|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MAMICA PO PORODU

Miti in resnica o diastazi rektusa

Avtor: Saša Hribar Kuhar | 15.8.2023
image

Ko pridete domov iz porodnišnice in ste v svoji glavi prepričane, da je težji del že za vami, se ozrete proti svojemu trebuhu in se vprašate, kako pa naj svoj čvrst trebuh ponovno vrnem v stanje pred porodom. S poporodno vadbo, seveda!

FIT MAMICA

Vaje medeničnega dna oziroma Keglove vaje

Avtor: Anja Oman, inštruktorica pilatesa | 28.7.2023
image

Jih poznamo, a ne? ;) Z njimi se srečamo v času nosečnosti in, če smo zelo pridne, postanejo del našega vsakdana. Poznamo njihove super učinke, znamo jih izvajati in izvajamo jih lahko kadarkoli in kjerkoli. Zakaj jih torej ne delamo vsak dan?

NASVETI PO PORODU

Je trampolin škodljiv?

Avtor: M. T. | 9.6.2023
image

Na urološki kliniki opozarjajo, da so trditve o domnevni koristnosti vadbe na trampolinu za ženske zavajajoče. Tovrstno vadbo ženskam in dekletom celo močno odsvetujejo, saj je škodljiva.

MAMICA PO PORODU

Ali je redno gibanje res brez veze?

Avtor: Helena Primic | 13.7.2020
image

Danes se začenja osemdnevni brezplačni spletni festival "Ali je redno gibanje res brez veze?", na katerem boste izvedeli recepte in trike za boljše počutje brez izgovorov in slabe vesti.

NASVETI PO PORODU

Z vozičkom do čvrste zadnjice

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.2.2019
image

Predstavljamo vam nekaj odličnih zamisli za vadbo, ki jih lahko preizkusite doma ali med sprehodom po parku. Vse vaje lahko namreč izvajate z otroškim vozičkom, med hojo. Super, a ne?

VIDEO NASVETI ZA MAMICE

VIDEO: Znebite se nosečniškega trebuha

Avtor: Uredništvo Fit.ringaraja.net | 28.2.2017
image

Vam je ostal nosečniški trebušček in kar vztraja? Začnite vaditi! Preproste vaje vam bodo pomagale do bolj ravnega trebuščka. Preverite!

ZDRAVA NOSEČNOST

Hoja med nosečnostjo

Avtor: Uredništvo Fit.ringaraja.net | 9.2.2017
image

Hoja je ena izmed najboljših vaj, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo, saj krepi vaš srčno-žilni sistem, vas ohranja čile in zdrave ter v formi. Vaša kolena in gležnji pri tem niso obremenjeni.

VIDEO NASVETI ZA MAMICE

VIDEO: Lahko vadim, če dojim?

Avtor: Uredništvo Fit.ringaraja.net | 27.6.2016
image

Vadba po porodu za doječe matere je povsem varna, če z njo ravno tako pričnete postopoma. Pomemno je, da med vadbo nosite pravi oporni nedrček, da popijete dovolj tekočine in izvajate lažje začetne vaje.

image

Zakaj je tako zelo pomembno gibanje po porodu? Ker potrebuješ nekaj minutk časa zares samo zase. Ker se želiš počutiti dobro. Ko se ti počutiš dobro, lahko to tudi deliš z drugimi – z dojenčkom, možem, prijateljicami, preostalim svetom.

NASVETI PO PORODU

Sproščanje za vsak dan

Avtor: Tanja Želj, prof. športne vzgoje www.tanergija.si | 10.1.2016
image

Vedno bolj je v našem vsakdanu pomembna sprostitev. Delovni tempo je hiter, način življenja prav tako. Zelo težko si vzamemo nekaj minut samo zase.

STRAN 1 OD 3

6 pravil za prvi obisk novorojenčka
Ko mamica in očka prineseta malo dišečo štručko domov iz porodnišnice, se zanju začenja povsem novo obdobje in v tem čas...
Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...