|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jagode in šparglji

Maks Vrečko, 1.6.2010
S svežimi jagodami in zelenimi šparglji lahko po dolgi zimi svoje telo zopet napolnimo z vitamini.
Ključne besede:

image
/11


 

JAGODE

So najbolj priljubljeno sadje otrok. Pri nakupu jagod velja paziti, da so jagode sveže, saj zelo hitro izgubljajo hranljivo vrednost. Sveže jagode spoznamo po tem, da so svetle barve s svetlečo površino in neuvelimi listki. Nekaj dni stare jagode pač niso več takšne kot sveže, zato jih tudi mi kupujmo rajši večkrat po malo. Za kakšen dan jih sicer lahko damo v hladilnik, a jih pred uživanjem pustimo, da zopet pridobijo sobno temperaturo.

Pri uživanju jagod bomo zaužili veliko vitamina C, ki pomaga pri celjenju poškodb in dviguje splošno odpornost organizma. Folna kislina v jagodah je priporočljiva za nosečnice, saj poskrbi za boljši razvoj otroka. Kalij v plodovih znižujejo previsok krvni pritisk, magnezij pa ščiti srce pred stresom. Pridelovalce jagod na Sveže.si lahko najdete na tej povezavi.

 

ŠPARGLJI

Imajo izrazit okus in po čistilnem učinku za telo jim skoraj ni para. Učinkovitost delovanja že po nekaj urah potrdi barva in vonj našega urina. Zeleni šparglji so bolj cenjeni kot beli šparglji, saj vsebujejo skoraj še enkrat toliko rudnin in vitaminov.

Vsebujejo vitamine B, C in E, beta karoten, pa tudi nekaj mikroelementov. Poleg čistilnega učinka na telo uravnavajo delovanje žlez ter uravnovešajo razmerje kislin in baz v telesu. Šparglji ali beluši lajšajo revmatične težave in ugodno vplivajo na prebavo.

Odsvetujemo nakup mehkih, upogljivih ali celo pegastih špargljev. Najbolje jih je porabiti takoj po nakupu, v hladilniku pa kakšen dan ali dva zdržijo zaviti v vlažno krpo. V spodnjem delu lahko postanejo oleseneli, zato jih tu olupimo. Priprava je enostavna, meni so najbolj všeč z jajci.

Pa dober tek!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
8
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
6
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
5
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
5



Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?