|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dojenje na potovanju

Helena Mlakar, 21.6.2011
Kot je že splošno znano, je dojenje najboljša izbira za dojenčka. Ko se družina odpravi na potovanje, pa tudi najbolj praktična. Pripravili smo vam nekaj nasvetov za dojenje na potovanju.

image
/11


Ko enkrat dojenje steče, je enostavno tako za mater kot za dojenčka. Mleko je vedno prave temperature, vedno je na razpolago in ni skrbi, kako očistiti stekleničke med potovanjem, kje pogreti mleko in podobno.

V poletnih mesecih so potovanja bolj pogosta. Če imate dojenčka in se odpravljate na pot z avtom, letalom, avtobusom, vas morda skrbi, kako bo potekalo dojenje. Pripravili smo vam nekaj nasvetov.


Potovanje z letalom

Če boste potovali z letalom, poskušajte dojenčka podojiti pred vzletom letala. Tako bo dojenček na letalu sit in zadovoljen. Svojega dojenčka lahko dojite v previjalnicah v potniškem terminalu. Prostori in dostop do njih je jasno označen.

Če bo potovanje trajalo več ur, pa boste dojenčka seveda podojili tudi na letalu. Poskušajte pa, da ga ne dojite med vzletom in pristajanjem letala.


Potovanje v tujino

Če boste potovali v oddaljene, eksotične kraje, boste morda morali opraviti obvezno cepljenje, ki je predpisano za turiste. Pri osebnem zdravniku se pozanimajte, kako je s cepivi in dojenjem. Ta naj sicer ne bi vplivala na dojenje.

Pozanimajte se o državi, v katero potujete, morda odsvetujejo pitje vode iz pipe, uživanje določene vrste hrane in podobno. Če bi vas doletele črevesne težave, bi to lahko neugodno vplivalo na dojenje. Če potujete v vroče kraje, imejte ob sebi vedno dovolj tekočine. Vedeti pa morate tudi, da bo vaš dojenček bolj pogosto žejen, zato se bo želel dojiti bolj pogosto kot sicer.


Dojenje na javnih krajih

Dojenje na javnih mestih je še ne dolgo nazaj vzbujalo neodobravanje pri večini ljudi. Danes temu ni več tako, še vedno pa lahko naletite na neprijaznost. Dojenček je lačen ne glede na to, ali ste z njim v hotelski sobi, ali pa se sprehajate po ulicah in trgovinah.

Poskušajte najti miren kotiček, klop v parku, ob reki, majhen lokal, kjer ni veliko ljudi in podojite svojega dojenčka. To lahko naredite zelo diskretno, skoraj nevidno. Obrnite se tako, da vas bo videlo čim manj ljudi, čez dojko in otrokovo glavico pa položite pleničko.


Težave pri dojenju

Če je vaš dojenček navajen na dojenje v miru in tišini in če ga boste želeli podojiti na javnem, bolj hrupnem kraju, se lahko zgodi, da ne bo želel jesti, morda bo pričel jokati, morda ga bo bolj kor mleko, zanimala okolica. Bodite potrpežljivi in mu dojko spet ponudite čez nekaj trenutkov ali pa takrat, ko bo sam z jokom naznanil, da je lačen.

Če ste imeli do sedaj pri dojenju nek ustaljen urnik, je povsem mogoče, da se bo ta na potovanju popolnoma spremenil. Mogoče bo dojenček jedel več ali pa manj, kot običajno. Tudi to naj vas ne skrbi, poskušajte se mu prilagoditi in mu dojko ponudite večkrat. Pomembno pa je, da je plenička polulana in da normalno kaka.

Zgodi se lahko tudi, sploh pri večjih dojenčkih, da se ne bo želel dojiti. V tem primeru si mleko lahko črpate in mu ga ponudite po steklenički.

 

Uživajte na potovanju s družino, bodite sproščeni, uživajte dovolj tekočine, jejte zdravo hrano, počivajte in tudi dojenje bo potekalo tako, kot mora.

 

Preberi še:

Z dojenčkom na letalo

Potovanja z dojenčkom

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
13
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
9
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
6
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
5



Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?