pa ne upam, ker zapirajo. Nekak bo že sčasoma, da ne bom samo na vodiuser posted image
 
midva greva zdaj uživajte papa

_____________________________

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 14:17:16   
Roberta69
Kako pa veste, koliko popijejo vaši malčki in ali je sploh važno, če izgleda sit? Meni se naenkrat doji na eni dojki pa še ostane, ker na koncu še malce stiskam, da je potem bolj prazna. Imam ogromno mleka, ampak mi je patronažna svetovala, naj ne kupim pumpice, ker je potem prevelika stimulacija, pri naravnem sesanju naj bi se pa količina mleka znormalizirala in moram reči, da je vsak dan bolje, čeprav je tista dojka, ki ni na vrsti vedno malce trda.


Vozičkanje: se vam z veseljem pridružim (edino ju3 naju obišče patronažna - pa ne vem kdaj).  

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 14:27:55   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Kako pa veste, koliko popijejo vaši malčki in ali je sploh važno, če izgleda sit?


Otrok se stehta pred dojenjem in po dojenju razlika je kolicina, ki jo poje.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 14:51:31   
NiLe
Naša pupa ima danes spet spalni dan user posted image user posted image user posted image (zunaj je bila več kot 2h, pa popoldne gremo še enor rundo ven) zato imam malo več časa za RR user posted image . Vmes sem skočila še do Mullerja in nabavila pleničke, vato, kozmetiko... Jaz uporabljam Pamperske 2 za ponoči in Beauty baby 2 za čez dan. Zaenkrat brez problemov. Samo enkrat ji je nočna plenička "prebila", ker je nisem previla skoraj 10 ur ... jaz je ponoči ne previjam, razen če se proti jutru obilno pokaka. Ritko ima BP.

Roberta; tudi jaz ne vem, koliko količinsko poje moja pupa, ker nimam doma vage... ampak, če je dete zadovoljno in zdrži 3h brez hrane, potem poje dovolj. Jaz prav tako dojim vsak dojenje samo na eni dojki in se dojiva cca 15 min. Če te druga dojka, ki ni na vrsti, boli, si pa malo iztisni, da pritisk popusti.

Katka28; a veš, da sem te prav pogrešala! Lepo, da si se spet oglasila in verjamem, da imaš manj časa za net, saj imaš dva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tasyo; lepo, da si si vzela par minutk za nas. Ko smo bile še user posted image sem se prav veselila tvojih kavic user posted image . Naj se ti rana čim prej zaceli!

Sinska; fino te je brati ... naj vam čim prej zrihtajo net v novi hiški!

Simvir; vi se pa prov lepo rihtate. Pa fejst fantiča imaš!
Nana in cofek ... čestitke za vajini princeski user posted image user posted image user posted image . Nana, sploh zate sem vesela, ker vem, da si neizmerno srečna, da si dočakala svoj zakladek. Super!

Vozičkanje --- nekako smo zmenjene za jutri - četrtek, 8.5.2008. (Ketrin, Lepa posadka, Resnično srečna, Roberta ... in vse, ki imate voljo in čas ... pridite, da kakšno rečemo, popijemo kakšen čajček ali kavico in seveda naredimo kakšen giro po Tivoliju.

Lokacija: Tivoli - najbolje, da kar pri Čolnarni. Čas: tam nekje od 11h naprej. Se še 1x jutri dopoldne pofočkamo za čas, prav?








_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 15:27:36   
trnuljčica
Tasyo mi smo na začetku imeli probleme z dojenjem, saj ni zmogel vleč. So rekli, da mora dozoreti in zrasti. Tako da so ga v P hranili z adaptiranim. Spil je le 5 ml preko dojenja (tehtan pred in po v P). Sedaj je z dojenjem veliko bolše. Uporabljamo pa dodatek občasno. Imeli smo sprva Aventovo flaško, pa se ni obnesla. Že po flaški se je matral vlečt tudi po 45 min poleg tega je po hranjenju rabil še 45 min do 1 ure, da je izločil ves zrak. V P tega ni bilo. In sem menjala flaško za  Nukovo (kot v p), ki ima tudi odprtinico, da zrak sam uhaja ven. Tudi mleko se ne peni, ko vleče... Skratka težave so izginile. Na flaški je pisalo, da je proti kolikam.
Glede čišče po Cr sem že mislila, da jo bo konec, pa se je v pon pojavila, sicer malo vendar sveže rdeče obarvana kri. Tako je še zdaj. Sem že razmišljala, če ni menstruacija.
Tudi meni je rana začela nekaj secernirati. Pa je bilo prva dva tedna vse ok. Nato pa čuden občutek in sem šla gledati in ... Ni pa hudo za enkrat. Tako, da se nisem šla kazati v P, ne k svojemu dr. ali gin. Si naredim 2x dnevno toaleto rane z Betadinom (jod). Zaenkrat stanje miruje.
Glede krčev se v Avstriji dobijo zelo učinkovite kapljice. Kličejo se Lefaxin ali pa Antiflat. Sestava je enaka, le da za 100ml Antiflata daste  ca 8 evrov. Za 50 ml Lefaxina pa več (ca 10 evrov?). Jaz sem kupila Antiflat kapljice že v zadnjem mesecu nosečnosti. Vendar krčev še nimamo. Sicer jih mamice hvalijo.


Jabolko se bojim, da imam jaz enak problem kot ti. Med nosečnostjo nisem dobila nobene strije po trebuhu. Sedaj pa vsak dan gledam kdaj bo odvečna koža na trebuhu šla nazaj oz se zopet skrčila. Če si vtisnem trebuh je tako, kot bi bila vreča prevelika, spodaj pa le zrak. Očitno imam manj elastično kožo in gre počasneje skupaj. Imam občutek kot, da sem v 5 mesecu nosečnosti. Pa še trebušnih mišic, zaradi cr ne morem trenirati, da bi šlo hitreje nazaj. Sem nekje prebrala, da 3 mes naj ne bi izvajal neke telovadbe za trebuh, zaradi cr. Ne vem če drži, vendar si tako ne upam, zaradi rane ki je začela nekaj malega secernirati. Pa vem, da zaradi preveč obremenjevanja in dvigovanja. Sicer pa, če poskušam uvleči trebuh noter  gre le tisti del nad popkom, spodnji pa ne. Ja mišicese  bodo prvo morale zarasti, potem upam, da bo boljše.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 15:39:12   
Roberta69
Vozičkanje: kje boste pa parkirale, a v Tivoliju je ponavadi kaj prostora? Jaz pridem, če bomo s patronažno že opravili oz. bom magari tebe NiLe poklicala, da vidim, če ste še tam.

Velikost plenic: a je možno, da so mu Pampers New Born že premajhne, ker je zdaj pa vsak dan vsaj enkrat moker user posted image . Koliko tehta, ne vem, na zadnje, pred enim tednom, je tehtal 3550.

Jo@n, a se vama tudi na lupinici na tisti strani, ki ni ob sedežu varnostni pas tko čudno "uleže" v odprtino, da kar malce leze gor. Drugače sem pa jaz z vozičkom ful zadovoljna, čeprav še nimava ne vem kakšne kilometrine.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 16:04:25   
Jo@n
Pozdravljene,
našega user posted image  je pa včerjašnje kopanje tako utrudilo, da je spal celo popoldne in še pol večera. No, tudi noč ni bila slaba, smo spančkali od 23-5 in potem po dojenju še do 9h.user posted image

Danes se bomo kopali zvečer, me prav zanima, ali bo potem kaj manj težav z uspavanjem... in bosta imela mamica in očka malo časa zaseuser posted image

Jutri lepo vozičkajte, jaz imam randi pri frizerki, se je user posted image  prijazno ponudil, da popazi in porihta user posted image , dokler je še doma, mami pa se lahko skoči polepšat user posted image ...

Roberta, pojma nimam, bom preverila čez vikend, ko bomo spet v avtu in v lupinici, smo se do sedaj vozili le iz P, drugače pa je v pogonu trikolesnik...

Želim vam lep dan!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
7.5.2008 17:09:19   
kasso
na notranjkah sem videla svežo informacijo:
srčekgirl je rodila včeraj, 6.5. ob 18:42 fantka po imenu VID. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 127 [128] 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 127 [128] 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?