|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:31:59   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Gina


Niti ne vsiljuje verouka v šoli, kot predmet učnega načrta, ampak da šola samo omogoči prostor, kjer se bi ga izvajalo, ker so nekateri otroci precej oddaljeni.


Meni se to, da šola oddaja prostor cerkvi za njene dejavnosti, ne zdi nič spornega. A za jogo pa fuzbal pa lahko oddaja popoldne, pa sta ravno tako "ideologiji"user posted image user posted image ?


Ja, samo plac za jogo in fuzbal se zaračunava, ker se to šteje kot tržna dejavnost......

plac za verouk pa se ne zaračunava, ker "izjemoma lahko minister na predlog ravnatelja v prostorih šole izven pouka in izven časa delovanja šole dovoli verouk ali konfesionalni pouk religije, če v lokalni skupnosti za tako dejavnost ni drugih primernih prostorov."


Aja, to pa nisem vedela. Poznam primer, kjer je cerkev najela prostore. Ministra je seveda treba vprašat. Je pa res občina lastnik prostorov šole. Lahko se odloča sama, komu odda zastonj, pa komu zaračuna. Šola tu nima besede, če župan nekaj odloči po svoje, pa če določi minister tudi ne. Ne vem pa kako je pravnoformalno to urejeno, kdo mora zgotovit prostore za delovanje neke verske skupnosti. Po moje ne država, niti ne lokalna skupnost. Ker v tem primeru bi morali zagotoviti prostor vsem verskim skupnostim - in to zastonjuser posted image . Lahko se pa motim. Evo, bi pa rada vedela, naj me kdo pouči, ker me zanima.


To bi ti morala bolje vedeti.....a ne delaš ti v šolstvu.....?

Jaz sem samo prebrala nekaj pravilnikov in hišnih redov, ki veljajo po osnovnih šolah in iz tistega izhaja, da posojanje učilnic za potrebe verouka ni tržna dejavnost, kot je fuzbal, joga, aerobika.....

Ne vem no, kako je s prostori, glede na to, da sta država in cerkev z ustavo ločeni, ne vem zakaj bi država bila dolžna zagotavljati učilnice za izvajanje verouka vsaki posamezni verski skupnosti....in ker se vedno lahko kaj nepredvidenega zgodi.....se drastično poveča število mladih vernikov zaradi babybooma, versko učilnico zajame požar ali zalije voda...in v takih primerih lahko minister izjemoma odobri izvajanje verouka v prostorih šole....vendar tako si zgolj jaz to določilo o izjemni dovolitvi ministra za šolstvo razlagam.....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:35:38   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

..... Ravno tako ne hrvati, ali kdo drug, tako da če bi v hrvaški ambasadi ali zastopstvu ne vem česa njihovega visela hrvaška zastava medtem ko bi moji otroci imeli tam pouk, bi mi bilo čist ok. Ne vidim težave. ...


Popolnoma se strinjam! Mene ne moti da je v cerkci verski simbol, ce bo moj otrok tam imal pouk. Ne vidim tezave.
Tezavo vidim, ce bi hrvaska zastava vidsela v OS sred Ljubljane, ker nimamo nic proti hrvatom.

No, kaj pa če otrok v šoli pobarva eno božično slikico, kjer je angelček, tak otroški kot iz risanke gori narisan, a to vas moti, ker gre za simbol vere? Al pa če na božično novoletnem koncertu zapojejo odrasli Sveto noč? Meni je to vse ena in ista zadeva.


Tocno tako - tebi je to ista zadeva.

Zanimivo pa je, da nekatere nikoli nic ne moti, vsaj na papirju.




Ampak saj ne govorimo, da bi moral križ viseti v šoli vsepovprek. Jaz tega ne zagovarjam. Govrimo o izjemnih primerih, ko so na eni šoli imeli hudo pomanjkanje prostora in je lokalna skupnost našla edini možni prostor - gasilski dom. In tam so imeli križ gor že leta dolgo in ga niso hoteli sneti, ker jih menda ščiti ali kaj že, ne vem več točno štorije.

Pa tudi ne govorimo o tem, da bi morali simboli viset kar vsepovprek. Govorimo o izrednih primerih, ki nekatere ljudi tako zelo zmotijo, da vidijo že vsepovsod simbole in da bo to zdaj ratalo praksa al kaj, ne razumem v bistvu.

Pa še zdaj ne vem, ali vas moti, če otrok pobarva božično pobarvanko in jo prinese domov in zgoraj napisano - če kdo na šolskem koncertu zapoje Sveto noč? Res me zanima to, ker kadar na kakšni šoli do tega pride, se vsi bojijo, kaj bo, nekateri se jezijo, najbolj hudi verniki in hudi ateisti. Tisti vmes navadno ne vidijo strahu.

Mišek, zakaj ti je zanimivo, če koga te reči ne motijo, meni je to kvečjemu lepo, se mi zdi, da smo ljudje na splošno premalo strpni, preveč obsojamo vsepovprek vsakega in vsako stvar. A ti misliš, da sem samo na papirju strpna do ver al kako, al misliš da lažem vsakič sproti kar tako malo, ker se lahko posledično dajem v zobe tako ateistom kot vernikom, ker na nobeno "uradno" stran ne spadam?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:37:48   
LoCa
še to, zelo mi je smešno, kako govorimo o krščanskih vrednotah, na katerij temelji evropa. ok, sej nekako se strinjamo. ampak noben ne govori o tem, od kod pa te krščanske vrednote izhajajo. mislim, najbrž se niso začele z anno zero? najbrž niso vzniknile zaradi krščanstva, ampak zaradi bolj filozofskih razlogov, v smislu moralnih nazorov? če gledamo, da kao vse vere/verovanja/vrjetja stremijo praktično k enemu in istemu, mi tuki kršanstvo ne predstavlja nič posebnega....ima pa seveda vsak pravico biti kristjan, če mu to pomaga da izvleče iz sebe ajboljše, pol naj bo kristjan. al pa kaj drugega. samo to je čisto osebna stvar.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:37:49   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
Vidis, s tems e pa RKC ne strinja, ker RKC mora biti nad ostalimi verami v Slo, ker je najstevilcnejsa in ji zgodovinsko pripada posebno mesto. pa smo enakopravni, ne....

Aha, ji pripada ja. Med Drugimi je tudi tebe naučila govoriti Slovensko user posted image Si vesela? user posted image Naučila te je tudi ljubiti, biti ponosna slovenka in sprejeti osnove zdravega ćloveškega vedenja,ne?  Štala,ne? Adjo pamet!

G



Ma stala kak si se razhudil. Tolerantnosti (poleg ljubezni) te je zagotovo RKC naucila, stala, ne? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 19:38:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 19:38:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:41:14   
liliana
Mene verouk v šoli moti.....pač ne sodi v šolo po mojem mnenju...še posebno tam, kjer hodijo v šolo otroci različnih verskih skupnosti....

Sem pa zato, da bi vsaka šola imela izbirni predmet verstva in etika, kot obvezni predmet seveda ne more biti, ker so baje deca itak že precej obremenjena......ker učenje o vseh verstvih je precej drugačno o tistem, kar učijo pri "cerkvenem verouku" pa naj je takšen ali drugačen.....in neko splošno znanje tudi o drugih pripadnikih neke vere nam je vsem potrebno, ker smo vsi obremenjeni zgolj s tistim edinim ta pravim, kjer so nas krstili ali kako drugače sprejeli medse....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:42:18   
Gina
Lilijana, v bistvu poznam ogromno pravilnikov in zakonov, ki se nanašajo na šolstvo, tega kar pišeš, pa še nikdar nisem zasledila. Je pa možno, da sem kaj spregledala, ker v oddajanje prostorov se pa res nisem spuščala nikdar, me ni toliko zanimalo kot reči, ki se neposredno tičejo učiteljev. A mi lahko poveš, v katerem zakonu ali podzakonskem aktu si to prebrala? Vsaj približno? Hišni red je interna stvar šole in je podrejen vsemu ostalemu. A si mislila vzgojni načrt, kjer je tudi hišni red lahko notri - tudi ta je podrejen zakonom in podzakonskim aktom. Drugače se kot gotovo veš, pripravlja nova bela knjiga in kompletna zakonodaja na našem področju, tako da nič ne bo glih ostalo čisto tako, kot je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 19:45:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:46:31   
liliana
Evo, hišni red OŠ Bogojina.....prebrala sem pa še od dveh OŠ, ki sta bila praktično identična temu, vendar se ne spomnim več imena OŠ.....

http://www.osbogojina.si/Hini%20red/HI%C5%A0NI%20RED%20O%C5%A0%20Bogojina.pdf

4. UPORABA ŠOLSKEGA PROSTORA
4.1 Uporaba šolskega prostora
Šolski prostor se uporablja za izvajanje:
- vzgojno-izobraževalnih dejavnosti ucencev šole,
- drugih oblik vzgojno-izobraževalnih dejavnosti v organizaciji izvajalcev na podlagi sklenjene pogodbe,
- dejavnosti, ki jih s sklepom doloci ustanovitelj,
- oddajanja prostorov v najem (tržna dejavnost) v soglasju z ustanoviteljem.
Delovanje politicnih strank v šolskem prostoru ni dovoljeno.
Konfesionalna dejavnost v šoli ni dovoljena. Izjemoma lahko minister na predlog ravnatelja v prostorih šole izven pouka ali izven casa
delovanja šole dovoli verouk ali konfesionalni pouk religije, ce v lokalni skupnosti za tako dejavnost ni drugih primernih prostorov.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:46:37   
Colt
Mishek, ni tako hudo in tako slabo...na koncu koncev smo si enaki user posted image

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:48:23   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Mene verouk v šoli moti.....pač ne sodi v šolo po mojem mnenju...še posebno tam, kjer hodijo v šolo otroci različnih verskih skupnosti....
Sem pa zato, da bi vsaka šola imela izbirni predmet verstva in etika, kot obvezni predmet seveda ne more biti, ker so baje deca itak že precej obremenjena......ker učenje o vseh verstvih je precej drugačno o tistem, kar učijo pri "cerkvenem verouku" pa naj je takšen ali drugačen.....in neko splošno znanje tudi o drugih pripadnikih neke vere nam je vsem potrebno, ker smo vsi obremenjeni zgolj s tistim edinim ta pravim, kjer so nas krstili ali kako drugače sprejeli medse....



sicer se pa še nobeden ni vrnil, da bi povedal kako zgleda. Pa pustimo obsmrtna doživetja. Na nek način sem verna, čeprav ne pripadam verski skupnosti in najinih otrok ne bova vzgajala v vernike. Se bojo sami odločli v kaj in kdaj bojo verovali, ko bojo dovolj stari in bojo razmišljali z svojo glavo.

Ni problema, če je tričetrt naše vasi verne in njihovi otroci hodijo k verouku. Ne želim si ga pa v šoli. je pa tudi nekaj muslimanov, potemtakem bi tudi za njih moral obstajati poseben predmet. dvomim, da se pri verouku učijo o vseh verah enako, če je pa organiziran z katoliškim duhovnikom.

Da bi imeli predmet o verah, se mi tudi ne zdi pomembno. Mi se zdi dovolj, da se pač pri zgodovini ali pa pri kakem drugem predmetu omeni ljudstva, njihove nacijonalnosti, verske pripadnosti ki obstajajo. naprimer pri spoznavanju narave in družbe. To je za moje pojme čisto dovolj.



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:56:21   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

ne ve da je to tudi tista vzgojiteljica ki v Afriki dela po 16 ur, da bi pomagala k večji civiliziranosti populacije



user posted image user posted image user posted image

Raje ne bi komentirala, s človeškega in antropološkega in še kakšnega zornega kota je razporejanje ljudi po evolucijski lestvici čisto nesprejemljivo.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:59:02   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333


Colt - to, kako so otroci vzgojeni, nima neke strasne veze s cerkvijo, temvec predvsem tega, kake zglede imajo doma. sola ima seveda tu veliko vlogo, vendar bi v tem primeru tud tvoji otroci lahko "napacno izpadli", ce bi blo samo od tega odvisno.

v bistvu stojimo na dveh nasprotnih bregovih. verniki ne morete pristati na to, da nekdo ne veruje v nic in ne verjame v Boga - in obratno: ne morete me prepricati v smiselnost religije kot obredja in institucionaliziranosti. vera pravzaprav s tem niti nima nujno veze...


Metulj, kot sem predvidel...me niti slučajno ne razumeš.  Vzgoja otrok ima zelo zelo veliko vezo s Cerkvijo, ker le ta že tisočletja širi resnice glede zdrave vzgoje in tretiranja otrok/odraslih.  In ne, ne stojimo na nasprotnih bregovih. Ti recimo si žal obremenjena s tem, da smo si različni. Mi je žal zate. Jaz npr sem blagoslovljen sz miselnostjo , da smo enaki :D Da smo vsi fajn, da smo vsi nekaj posebnega. A ni to fajn? :D

Pa še to, Cerkev se piše z veliko, ker to je skupnost/občestvo in če se piše z malo je nepravilno!

G

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 6.2.2010 7:54:35 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:04:27   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ampak saj ne govorimo, da bi moral križ viseti v šoli vsepovprek.
 

Razumeti je bilo drugace.

Jaz tega ne zagovarjam. Govrimo o izjemnih primerih, ko so na eni šoli imeli hudo pomanjkanje prostora in je lokalna skupnost našla edini možni prostor - gasilski dom. In tam so imeli križ gor že leta dolgo in ga niso hoteli sneti, ker jih menda ščiti ali kaj že, ne vem več točno štorije.


Mene taksen kriz ne moti.

Pa še zdaj ne vem, ali vas moti, če otrok pobarva božično pobarvanko in jo prinese domov in zgoraj napisano - če kdo na šolskem koncertu zapoje Sveto noč? Res me zanima to, ker kadar na kakšni šoli do tega pride, se vsi bojijo, kaj bo, nekateri se jezijo, najbolj hudi verniki in hudi ateisti. Tisti vmes navadno ne vidijo strahu.


Moj sin ima adventni koledar doma in mu je povsem nadrobno razlozeno kaj in kako. Pozna povsem staro zavezo, ima kar nekaj otroskih verskih knjig, med katerimi tudi zgodbe o Jezusu, ki jih redno prebiramo. Ve o veri veliko vec, kot vecina otrok njegove starosti, ki hodijo k verouku. Pojemo Sveto noc in barva kakrsne koli zeli pobarvanke. V cerkev pa ne gre, ker vera ni cerkev. Cerkev je IMO politicno ekonomska institucija, ki vero "zlorabi", za svoje koristi.

Mišek, zakaj ti je zanimivo, če koga te reči ne motijo, meni je to kvečjemu lepo, se mi zdi, da smo ljudje na splošno premalo strpni, preveč obsojamo vsepovprek vsakega in vsako stvar. A ti misliš, da sem samo na papirju strpna do ver al kako, al misliš da lažem vsakič sproti kar tako malo, ker se lahko posledično dajem v zobe tako ateistom kot vernikom, ker na nobeno "uradno" stran ne spadam?


Ne. Mislim, da je velika vecina ljudi, ki mocno in oh in sploh govori o lastni strpnosti pravzaprav povsem nestrpna. Colta poglej pa imas povsem svez primer.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:07:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Mishek, ni tako hudo in tako slabo...na koncu koncev smo si enaki user posted image


Se ti res zdi? user posted image


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:11:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ve o veri veliko vec, kot vecina otrok njegove starosti, ki hodijo k verouku.


tako je bilo z mojim bratom. ni hodil k verouku, a je o veri (verah) vedel več kot marsikateri, ki je z menoj obiskoval verouk.

veliko otrok hodi k verouku pa niti ne ve, zakaj. in da bi potem verouk še v šolski program uvedli? ne.


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:30:57   
Colt
Misek user posted image user posted image user posted image   kako lep občutek je v nebranju in apriori adhoc absolutnem nerazumevanju sogovornikov, ane? Drugega niti nisem pričakoval od tebe user posted image Pa en blagoslov zate in za tvojo družino user posted image

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:31:03   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ve o veri veliko vec, kot vecina otrok njegove starosti, ki hodijo k verouku.


tako je bilo z mojim bratom. ni hodil k verouku, a je o veri (verah) vedel več kot marsikateri, ki je z menoj obiskoval verouk.

veliko otrok hodi k verouku pa niti ne ve, zakaj. in da bi potem verouk še v šolski program uvedli? ne.


Iz sinovega razreda priblizno polovica otrok hodi k verouku. Pogovarjali smo se zakaj in niti eden od starsev ni rekel, zato ker verujejo. Odgovori so bili pa sila razlicni - tradicija, brezplacno varstvo, babice hocejo, ne more skoditi, ga bodo vsaj v red spravili, hoce ker gre ta pa ta, ker se tako lepo z njimi ukvarjajo ... .
Ti otroci ne vedo zakaj hodijo k verouku, IMO tudi starsi ne vedo pravzaprav.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:54:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Če bi bil mal poreden, bi lahko vprašal mišek, kdo jo je naučil pisat slovensko user posted image In kdo je uvedel osnove materinščine v slovenske šole user posted image Ja, jebi ga,  škof Anton Martin Slomšek user posted image Dokaj neugodno,ne?



Uporabljas dvosmerni tok, pa to se ne pomeni da si Srbin kot Tesla.

RKC je sezigala Trubarjeve knjige oz. knjige v slovenskem jeziku. Ce bi bilo po RKC, bi se vedno poslusal maso v latinscini. Sicer je Primoz Trubar bil protestant, "sektas, ki se je locil od ene in edine prave vere".



_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 20:55:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 20:55:58   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Vzgoja otrok ima zelo zelo veliko vezo s Cerkvijo, ker le ta že tisočletja širi resnice glede zdrave vzgoje in tretiranja otrok/odraslih.  In ne, ne stojimo na nasprotnih bregovih. Ti recimo si žal obremenjena s tem, da smo si različni. Mi je žal zate. Jaz npr sem blagoslovljen sz miselnostjo , da smo enaki :D Da smo vsi fajn, da smo vsi nekaj posebnega. A ni to fajn? :D

Pa še to, Cerkev se piše z veliko, ker to je skupnost/občestvo in če se piše z malo je nepravilno!

G


In to ves od kod?

Sem mela en dolg sestavek napisan pa se ne grem tega. Mi je pa najbolj vsec del o resnicah in zdravi vzgoji. Si gledal film Sestre Magdalenke?

Sama sem katolicanka, intenzivno studiram tudi druga verstva, s tem, da me kaksen zupnik nadere ko psa, da sem se "prodala" drugim, tistim, ki so zablojeni (konkreten izraz enega zupnika). V takih situacijah me je sram, da sem katolicanka. So pa seveda svetle izjeme.

Ne bom se pa strinjala s tvojimi "resnicami" Grega, ker so neutemeljene in popolnoma zgresene - ce ne drugace, zgodovinsko gledano. Sicer pa, hej, me ne cudi, ce ni kriticne obravnave Cerkvene zgodovine, ker ko sem delala izpit iz Cerkvene zgodovine na TF nas je profesor ucil (tole je samo ena cvetka, ki sem si jo zapomnila), da Luther nikoli ni obesil tez na vrata cerkve ampak jih je samo sestavil, ne pa predstavil sirsi javnosti. Ker tega za njim na izpitu nisem ponovila, sem dobila 9 namesto 10. Gospod je danes na visokem polozaju v Vatikanu, svojih in cervenih "resnic" pa je naucil kar nekaj destin studentov. Nobene kriticne obravnave gradiva, samo tako je in nic drugace. Ne ne, vsaka znanost, in ce je znanost o verstvih, je znanstvena disciplina, potrebuje kriticno oceno in odnos do gradiva, ki ga preucuje. Sicer ni vec znanost.

Gradivo o tem, kako Cerkev skozi dva tisoc let NI ucila samo resnic, ampak tudi neresnice in kako si je vpliv nad vzgojo otrok in odraslih prisvojila, ker je tako najbolj ustrezalo politiki (cerkveni in posvetni) si lahko najdes na netu.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 21:24:20   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ti otroci ne vedo zakaj hodijo k verouku, IMO tudi starsi ne vedo pravzaprav.


Predvsem zaradi strahu, ki ga je Cerkev vsadila v ljudstvo. Po birmi, večina pobere šila in kopita.


(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 21:26:42   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

in verjamem, da vernikom verouk in obredi veliko pomenijo


Tudi neonacistima veliko pomeni Hitlerjeva filozofija.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 21:27:37   
Anonimen
V Nemciji so verouk v soli ze uvedli.Seveda ni obvezen in moja ne hodi,ima takrat prosto.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?