|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako izgubiti trebuh po porodu?

Helena Mlakar, 9.3.2015
Nosečnost je mimo, ostal pa je velik trebuh. Kako ga zgubiti s preprostimi tehnikami?

image
Takoj po porodu ne hujšajte. (freedigitalphotos)
/11


Vaše telo je z nosečnostjo, porodom, doživelo velike spremembe. In stari rek, devet mesecev gor in devet dol, še vedno velja. Takoj po porodu ni pravi čas za stradanje, za hujšanje, vaše telo je utrujeno in potrebuje počitek. Trebuh bo izginil sam od sebe, če se boste držali preprostih pravil.


Dojenje

Dojenje je odlično za mamico in dojenčka. Z dojenjem potrošite dnevno kar 500 kalorij več kot sicer. In vaše telo se lahko hitro vrne v obliko kot je bilo pred porodom.


Gibajte se

Pred vadbo se morate posvetovati s svojim ginekologom. Ko ta potrdi, da se lahko pričnete ukvarjati s športom, potem začnite lepo počasi. Vsak dan se odpravite na sprehod, vadite jogo, priključite se vadbi aerobike. Že samo sprehodi z vozičkom lahko veliko pripomorejo k lepši postavi.


Jejte večkrat na dan

Težko je imeti zdrav način prehranjevanja, če skrbite za majhnega dojenčka. A poskusite. Jejte zdrave obroke, jejte količinsko malo in večkrat dnevno.


Prigrizki

Slane in sladke prigrizke, ki vam ne naredijo nič dobrega, le redijo, zamenjajte raje z zdravimi. Med obroki jejte mandlje, druge oreščke, jejte surovo zelenjavo, pripravite si vitaminske napitke.


Načrtujte obroke

Zapisujte si, kaj boste kuhali in načrtujte za teden dni vnaprej. Pripravite si obroke, zamrznite jih. Poskušajte v prehrano dodati čim več svežega sadja in zelenjave. Kuhajte doma, domača hrana je manj kalorična in bolj zdrava.


Povečajte vnos beljakovin

Jejte belo, pusto meso, jejte ribe. Veliko omega 3 boste dobili v sardelah, postrvih, tuni.


Jejte vlaknine

Hrana, ki je bogata z vlakninami, bo pospešila vašo prebavo. Jejte ovsene kosmiče, sveže sadje, zelenjavo, jejte polnovredne žitarice.


Pijte!

Tudi količina popite tekočine je za lepo postavo zelo pomembna. Če dojite, potem potrebujete več tekočine kot sicer. Najboljša je pitna voda. Popijte vsaj osem kozarcev dnevno. Na pultu imejte vrč, s katerim boste točno lahko videli, koliko tekočine dejansko popijete čez dan. Če se le spomnite, popijte en kozarec vode vsako uro.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečke vadimo doma
Tri pilates vaje za super počutje od začetka do konca nosečnosti.
3
Vadba za nosečnice – 2. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - VADBA V NOSEČNOSTI IN NJEN VPLIV NA NOSEČNICO IN OTROKA
2
Vadba za nosečnice - 3. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - OSNOVNA PRIPOROČILA ZA VADBO V OBDOBJU NOSEČNOSTI
2
Vadba za nosečnice – 1. del
Ženska, ki nadaljuje z vadbo tudi v obdobju nosečnosti, ima več energije za vsakodnevne dejavnosti. In tudi če ste že ve...
2



Vaje, ki po porodu vračajo postavo
Zakaj je tako zelo pomembno gibanje po porodu? Ker potrebuješ nekaj minutk časa zares samo zase. Ker se želiš počutiti d...
RECEPT: Napitek, ki topi maščobe na trebuhu
video
Ta napitek ima močan učinek, ki v sedmih dneh stopi maščobo na trebuhu.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?