|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januar / februar 2013
14.1.2013 16:23:45   
Pommaranca
tiky ne skrbi, 2x sem imela punkcijo pri Rešu, in moram reči, da je gospod zalo nežen user posted image Prav nič me ni bolelo, in sproti ti govori, kaj dela, kaj bo naredil, kam glej, ... Skratka, ne skrbi!
Good luck user posted image

(odgovor članu tiky)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: januar / februar 2013
14.1.2013 16:32:44   
Adelle
tiky jst sm mela pri Rešu punkcijo ob 8 zjutraj. Sm pa ena redkih ki jo je punkcija bolela tako svinjsko da sm se zjokala. Reš me je pa kregu, češ da kaj se grem, da to ni nč kaj tazga. Mam pa drugač zelo visok prag bolečine. Tko da zdej me je samo te punkcije strah k jo bom februarja mela.... jooj..


luna85 hvala za odgovor. Od punkcije naprej bom definitivno na bolniški, jst sm bla v dvomih za prej, ko se bom špikala.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: januar / februar 2013
14.1.2013 18:42:32   
oreh
Ko vas berem si predstavljam sebe dobra 2 meseca nazaj. Močno, upam, da prav vse doleti podoben konec! Potem so vsa ta špikanja, če-ji, ... pozabljeni. Vso srečo punce, pa veliko optimizma!

Adelle, sama najbolje poznaš svoje delo in koletktiv. Jaz sem šla od punkcije naprej na B. Se mi zdi, da je že 2 tedna do testa težko doma, tako se vsaj v času špikanja v službi malo odklopim in imam tudi fizično in psihično zahtevno delo, sem se pa lahko vedno zanesla na pomoč sodelavk, pa ful hitreje čas mine in kar skačeš iz enega na drug UZ. Po punkciji ti pa nima zdr. kaj težiti zaradi bolniške.

Tiky nič se ne boj punkcije. res je neprijetna, a te Reš prav lepo vodi in pomirja. Kadar sem jaz pod hudim pritiskom si pomagam s humorjem tako, da sva se na punkciji še pošteno nasmejalauser posted image .

Držim pesti!!!

(odgovor članu tiky)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: januar / februar 2013
14.1.2013 22:19:11   
ninocka26
Adelle jaz bi na tvojem mestu vseeno prosila, da bi bila na blagajni oz. tam, kjer ne bi bilo potrebno dvigovati težkih stvari, vsaj tistih par dni pred punkcijo, ko te res že vse tišči. Jaz sem bila v dveh postopkih ves čas doma, mi pa moja dr. ni nič težila, ker imam težave s pritiskom in ledvicam in mi je brez problema pisala bolniško (tudi v službi mi niso komplicirali).

Glede punkcije pri Rešu, je pa tudi meni rekel, da nič ne boli, pa sem ga vprašala če zamenjava sedeža, pa poskusiva.user posted image

Glede kratkega postopka v MB, ravno tako dobiš vabilo.

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: januar / februar 2013
15.1.2013 8:40:06   
Ga_ga
Hvala ninocka26! Počakam na pošto...

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: januar / februar 2013
15.1.2013 8:46:28   
tiky
Punce hvala za odgovore, ste me vsaj malo pomirile in upam, da bo res čim manj boleče. user posted image

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: januar / februar 2013
15.1.2013 10:14:45   
tiana
Adelle tud jaz sem ena tistih k imam drugač visok prag bolečine, pa se je včeraj izkazalo da zgleda ni glih tako.

Včeraj sem imela punkcijo. V lj ti dajo injekcijo-ketonal proti bolečinam,pol se pa punkcija začne. Moram rect da me je grozno bolelo.res je da sem mela veliko foliklov,kar se pa tiče zdravnika (dr. Tomaževič) in sester pa nimam kaj rečt.vsi ful prijazni in vsi so me hotl spravit v dobro voljo. tud včeraj doma je bilo grozno;take bolečine da sem ležala pri miru ker se nisem mogla premaknit, do vcja je bila pa že umetnost prit. res pa strogo počivam. tud danes mam še bolečine ampak je dosti bolše k včeraj.
No, pridelala sem 12 celic user posted image , v soboto pa imam ET če me prej ne pokličejo.
upam,da uspe k tole je blo zame res hudo.

No, da se ne bo zdej ktera prestrašla;nekatere punce so rekle da niso sploh čutile.tko da zgleda da je čist odvisno od posameznice.

_____________________________

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: januar / februar 2013
16.1.2013 13:44:17   
valy25
Živjo punce!

Tiana user posted image za 12 celicuser posted image user posted image Držim pesti za soboto. Upam, da so bolečine že popustile...

Tiky, veliko sreče na punkciji. Brez skrbi, bo hitro mimo.user posted image Najbolj važno je, da poskušaš imeti čimbolj sproščeno telo...

Adelle jaz bi na tvojem mestu delala do punkcije. Je pa supeer ideja, da bi te premestili na blagajno. Saj bodo razumeli. Glede počitka ima pa vsaka punca svoje mnenje in prav je tako. Vsaka naj naredi tako kot se zdi njej najbolj pravilno. Meni recimo pomaga, da se čimbolj zamotim, zato nisem bila od transferja naprej nič doma. Pa še veseli december je bil in saj veš, da je takrat še cel kup družabnih srečanj in podobnih zadevuser posted image

Nosečke naše, kako ste kaj?

Danes sem imela pregled... Mali junček je velik 3 cm ;) za enkrat na sreeečo vse okej. Imam pa eno prošnjo...
Punce ali ima slučajno katera od vas za prodat dve škatli Prometriuma? Meni ga bo v soboto zmanjkalo in glede na vremenske razmere me nič kaj ne mika vožnja do Italije...

Vsem čakajočim naj vam čas do začetka postopka čimhitreje mine.

Uživajte v prečudoviti zasneženi naraviuser posted image Upam, da vam sneg ni povzročil preveč preglavic.

(odgovor članu tiana)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: januar / februar 2013
16.1.2013 15:04:55   
Pommaranca
Punce drage, rabim vašo pomoč in čimveč vaših dragocenih mnenj user posted image

In sicer, že dolgo časa čakam na boljše delovno mesto v istem podjetju, danes pa so me poklicali na razgovor, ki bo v naslednjem tednu.
In kaj sedaj? Naj povem, da sva na umetni? Da bo postopek čez 14 dni? Kako naj odgovorim na vprašanje, kaj pa otroci? Sigurno me bodo to vprašali, ker smo sami "domači"?

Jooojjj, vse bo na kupu user posted image Itak ni rečeno, da bo v tretjem postopku uspelo, ampak vseen me skrbi kako vse to čimbolje izpeljati user posted image

Hvala za vsako vaše mnenje.

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: januar / februar 2013
16.1.2013 15:37:42   
Adelle
tiana, bravo za odlično število celic! user posted image

tiky držim pesti da bo čimmanj boleča punkcija! Sporoči nam.

valy25, ja se strinjam da vsaka zase ve najboljše... jst sm še v dvomih, mislim da se bom odločila zadnji dan :) Glede prometrija pa jst ga žal nimam, mam ga glih tok zase za ta postopek.. celo zmanjkal mi ga bo :)


Pommaranca uf težka... ne vem sicer za kako delovno mesto se gre, kok je odgovorno in kok je kriza če tebe ni. Če te vprašajo kaj pa otroci reči delamo na tem user posted image

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 6:35:53   
Pommaranca
Adelle, kako je življenje razgibano user posted image Enkrat vzpon, drugič padec, enkart dolgčas enkrat živžav user posted image Delo bo odgovorno in zahtevno, in bojda je dir. že vnaprej rekel, da potrebuje osebo, ki bo poprijela za delo user posted image Kar pa seveda meni ni težko, upam, da bom lahko tudi kot user posted image dala vse od sebe. V primeru, da bom izbrana, in če jenastop dela z 1.feb., res ne vem kako bom čez 14 dni rekla, da rabim prosto (punkcija) in nato še čez 5 dni za ET user posted image O tem, da bi bla na bolniški od punkcije naprej pa do testa, sploh pomislit ne upam.
Če bom pa ostala na istem delovnem mestu, pa itak da bom doma user posted image

Ohh, naj se zgodi božja volja! On že ve, kaj ima v planu za mene user posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 8:47:43   
medo2013
Punce pozdravljene
Že par dni se vam poskušam javiti, pa mi nikakor ni uspelo. Enkrat net ne dela, drugič ko dela, mi odgovora noče poslat....

Nisem uspela vse prebrati, vidim, da vas je zopet kar nekaj, ki jih čaka na punkcijo in nato na transfer. Jst vsaki posebej želim, da bo čim manj boleč, z veliko celicami, ki bodo seveda potem uspešno oplojene in da te male pikice ostanejo z vami vseh 9 mesecev. Bodite močne punce, in ne obupat, tudi če bodo kakšni izcedkiuser posted image .

Luna Valy, kako sta vidve? Sta že naročeni na nuhalno? Valy, za tebe sem prebrala da pikica pridno raste, upam, da se tudi ti počutiš ok. Luna, tvoj zdravje se je izboljšalo? Že hodiš v službo, al sem kaj pobrkala? Kako je pa kaj z slabostmi? Meni je bilo slabo za umret. Vendar bruhala nisem nič, najbolj zoprno je bilo ponoči, ker nisem mogla spati. No, sedaj se mi zdi da se stanje že umirja, ni več tako hudo, se pa trudim da skozi nekaj grickam, ko pa je na vrsti kosilo, se mi pa želodec kar obračauser posted image . Komaj, da kaj skuhanega spravim vase. Čokolada mi pa zelo paše, po njej se mi pa nič ne obrača user posted image . Me pa občasno tudi špika v jajčnikih vendar pravi ginekologinja, da je to čisto normalno...potem pa že a ne?

Lepo bodite punce, pridno božajte bušije.user posted image

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 9:10:52   
Tibetka
Kako me ta forum jezi, sem že vsem lepo napisala odogovore, pa mi jih ni objavilo in moram zdaj vse še enkrat. Torej če katero pozabim, se opravičujem user posted image

Torej:
Pommaranca, jaz sem tudi z novim letom napredovala na bolj zahtevno delovno mesto, ki zahteva tudi več potovanj. Jaz sem rekla, da hodim na zdravljenje v ginekološko kliniko, podrobnosti nikogar ne zanimajo in jih niti ne smejo vprašati. Pa smo tudi vsi zelo domači. Če bi gledali na nosečnost, potem bi bila jaz na nekem čakanju s svojo kariero že več kot 2 leti, mislim da to ne bi bilo pošteno niti do delodajalca niti do mene. Da ne omenjam, če bi slučajno v tem času zaposlili tudi zamenjavo zame. Povej jim, da si na zdravljenju, da boš vsake toliko časa rabila bolniško, vendar da boš kot vedno dala vse od sebe da bo delo opravljeno tako dobro kot do zdaj. Ti lahko zanosiš takoj zdaj ali pa (močno upam da ne) šele čez 2 leti. Ni pošteno, da bi zaradi "mogoče" tvoja kariera trpela. Tako pač je, morajo tudi oni razumeti. Lahko bi zdaj sprejela to delovno mesto, potem bi šla zadnji teden januarja na smučanje in si zlomila nogo in bila cel februar na bolniški. Pa tudi tega ne moreš napovedat ali preprečit, a ne? Jaz bi na tvojem mestu sprejela napredovanje, napovedala odsotnost najmanj 2 tednov, potem pa če boš zanosila boš še 6 mesecev dala vse od sebe (koliko pač boš zmogla) nato pa bodo našli zamenjavo zate in boš ti lepo uživala v nosečnosti. Odločitev je pa seveda tvoja. Držim pesti.user posted image

Valy, jaz imam prometriuma in ti ga lahko pošljem 2 škatli. Vendar mi moraš 2 škatli poslati nazaj do konca februarja, ko ga bom jaz spet potrebovala. Sporoči.

Kar se tiče punkcije, mene je obakrat zelo bolelo, samo sem drugič vzela pred postopkom 2 nalgesina, pa je bilo malo bolj vzdržno. Pa tudi sem dva dni potem samo ležala in počivala, prvič tudi nisem mogla normalno niti vstat ... Ampak, to hitro pozabiš ko greš na transfer user posted image

Vsem srečkam nosečkam, pa veselo nosečnost še naprej user posted image


(odgovor članu medo2013)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 14:06:47   
Adelle
A potem nalgesin pomaga kej? Da probam tokrat 2 tableti spit pred punkcijo a, kaj pravte :)

(odgovor članu Tibetka)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 15:01:38   
tiky
Punce imam problem user posted image . Moj je danes ponoč zbolel in ima vročino 38,5 stopinj c, jutri imava pa punkcijo. Kaj zdaj to pomeni za njegove plavalčke in za ves postopek, a ima kakšna podobne izkušnje? Reš je rekel, da prideva, torej bo vse potekalo, apak vseno me je strah.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 15:46:18   
Tibetka
Adelle, nalgesin pomaga, boli malo manj. Bolelo bo pa še vedno. Jaz sem vzela še enega po punkciji, da sem zdržala vožnjo domov ...user posted image

Tiky, pri vročini je problem ta, da se njegova semenčeca ne smejo segrevat, predlagam, da si jo ves čas z lekadoli zbija, tako da bo ime imel 37 ali manj in naj jih ima čimbolj na hladnem, pa ne bo težav ... Vsaj jaz tako mislim. Držim pesti. user posted image


(odgovor članu tiky)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 16:05:43   
MIHIKA1
ojla pupike....malo sem vam javlam....tudi jaz nisem imela cajta čitat vseh postov....vsem želim naj punkcija čimhitreje mine...in da pridelate čim več lepih celic, ki bodo na transferju zmagovalke....!!!!!
jaz sem danes imela drugi UZ....pikica je sedaj velika 21 mm...tako, da pridne raste.,...sem pa sedaj malo v dvomih, ker ne vem, ali bi šla na nuhalno ali bi šla raje na amniocentezo...ne vem, ker me je danes prestrašla glede amniocenteze, da lahko povzroči ss ali krvavitev, res pa je da, je skoraj 100 %, medtem ko nuhalna ni ravno tako 100%...je pa spet tak, kaj te veš..kaj je prav v tem primeru...valy, medo, luna, gasilka...oreh...kaj menite ve ????
predvideni datum imam 24.8.2013....!
punce, čeprav ne pišem imensko, vam res prav vsem želim, da vam rata..ker vem, da vam bo....tako, kot je meni in ostalim...!
lepo se imejte..ja medo..tudi men je slabo za znoret..upam,da to čimprej mine...!

(odgovor članu Tibetka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 18:52:49   
Pommaranca
Tibetka, punca, kako fino si to napisala, sem že 2x čitala user posted image Hvala za tvoje mnenje, in ja, imaš prav, tako kot si napisala.
Bila sem sicer na enem ne preveč mamljivem razgovoru že v sredini oktobra (konec oktobra sva imela 2.postopek) in ker me služba ni kaj dosti mikala sem kar sama, brez vprašanja povedala, da delava na otroku, in potem sem po skrivnih virih izvedela, da sem bila "že izbrana", ampak da je moja izjava vse pokvarila user posted image . In takrat sem se prav oddahnila, ker sem bila prepričana da bom zanosila. In tako sem ostala brez napredovanja in brez bebice, zaenkrat! Sedaj sem se pa odločila, da o naraščaju ne bom govorila, če me ne vprašajo. Kako pa bo dejansko pa ne vem, ker kadrovnica bo pa ista, kot je bila oktobra user posted image In baje je tudi že novemu dir. povedala kaj sem takrat izjavila.

Človek hoče biti pošten, pa se včasih izkaže da je bolje, če svoje razmišljanje oz. izjavo zaviješ v meglo in kot tako prodaš user posted image
Kakorkoli se bo izteklo se pač bo, in zaradi službe se ne bom preveč sekirala, če pa spet ne bom zanosila, se pa jasno da bom!!

Srčo upam, da smo sedaj na vrsti, da ulovimo svojo težko pričakovano srečo!!! user posted image

(odgovor članu MIHIKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: januar / februar 2013
17.1.2013 20:54:03   
Tibetka
Pommaranca, če bo kadrovnica ista in bo pogovor nanesel na otroka, predlagam da poveš po poravici, torej: ja grem še enkrat v postopek, vendar glede na verjetnost uspešnosti je večja verjetnost da zanosim čez 2 leti, kot pa zdaj ... Sicer jih boš malo zavedla (glede na to, da ti bo zdaj uspelo), ampak vsaj pol leta boš v napredvanju (in upam z večjo plačo), pa boš dobila malo več porodniške user posted image

Če je pa že povedala novemu dir. za tvojo takratno izjavo, pa te ta še vedno vabi na razgovor, je to zelo dober znak. Potem pa res kar tako kot sem napisala, malo jih zavedi s tem, da to mogoče res ne bo zdaj, takoj user posted image

Ko boš pa februarja imela plusek, pa ti bo itak vseeno za firmo user posted image

Zdaj sva midve na vrsti, najprej napredovanje, potem bebica ...user posted image user posted image

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 6:56:56   
Pommaranca
Hvala Tibetka, imaš prav. Samo ne bi jim rekla, da grem še enkrat v postopek, pač pa, da bova malce težje zanosila, in da ni nič zapisano kdaj bova user posted image Ker zanosit pač ni tako lahko, kot bi šel v trgovino po kruh user posted image Jaz jim v službi nisem še nič razlagala, da je karkoli narobe, ker ni bilo potrebe ( sedaj ne rabim nikomur povedat, da me danes ne bo v službi). Samo v kolikor napredujem, se pa s tem poveča tudi nadzor nad mano user posted image

No, kakor koli bo (glede službe) pač bo, se ne bom preveč sekirala! Ampak glede user posted image , tukaj pa ni možnih odstopanj, ker ma, da nama sedaj uspe! In čutim, da bo! Mora!!! Cajt je že, da začne sonček sijat! user posted image

(odgovor članu Tibetka)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 8:31:21   
oreh
Joj, kako me to jezi, že včeraj sem napisala cel roman, pol mi je pa računalnik crknil preden sem oddala. da vidimo, če bo danes šlo.
Pomaranča, tibetka ti je res čist realno in lepo napisala tako, da ni kaj več za dodat.

Mihika, na tvojem mestu bi se najprej odločila za nuhalno, če bi bilo večje tveganje pa še za amnio ob posvetovanju z G. A si verjetno že čez 35? Ne vem no ali bi pa kar G poslušala, čeprav se sliši 0,5-2% veliko, pa spet ni tako veliko. Ampak če je pa vendarle kaj narobe ti pa statistika nič ne pomaga. Čeprav, veš, tele naše pikice so prave borke in bo do konca in naprej vse lepo uredu.user posted image

Moje slabosti se tudi stopnjujejo, pa sem mislila, da bom dobro skoz prišla, zdej so že kar čez cel dan na max. pa kar naj bodo, jih imam rada, vsaj vem, da je vse ok.

Valy, malo pozno, tudi jaz imam nekaj več prometriuuma, a sta se verjetno že s tibetko dogovorili. Drgač pa jaz kar po mailu pošljem recept na njihov naslov in mi v roku 3 dneh (izzvzet je ponedeljek, ker ne delajo) pošljejo domov, plačam poštarju, poštnina je pa cca. 3 evre in mi je prišparana vožnja.

Adelle, upam, da te tokrat ne bo toliko bolelo. Jaz si tudi pomagam tako, da gledam tja v tisti prostor kamor nosijo celice in pač mislim na bučko, ki spi v zibelki in da to bolečino prenašam zanjo in potem res manj boli. Lahko pa preklinjaš vmes, sem glih gledala en dokumentarc, da bolj ko so sočne, manjšo bolečino občutimo in dlje zdržimouser posted image . Si pogumna in v drugo je lažje, boš videla. srečno! 

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 8:50:26   
luna85
Mihika, moj nasvet, pa tut jst bom tko naredla (če ti kej pomaga). grem na nuhalno, ker je popolnoma ne škodljiva za plod, pač UZ(70% napak se odkrije). v primeru da se pokaže da obstaja velika možnost za napake, bom šla na krvni test (dodatnih 50€, potrdi al pa ovrže 90% napak). če mi jih krvni potrdi, bom pa šla še na amnio., ker je 100%, je pa res, da lahko povzroči splav. zdej treba je vedt, kako se boš odločila, če izvidi pokažejo napake-lažje al pa težje-ploda. jst se bom v primeru hudih napak (takih, ki bi mu preprečl, samostojno življenje), odločila za splav. zato, bi tut šla na vse možne teste. pa ne me narobe razumet, men ne bi blo težko skrbet za nepokretnga otroka-ker ga mam že zdje najrajš na celem svetu, pa ga še čutm ne. sam kdo bo pa skrbev za njega ko naju z možem ne bo? bodmo pošteni, zavodi niso nekej kar bi želela svojemu otroku.

Medo jp, jst sm že v službi, pol me pa tut ni tolk na netu. enostavn ni časa. čeprov, sm se hotla 1x prjavt, pa kr ni šlo.pol sm pa obupala, pa šla druge zadeve delat.

drgač sm jst čist ok, občasne slabosti, do zdej sm bruhala 3al4x. res morm pazt, da redno jem, ker drgač lohka skp padm. pa, zelo neprijetna stvar se mi je naredla-zelo velik mazolj na notranji strani sramnih ustnic. par dni sm komej hodila, k me je vse skupej tko bolel. dans je pa vredi, k sm ga lahko stisnla...nevem a je to normalno? nekje sem brala, da se znajo pojavlat različne zadeve, zarad boljše prekrvavitve, sam na takem mestu pa še nikol nism mela mazola.

Pommaranca, če bi mene vprašal bi povedala, da greva ponovno v postopek, da obstaja 20% možnosti da rata, da pa je to vajin že 3? postopek. kar pomeni, da lahko rata, lahko pa da nikol ne bo. če imajo interes te bojo zaposlil na boljše delovno mesto. je pa tut res, da nekateri misljo, da se pač 1x dol daš, pa si že noseč-zato bi jst povedala za postopke.

aja, da ne pozabm. vse k jemlemo dabroston-pri Pušenjaku sem prebrala, da ga mormo počas zmanjševat (zadnji tedn, 3dni po 2tableti, ostale 4 dni po 1tableto), da se preppreči krvavitve (te tabletke se uporabljajo tut za sprožitev M).

aja, še tole morm vn iz sebe dat. ko sm bla doma na bolniški, sm mela posledično cajt brat rumene trače. in v eni izmed revij je pisal, šokantna novica: Teja iz gostilne, je bla na umetni oploditvi pa ni ratal. najprej, me je zmotl, da je to šokantna novica. v slo.je ogromno parov ki se zdravi zarad neplodnosti, in se mi zdijo taki neumesni članki samo poniževanje nas, teh parov k smo v postopkih. kaj je to šokantnega??? če bi mela pa raka bi blo pa ok?? druga zadeva, bila je SAMA na umetni-tko je iz kvazi članka razbrat. dejstvo je, da se zmerej z neplodnostjo ukvarja par. in če je težava na njeni, na njegovi strani, al pa celo nepojasnena neplodnost, kako hudiča lahko napišejo da je bila ona na umetni???kaj njen je biv pa v lokalu na piru tacajt. madona no. joj, me raz**zdijo take zadeve. se opravičujem za izpad, sam nekam sm mogla dat vn.

vsem k imate dans oz. v naslednjih dneh punkcijo pa srečno. naj bo neboleča pa same kvalitetne celice. pa tut če jih bo manj.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 9:27:36   
oreh
Luna, user posted image user posted image jaz ga imam tudi točno tam, boli za znort, pa si ga ne upam stisnit, že ko si prometriuum vstavlam se vsakič psihično pripravljam, kaj šele kej druzgauser posted image , upam da bo kmal boljš.

Ja tile trači so tut no, enkrat sem si na plaži kupila eno tako revijo in brala članek in potem ugotovila, da so pol strani ob veliki sliki na 100 načinov napisali, kako je ta in ta na plaži pila vodo iz plastenke. od takrat ne kupujem več. Je pa res groza kako so to napisali, namesto, da bi napisali tolažilno za kak par, ampak je verjetno za tega kvazi novinarja to deveta vas. Sem glih enkrat pri rešu vidla eno znano slovensko osebo, pa mi je bilo prav fajn, ker je bila tako normalna, za razliko po TV.

Ja nič, lep vikend vam želim in čim manj dežja v nedeljo.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 10:10:43   
valy25
Živjo punce!

Tiky upam, upam, da bosta vredu opravila. Ti je Tibetka super odgovorila... Hm, res vročina ne deluje dobro na spermije, ampak tistim najbolj močnim ne bo nič škodila. Če vama bodo delali ICSI, bodo že našli tistih nekaj semenčič. Hehe, bosta imela že predhodno naravno selekcijo... Držim pesti! In naj se možek hitro pozdravi.

Tibetka in Mihika, najlepša hvala za ponudbo. Sva se sedaj osločila, da bova jutri kar naredila izlet v Italijo. So baje razprodaje in bova še malo v trgovine skočila...
Punce, če katera potrebuje Prometrium, ji ga lahko brez problema jutri kupim in pošljem po pošti...

Hm, midva sva naročena na nuhalno. Verjamem, da bo vse okej, če se je našim pikicam uspelo priboriti do sem. Na amnio ne bova šla, ker se ne bova odločila za splav... Enostavno ne bi mogla. Hehe, po izobrazbi sem defektologinja, tako da se hecam, da bi bila enostavno prevelika ironija, da bi dobila "našega otročka". Me delo z njimi res osrečuje in so pravi sončki, ampak vseeno... Najin mali bo zdrav :) So pa te preiskave tudi le neko sito, ker veliko možganskih okvar (npr. cerebralna paraliza) je lahko obporodnega vzroka. ali pa npr. epileptični napadi, ki se lahko pokažejo šele po rojstvu. Jaz mislim, da je nam namenjena pot neplodnosti, s katero se super pogumno borimo, otročki pa zdravi, zdravi :)

Uf kar se pa slabosti tiče, se pa pridružujem klubu. Sem se jih že tako navadila, da bo prav čudno, ko bodo minile ;)))

Pomaranča upam, da se v službi vse razreši tako kot se mora. Pomojem bodo razumeli. Tako, da čestitke že vnaprej :))) In še hitreje ti bo minil čas, ko boš ekstra zamotena z novim delovnim mestom...

Luna, ja, meni gre tudi na živce, da je umetna oploditev še vedno nek tabu. Midva bova na najinega ICSI-jevčka izjemno ponosna in tudi on bo ponosen na to... Hehe, pa konec koncev sva tud sama nase ponosna, da se boriva :)) In na vse vas punce in vaše partnerje :)) Pa tudi drugače ne skrivava postopkov. In okolica je zelo, zelo dobro sprejela. Vse je fulll zanimalo, držijo pesti z nama in so nama v veliko pomoč. Tako, da sem ful hvaležna vsem, ki so upali z nama. Saj ne morejo razumeti, dokler niso sami v tem, ampak že to, da si vzamejo čas in prisluhnejo, mi je ogromno pomenilo. In ja, koliko je nekih predsodkov prisotnih. Na primer, da zarodke ubijajo in mečejo v smeti- Halllloooooo! Jaz sem ful hvaležna sodobni medicini, dr. rešu in konec koncev tudi državi, da imamo toliko poskusov brezplačnih....

Lep dan vsem!

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: januar / februar 2013
18.1.2013 11:34:27   
MIHIKA1
hvala oreh...luna in valy....ja tud jaz sem razmišljala samo o nuhalni, ker pa sem 37 let stara , pa mi je ponudila še to...ampak tud jaz ne bom šla na amnio....ne bom riskirala..ni šans...če pa bi mi povedali, da so odstopanja na nuhalni, pa bi se odločla še za amnio....hvala punce za informacije...jutri mam glih polnih devet tednov....pa da vidimo, kdaj me bodo naročili, da se prepričamo, če je vse ok....!je pa bla ena kolegica , ki ima bratranca z Downovim sindromom na nuhalni in so ji rekli, da mora it na splav, ker ni vredu...pa je rekla, klinc, če je tako usojeno, pa naj tako bo..in ni šla..in je rodila...mali je star tri leta..pa čist vse ok z njim....samo to so redki, zato je brezveze poslušat take zgodbe.,..,!

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?