|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Če bi porod potekal kot pri živalih ...

Uredništvo Ringaraja.net, 8.9.2016
Rojstvo pri živali se lahko zgodi kjerkoli, kadarkoli in brez porodnih spremljevalcev. Bolj za šalo kot zares, pa vendar zelo zanimiva upodobitev, kako bi zgledalo, če bi se dojenčki rodili kot se rodijo živalski mladički.

image
Če bi se otrok rodil tako kot se rodi mladiček žirafe.
/11


Živali v naravi rojevajo na vse mogoče načine, ki si jih ljudje težko predstavljamo kot način rojstva naših dojenčkov. Ste se kdaj spraševali, kako bi izgledal porod, če bi se tudi človeški mladiček rodil kot se rodi mladiček žirafe ali morskega konjička? Verjetno vam to ni prišlo na misel, so se pa takšne misli porodile ilustratorju Paulu Westoverju in se je odločil narisati človeško različico poroda na živalski način.


Porod je precej boleča izkušnja za ženske, o tem ni dvoma, vendar pri živalih ni nič drugače, kot dokazujejo tudi humorne ilustracije, ki jih je upodobil Westover. V številnih primerih smo ljudje lahko srečni, da imamo na voljo vse udobje in osebje v porodnišnicah. Dejansko si je nemogoče predstavljati, da bi, na primer, naš dojenček padel iz dveh metrov višine, kot se to zgodi pri žirafi. 


Nositi malo bitje celih devet mesecev je neudobno, ampak si predstavljate, da bi morali otroka v sebi nositi tri in pol leta! Poglejte si nazorne ilustracije. Prepričani smo, da se boste ob vseh nenavadnih oblikah poroda, ki se zgodijo v svetu živali, razveselili dejstva, da ste ljudje.

Čeprav so ilustracije narejene na zelo humoren način, se lahko ob njih zavemo tudi, kako čudežen je živalski svet, kako vsemogočna so živalska bitja, mamice in očki, ki skrbijo za pestrost na našem planetu. Poklon vsem živim bitjem.

 

1. Redka vrsta morskega psa

Redek morski pes z latinskim imenom Chlamydoselachus anguineus po videzu spominja na mešanico med morskim psom in jeguljo. Ti morski psi bivajo na globini 600 metrov in skoraj nikoli ne zaidejo na površje. Strokovnjaki menijo, da naj bi ta vrsta morskega psa svoje mladiče nosila v sebi več kot tri leta. Si predstavljate?

morski pes


2. Morski konjički

Morski konjički so posebnost med živimi bitji, saj pri njih rojevajo samčki. Običajno porodijo približno 2.000 malih morskih konjičkov naenkrat. Waw, to pa je številka! Bravo očki.

konjicki


3. Pipa Surinam žaba

To je posebna vrsta žabe, ki živi v Južni Ameriki. Ko samec oplodi jajčeca na samičkinem hrbtu, se jajčeca zarinejo v podkožne celice samice, kjer mladički rastejo dva meseca in pol. Ko dozorijo, pa eksplodirajo na plano kot v kakšnem znanstvenofantastičnem filmu. Res neverjetno.

zaba


4. Žirafa

Žirafe svojega mladička porodijo stoje, po 15 mesecih nosečnosti. In ne samo to, mladiček bo rojstvu pade na tla z višine dveh metro, kolikor meri razdalja od porodne odprtine živali do tal. Precej trd pristanek na sveta, bi lahko rekli.

zirafa


5. Rojstvo iz TV ekrana

Ste vedeli, da tudi ljudje rojevamo malce drugače, bolj dramatično in to že več mesecev stare dojenčke? Ja, tako je, v televizijskih serijah, limonadah in filmih, je porod precej daleč od resničnega. Filmski dojenčki se namreč rojevajo skoraj vedno v dramatičnih porodih, ogrožujočih za zdravje otroka ali mamice, potem pa se rodi popolnoma zdravo dete, staro že najmanj šest mesecev. Ja, resnica je daleč od tega, kar nam kaže televizija.

tv junaki 

 

VIR: College Humor


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Sladkorna bolezen v nosečnosti
Določena oblika sladkorne bolezni se pojavi samo v nosečnosti in po porodu skoraj vedno izgine. Če se je ne zdravi, lahk...
4
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
4



Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?