|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December 2019
8.5.2019 14:30:43   
vpričakovanju
Aja še eno vprašanje.. Koliko časa se čaka na nuhalno ponavadi? Jaz se še nisem naročla, jutr imam pa prvi pregled. 🙂


(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: December 2019
8.5.2019 17:55:42   
Travniskisosopek
O lepo d vas je nekaj, ki ne želite vedeti spola, poznam samo take, ki so takoj želeli vedeti :)

Jaz sem danes klicala za nuhalno in jo imam 23.5, ni pa imela več veliko terminov prostih. Odvisno kam greš, če greš k nekomu bolj znanemu zna imeti kar zasedeno. Najboljš da jutri tako po prvem pregledu pokličeš, ko boš točno vedela kolko časa si noseča in vse. Ker meni je rekla danes, da je najboljše ko dopolniš 12 polnih tednov, kot je tudi že ena pred mano omenila. Srečno jutri na prvem pregledu! Naj bo pikica čim večja :)

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: December 2019
13.5.2019 9:34:12   
Srečna_nosečka
Punce,  ste že bile na preiskavah krvi? Pri meni je vse ok, edino sladkor sem imela ravno na meji. 5,0 še je ok, pri 5,1 pa mora ginekologinja izdati napotnico za diabetologa. In tisto jutro sem imela točno 5,1 🤦‍♀️ Tako da: probajte se držati, da ste tešče pred odvzemom krvi in da dan prej ne jeste sladkega, ker je meja res nizka. Meni je ginekologinja takoj rekla, da čisto možno, da bo test negativen in ne bom rabila inzulina in nič, ker je meja res nizka in možno, da je bila vrednost samo tisto jutro "previsoka". Tako da držim pesti, da bo res tako! 

(odgovor članu Travniskisosopek)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: December 2019
13.5.2019 12:05:57   
vpričakovanju
Jaz sem bila v četrtek (mimogrede, vse je v redu, pikica je bila velika 2 cm, men je šlo pa itak na jok ko sm jo vidla :D Tko, ful lepo mi je bilo), sem dala kri ampak glede izvidov ne vem še nič. Ginekologinja mi je rekla, da si bova na naslednjem pregledu (sred junija) pogledale izvide, če bi blo pa kaj narobe z njimi, da bi bili slabi, me bodo pa poklical menda.
Ampak zaenkrat ni še nič. :) Sem pa šla res na tešče, če sem sladko dan prej jedla, se pa ne spomnim več. :D

(odgovor članu Srečna_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: December 2019
13.5.2019 13:41:18   
Travniskisosopek
Srečka_nosečka tudi jaz držim pesti, da bo vse okej! :) Drugače jaz sem dala tudi kri in nisem mela povišanega, čeprav je G omenila, da možno d bi imela, ker je mali večji, kot naj bi bil, ampak ni blo :)

vpričakovanju o superca, d si spoznala svojo malo pikico :) Od veselja jokat je lepo! :)

Kako ste kaj drugače?

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: December 2019
13.5.2019 14:17:29   
grateful3
Pozdravljene :) sem se odločila, da se vam še jaz pridrižim v klepet, saj sem pred kratkim tudi sama izvedela, da bom decembra prvič postala mamica :) predviden rok imam 18.12. ampak imam še 20.5. kontrolo, saj se prvič ni slisal utrip srčka (bil je le navaden pregled in me ginekologinja preseneti z novico, da se je že začelo gnezdenje in da bom mamica). :) zaenkrat imam boleče in občutljive prsi, občasna "špikanja" v maternici, vsake toliko pa tudi vrtoglavico in slabost. ampak hvalabogu brez bruhanja (držim pesti): :D

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: December 2019
13.5.2019 16:12:20   
vpričakovanju
grateful3 pozdravljena :) To pa je bilo zagotovo lepo presenečenje :) Upam, da bo vse potekalo tako kot mora, in da bosta z dojenčkom zdrava :)

Travniskisosopek jaz sem kar v redu.. :D se mi zdi, da so slabosti spet malo manj intenzivne.. no, vsaj zadnje dva dni :D utrujena sem pa še zmeraj zelo hitro.. Edino zelenjava mi dela "težave" .. Že pred nosečnostjo nisem bila ravno ljubitelj in sem jo res zelo malo pojedla.. no, sedaj se mi pa še bolj upira, da mi je slabo. :// in se probam prisilit zarad malega, da vsaj nekaj zelenjave spravim vase.. si naredim kakšen sadno-zelenjavni smootie.. ampak res s težavo popijem .. potem pa brskam zadnjič po enih starih forumih in najdem žensko, ki pač čisto nič zelenjave ni jedla med nosečnostjo, pa je blo use ok... no, ne smem se s tem tolažit :D
Pa kakšna telovadba se mi tudi upira zaenkrat... Se potrudim vsaj z sprehodom, ampak glede na gnilo vreme zadnje čase mi tud to ne znese vsak dan ..
Kako gre vam?

Upam da ste vse v redu. :)

(odgovor članu grateful3)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: December 2019
13.5.2019 16:13:09   
*princess*
Glede sladkorne je tako, da ne boš dobila kar takoj inzulina. Jaz sem imela prejšnjo nosečnost isto kot ti... prvi pregled malenkost povišano in sem dobila napotnico za spremljanje sladkorne. Tam sem dobila merilec sladkorja in napotke glede prehrane. Potem pa sem vsak mesec hodila tja na kontrolo (vzamejo kri). Jaz sem se trudila čim bolj zdravo jesti, nisem se pa držala diete. Potem nisem imela nikoli več povečanega sladkorja, vendar na kontrole pa sem morala hoditi do konca nosečnosti. Tako, da jaz mislim, če imaš malenkost povečano boš brez težav z prehrano uredila sladkor.


(odgovor članu grateful3)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: December 2019
13.5.2019 16:43:59   
grateful3
Ker ste ravno omenili telovadbo- a ima katera kakšno idejo kakšna telovadba je primerna? Sprehodi že ja, ampak v tem deževnem vremenu res ni za nikamor 😞 pa bi bila rada vsaj malo aktivna, ker drugače se bom prehitro “razlezla”- slabi geni. 😃  meni že sedaj trebuh raste (verjetno ker sem mislila da imam pms in sem vse kar je bilo čokoladnega pojedla) 🤷‍♀️😃 prosim za kakšne predloge, sploh punce, ki ste že mamice. Hvala že vnaprej 😊

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: December 2019
13.5.2019 17:47:26   
vpričakovanju
no jaz še nisem mami, ampak sem našla tole in tejli ženski zaupam :D https://www.youtube.com/watch?v=uDei1l8vcII
Včasih, če se mi ravno da, nardim te vaje. :) In so varne. :) Na tem posnetku so za prvo tromesečje, jih je pa posnela mislem da za vsako tromesečje posebej. :)

(odgovor članu grateful3)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: December 2019
13.5.2019 18:28:13   
grateful3
O superca, bom pregledala malo. 😊 hvala lepa! Saj ne da sem neki frik, ki pazi na postavo, sploh v tem blazenem stanju, ampak toliko, da se vsaj malo motiviram in razgibam. Hvala se enkrat 😊

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: December 2019
13.5.2019 18:46:49   
vpričakovanju
No, isto jaz :D

(odgovor članu grateful3)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: December 2019
14.5.2019 8:19:02   
Lindenhoney
Eno vprašanje, ki bo mogoče malo bolj aktualno v prihodnje. Kaj uporabljati proti strinjam?

Drugače je moje počutje super, teče deveti teden in razen dvotedenske manjše slabosti in zaprtosti, nobenih težav. Naj trajaaaa ☺️. Prvi pregled pa šele v naslednjem tednu in upam, da bo vse ok. Ste že kaj razmišljale o nifty testu? Jaz se nagibam, če bo nuhalna ok, da na nifty ne bom šla.Lep dan

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: December 2019
14.5.2019 8:46:35   
vpričakovanju
Jaz za trebuh uporabljam mandljevo olje.. drugje imam že itak povsod strije in se skor ne mažem ... Če deluje pa ne vem .. prvič uporabljam, bomo videli :D To bodo bolj znale povedat tiste, ki so že mamice :) Baje je tud karitejevo maslo fajn.

No, jaz na nifty ziher ne grem. Že za nuhalno sem bila v dilemi če it al ne, ker to sva bla že prej 100 %, da otroka v vsakem primeru sprejmeva, ne glede na to, kaj bo. In še zmeraj ti pol lahko pokaže, da je kaj narobe, pa se potem rodi čisto zdrav otrok. :) Je pa res, da če je use ok si potem lahko miren naprej, oz. če pokaže kaj narobe, se lahko do poroda deloma pripraviš na to. Ampak jaz sem take sorte človek, da se prehitro zasekiram in me je strah in včasih najprej na najslabše pomislem. :(( No na koncu sem se odločila da grem. :)
Pa prosim nikar ne narobe tega razumet, nikogar ne obsojam.

(odgovor članu Lindenhoney)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: December 2019
14.5.2019 9:32:00   
Travniskisosopek
Pozdravljene lepotičkeuser posted image ,

hvala za priporočeno telovadbo! Jaz se moram tudi malo spraviti migati, ker čakanje na lepo vreme je letos misija nemogoče. Glede na to da sem čezdalje manj utrujena in me prsa malo manj bolijo, nimam več izgovorov. Upam d ni z malim kaj narobe in je samo to, da se že v 11 tednu in znaki malo pojenjajo. :) Čeprav če predolgo sedim, me začne boleti desna stran. Nimam pojma zakaj.

Glede mazanja, tudi mene zanima priporočilo, mogoče kakšno tako, ki se hitro upije? Ker jaz jih imam malo že od prej, ker sem jih v puberteti dobila, takrat sem težavo rešila z Vichy kremo za telo proti strijam. Samo s tem mazanjam sem jaz tako lena, da res nisem ponosna nase, sploh ne vem kdaj bi se, ker ne maram biti cela mastna. Kdaj je priporočljivo da se začne?

Drugače pa odštevam dneve do nuhalne, še 9 dni. Že dolgo je od zadnjega pregledauser posted image Upam d je vse okej!
Midva se bova po nuhalni odločila ali še za nifty ali DHT ali nič. Samo ste se ve odločile samo za nuhalno ali tudi DHT?


(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: December 2019
14.5.2019 10:14:48   
Sun89
heii... odloočila sva se za nuhalno in dht..... potem bova pa videla kako in kaj..

(odgovor članu Travniskisosopek)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: December 2019
14.5.2019 10:16:42   
Sun89
kdaj pridete na fb stran bejbike:)

(odgovor članu Travniskisosopek)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: December 2019
14.5.2019 11:37:59   
Srečna_nosečka
Hvala za spodbudne besede 😊 Približno tako mi je razložila ginekologinja, ja. Je pa fajn slišat še od koga iz prve roke. 


(odgovor članu *princess*)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: December 2019
14.5.2019 11:38:35   
Srečna_nosečka
Po nuhalni, ko bova povedala domačim 😊


(odgovor članu Sun89)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: December 2019
14.5.2019 12:36:53   
grateful3
Jaz bom sla samo na nuhalno (v primeru da je res vse ok), drugače bom sla se na dht tudi. Sem pa si naročila kremico od butters Slovenija, baje je ful fajn proti strijam, ampak žal tudi nisem preveč dosledna glede mazanja 🤦‍♀️😊 upam da me čimprej prime, da vsak dan masiram trebušček in negujem še preostale kritične dele telesa. 😊

(odgovor članu Travniskisosopek)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: December 2019
15.5.2019 12:29:24   
Travniskisosopek
Sun89
Jaz pridem po nuhalni na fb, če bo vse okej, oziroma ko povema. Čeprov komaj čakam d bi povedla, me je po drugi strani strah, ker ne vem če ravno kdo pričakuje :D

Ostale ste že povedale ali čakate nuhalno?

(odgovor članu grateful3)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: December 2019
15.5.2019 13:36:14   
Nani.
Zdravo, še ena nosečka med vami...včeraj sem imela prvi pregled - UZ, kjer se je že lepo videl naši mali pikec in njegov user posted image PDP-ja mi gin.še ni izračunala, ampak po mojih izračunih naj bi bil nekje 22.12., ker je včeraj bil velik za nekje 8t2d. Se že veselim čvekanja z vami, po možnosti v skupinici na FB, ker mi je dosti lažje user posted image

(odgovor članu Travniskisosopek)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: December 2019
15.5.2019 14:17:40   
Lindenhoney
Nekaj ljudem sva že povedala. Pač se ne obremenjujemo, če se slučajno kaj ponesreči se pač bo. Sej to so vse življenjske situacije in pač ne vidim razloga, da tole skrivam, no vsaj bližnjim osebam ne. 

Do mojega pregleda se več kot en teden. Takrat bom točno 10.teden. V primerjavi z ostalimi vidim, da sem kar pozno naročena, ampak mi je tako se boljs.

(odgovor članu Nani.)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: December 2019
15.5.2019 20:11:12   
vpričakovanju
Mogoče pridem na fb, mogoče ne. :D Zaenkrat sva za nosečnost povedala samo moji sestri, je ravno tako naneslo. :) Ostalim članom družine bova pa te dni, čeprav imam nuhalno šele 30.5. Se mi zdi da družina je pa ja tista, ki ji lahko zaupaš vse in ti je opora, tudi če bi šlo slučajno kaj narobe. Bedno se nama zdi, da jim ne bi povedala pred nuhalno..
Kar se tiče pa širše družbe, bova pa še malo počakala. :)

(odgovor članu Lindenhoney)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: December 2019
15.5.2019 22:08:46   
Srečna_nosečka
Midva pa očitno ne bova imela decembrčka user posted image No, bomo videli, kako se bo dojenček odločil user posted image Ampak na tem pregledu sedaj je ginekologinja rekla, da bomo za pdp upoštevali sedaj 28. 11. - to je sicer tudi pdp glede na zadnjo menstruacijo, vendar je na prvem uz kazalo, da bo 4. 12. Tokrat pa je rekla, da je bilo takrat še malo težje izmeriti, ker je bilo še dokaj zgodaj, in da sedaj kaže na to, da bo kar držal pdp 28. 11. user posted image Upam, da me ne boste vrgle it klepeta user posted image user posted image Novembrke so namreč tukaj na forumu že zdavnaj potihnile, FB skupini pa se še ne bi pridružila pred nuhalno user posted image Sem pa na pregledu videla možgane, rokice, delno že prstke, obraz ... Srček pridno bije user posted image Sem bila čisto iz sebe!!! user posted image Tako zelo, da sem pozabila med. sestri reči, da mi ni dala slike uz user posted image user posted image Tako da komaj čakava nuhalno :D :D Danes sem tudi šla na odzvem krvi za DHT. Kar naenkrat vse postaja vedno bolj resnično user posted image user posted image Domačim bova povedala jutri, ko dopolnim 12. teden, ostalim pa počasi naslednji teden po nuhalni user posted image

(odgovor članu vpričakovanju)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Stres v nosečnosti lahko škoduje otroku
Rezultati najnovejših raziskav so pokazali, da lahko čustvena in psihična napetost v času nosečnosti slabo vpliva na ner...
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...