|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 razlogov ZA večjo razliko med otroki

Uredništvo Ringaraja.net, 7.5.2022
Čeprav se morda zdi malo zastrašujoče, ko ste se že dobro navadili na zdaj "velikega" otroka, za vse, ki razmišljate o drugem otroku - po treh, štirih letih in več, tu je deset razlogov, zakaj je to odlična izbira!

image
/11


1) Starejši otrok bo razumel

Vaš prvi otrok je nekoliko starejši in dovolj zrel, da bolje razume koncept novega otroka. Starejši otrok se bo po prihodu brata ali sestre počutil manj zanemarjenega. Tako bo v boljšem položaju, da razume potrebe otroka in se odzove s sočutjem in empatijo.


2) Mlajši otrok bo dobil več pozornosti in vašega časa

Spomnite se koliko svojega časa ste posvetili prvemu otroku, ko je bil dojenček. Crkljanje, igranje, sprehajanje ... Večja razlika med otroki vam bo omogočila, da ima drugi otrok enako obravnavo, čeprav se boste morda morali malo prilagoditi obveznostim okoli šole, vrtca. Medtem ko je starejši otrok v vrtcu/šoli, se boste z dojenčkom uživali ena na ena.


3) Prvi otrok ima aktivno vlogo

Starejši otrok bo lahko pomagal pri novorojenčku in to bo odlična priložnost, da zgradita močno vez med seboj. Vaš prvi otrok bo imel aktivno vlogo pri skrbi za bratca ali sestrico, od tega, da prinese plenico, se igra z njim, do pomirjanja in zabave otroka med vožnjo. Starejši otroci, ki berejo, lahko berejo zgodbe, pesmice, kar je super, saj je to odlična stvar za oba otroka in poglablja njuno vez!


PREBERITE TUDI: Zakaj starejši otrok ne bi smel biti varuška mlajšim?


4) Starejši otrok je bolj samostojen

Starejši kot je, bolj samostojen bo prvi otrok. Ne bo vam treba skrbeti, da bi plenice menjavali dvakrat. Zna se sam igrati in poiskati zabavo, tako da vam pusti čas za skrb za dojenčka.


5) Ne bosta se prepirala glede igrač

Večja razlika med njima prinaša različne interese in igrala se bosta z različnimi igračami. To starše reši muk biti posrednik in razreši obupana pogajanja o izmeničnem igranju z najljubšimi igračami.


6) Stroški so prerazporejeni

Dejstvo je, da skrb za otroke stane, starostna bližina dveh otrok pa še več. Od plenic različnih velikosti, do šolanja kasneje. Imeti otroke z večjo razliko v starosti omogoča prerazporeditev stroškov, zlasti v teh prvih (in dragih) letih.


PREBERITE TUDI: Oprosti za podočnjake, mama


7) Možnost »podedovanja« določenih stvari in varčevanja

Prvi otrok bo že prerasel posteljico, ograjico, avtosedež, če so otroci istega spola tudi večino garderobe. Zato jih boste lahko znova uporabili in privarčevali.


8) Še vedno boste imeli čas za spanje

Za razliko od staršev otrok, med katerimi je razlika približno 2 leti (in manj), je mogoče "uloviti" nekoliko časa za spanje do prihoda novega dojenčka. Prvi otrok že bolje spi, zato je med nosečnostjo možen kakovosten spanec.


9) Rivalstvo med brati in sestrami je veliko manjše

Otroci z majhno razliko, ko rastejo, kažejo medsebojno rivalstvo, kar ne pomeni, da si nekoč ne bodo zelo blizu, a v začetnem obdobju je staršem kar težko. Z večjo starostno razliko imajo otroci različne interese, obveznosti in tako manj verjetno tekmujejo pri stvareh. Starejši otrok se lahko vidi kot vzor/mentor mlajšemu bratu, ne kot tekmec.


PREBERITE TUDI: Vzgajam svoje otroke, da me zapustijo 


10) Starejši otrok bo bolj navezan na družino

Dlje kot otrok ostane edini otrok, bolj je navezan na starše, kasneje pa se to odraža pri mlajšem bratcu/sestrici. Z daljšim čakanjem na drugega otroka torej ostane več časa, da prvi otrok zgradi močan in kvaliteten odnos s starši.


Resnica je, da ne morate najti recepta za pravo starostno razliko med otroci, vse je stvar izbire. Ne glede na to, kolikšna je razlika, boste zagotovo našli način, da bo delovalo.


VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
18
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
7
Zakaj je teta za nečakinjo tako pomembna?
Teta v puberteti postane zaveznica, dobra vzornica in tista, na katero lahko računamo, da nas bo vedno poslušala.
6



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?