|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 9:46:06   
tamala86
Živjo!

Sem mamica dvema princeskama in julija pričakujemo tretjo user posted image pa me zanima, ker vidim, da ste ene redkih še aktivnih na forumu, če se vam lahko pridružim v čveku?! Vem, nekatere čakate na +, druge ste že rodile - malo vas preberem kdaj user posted image pa bi se vam rada pridružila. Meni je ful fajn pogledat pa počvekat na forumu, ne samo na fb. naše julijke so pa vse na fb in je debata na forumu zamrla.

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 10:09:40   
Bluegirl
Oooo, a moje oči prav vidijo? Melanie je spet z nami!user posted image user posted image Resnično sem te vesela, res smo se velikokrat spraševale, kam si odšla (tako kot se sprašujemo za MD, tedi itd.). Saj mi je jasno, da ob vsem delu in družini, ki jo imaš, ne preostane ravno veliko časa. Upam, da ti bo kdaj pa kdaj vseeno uspelo napisati kakšen post - vedno te z veseljem preberem. user posted image Povej, kako ste kaj.

Tara, mi smo imeli nazadnje takšno virozo. Hvalabogu, da je kmalu minila. No, zdaj pa nas je udarila hujša. Mali že 5. dan driska. Prvi dan je tudi bruhal, potem par dni imel visoko vročino in drisko. Res je bil bogi. Sama pa se utapljam v preoblačenju, pranju in vsem, kar spada zraven. Obenem pa močno upam, da se virus ne razširi na ostale družinske člane. Važno je, da pije, počasi se mi zdi, da se izboljšuje njegovo počutje, celo malo apetita ima. Zdaj samo še drisko preženemo in smo zmagali. Res so mi naporne te bolezni, čeravno vem, da je to skorajda sestavni del starševstva v tem vrtčevskem obdobju. Ampak tako fino je bilo, ko je samo kašljal. user posted image

Drugače pa tokrat skorajda nimam kaj drugega za povedati. Kar se tiče našega čakanja na +, ni kaj posebno novega. Ginekologinja me spremlja 2 ciklusa, da vidimo, kako bo z ovulacijami. Zaenkrat kaže dobro. Smola je le to, da je bila O ta vikend, ko nas je udarila bolezen. Kaj čmo. Če se bo izkazalo, da O redno so, pa potem sledi HSG (saj sem vesela, da se je gin. zavzela zame, a priznam, da še vedno upam, da ne bo treba čez vse to) in spremiogram. Toliko o tem.

Tamala, seveda, kar pridruži se. user posted image

Se še kaj javim, punce moje.

En zasnežen pozdrav vsem!

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 12:12:42   
Žabinčica
Hej,hej.

Bluegirl sem te že pogrešala. Pozdravite se user posted image user posted image user posted image .

Tamala dobrodošla, več nas bo bolj čvekaste bomo user posted image . Upam vsaj, smo slabo leto zaštartale (mislim glede čveka) user posted image . Koliko sta stari tvoji dve punci? Sicer pa lepo nosečnost user posted image .

Pa Melanie dobrodošla nazaj. Sem bila prav presenečena da te berem. Kako si/ste? Številka pet mogoče v planu user posted image ? Sicer pa če prav vidim na tickerju ....user posted image , tako da čakam da se še malo razpišeš....da vidim, če prav vidim user posted image !

Mi smo vredu, zdravi (trkam); uvajanje najmlajše članice v vrtec poteka bp (spet trkam) user posted image . Že od začetka tedna spi; sicer sem v ponedeljek še prišla prej po njo, ampak ker je dejansko takoj po kosilu zaspala, sem jo pustila in od takrat spi user posted image . Tudi joka nič ne (prejšnji teden še je malo ko sem jo pripeljala, pa potem ko sem prišla po njo), tako da sem zelo vesela.

Pri nas je zelo mrzlo, včeraj je spet lepo snežilo, sem bila prav vesela, čeprav sem nekaj okrog za službo skakala. Mi je bilo prav lepo user posted image . Ta večja dva pa sta itak čisto navdušena in bi bila skoz zunaj. Sta že v nedeljo delala mini gradove in neke skakalnice, prav luštno je bilo.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 13:15:21   
Tara9
Zdravo,

Žabinčica ful je lepo brati, da gre tamali tako super in ji vrtec fajn dene. A ni to dober filing. Pri nas je bil začetek obup, zdaj se je nekako navadila, čeprav ima po kakem podaljšanem vikendu krizo. Ne v smislu, da bi jokala zjutraj, ampak tam je baje zadržana in rabi kak dan, da se navadi spet na vse.

Melanie zdaj sem tudi jaz, firbec babji, pogledala na ticker (za katerega sploh vedela nisem, da obstaja) in aaaaaaa tudi mene zdaj zanima kaj to vidim? Moraš se še javiti user posted image .

bluegirl stiskam pestke, da se čim prej rešite te viroze, res so nadležne. Komaj čakam, da mine tale zima, meni je res obupno, od mraza do bolezni ehhhhh. Upam tudi, da se uspešno izogneš tej nadlogi, ki je drugače res obupno kužna.

Zdaj pa še malo pojamram. Moja tamala je bila v 6tih mesecih vrtca zares bolna nazadnje, ko smo afte imeli in sva bili cel teden doma. Drugače v pol leta nisem imela bolniške, saj večinoma zguramo s prehladi. A ni to za prvo leto vrtca solidno? Včeraj me je vzgojiteljica spraševala, če ji dajem kaj za imunski, ker je največ bolna. Sem kar obstala, kako največ bolna? Fora je v tem, da ima moj fleksibilno službo, dela v izmenah, in ko je tamala malo bolj prehlajena, ostane en dan, dva recimo z njim. Se mi zdi kruto, da če je starš doma cel dan, otrok na meji bo zbolel ali ne in ga raje peljem v vrtec? A narobe razmišljam al kaj? Vzgojiteljica namreč pravi, da dokler nima vročine lahko pride. No vročine res ni imela pol leta, ampak pomoje tudi na račun tega dne, ko se raje doma pocarta in mine brez zapletov. Sej ne vem, a sem samo slab dan imela al kaj, ampak res sem bila kar malo jezna. Čisto vsi so veliko prehlajeni, mogoče bi bili manj, če bi še kateri malček kak dan doma ostal. Razumem, da vsi nimajo te prilike, ampak mi jo imamo in res ne razumem, da je to narobe. Ehhh tko, malo sem se spihala. Se opravičujem za tale roman jamranja.

Vsaka čveka je dobrodošla, tako da tamala ti se kar priduži user posted image .

Zdaj pa šibam oddelat še eno uro. Bodite lepo

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 14:34:40   
tamala86
Živjo,

to je moja 6. nosečnost, imam pa dve princeski, ta velika skoraj 7 let, tamala je pa 2,5 let. Med 1. in 2. sem imela 2 splava in 1IMN. Tamala je zamrznjenček, uspelo v 4. IVF. Sedaj nam je pa uspelo v 1. IVF - sta bila dvojčka, vendar je enemu žal nehat biti srček v 8. tednu. Prejšnji teden sem imela nuhalno, vse ok in ja, še ena punca. user posted image Oči čist vesel...user posted image bi mel same babe. Še psa k smo kupil je mogla bit psička. user posted image drugače mi je pa slabooooo pa bruham. Za znoret. Dejansko mi je ok samo po zelenjavi in solati. Upam, da mine čimprej...

Se ve že dolgo poznate? Iz foruma mislim...katera pa zdaj pričakuje? nisem šla vsega brat... user posted image

LP

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 14:42:05   
Melanie1
OK, glede tickerja preverim doma. Tu ga ne morem videti. Nisem nič novega vnašala od zadnje nosečnosti... davnega leta 2015... Torej nobenih sprememb. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 14:42:25   
Melanie1
Mi pa vseeno delate huuudeee lušte... user posted image

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 15:31:51   
Žabinčica
Ja res, sem zelo vesela da najmlajša tako dobro sprejema vrtec. Saj v bistvu so ga vsi trije. Potem jo res dobrega srca tam pustiš, ti je kar lažje, ko vidiš da ji je všeč in se vredu počuti. Danes sem jo spet čakala, ker je še spala ko sem prišla tja user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Melanie1
Mi pa vseeno delate huuudeee lušte... user posted image

Ja saj lušte...zato pa si se spomnila na nas...user posted image . Aha, star ticker....jaz sem pa mislila že čestitatuser posted image ; torej bo številka 5 še malo počakala oz. je v nastajanju user posted image ....user posted image .

Tamala zdaj si na bolniški ali delaš? Ja te slabosti so res user posted image , jaz sem jih ravno v tretji nosečnosti imela dosti več kot v prvih dveh.

Poznamo pa se ene z foruma že kar dolgo....Evo z Melanie že 4 leta user posted image -od kar sva začeli s to temo user posted image ; pa kmalu so se nama pridružile Bluegirl, Tara, noname in ostale. In čvekamo z bolj ali manj večjimi pavzami skoz tukaj. Jih pa tudi kar nekaj pride in gre...samo me se še kar vračamo user posted image . Smo se taka fina skupinica našle; pa vedno kakšna super nova zraven pride user posted image . Jaz sem zdaj zadnje mesece po kakšnih dveh letih spet "redno" aktivna, sem se pa prej tudi vsake toliko javljala. Enih par "starih" jih še pogrešamo...ampak mogoče se še kakšna oglasi.

Tara glede prehladov in vrtca in ostajanja doma... Kaj pa vem odvisno; ta prvemu je npr. vse čas ko je bil v vrtcu iz nosa teklo, res ves čas in vsa leta-še zdaj v šoli mu. Če bi se na to ozirala in bila skozi doma. Ampak je to to, se bolj ali manj nič ne razvije. Ni še imel antibiotika ali kakšnih večjih težav. Mu pač imunski sitem tako deluje. Saj v bistvu itak vidiš, sem recimo tudi že srednjo v vrtec s kašljem poslala, ker se je res čisto normalno obnašala, nobenih drugih težav, samo malo več kašlja pač in se tudi ni nič razvilo. Otroku se pozna, če se jih kaj bolj resno loteva, ali je pač prehladek. Pa v vrtcu si itak vse izmenjajo. Dobro, če je otrok bolan itak da ostane doma, ampak če je to samo prehlad... Sicer pa kako se ti zdi, če ti je boljše da je doma se pač po tem ravnaš oz. glede na dotično situacijo, včasih jo lahko daš, če pa se ti res zdi na meji, pa npr. ne...prilagodiš se pač. Se mi zdi da to itak postane velika vrlina ko imaš otroke, fleksibilnost in konstantno prilagajanje novim situacijam user posted image .

No, pa da ne natipkam za celo stran....

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 11.1.2017 15:41:45 >

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 15:36:11   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86
Živjo,
to je moja 6. nosečnost, imam pa dve princeski, ta velika skoraj 7 let, tamala je pa 2,5 let. Med 1. in 2. sem imela 2 splava in 1IMN. Tamala je zamrznjenček, uspelo v 4. IVF. Sedaj nam je pa uspelo v 1. IVF - sta bila dvojčka, vendar je enemu žal nehat biti srček v 8. tednu. Prejšnji teden sem imela nuhalno, vse ok in ja, še ena punca. user posted image Oči čist vesel...user posted image bi mel same babe. Še psa k smo kupil je mogla bit psička. user posted image drugače mi je pa slabooooo pa bruham. Za znoret. Dejansko mi je ok samo po zelenjavi in solati. Upam, da mine čimprej...

Si pa res veliko skozi dala. Želim ti da bo ta nosečnost zdaj pa do konca še posebej lepa in bo potekala bp user posted image .

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 16:04:57   
Žabinčica
Pa ce smo ze pri tem...A veste da bo tema letos decembra 5 let,ce ostane user posted image . Ful lepo, ceprav mine pa tudi kot blisk. Pa fajn je, tako da punce se na peto leto user posted image user posted image .

Evo, pa sem se nacvekala za celo leto nazajuser posted image .

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
   RE: Bodoče nosečke II
11.1.2017 21:44:06   
Melanie1
Evo, tikerček odstranjen. Očitno se je kar vrtel okrog in okrog. Sem bila že v 24. tednu. Pa nič vedela o tem... user posted image

uvajanje v vrtec- pri nas je bilo kar malo zoprno. Porodniško sem zaključila sredi aprila in tik pred zdajci nam je neki fantek zasedel mesto v našem domačem vrtcu. Sreča v nesreči, da sem dobila mesto v drugem vrtcu, ki stoji blizu mojega podjetja. Tako da vsaj z vožnjo ni bilo težav. Kakega posebnega uvajanja nisva imeli. Trikrat sva jih obiskali med porodniško, da si je ogledala teritorij in spoznala vzgojiteljice. Od lanskega leta mi je ostalo kar precej dopusta, zato sem od začetka delala po 4 ure. Tako ji ni bilo treba prespati v vrtcu več kot mesec dni. Kriza je na začetku vseeno bila. Jutranje solzice obvezne, ampak počasi se je navadila novega ritma. Zaspala pa je vselej v vozičku. Sem se jim že takoj na začetku opravičila, da samostojnega spanja še nisva osvojili. Doma pač zaspi na zizi. user posted image Brez vsakršnega problema pa tudi na sprehodu v vozičku. In so jo dale lepo v voziček, res da sedet, ampak jo je slej kot prej premagal spanec in je zaspala kot klada. Da ne rečem, da je spala po 2,5 do 3 ure v komadu.
Potem pa je prišel junij. Skupine so se združile in vnovičen šok. Najmanjša skupina je nastanjena v privat hiši, med počitnicami pa so vsi otroci v centralnem vrtcu. Do takrat je imela stika le s tremi vzgojiteljicami, potem je spoznala še ostale. Julija je preživela počitnice doma, avgusta pa znova v vrtec. Prvi teden zopet kriza, potem se je počasi navadila. Hudo ti je, ko vidiš, da se otrok začne jokati, že ko zaviješ na dvorišče vrtca. user posted image Seveda je prepoznala stavbo takoj. Ampak drugega ti ne preostane. Hvala Bogu res hitro mine. V drugi polovici avgusta je že z veseljem hodila v vrtec. Pa je prišel september in smo se prestavili v naš domači vrtec. In seveda vse od začetka user posted image

Toliko za danes...

user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 7:21:39   
Tara9
Jutro, saj še bo nekaj iz nas, se počasi vračamo v formo user posted image . Sem vesela. Danes sem prav razmišljala, kako sem pred parimi leti, zjutraj v službi hitela RR odpret, da vidim če sem kaj zamudila tukaj. Evo danes sem po dolgem času naredila enako user posted image .

Seveda me je zanimalo pojasnilo tickerja melanie, ti, ti, ti kako si nas nahecala user posted image . Škoda, da je stari user posted image . Uvajanje moje tamale je bilo podobno zgodbi, kot jo opisuješ. Jutranje solzice že ko smo jo v avto dali. Zame je bilo kar hudo to obdobje, sem doma še jaz jokala potem. Ampak se je kar hitro navadila in zdaj hb ni nekih posebnih težav. OK po kakem podaljšanem vikendu ali dopustu se vidi, da ni najbolj navdušena in tudi v vrtcu je zadžana tisti dan, ampak vsaj ne joka, kar je zame veliko lažje uffff.

Drugače pa Žabinčica sem ob tvojem postu pomislila, da mogoče naša vzgojiteljica razmišlja v tej smeri, in je bil njen komentar dobronameren, jaz pa sem imela slab dan in se razburila po nepotrebnem. Predvidevam, da mi je ubistvu želela povedati, da ne rabim bolniške ali dopusta zaradi zamašenega noska. Saj tega se dejansko zavedam, ker potem bi bili polovico zime doma. Tudi ta teden je že od ponedeljka smrkasta in normalno hodi v vrtec, vročine nima, počuti se super, smrkajo pa itak vsi v skupini. Jaz sem bolj mislila na situacije, ko je na meji ali bo ali ne bo zbolela, ko je res na polno zabasana, solzni učki, ipd. In če se ravno poklopi, da je mož tisti dan frej, se mi zdi škoda, da ne bi izkoristili in jo poskušali pocajtati, da ostane samo na prehladu. Drugače razumem starše, da ne morajo imeti otroka doma ob vsakem manjšem prehladu. Sem pa že doživela, da so otroka pripeljali z vročino, pa drugega z drisko ipd. Najbrž sem bila zato malo jezna včeraj, ampak me je minilo user posted image .

tamala občudujem take ljudi, ki so dali toliko skozi, pa vendar se do konca borijo za svoje pikice, in zelo sem vesela, da se trud na koncu poplača. Želim ti miren ostanek nosečnosti in lepo zdravo štruco na koncu user posted image .

Nič, kava time. Pišite še kaj user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 8:15:36   
Melanie1
Dobro jutro user posted image

Naša je imela ta teden tudi miniaturne napade joka, ko sem jo pustila v igralnici. No, že v avtu je protestirala:"Ne, ne, ne..." user posted image Ampak danes je čisto sama zakorakala v prostor. Je pa bila prejšnji teden doma, razen ponedeljka. Pred tem pa še božično-novoletne počitnice. Dom je itak dom, ampak tudi v vrtcu se zelo dobro počuti. Opažam pa, da je rahlo prehlajena. In verjetno še dodaten razlog za jutranjo sitnost. Še dobro, da pride in mine. user posted image

Je treba delat...

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 9:32:31   
Bluegirl
Hejla!

Ojej, punce moje, ne toliko pisarit! Me delate prav živčno, ker ne zmorem slediti vsemu. ;)

Torej samo eno hitro javljanje s telefona.

Tamala, kapo dol za pogum in vztrajnost. Ene greste res skozi pekel. Srečno še naprej! ;)

Se imam za dokaj računalniško pismeno, a ste me s temi tickerji čisto zmedle. :) Sedaj mi je jasno, za kaj se gre. Melanie, vidiš, kako telefon ve več kot ti. ;)

Tara, pa to je super! Pri nas so bile po 2 bolezni na mesec, zadnje mesece včasih samo 1. :D Tudi jaz mislim, da je bila vzgojiteljičina pripomba dobronamerna. Se pa strinjam in podpiram to, da malo pustiš doma, kadar res vidiš, da je na meji. Sploh, ker imaš to možnost.

Naše uvajanje v vrtec je oddaljeno že leto in pol. Uvajala sem ga sicer jaz, od takrat dalje pa ga v vrtec vozi mož in je super. Prvi mesec je bil jok, ko ga je oddal, pa popoldne je bil precej razdražljiv in tečkast. Sedaj teh problemov ni več. Se pa spomnim, da sem ga 1x morala peljati sama - ojoj, kakšen jok! Tako da razumem, kako neprijetno mora biti, če se to pojavlja na dnevni bazi.




_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 10:39:11   
tamala86
Oj punce!

hvala za sprejem! user posted image Moram rečt, da smo se kar namatral ja...vedno sem si želela veliko otrok (vsaj 3) in vse, kar sva dala čez v 7 letih je bil zelo hud udarec. Ampak nam je uspelo user posted image
Tamale dve se pa tudi že zelo veselita sestrice. No, vsaj ta velika, tamala še ne razume čist. Ve pa, da ma mami dojenčka v trebuhščku. user posted image Naša tamala je šla pa danes po treh tednih v vrtec. Počitnice, pol smo pa imeli vnete učke in zelo je bila prehlajena. Hvala bogu jo mami lahko čuva, da ne rabim bit skoz na bolniški. Čeprav v sluzbi so ok. Imam res super šefe, vse se da zmenit.

Trenutno sem v službi. Bi rada čimveč delala, da bo kaj porodniške, ker imam kar velik kredit...da bo kaj ostalo dinarčkov. Glede na to, da pri tamalih nisem sploh imela porodniške (samo državno), ker sem bila študentka oz. brezposelna...bo super. Mi je pa danes spet grozno slabo pa zelo me boli glava. Ima katera kakšen nasvet kako umilit glavobole? Glede slabosti nimam kej...v 1. N sem bruhala 9 mesecev, še pred porodno, v drugi skoraj nič. Moj prav...zdrži sam še slabih 6 mesecev! user posted image ne no...pridem iz službe, doma 2, takoj akcija pa še selili smo se konec poletja in je ogromno dela še okoli hiše...in v njej. Trenutno čakava kuhinjo. Baje pride naslednji teden. Zdaj imava mini hladilnik, eno omaro in šporget...še mal pa bom dobila živčni zlom, ker samo prestavljam iz enega konca na drugega. Ampak sej bo...sem rekla, da bi rada imela do maja vse zrihtano (sobe za tamale, najino spalnico, okolico, garažo,...), da imam na koncu mir. user posted image
Je katera od vas iz dolenjske oz. okolica Grosuplja? Mi smo novi tu in nikogar ne poznamo...
Katera med vami user posted image ?

Uživajte!

LP

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 10:43:49   
tamala86
Ker ste tukaj večinoma že stare sablje (dolg na forumu, niste stare user posted image ) in se že dobro poznate, in, ker ste me tako lepo sprejele, bom z vami delila svojo zgodbo. Aja, sem jo kar kopirala iz druge teme, kjer smo čakale na user posted image :

Pri 22. letih nenačrtovano zanosila, s partnerjem sva bila skupaj 2 meseca in sva se odločila obdržati otroka. Najina princeska ima zdaj že skoraj 7 let. Eno leto po porodu zanosila (nisva načrtovala), sem imela samo 1x M po porodu. Je bil šok, ampak veselje. Žal v 8. tednu čiščenje, ni bilo srcka. Potem sva rekla, pa dajva sedaj še enkrat, čeprav sem bila študentka, brez službe, moj ma pa tud mal več kot minimalca. Zanosila po pol leta, 4 dni po testu začela krvaveti, šla k G, ki je rekel, da nisem noseča in, da je to M. Naj ponovim test...čez par dni test res negativen, krvavitev prenehala (sem mislila, da sem imela M). naslednji mesec krvavela skoraj 2 tedna, take bolečine, da nisem mogla hodit več...šla na urganco, vzeli kri in glej IMN. Naslednji dan so me operiral, ker je hormon naraščal...še dobro...počil jajcevod, imela notranje krvavitve. Odstranil so mi levi jajcevod in med operacijo odkrili, da imam prirojeno nerazvit desni jajčnik in jajcevod. Torej, dela samo leva stran pa še tukaj so mi odstranili jajcevod. Baje se vidi na UZ, da je moj desni jajčnik čisto majhen. Tega nikoli ni nihče opazil, prej tudi nisem nikoli imela nobenih ginekoloških težav.
Zaradi tega, ker nimam jajcevodov, sav se naročila pri dr. Reševi za pregled in nadalje umetno oploditev...potem pa šok. Pri pregledu hormonov so odkrili, da imam hormone kot ženske po 40. letu, stara sem bila pa 25 let. Povišan FSH in znižana AMH sta kazala na nizko ovarijsko rezervo. Maja 2012 sva šla prvič v postopek, pridelala 3 celice, 2 oplodoli, 1 vstavili, test - . Takrat sem bila čisto fertik...kar misliš, da bo uspelo. S postopki sva nadaljevala na 3 mesece (slabi rezultati, vedno 2-3 celice in 1 oz. 2 zarodka, brez zamrznjenčkov). Maja 2013 nam je uspelo v 4. IVF - 5 celic, 4 zarodki, 2 vstavili in 2 zamrznili. Test +, splav v 6. tednu. Septembra sva šla po eskimčke in glej...ena pikica nam dela družbo že dve leti in pol...user posted image Da ne govorim, kako so bili vsi proti, doma naju nihče ni podpiral, češ jaz brez službe, moj z minimalcem, v najemu, 2 otroka...Največkrat sem iz obiska staršev prišla objokana, ker so vsakič imeli nekaj za pripomnit...sej po eni strani jih razumem, samo vseeno...to je najina odločitev in lahko bi naju podprli, sploh ker sva dala vse to čez...tašča me pri vseh splavih in izgubljenih bitkah enkrat ni poklicala in vpr kako sva, mami pa tudi ne dosti več...nobenih besed tolažbe od nikogar nisva dobila. Niti spodbudnih besed...
Ker sva od nekdaj vedela, da si želiva veliko otrok (vsaj 3), sva rekla, da če bo možnost, bova še poskušala. Pripadajo ti namreč 4 postopki IVF za drugega otroka (po IVF). Ko je bila tamala stara 10 mesecev sem dobila službo na svojem področju (po 3 letih od diplome, dela na črno, iskanja službe) in to super službo. Delo super, šef najboljši in sodelavci top. Jeseni sva se odločila, da se spustiva v nove boje, Reševa je rekla, da moramo pohiteti, saj moja ura že ornk tiktaka...sem v službi sporočila svojo željo, so me podprli in mi za tem dali še pogodbo za nedoločen čas. Res so super...In glej...uspelo v 1. IVF - 4 celice, 2 oplodili, vstavili 2 - test pokazal +. Na prvem pregledu pa šok - oba sta se prijela. Žal je v 8. tednu enemu nehal biti srček. Drugi je ok. Danes sem polnih 13. tednov, na nuhalni je bilo vse ok in dobili naj bi še eno punčko. user posted image
Rada bi vam povedala...ne obupat...meni dr. Reševa vsakič reče, da je čudež, da imam dve zdravi punci in, da pričakujemo še tretjo...midva veva, da so to najini mali čudeži, najino bogastvo. čeprav so se težave začele po prvem otroku mi je bilo vseeno hudo. Nikoli si nisem predstavljala, da bi imela samo enega otroka. Od nekdaj sem govorila, da bom imela 3 ali 4. In bilo mi je isto hudo...želja po še enem otroku je bila tako močna...Rezultat po 7 letih: 2 otroka, 4 angelčki in 3. princeska se nam naj bi pridružila sredi julija.

No, to je moja malenkost user posted image

LP

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 11:16:11   
Bluegirl
O, tamala, pa tvoje princeske so res pravi čudeži. Resnično te občudujem (in tvojega dragega), čez kaj vse sta šla. user posted image user posted image Marsikdo bi obupal. Potem pa jaz jamram, ker se mi obeta HSG. Me je kar sram. Kaj naj rečem? Srečno tudi pri tej nosečnosti. Hiška in vse, kar spada, se bo slej ko prej uredilo. Verjamem, da je nadležno, a so druge stvari pomembnejše. Tvoja zgodba pa res vsakomur lahko vlije pogum.

Drugače pa takole razmišljam, da še dobro, da si kmalu (v svojih mladih letih) začela z reprodukcijo, a ne? Leta kar minevajo in če samo pomislim, da so nekatere ženske že krepko čez 30, ko se sploh odločijo za otroka, ni čudnega, da je težav vse več.

Z veseljem bi se dobila s tabo, a sama nisem blizu Grosupljega. Upam, da kmalu razširite svojo socialno mrežo. user posted image

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 11:34:56   
tamala86
Bluegirl...hvala! Ja, hvala bogu sva se takrat odločila obdržat najino ta veliko, čeprav sem zanosila res hitro. Niti pomislila nisva na splav. Si ne predstavljam kaj bi bilo, če bi šla takrat splav delat, potem pa vse to kar se je dogajalo...pomoje bi se mi zmešalo.

Držim pesti, da bo HSG čim manj boleč in ok. In, da te porihtajo! Sicer ne vem točno kako to zgleda, sama sem imela laparoskopijo.

Kar se tiče hiše...v bistvu smo se preselili k mojim starim staršem, malo ven iz Grosuplja, smo si uredili mansardo. Oz. se še ureja. Si pa želim, da do poroda pošlihtamo vsaj ta velike stvari. Imam grozno rada pospravljene stvari. Moj pravi, da pretiravam, samo ne morem iz svoje kože. Vem pa, da pri 3 ne bo pospravljeno vedno (no, sej tud zdaj ni). user posted image

LP user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 13:32:29   
Tara9
Jaz sem direkt iz Grosupljega user posted image , a ti tudi? Ostalo kasneje prekomentiram. Ravno zdaj, ko ste začele pridne bit imam veliko dela.

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 14:03:55   
tamala86
Tara9 mi smo iz Spodnjih Duplic, če veš kje je to...Če greš čez Sp. Blato proti Višnji Gori je sred hriba odcep za vas. No, mi smo malo ven iz vasi. Tista edina hiška na robu gozda. user posted image

Razmišljava, da bi dala tavečjo letos v 2. razred v Grosuplje. Moram se edino pozanimat, kam hodijo otroci iz sosednjih vasi (Sp. BLato - tam jih je kar nekaj), da bi imela najbližje sosede v šoli. Zaenkrat tukaj nima nobenega prijatelja, vsi so iz lj. Bi rada, da se vklopi in spozna novo družbo pa še jaz bom drugo leto doma. Tamala pa ostane v lj v vrtcu, ker imamo še vedno tam stalno prebivališče in ne vem kako je z vrtci tu. Pa še babice so iz Medvod oz. LJ, če je kdaj panika, da vskočijo.

Tara9, imaš ti kakšnega v šoli? Kako ste zadovoljni?

LP

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
   RE: Bodoče nosečke II
12.1.2017 14:33:02   
Bluegirl
No, evo, sem prav imela slutnje, da je Tara nekje iz tistih koncev. user posted image Da kar jaz odgovorim namesto nje (a boš jezna, Tara?): njena princeska še ni prestopila šolskega praga. user posted image

HSG in vse, kar je povezanega z našo željo po plusku, sem dala malo na stran. Na račun viroze, a je kar pasalo (odmislit, viroza ne, sevedauser posted image ).

Zdaj pa ena finančna tema. user posted image Vem, da smo enkrat že o tem govorile, a vseeno: varčevanje!
Jaz sem, kar se tega tiče, antitalent. Res. Ko sva se pred dobrimi 4 leti selila k starim staršem, sva vse prihodke sproti porabila za selitev (pa nisva nič prenavljala, samo, kar je bilo nujno), prihranke pa dala za nakup novega starega avta. Do danes se je sicer na varčevalni račun (kjer nisva vezana na znesek, ampak sama, kadar lahko in želiva, kaj naloživa) nakapalo nekaj denarja, a naju bo čakala menjava avta v prihodnosti + tega, da paše imet nekaj zaledja (ki pa bo itak pošlo, ko bova menjala avto). Eden od razlogov (poleg tega, da se na tem področju ne znajdeva), da se nisva ničemur zavezala, je ena slaba izkušnja varčevanja (moj mož še zdaj preklinja, ko se spomni na to). Druga stvar je ta, da je moja služba še vedno samo začasna, trenutno samo polovična, mož pa tudi čaka na preži, če se bo kdaj pokazala zanj služba, bolj prijazna družini in zdravju, ki pa bo seveda slabše plačana. In če pomislim, da bova morda čez leto ali dve prihodke prepolovila, si ne predstavljam še dodatnih stroškov. Potem pa me tam pa tam udari: pametno je imet nezgodno zavarovanje (OK, za malega imam to urejeno), pa življenjsko naložbeno (o tem prav resno sedaj razmišljam), pa pokojnine bodo tudi boge, pa za malega bi tudi morala varčevati (čeprav starši zame niso in sem si vse, kar imam, ustvarila sama, pa mi ni bilo hudega, a dobro - so mi pa pomagali s kritjem delne najemnine, ko sem študirala) ... A sem zabluzila, a pretiravam? A ve kaj varčujete, a vam znese? Res je, da nam nič ne manjka, to moram poudarit. Res je tudi, da si kdaj kaj privoščimo (nov par čevljev, čeprav jih ne rabim nujno, pa novo televizijo smo zadnjič kupili z več funkcijami, čeprav bi se tudi s staro dalo zdržat), a nekako mi kopičenje denarja ne gre dobro od rok. user posted image Nisem zapravljivka, nalagam pa tudi ne v 100 skladov. Nočem preveč razmišljat o prihodnosti, a na trenutke me zadane. Ko berem, poslušam, kako eni vsak mesec tudi svojim otrokom naložijo določeno vsoto, dobim slabo vest - moj ima v (fizičnem) šparovčku par desetakov, ki jih je dobil za krst, rojstni dan od babic. Po drugi strani mi je rahlo vseeno: to, da ti starši pri 18 ne zapustijo deset tisoč evrov za vstop v odraslost, res ni najhujša stvar, ki se ti lahko zgodi. OK, bom nehala, se pa priporočam za mnenje. user posted image

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
   RE: Bodoče nosečke II
13.1.2017 7:25:04   
Tara9
Jutro, izkoristim jutranji mir, potem bo spet gužva.

tamala tudi jaz sem se zamislila ob tvoji zgodbi, saj sem se smilila sama sebi že zaradi jemanja Klomifena in ker je pri najini punci trajalo malo dlje, da sva zagledala plusek. Ko slišiš take zgodbe, ti je res lahko nerodno. Res sta s partnerjem občudovanja vredna in ravno zaradi vajine vztrajnosti in poguma, sta zdaj ponosna starša princeskam. Res vama privoščim. Drugače pa nisem rojena Grosupeljčanka, ampak sem se iz Lj preselila tja 5 let nazaj. Tako da izkušenj glede šole nimam, kot je že bluegirl omenila je moja pikica mikica še premala za šolo, 20mesecev je stara. V OŠ Brinje dela moja kolegica, ki je super zadovoljna, ampak to z vidika zaposlenega, kako je otročki, žal ne vem.

Uffff dobra tema bluegirl, varčevanje..... Ne, tudi midva nimava nekega posebnega varčevanja, enostavno ne znese user posted image . Imava sicer naložbeno življenjsko zavarovanje, s tem da na ta način varčujeva ta tamalo, pa jaz sem vključena v dodatno pokojninsko zavarovanje, ampak preko delodajalca, sama nič ne vplačujem. Kaj pa vem, sploh nisem dosti pametna kar se vsega tega tiče. Tudi midva nisva razsipna, živiva čisto solidno, povprečno, ampak glede tega se nekako ne znava bolje organizirat. Da bi recimo prišparala za avto je misija nemogoče, imava kredit. Pri renovaciji hiške oziroma najinega stanovanja sva varčevala tako sproti mesečno. Ko se je nabral manjši kupček sva rekla, no greva zdaj obnovit kopalnico, potem nekaj časa spet čakat, da kupček zraste in renovirat nekaj drugega user posted image . Zanimiva tema res, mi je všeč, da se vračamo na staro in odpiramo različna področja user posted image .

Lep dan vam želim in previdno zunaj. Jaz sem se na cesti kar namučila danes.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
   RE: Bodoče nosečke II
13.1.2017 8:22:34   
Melanie1
Dobro jutro user posted image


Ja, za božjo voljo, od kje ste sedaj to temo privlekle user posted image varčevanje... Mogoče napišem kaj kasneje.

Tara - a z Grosupljega torej? Ravno zadnjič sem se mudila na tvojem koncu. Je imel sodelavec rojstni dan in mu je žena pripravila zabavo presenečenja. Smo bili Pr' atku. user posted image Meni je bilo vrhunsko. Hrana, družba, ansambel...

Punce, niti ne utegnem napisati vsega, kar bi rada.

user posted image Šibam...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
   RE: Bodoče nosečke II
13.1.2017 8:27:40   
Bluegirl
Jutro!

Haha, a sem zamorila temo? :) Vzamem nazaj.

Jaz še vedno na bolniški, a mali je veliko bolje. Še dobro, da sva doma, pri nas je zunaj vse ledeno.


_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
   RE: Bodoče nosečke II
13.1.2017 8:30:51   
Bluegirl
Tara, tvojega odgovora še videla nisem. Midve sva si v marsičem res podobni, ko te takole berem. :)

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?