|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Humus z rdečo papriko

Uredništvo Ringaraja.net, 15.4.2019
Čičerika, ki je glavna sestavina humusa, vsebuje kar 25 odstotkov beljakovin, 60 odstotkov ogljikovih hidratov, koristne maščobe ter številne vitamine in minerale - A, B1, B2, B3, C, D, E, železo, fosfor, cink, mangan, kalij, kalcij in magnezij.

image
Humus lahko pripravite s tahinijem ali brez.
/21


Humus s pečeno rdečo papriko je odlična pomaka za popečene kruhke in svežo zelenjavo. Z njim lahko premažete tudi tortilje, odlična priloga pa so tudi na piknikih.

Ali ste vedeli, da je čičerika (ki je glavna sestavina humusa) odličen nadomestek mesa? Vsebuje namreč kar 25 odstotkov beljakovin, 60 odstotkov ogljikovih hidratov, koristne maščobe ter številne vitamine in minerale - A, B1, B2, B3, C, D, E, železo, fosfor, cink, mangan, kalij, kalcij in magnezij.

Vsekakor jo je treba dodati na družinski jedilnik!

 

Potrebujete:

- 400 g kuhane in oplaknjene čičerike
- 2 rdeči papriki
- 2 stroka česna
- 2 žlici tahinija (po želji)
- sok 1/2 limone
- 3 žlice olivnega olja
- ščepec zmlete rdeče paprike

 

Priprava:

1) Rdečo papriko očistite in narežite na četrtine, nato jo postavite pod vroč žar v pečici. Pecite jo tako dolgo, dokler lupina ne počrni. Še toplo jo preložite v plastično vrečko, ko pa se ohladi (da si ne opečete prstov), pa ji olupite počrnelo lupino.

2) Tahini in limonin sok dajte v mešalnik in ju mešajte kakšno minuto, da se sestavini dobro spojita. Nato dodajte še ostale sestavine in vse skupaj zmeljite v gladko in kremasto zmes.

3) Humus preložite v skledico in ga posujte z zmleto papriko ter postrezite.

 

PREBERITE TUDI: Spomladanski zvitki

 

Domač tahini: Tahini lahko pripravite tudi sami doma in sicer tako, da dve žlici sezama popražite v ponvi, da dobi rahlo zlato barvo, nato pa ga z malo olja zmiksate v pasto.

 

 
Recept za humus z rdečo papriko smo si sposodili v Kuharici za punce, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 50 okusnih in preprostih receptov za vsako priložnost ter zabavno družinsko kuhanje. 

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
6
Osnovna omleta za male kuharje
Šolske počitnice so idealen čas, da se otrok preizkusi tudi v kuhanju. Za zdrav in hranljiv zajtrk smo poiskali preprost...
4
Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...
3
Kvas, soda ali vinski kamen?
Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa j...
3



Ideje za rojstnodnevne prigrizke
Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Starši pa se ubadamo s tem, kaj ...
DR RAJOVIĆ: Kaj storiti, ko otrok noče jesti?
Marsikdo se sprašuje, kaj storiti, ko otrok noče jesti - zdravnik Ranko Rajović pojasnjuje, kako rešiti težavo.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?